Câte zile arată Varșovia? Alegeți câte zile să dedicați Varșoviei

Varșovia este unul dintre cele mai ignorate orașe din Polonia. Deși este capitala țării, mulți călători aleg să viziteze alte zone mai puțin turistice, fără a acorda o șansă acestui frumos oraș.

După ce am vizitat Polonia în mod regulat timp de mulți ani, Varșovia este pentru noi un oraș care trebuie neapărat vizitat în timpul vizitei în Polonia. Fiind un oraș mic, ideal este să vezi Varșovia în trei zile . Acest timp va fi mai mult decât suficient pentru ca orașul să vă cucerească cu clădirile sale înalte, clima rece și oamenii ospitalieri.

Unul dintre lucrurile minunate ale Varșoviei este prețul. Veți realiza în curând că nivelul de trai este extrem de scăzut și că puteți mânca în restaurante bune cu aproximativ 6 sau 7 euro. Prin urmare, este esențial să începeți călătoria cu un mic dejun bun în oricare dintre cafenele. Șederea noastră în Varșovia va fi cu siguranță una de care ne vom aminti, printre altele, pentru banii puțini pe care i-am cheltuit.

Deși, pentru noi, ideea este de a vizita Varșovia timp de trei zile, caracteristicile orașului îți permit să profiți la maxim de vizită în zile mult mai scurte. Dacă nu aveți atâtea zile la dispoziție sau dacă preferați să le petreceți în alte orașe, nu vă faceți griji, veți putea să vă bucurați de Varșovia suficient de mult timp pentru a dori să vă întoarceți. Așadar, iată ce să faci în Varșovia în două perioade ceva mai scurte.

Opțiunea recomandată: Varșovia în 3 zile

Frumusețea Varșoviei nu constă doar în clădirile emblematice, ci și în atmosfera de pe străzi, motiv pentru care una dintre recomandările noastre este ca, după ce ați văzut sugestiile noastre, să vă plimbați și să vă bucurați de locul istoric în care vă aflați.

Avem cel mai bun ghid pentru a vedea Varșovia timp de 3 zile.

Cel mai bun mod de a vă începe călătoria în Varșovia este să vă bucurați de un TUR GRATUIT al orașului cu un expert local vorbitor de limba engleză. Vă puteți gândi la ceva mai bun? Ei bine, îl puteți rezerva GRATUIT.

Aici puteți obține turul gratuit în limba engleză al Varșoviei

În prima zi puteți începe cu o plimbare prin orașul vechi, locul în care veți începe să vă faceți o idee despre locul în care vă aflați. Trebuie remarcat faptul că, la fel ca multe alte zone, a fost reconstruită de la zero după cel de-al Doilea Război Mondial. La reconstrucția sa, au avut grijă să reprezinte fidel caracteristicile originale, atât de mult încât a primit un premiu UNESCO pentru munca depusă.
Castelul Regal este o altă atracție obligatorie. Situat la sud de locul în care ne vom afla, castelul este o construcție maiestuoasă în care familia regală a locuit timp de mai bine de două secole. Reconstrucția sa după cel de-al Doilea Război Mondial a permis deschiderea sa pentru public, iar acum este una dintre principalele atracții turistice ale țării.

Atunci când vizitați Polonia, vă recomandăm să vă informați cu privire la istoria țării și la modul în care a ajuns în situația actuală. De aceea, recomandarea noastră pentru mijlocul excursiei este Muzeul Insurecției. În acest muzeu puteți retrăi modul în care Polonia s-a ridicat împotriva mișcării naziste și consecințele acestei lupte. Merită să petreceți o zi întreagă pentru a vedea, la fața locului, cum a ajuns Varșovia să fie ceea ce este astăzi.

Nu există un mod mai bun de a aborda a treia zi decât parcurgând pe jos Drumul Regal. Deși vremea rea este destul de frecventă în Varșovia, este unul dintre tururile care, pe vreme bună, este de două ori mai plăcut. În afară de clădirile pe care le puteți admira în timpul plimbării, acesta este traseul nostru preferat dacă doriți să respirați Varșovia și să cunoașteți orașul în profunzime.

Datorită lungimii traseului și a tot ceea ce se poate vedea pe el, recomandarea noastră este să îi dedicați întreaga zi. Veți putea vedea unul dintre cele mai caracteristice monumente ale orașului, cel care îi aduce un omagiu lui Frederic Chopin, precum și multe altele, cum ar fi Palatul Culturii, unul dintre controversatele cadouri pe care Stalin le-a făcut polonezilor în 1955.

Varșovia în 2 zile, minim recomandat

Sunteți gata? Dacă aveți un weekend liber, aceasta este o excursie pe care nu trebuie să o ratați. După cum ați putut vedea, Varșovia nu este una dintre acele excursii care să vă epuizeze de atâta mers pe jos, așa că este perfect posibil să cunoașteți capitala poloneză în 48 de ore.

Ce să vezi în Varșovia în două zile?

În acest timp, sunt trei locuri pe care ar trebui să le vizitați. În prima zi, recomandarea noastră este să vizitați cea mai importantă parte a excursiei, care, în opinia noastră, este Muzeul Insurecției. La finalul vizitei, veți înțelege totul despre Varșovia, de la arhitectura sa până la caracterul oamenilor săi. Este locul perfect pentru a începe o astfel de călătorie.
Deoarece este un tur lung, la sfârșitul după-amiezii puteți vizita orașul vechi. Acolo veți experimenta adevăratul Varșovia. O plimbare pe străzile sale vă va ajuta să consolidați tot ceea ce ați învățat în timpul vizitei anterioare la Muzeul Insurecției.

Cea de-a doua zi va depinde de ora zborului, dar Ruta Regală este una dintre cele mai importante activități pe care le puteți face în oraș. Și una dintre recomandările noastre dacă doriți să vizitați unele dintre cele mai emblematice clădiri ale capitalei.

Ce vă recomandăm mai puțin: Varșovia în 1 zi

24 de ore în Varșovia poate fi o mulțime de ore. Deoarece probabil nu veți avea prea mult timp liber și va trebui să evitați eventualele cozi la unele dintre monumentele sale, vă recomand să urmați un traseu mai urban, cum ar fi cel care începe în Piața Zamkowy, unde veți găsi unele dintre cele mai frumoase fațade ale orașului. De acolo puteți merge în Piața Pieței și apoi în Grădinile săsești din Varșovia. Un tur în care puteți vedea unele dintre cele mai faimoase statui din oraș, cum ar fi Sirena din Varșovia, Micul Insurecționist sau monumentul care aduce un omagiu Revoltei din Varșovia.

După ce ați terminat, sau la mijlocul călătoriei, căutați un restaurant bun unde să vă servească niște pierogi prăjiți, tipici orașului, înainte de a vă întoarce în orașul de origine.

Varșovia este un oraș care nu are limite, pierdeți-vă pe străzile sale și bucurați-vă de atmosfera sa, pe care o au foarte puține orașe din lume.

Cele mai vizualizate pagini