Câte zile arată Strasbourg?

Strasbourg, uimitoarea capitală a Alsaciei, inclusă în Patrimoniul Mondial datorită frumuseții sale deosebite, un oraș universitar cu multă atmosferă și locuri de descoperit.

Aici îți voi arăta de câte zile ai nevoie pentru a vedea Strasbourg , marea majoritate a experților recomandă cel puțin 3 zile în oraș, dar există mult mai multe opțiuni care pot fi adaptate la preferințele tale. Să le cunoaștem!

Cea mai recomandată opțiune este să vizitați acest oraș în 3 zile, pentru a avea suficient timp să cunoașteți mai bine capitala Alsaciei.

Dar acest oraș poate fi vizitat și într-o singură zi, vizitând doar părțile cele mai emblematice, sau în 5 zile, pentru a nu rata niciunul dintre colțurile sale fascinante.

Am să vă prezint aceste opțiuni cu mai mult calm, astfel încât să puteți decide care este cea mai bună pentru călătoria pe care o căutați.

1 zi la Strasbourg

Acest oraș, deși are un milion de locuitori, are centrul său istoric concentrat în zona cunoscută sub numele de Grande Ìle. Dacă alegeți să vizitați Strasbourg într-o singură zi, vă recomandăm un tur gratuit: Rezervați aici turul gratuit al Strasbourgului

În acest centru istoric compact veți găsi toate cele mai importante și emblematice atracții turistice ale orașului, ideale pentru a fi vizitate pe jos într-o singură zi.

Începeți cu o vizită la Catedrala din Strasbourg, care trebuie neapărat vizitată, cunoscută sub numele de Catedrala Notre Dame, care a început ca o biserică romanică și s-a încheiat în stil gotic. Intrarea costă 5 euro și merită.

De asemenea, puteți vizita Casa Kammerzell, o mică clădire medievală care datează din 1427.

Mergeți la Palatul Rohan, în stil baroc, care găzduiește în prezent câteva dintre muzeele orașului, precum Muzeul de Arheologie și Muzeul de Arte Frumoase.

În cele din urmă, plimbați-vă prin Cartierul German și prin cartierul Petit France.

3 zile la Strasbourg

Opțiunea cea mai recomandată de experții în turism, deoarece în 3 zile vă puteți bucura de oraș pe îndelete, cunoscând cele mai fascinante locuri ale sale.

Pe lângă faptul că prima zi este dedicată vizitării celor mai emblematice locuri din centrul istoric al orașului, puteți vizita Biserica Sfântul Toma, popularele Poduri Acoperite și Barajul Vauban.

În cea de-a doua zi puteți vizita Grădina Botanică, vizita Place de la République, cunoscută pentru sinagoga de acolo, sau plămânii orașului, popularul Parc de l'Orangerie.

În ultima zi, vizitați unele dintre periferiile orașului, precum și muzeele și bisericile frumoase pe care nu le-ați văzut încă.

5 zile la Strasbourg

Ați prefera să petreceți mai multe zile la Strasbourg?

Strasbourg este ideal ca punct de plecare către unele dintre cele mai cunoscute destinații din Alsacia, astfel încât puteți petrece o zi vizitând Colmar, cunoscut pentru cartierul 'Mica Veneție', cu casele sale colorate.

O altă vizită pe care o puteți face este la castelul Haut-Koenigsbourg, cu vederi panoramice incredibile asupra podgoriilor din zona rurală alsaciană.

Indiferent de câte zile decideți să vizitați Strasbourg, vă veți îndrăgosti datorită farmecului deosebit pe care îl emană fiecare dintre colțurile sale, o destinație fascinantă, fără îndoială.

Cele mai vizualizate pagini