În câte zile se vede Roma? Cele mai recomandate opțiuni

Roma, orașul etern, este un oraș minunat, plin de istorie și de monumente de văzut. Dacă vă planificați o călătorie, veți dori să știți de câte zile veți avea nevoie pentru a vedea Roma, ei bine, vă recomandăm un sejur de 5 zile pentru a vedea Roma cu o oarecare liniște și pentru a vă bucura de muzeele, monumentele, istoria și farmecul ei.


Dar există mai multe opțiuni și vă vom vorbi despre ele mai jos.

Printre cele mai frecvente opțiuni se numără dedicarea următoarelor zile pentru călătoria la Roma: 1, 3, 5 și 7 zile. Haideți să vedem care sunt preferințele noastre și de ce.

1 zi la Roma

NERECOMANDAT

Aceasta este cea mai puțin recomandată opțiune. Adevărul este că puteți vedea cele mai importante părți ale Romei în 8 ore. Dar nu veți avea timp să vă bucurați de tot ce are Roma de oferit, veți pleca cu limba scoasă. Mulți oameni o fac, de fapt, există croaziere care oferă Roma ca destinație de o zi.

Ce să vezi într-o zi în Roma

Ai putea vedea Colosseumul și Forumul Roman (pe dinafară, nu ai putea face turul mai mult de 1 oră), Piazza Navona, Podul Sfântul Angelo, Treptele Spaniole, Fontana di Trevi, Piazza del Popolo. Avantajul este că totul este relativ aproape și poate fi văzut pe jos.

3 zile la Roma

MINIM RECOMANDAT

Aceasta este opțiunea minimă recomandată, multă lume profită de o escapadă de 3 zile, de un weekend prelungit sau de un weekend pentru a vedea Roma și adevărul este că vă puteți face o idee destul de bună despre Roma și chiar să vă bucurați de ea și să o cunoașteți.

Ce să vezi în 3 zile la Roma

Avem ghidul perfect pentru un sejur de 3 zile la Roma: Ce să vezi în 3 zile la Roma.

5 zile la Roma

OPȚIUNE RECOMANDATĂ

Aceasta este cea mai recomandată opțiune. Acesta vă va permite să vă bucurați de orașul Roma pe îndelete, să cunoașteți și să vă îmbibați de istoria și cultura Romei. De asemenea, puteți petrece o zi sau mai multe pentru a vedea Vaticanul și împrejurimile Romei, care ascund și ele secrete imposibil de descoperit într-un sejur mai scurt.

1 săptămână la Roma

PENTRU TURIȘTI EXPERȚI

Dacă există un oraș în care aș recomanda să petreceți 7 zile, acela este Roma, deși este ideal și pentru o săptămână, pentru a fi folosit ca bază pentru excursii de o zi la Florența sau Pompei.

Dacă sunteți un iubitor de muzee și biserici, 7 zile la Roma vă vor oferi multe de făcut. Dar dacă sunteți mai mult un iubitor de monumente, puteți petrece 5 zile în Roma și să o vedeți fantastic de bine și să faceți excursii de 2 zile.

Mulțumită articolului nostru despre Numărul recomandat de zile pentru o excursie la Roma, vă puteți planifica acum călătoria cu mai multă precizie.

Cele mai vizualizate pagini