Câte zile vezi Porto?

Porto este unul dintre cele mai caracteristice orașe din Portugalia. După Lisabona, capitala, este considerat al doilea cel mai important oraș din țară. Lumină, atmosferă bună, climă și gastronomie... Ce am putea cere mai mult?

La recomandarea noastră, ideal este să vezi Porto în patru zile . Timp suficient pentru a admira senzualitatea unuia dintre orașele noastre preferate din Europa. Porto este foarte diferit de orice alt oraș pe care l-am vizitat până acum, Porto respiră pace și liniște într-un cadru incomparabil.

Printre cele mai frecvente opțiuni de călătorie am găsit Porto în 1, 3 și 4 zile.

Porto în 4 zile: cea mai bună opțiune

Prima zi a călătoriei noastre poate fi petrecută făcând o plimbare lungă prin zona din jurul Avenida de los Aliados. Acolo veți putea descoperi unul dintre punctele forte ale orașului, gastronomia. Nu uitați că este tipic să mâncați o francesinha bună, mâncarea tipică din Porto, și ce moment mai bun pentru a face acest lucru decât în prima zi.

Vă recomandăm să vă începeți călătoria în Porto cu un TUR GRATUIT. Da, un tur complet gratuit al centrului orașului, condus de ghizi experți și în limba spaniolă. Prețul? Nimic! Depinde de tine să dai bacșiș dacă îți place. Vă puteți REZERVA TURUL GRATUIT AICI.

Înconjurat de baruri și restaurante, vă puteți bucura de oraș. Oamenii, soarele și atmosfera plăcută pe care o veți întâlni sunt cei trei factori care vă vor face să vă îndrăgostiți de această primă plimbare.

Recomandarea noastră este să vă pierdeți în această zonă pe tot parcursul primei zile. Departe de agitație, în unele părți ale traseului, vă veți putea face o idee despre ceea ce vă așteaptă în zilele următoare.

Catedral-de-Oporto

Continuând cu ideea de a imita orașul cât mai mult posibil, în a doua zi puteți vizita piața Bolhao dimineața. O piață locală, unde produsele de artizanat sunt principala atracție. Îți va plăcea tot ce găsești acolo, pentru că totul arată frumos în acest loc.

Foarte aproape de această piață se află Lello, catalogată drept cea mai frumoasă librărie din lume. Un loc în care să vă pierdeți pentru întreaga după-amiază, în căutarea operelor preferate. Este important de reținut că taxa de intrare este de aproximativ 3 euro. Îl puteți recupera dacă cumpărați o carte. Iar când plecați, vă veți afla într-o zonă plină de restaurante și baruri, unde vă puteți încheia ziua.

Monumentele sunt una dintre cele mai importante părți ale oricărei excursii, așa că puteți dedica a treia zi în Porto pentru a le vedea. Cel mai emblematic monument din Porto, Turnul Clérigos, se află foarte aproape de Palatul Bursei de Valori. Și, pentru noi, acestea sunt cele două monumente principale pe care le veți vizita, datorită eleganței pe care o emană.

Dacă vă simțiți în stare să mergeți pe jos, puteți vizita Podul Luis I, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, și Vila Nova Galicia. Două locuri în care vă recomandăm să stați și să le admirați cât de mult timp este nevoie. Mai ales podul, atunci când soarele din Porto strălucește pe el, este mai mult decât magic.

În fine, în ultima zi a călătoriei, vă recomandăm să vă plimbați fără țintă prin centrul orașului Porto. Biserica San Ildelfonso sau Plaza de la Libertad vor fi două puncte de interes care vor pune cireașa de pe tort sejurului dumneavoastră într-unul dintre cele mai emblematice orașe din lume. Sau, de ce nu... faceți una dintre activitățile turistice pe care Porto le are de oferit. Cum ar fi următoarele:

Deși patru zile este o opțiune cu care putem profita la maximum de șederea noastră în Porto, există și alte opțiuni pentru mai puțin timp, cu care putem profita la maximum de vizita noastră în oraș. Vreți să le cunoașteți?

Opțiune bună: Porto în 3 zile

Trei zile sunt mai mult decât suficiente pentru a cunoaște Porto. Fiind un oraș mic, principalele puncte de interes sunt foarte aproape unele de altele, ceea ce vă va permite să cunoașteți destinația noastră pe jos.

Ce puteți vizita în trei zile în Porto?

Avem cel mai complet ghid pentru a vedea Porto în 3 zile. Cu toate acestea, iată doar câteva dintre lucrurile pe care le are de oferit.

Centrul orașului Porto este unul dintre cele mai frumoase din Portugalia, unde puteți vizita Librăria Lello, Piața Libertății și vă puteți bucura de priveliștea de la Turnul Clérigos.

A doua zi poate fi petrecută vizitând Podul Luís I și Vila Nova de Gracia. Acolo, veți putea vedea la fața locului cum funcționează cramele din oraș, pe lângă degustările pe care comercianții vor fi gata să vi le ofere.

Nivelul de trai în Porto este destul de scăzut în comparație cu alte orașe europene, astfel încât puteți profita de oportunitatea de a participa la diferite activități la un preț foarte economic.

În cele din urmă, în a treia zi în Porto, vă puteți dedica timpul pentru a vizita piața Bolhao, locul în care vă veți simți mai portughez ca niciodată. Artizanat și calitate într-o piață care te va face să te îndrăgostești de oraș.

Consultați ghidul nostru specializat pentru Porto într-un weekend.

Cel mai puțin recomandat sejur: Porto în 1 zi

Dacă aveți doar 24 de ore în oraș, profitați de ele, mai mult decât pentru a vedea monumente, pentru a vă simți parte din oamenii săi. Pentru a face acest lucru, mergeți în centrul istoric și pierdeți-vă pe străzile sale, bucurați-vă de gastronomia sa și savurați câteva dintre degustările pe care vi le vor oferi comercianții.

Puteți combina această parte distractivă cu o vizită la unele dintre cele mai emblematice monumente ale orașului, cum ar fi Podul Luis I sau Palatul Bursei.

Fie că puteți sta 24 de ore sau o săptămână, Porto este un oraș care vă va molipsi de bucurie, distracție și soare . Locul perfect pentru a ieși din rutină și a te îndrăgosti de unul dintre cele mai frumoase orașe din Portugalia. O excursie în care veți dori să vă întoarceți mereu.

Cele mai vizualizate pagini