Câte zile arată Helsinki? Analiza de ședere recomandată

Dacă vă place să vă plimbați, Helsinki (Finlanda) este locul potrivit pentru dumneavoastră. Puteți explora pe jos majoritatea colțurilor acestui oraș situat pe malul Mării Baltice. Dar dacă preferați transportul în comun, aveți noroc, pentru că are și un tramvai care vă va duce rapid dintr-o zonă în alta. Cu toate acestea, se recomandă un sejur de 3 zile datorită dimensiunilor sale și pentru că astfel nu vom rata principalele sale farmecuri, printre care se numără clădirile Art Nouveau.

Capitala Finlandei oferă o gamă largă de posibilități, indiferent de sejurul pe care îl alegeți. Cu toate acestea, deși unele persoane sunt încurajate să descopere Helsinki în 2 zile sau 1 săptămână , cel mai bine este să optați pentru un sejur de 3 zile în Helsinki pentru un tur complet al orașului.

2 zile în Helsinki

Dacă avem la dispoziție doar 2 zile pentru a vizita Helsinki , ar trebui să profităm la maxim de orele de vizită pentru a vedea locurile care trebuie neapărat vizitate. Prima zi poate fi petrecută vizitând Piața Pieței, care este centrul nevralgic al orașului, unde vă puteți plimba printr-o piață stradală cu o mare varietate de obiecte de artizanat și vă puteți bucura de o masă delicioasă pe terasa unui bar de pe plajă. În fața pieței se află frumoasa Catedrală Ortodoxă Uspenski, cea mai mare din Europa de Vest, iar în Piața Senatului se află Catedrala din Helsinki.

Ar trebui să vizităm, de asemenea, bulevardul peisagistic Esplanadi, care este zona în care se află cele mai bune restaurante și hoteluri și cele mai scumpe magazine, precum și biserica Temppeliaukio, care este sculptată în stâncă și la care intrarea este gratuită.

3 zile în Helsinki

Întotdeauna recomandăm 3 zile ca număr de zile pentru a vedea Helsinki, dar dacă puteți rămâne o zi în plus, nu ratați o excursie cu barca în jurul orașului Helsinki pentru a-l descoperi într-un mod diferit. Ne putem deplasa la fortificația Suomenlinna, declarată Patrimoniu Mondial de către UNESCO pentru valoarea sa istorică și la care se poate ajunge cu barca.

Vizitați ghidul nostru complet pentru a vedea Helsinki în 3 zile

7 zile în Helsinki

În a patra zi putem face un tur cu tramvaiul pentru a vedea orașul dintr-o altă perspectivă și a vizita locuri precum Primăria, Piața Gării sau Capela Kamppi. După atâtea emoții, relaxarea într-o saună este o opțiune bună. De fapt, este un element foarte prezent în Helsinki și ne va reîncărca bateriile. Alte atracții care trebuie vizitate sunt numeroasele muzee. Printre acestea se numără Muzeul Național, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul Maritim.

Cele mai vizualizate pagini