În câte zile vezi Milano?

Modă, cumpărături, muzee, istorie și cultură... Acesta este probabil unul dintre cele mai complete orașe din Europa și, practic, din lume. Milano este un oraș frumos, liniștit, minunat... Un loc în care merită să te pierzi și să lași acele ceasului să curgă pentru o perioadă nedeterminată de timp, dar cum știm că acest lucru nu este posibil în marea majoritate a cazurilor, îți voi propune trei variante de călătorie pentru a nu pierde nimic dintr-un oraș plin de farmec.

Din experiența mea personală, idealul este să vezi Milano în trei zile. Timp suficient pentru a vizita cele mai emblematice muzee ale orașului, pentru a ne plimba în căutarea mărcilor noastre preferate și pentru a mânca în unele dintre cele mai bune pizzerii din lume. Vreți să știți mai multe?

3 zile în Milano

După cum am spus, 72 de ore vor fi suficiente pentru a vedea unul dintre cele mai fermecătoare orașe din lume. Indiferent de vârsta pe care o ai sau de interesele tale, dacă vrei să fii captivat de oraș, aceasta este excursia perfectă.

Dacă alegeți această opțiune, puteți vizita ghidul nostru specializat pentru a vedea Milano în 3 zile. Altfel, iată un scurt rezumat al lucrurilor pe care le puteți vedea în timpul unui sejur de weekend în Milano:

Vom începe ziua în Piazza del Duomo, locul unde puteți vizita una dintre cele mai emblematice clădiri pe care le veți găsi în oraș, Catedrala. Probabil că veți fi captivat de o operă arhitecturală capabilă să transmită atât de multă frumusețe la prima vedere. Cu toate acestea, și în ciuda faptului că acest lucru este recomandat în toate ghidurile de călătorie, recomandarea mea, mai mult decât Catedrala, este terasa în sine.

duomo

Catedrala din Milano

Este important ca, dacă vreți să intrați, să o faceți dis-de-dimineață devreme, altfel cozile vor deveni interminabile și veți avea nevoie de mai mult de trei zile pentru a vedea orașul.

Se spune că Milano este capitala modei prin excelență, așa că rezultă că Galleria Vittorio Emanuelle II este una dintre opririle obligatorii, indiferent dacă ești sau nu un fanatic al modei, această oprire îți va trezi impulsurile de a cumpăra.

Deoarece veți fi petrecut deja mai mult de o dimineață între cele două vizite, după oprirea obligatorie la hotel pentru odihnă, vă recomand să faceți o plimbare în Piazza Mercanti, locul unde se află unele dintre cele mai frumoase clădiri din Milano. Dacă vă place designul sau arhitectura, nu puteți rata această oportunitate.

După ce vă pierdeți printre arhitectura care se diluează pe străzile sale, mergeți pe Via Mercanti, una dintre zonele cu cele mai multe restaurante din tot orașul. Acolo puteți nu numai să luați cina, ci și să beți ceva și să admirați farmecul care vine din absența luminii în acest oraș.

Puteți începe a doua zi în unul dintre locurile mele preferate din oraș, Parcul Sempione. Muzeele sale îi vor impresiona nu numai pe iubitorii de artă, ci și pe toți cei cu un anumit gust estetic. Cultura este una dintre cele mai importante părți ale orașului Milano, iar în acest parc este vizibilă la prima vedere. De acolo puteți lua un tramvai până la Cimitirul Monumental, locul unde se reflectă gustul italienilor pentru frumos. Pierdeți-vă și faceți tot posibilul să nu vă regăsiți pe coridoarele acestui muzeu, pentru că nu veți mai găsi așa ceva nicăieri în lume.

De acolo, și după o oprire pentru prânz la unul dintre restaurantele din apropiere, este obligatorie o oprire la Biserica Santa Maria delle Grazie, unde puteți vedea una dintre operele cu cel mai mare impact mondial, Cina cea de Taină, de Leonardo Da Vinci.

la-ultima-cena

Vă recomand să vă petreceți după-amiaza explorând străzile fermecătoare din jurul acestei mici biserici, care merită admirate și străbătute.

Cum ultima zi este, de obicei, mai liniștită, datorită faptului că se apropie plecarea avionului, una dintre activitățile mele preferate de fiecare dată când ajung în orașul italian este să mă pierd, din nou, în ceea ce se numește 'Cadrilaterul modei', la fel ca în prima zi. Puteți cumpăra ceea ce nu ați îndrăznit să cumpărați în prima zi sau pur și simplu vă puteți absorbi moda italiană plimbându-vă pe străzile sale.

Două zile în Milano

Deși recomandarea mea personală este să petreceți cel puțin 72 de ore în Milano, există circumstanțe care necesită doar un weekend. Nu vă faceți griji, dacă acesta este cazul dvs., există opțiuni pentru a vedea orașul cu ceva mai puțin timp.

Începerea călătoriei în Piazza del Duomo este întotdeauna o necesitate, indiferent de durata șederii dumneavoastră. Terasa sa și priveliștile pe care le oferă sunt o necesitate pentru orice călător care dorește să admire orașul și să îl simtă în toată splendoarea sa.

De data aceasta nu veți merge la cumpărături, sau cel puțin nu ar trebui să o faceți dacă vreți să vedeți farmecul unui oraș atât de important. Cel mai bun mod de a profita la maximum de această zi este să luați un autobuz direct în Piazza Mercanti. Acolo veți avea o imagine a importanței pe care arhitectura și designul o au în acest oraș. După un prânz în zona înconjurătoare, următoarea destinație va fi Via Mercanti, un loc magic în care vă puteți pierde.
Este greu de explicat această senzație fără a o trăi pe propria piele.

În ultima parte a zilei vă puteți pierde în ceea ce pentru mine este cel mai bun muzeu din oraș, Cimitirul Monumental. Locul în care arta și științele umaniste se îmbină pentru a crea o atmosferă unică.

În cea de-a doua zi, depinde de zbor cât timp puteți petrece în oraș, dar vă recomand să vă treziți devreme pentru a putea vizita două opriri care, pentru mine, sunt obligatorii: Santa Maria delle Grazie, pentru a vedea Cina cea de Taină a lui Leonardo Da Vinci și, chiar dacă nu ne place moda, 'Fashion Quadrilatero'.

Moda este unul dintre pilonii pe care se bazează societatea italiană și, prin urmare, plimbarea pe străzile sale este una dintre cele mai reale experiențe.

O zi în Milano

Dacă aveți posibilitatea de a face o conexiune în Milano și de a petrece o zi în oraș până la plecarea celui de-al doilea zbor, nu ratați ocazia de a vizita Piazza Duomo și Cimitirul Monumental. Cele două opriri obligatorii în timpul scurtei tale șederi în oraș.

Ce să vezi în Milano într-o zi?

Atunci când mă aflu în oraș pentru o perioadă atât de scurtă, sunt în favoarea faptului de a nu fi copleșit când vine vorba de vizitarea unor puncte de interes care mă împiedică să văd orașul pe îndelete și să mă simt parte din el. Dar în timpul șederii de o zi în Milano puteți petrece o zi minunată plimbându-vă prin locurile pe care tocmai le-am menționat, admirând frumusețea, arhitectura și, cel mai important, atmosfera.

Dacă reușești să profiți la maximum de o zi, nu sta pe gânduri și mergi în Piazza Mercanti, locul în care poți vedea cum orașul Milano reușește să se îmbrace prin arhitectura sa atent proiectată. În plus, vă puteți bucura de o farfurie gustoasă de paste italienești în vecinătatea pieței, ceva ce nu poate fi ratat într-unul dintre orașele cu cea mai bună gastronomie din lume.

24 de ore în Milano poate că nu este mult timp dacă vizitați orașul împreună cu familia sau cu copii mici, dar indiferent dacă sunteți singur sau cu partenerul, orașul oferă oportunități deosebite de a vă simți parte din el... cel puțin pentru o zi.

Cele mai vizualizate pagini