Câte zile arată Istanbulul? Analiza și revizuirea opțiunilor

Acest oraș magic, datorită valorii sale artistice și istorice, este cunoscut ca fiind cel mai frumos oraș din lume, o combinație perfectă între cultura orientală și cea occidentală.

Vă vom ajuta să decideți în câte zile să vedeți Istanbulul : Mulți experți în turism recomandă vizitarea orașului în cel puțin 3 zile , deși dacă aveți timp este un oraș ideal de vizitat în mai multe zile. Să vedem ce opțiuni aveți!

Opțiunea de a vizita Istanbulul în 3 zile este o alegere perfectă a numărului de zile de care ai nevoie ca minim pentru a-l vizita, însă odată ajuns în această destinație vei descoperi că zilele sunt foarte scurte aici, deoarece sunt multe locuri fascinante de văzut.

Prin urmare, vă voi arăta diferite recomandări pentru a vizita această destinație uimitoare, puteți vizita Istanbulul și în 5 zile sau într-o săptămână.

3 zile în Istanbul

Orașul Istanbul are numeroase locuri de vizitat care trebuie neapărat văzute în aceste trei zile. Aici o să vă arăt un rezumat al monumentelor pe care nu trebuie să le ratați, deși cu alte ocazii am vorbit deja mai în profunzime despre ce să vezi în Istanbul în 3 zile, vă las linkul pentru informații mai detaliate.

În prima zi puteți cunoaște cea mai clasică și populară parte a orașului, nu ratați Palatul Topkapi. Nu puteți pleca fără să vedeți una dintre numeroasele sale moschei, cea mai populară fiind Moscheea Albastră.

În cea de-a doua zi veți cunoaște coexistența culturii occidentale și orientale, puteți începe prin a vizita Marele Bazar, una dintre cele mai vechi și mai populare piețe din Istanbul.

Vizitați Palatul Dolmabahce, fosta reședință a sultanilor, Turnul Galata și plimbați-vă de-a lungul Bosforului.

În cele din urmă, petreceți a treia zi vizitând zonele din afara centrului orașului, în afara zidurilor care înconjoară frumosul centru al orașului.

5 zile în Istanbul

Ați prefera să petreceți 5 zile în Istanbul ? Acest oraș ascunde multe alte locuri uimitoare pe care să vi le arate.

Vă puteți bucura de o baie turcească, o tradiție foarte populară și de mare tradiție în oraș, folosită încă din primii ani ai Imperiului Otoman, ideală pentru relaxare și pentru a cunoaște o parte importantă a culturii sale.

Puteți vizita și partea asiatică a orașului, traversând Podul Bosfor, vizitați Palatul Beylerbeyi, care se remarcă prin faptul că a fost construit în frumoasă marmură albă. Apoi vizitați cartierul Eyup, al treilea cel mai mare loc de pelerinaj din lumea islamică, după Mecca și Ierusalim.

7 zile în Istanbul

Dacă preferați să petreceți o săptămână în Istanbul , mai sunt încă multe de descoperit și de făcut.

Una dintre zile poate fi petrecută într-o croazieră în jurul a trei dintre cele mai importante insule din popularele Insule ale Prinților, numite Kinaliada, Heybeliada și Buyukada.

În perioada bizantină, aceste insule au servit drept loc de exil și închisoare pentru prinți și aristocrații importanți.

Puteți petrece încă o zi descoperind locurile din Istanbul care nu vă lasă suficient timp dacă petreceți doar câteva zile în oraș, vizitați încă una dintre moscheile și muzeele populare ale orașului și bucurați-vă de un spectacol pentru a vedea dansurile tradiționale.

Pe scurt, indiferent de câte zile vă decideți să vizitați orașul, Istanbulul este un oraș plin de contraste, care oferă atât liniște, cât și agitație, datorită numeroaselor sale locuri diferite.

Cele mai vizualizate pagini