Câte zile se vede Moscova?

Moscova este un oraș plin de contraste și de istorie, cunoscut pentru trecutul său comunist, în prezent un oraș cosmopolit și modern.

Numeroși specialiști în rute de călătorie recomandă vizitarea Moscovei în cel puțin 3 zile , în acest interval de timp aveți timp să vedeți cele mai esențiale locuri, deși dacă aveți timp este o destinație ideală pentru a o vizita în mai multe zile. Ce alte opțiuni aveți?

Opțiunea de a vizita Moscova în 3 zile este o opțiune foarte bună de câte zile ai nevoie ca minim pentru a o vizita, dar odată ajuns în acest oraș vei dori să îi dedici mult mai multe zile, are multe locuri fascinante de vizitat.

Prin urmare, vă voi arăta diferite recomandări pentru a vizita această destinație uimitoare, puteți vizita Moscova și în 1 zi sau în 5 zile.

1 zi la Moscova

Dacă aveți de gând să petreceți câteva zile în Rusia și doriți să petreceți doar o zi în capitală, acest lucru este posibil, deoarece centrul istoric al acesteia conține principalele atracții turistice ale orașului.

Datorită acestui fapt, toate monumentele esențiale se află aproape unul de celălalt, ceea ce facilitează vizitarea celor mai importante obiective turistice din oraș într-o singură zi.

Vizitați populara Piață Roșie, una dintre cele mai mari din lume, descoperiți Catedrala Sfântul Vasile, cel mai mare simbol al orașului, cunoscută pentru cupolele sale mari și colorate.

Nu puteți pleca fără să vizitați Mausoleul lui Lenin, unul dintre monumentele care prezintă o parte din istoria cea mai recentă a Rusiei. De asemenea, vizitați muzeul de istorie pentru a înțelege perfect trecutul orașului.

3 zile la Moscova

Orașul Moscova are multe locuri de vizitat care trebuie neapărat vizitate în aceste trei zile. Aici vă voi arăta un rezumat al monumentelor pe care nu trebuie să le ratați, deși cu alte ocazii am vorbit deja mai în profunzime despre ce să vezi în Moscova în 3 zile, vă las aici linkul pentru a obține informații mai detaliate.

Puteți petrece prima zi vizitând întregul centru istoric, declarat de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial, o adevărată minune cu unele dintre cele mai emblematice clădiri ale orașului.

A doua zi este dedicată cunoașterii Moscovei celebrului Război Rece și a celei mai comuniste părți a orașului, vizitarea Muzeului Războiului Rece, a Pieței Izmailovo, un loc ideal pentru a cumpăra păpuși rusești tipice.

Petreceți ultima zi în oraș pentru a cunoaște cea mai modernă parte a orașului, vizitați Muzeul Pușkin, Catedrala Hristos Mântuitorul, una dintre cele mai înalte catedrale ortodoxe din Moscova, sau cartierul financiar, cunoscut pentru zgârie-norii săi mari și moderni.

5 zile la Moscova

Zilele rămase în capitală pot fi folosite pentru a explora zonele pe care nu le-ați descoperit încă, vizitând locurile menționate în zilele anterioare.

În ultimele două zile puteți vizita cele mai importante și interesante muzee, cum ar fi Muzeul de Cosmonautică, dedicat unuia dintre punctele forte ale Rusiei.

De asemenea, puteți vizita Centrul Expozițional al întregii Rusii, un mare centru expozițional creat în timpul lui Stalin pentru a găzdui Expoziția realizărilor economiei sovietice din 1939. O vizită interesantă!

Cele mai vizualizate pagini