Câte zile arată Viena? Află cât timp ai nevoie la Viena!

Viena este o destinație turistică preferată de mulți. Un oraș cu un farmec aparte și cu un număr nesfârșit de activități și locuri emblematice de vizitat. Atât de mare este admirația față de acest oraș, încât tot mai mulți oameni sunt interesați să viziteze, să se bucure și să fie captivați de capitala austriacă.

Deși este cunoscut în mod obișnuit ca un oraș care ar fi cunoscut pentru stilul său clasic și elegant, Viena captivează oameni cu o multitudine de stiluri diferite: un oraș frumos care combină învățarea culturală cu timpul liber și distracția. Dacă sunteți în căutarea unei pauze de la rutina zilnică, Viena este o destinație ideală pentru dumneavoastră.

Sejurul recomandat la Viena este de cel puțin trei zile , pe care ar trebui să le profitați la maximum, deși puteți prelungi cu câteva zile pentru a descoperi fiecare colț al frumosului oraș. O vacanță pe care nu o veți uita niciodată și care vă va permite să călătoriți în alte orașe europene din apropiere (chiar și în excursii de o zi), cum ar fi Praga sau Budapesta.

Sejurul minim recomandat: 3 zile în Viena

Este posibil să vezi Viena în doar 3 zile? Răspunsul este: absolut da. De fapt, nu ar trebui să aveți nevoie de mai mult timp pentru a cunoaște capitala austriacă. Cu toate acestea, ar trebui să investiți cât mai mult timp posibil și să vă planificați fiecare zi pentru a profita la maximum de ea. Așa că adunați-vă pentru că, fără îndoială, va merita. În acest articol vă vom propune un itinerar turistic, legat în mare parte de artă și cultură, deoarece este un oraș în care predomină stilul boem, clasic și modern, toate acestea reunindu-se pentru a crea o combinație explozivă.

Ce să vezi în Viena în doar 3 zile

Avem ghidul ideal pentru Viena în 3 zile, realizat de călători experți în oraș.

Sejurul recomandat la Viena: 5 zile

Într-o excursie de 5 zile se poate vedea, vizita și cunoaște orașul austriac la perfecție. Profitați de sistemul de transport public al orașului, care funcționează eficient și vă permite să vă deplasați rapid și să economisiți timp pentru a vedea tot ce ați planificat. Deși, la fel ca alte capitale ale lumii, orașul a fost modernizat, el își păstrează încă stilul baroc, clasic și elegant. Din acest motiv, merită să faceți un tur al orașului, vizitând unele dintre cele mai emblematice clădiri și monumente care nu se demodează niciodată.

Descoperiți gastronomia sa și profitați de ocazia de a lua micul dejun în unele dintre cele mai renumite patiserii, cum ar fi Denvel.

Puteți vizita cartierul muzeelor, Piața Maria-Theresien, Bulevardul Burgring sau Volksgarten. Toate aceste locuri se află la distanță de mers pe jos, așa că este recomandabil să le vizitați pe toate într-o singură zi. Într-o altă zi puteți vizita următoarele locuri: Kärtnerstrasse, faimoasa piață Naschmarkt, fântâna Hochstrahlbrunnen, iar pentru a încheia ziua, un plan grozav este să vizitați parcul de distracții Prater. Pentru a încheia vizita la Viena, vă recomandăm să vizitați emblematica primărie și faimosul Palat Schönbrunn, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.

De asemenea, puteți profita de o zi pentru a face o excursie, cele mai recomandate fiind Hallstat și Salzburg.

Aici puteți vedea cum să ajungeți de la Viena la Hallstat.

Cele mai vizualizate pagini