Istanbul în 3 zile Cel mai bun Ghid pentru a vă bucura de 3 zile la Istanbul!

Fostul Constantinopol, cunoscut acum sub numele de Istanbul, este considerat 'cel mai frumos oraș din lume' datorită valorii sale artistice și istorice. Un oraș frumos, care îmbină în viața de zi cu zi cultura Orientului și cea a Occidentului. Moschei, biserici, palate, bazaruri și multe altele. În acest ghid vă vom povesti totul despre experiența noastră în această excursie unică, astfel încât să vă puteți planifica excursia la Istanbul în 3 zile .

estambul-en-tres-dias

Călătorind la Istanbul în 3 zile Este posibil să vezi orașul în trei zile?

Istanbul este unul dintre acele orașe pe care le numim infinite. În care 3 zile sunt suficiente pentru a vedea cele mai importante obiective turistice, dar vă asigurăm că veți dori să vă întoarceți.

Câteva sfaturi pentru a vă deplasa în Istanbul în 3 zile

Acest ghid a fost conceput astfel încât să puteți face acest lucru pe jos, economisind unele distanțe. De aceea, vă recomandăm să cumpărați cardul de transport public İstanbulkart. Îl puteți returna la sfârșitul călătoriei. Cardul nu este personal și îl puteți partaja. Biletele de transport public vor fi la jumătate din prețul biletelor fără card.

Pe de altă parte, vineri este ziua de rugăciune și nu veți putea intra în moschei. Așadar, dacă aveți deja biletele pentru a merge, aranjați atracțiile ținând cont de acest lucru.

Majoritatea magazinelor și a ceainăriilor afișează prețurile. Așa că este întotdeauna indicat ca, dacă ați stat undeva unde nu au, să alegeți un alt loc sau să întrebați înainte de a cere prețul lucrurilor. Ca în orice oraș mare, există întotdeauna oameni care profită de turiști.

Și, în sfârșit, taxiurile. Nu vă fie teamă, costul călătoriei cu taxiul este rezonabil, iar aceștia folosesc și un taximetru. Astfel, nu va trebui să vă confruntați cu posibile neînțelegeri, ca în alte orașe.

Și, în cele din urmă, cel mai bun sfat dintre toate, faceți un Free Tour , astfel încât să vă puteți orienta și să primiți sfaturi de la un expert local. De pe acest site vă puteți rezerva GRATUIT TURUL GRATUIT în mod complet gratuit și puteți profita la maximum de călătoria dumneavoastră încă de la început.

Ce să vezi în Istanbul în 3 zile?

Pe parcursul acestui ghid pentru Istanbul în 3 zile, vă vom arăta estul și vestul acestui oraș frumos. Vă recomandăm să aveți întotdeauna un șal pentru a vă acoperi părul și umerii (în cazul femeilor), deoarece în multe locuri există un respect extrem pentru obiceiurile islamice.

Ghidul orașului Istanbul: Ziua 1

În prima noastră zi vă vom arăta Istanbulul clasic și inconfundabil.

Palatul Topkapi

Un muzeu imens alcătuit din diferite palate, grădini și săli, unde veți descoperi istoria fascinantă a Imperiului Otoman. Situată între Cornul de Aur și Marea Marmara, Palacia are o poziție strategică de unde erau controlate toate navele care intrau și ieșeau.

palacio-topkapi

Plimbarea în interiorul acestui complex vă va lua aproape o zi întreagă, dar va merita dacă vă puteți permite acest lucru. În cazul în care acest lucru nu este în plan, vă lăsăm să vizitați sălile și grădinile pe îndelete.

topkapi-2643639_1920

Plecând de la palat, vă recomandăm să mergeți pe bulevardul principal pe unde trece tramvaiul (pe care îl puteți lua și dumneavoastră) și să mergeți pe jos până în Piața Sultanahmet, care face parte din inima acestui oraș magnific, unde se află Moscheea Albastră și Hagia Sophia

Moscheea Albastră și Hagia Sophia

Când vă aflați în Istanbul, trebuie să vizitați una dintre moschei. Aici vă lăsăm cu cele mai emblematice din oraș, dar mai sunt multe altele care sunt incredibil de frumoase.
Moscheea Albastră este impresionantă din momentul în care o vezi. Din exterior veți observa că este cea cu șase minarete, la fel ca la Mecca, iar apoi au mai adăugat unul pentru a face diferența.
În interior veți vedea arta otomană în forma sa cea mai pură. Gresie albastră peste tot, cupole care par să leviteze pe tavan, simboluri, eșarfe peste tot unde te uiți.
mezquita-azul-2


Intrarea este gratuită, așa că, de obicei, sunt mulți oameni care vor să intre. mezquita-azul

Hagia Sophia , acum muzeu, are o istorie foarte specială. Cunoscută sub numele de Ayasofya Camii, este una dintre marile capodopere ale artei bizantine. Între 1204 și 1261, a fost biserică catolică. Dar în 1453 a fost preluată de Imperiul Otoman și transformată în moschee.

hagia-sophia-2367210_1920

Din Piața Sultanahmet, îl veți recunoaște cu ușurință, are 4 minarete pe laturile cupolei mari de 30 de metri. În interior se găsesc mozaicuri, medalioane și multe altele pe care vă recomandăm să nu le ratați.

HAGIA-SOPHIA-DENTROsanta-sofia

Intrarea la Hagia Sophia costă aproximativ 35 de euro. În ambele situri trebuie să vă îmbrăcați adecvat, iar femeile trebuie să poarte un văl. La Moscheea Albastră vi se va cere să vă descălțați.

Bazilica Cisternă

Vechi rezervoare de apă sau adevărate palate subacvatice, această cisternă a fost construită în timpul lui Iustinian I, pentru a alimenta palatul bizantin.
Cisterna, care a fost construită sub bazilică (care nu mai există), de unde și numele său, măsura 140 pe 70 de metri și putea stoca aproximativ 100 000 m3 de apă.
Ceea ce frapează cel mai mult este cantitatea de piatră sculptată din interiorul ei. Veți vedea acolo bazele unor coloane care sunt capete de meduze. Taxa de intrare este de aproximativ 20 de lire și merită.

Ghidul orașului Istanbul: Ziua 2

Am păstrat ciocnirea culturală dintre Est și Vest pentru a doua zi.

Marele Bazar și Bazar de mirodenii

Marele Bazar, împreună cu Bazar de mirodenii, sunt cele mai vechi piețe din Istanbul. Fiecare dintre ele este ideală pentru cumpărături de bijuterii, haine, condimente, dulciuri, nuci și multe altele. Sunt o încântare pentru ochi. Însă vă recomandăm ca orice ați cumpăra, să o faceți în Bazarul de Condimente, deoarece produsele sunt mai ieftine. Bineînțeles, va trebui să vă târguiți cu prețurile ca și cum nu ar mai exista ziua de mâine.
gran-bazar

Palatul Dolmabahce

Aceasta a fost reședința sultanilor până la căderea califatului. Chiar și acest palat a fost construit pentru a înlocui Palatul Topkapi. Situat pe malul Bosforului, palatul este un amestec de neoclasic, rococo și baroc, cu stilul otoman inconfundabil.

Dolmabahce_Mosque

Vizita este formată din patru părți: Selamlik, întreaga parte administrativă a curții sultanului și sălile oficiale. Haremul, cartierul privat al sultanului și al tuturor soțiilor sale. Muzeul Ceasului și Crystal Palace, care are grădini incredibile.

Piața Taksim

Situată în partea europeană, Piața Taksim reprezintă partea modernă a Istanbulului.
Din piață pornește una dintre cele mai aglomerate și mai cunoscute străzi din Istanbul: Istiklal Caddesi (Bulevardul Independenței), o stradă pietonală plină de magazine, hoteluri și baruri.

Turnul Galata

Primul turn a fost construit din lemn pentru a servi ca far, iar mai târziu a fost reconstruit în piatră sub numele de Turnul lui Hristos. În timpul căderii Imperiului Roman, a fost ocupat de sultanul Mehmet al II-lea.

galata-tower-2614812_1280

Urcarea în turn costă în jur de 25 de lire și este o experiență unică. Veți vedea întregul oraș de la înălțimea de 61 de metri.
galata-2543121_1920

Plimbare pe Bosfor

În timpul tuturor excursiilor în Istanbul veți găsi oferte de plimbări de-a lungul Bosforului. Vă recomandăm să nu o luați, deoarece veți fi taxat la un preț extrem de scump. Pentru a vă plimba de-a lungul Bosforului, trebuie să luați feribotul până la Üsküdar pentru a merge pe partea asiatică a Bosforului. Prețul biletului este normal și veți avea parte de aceleași priveliști, în plus, vă veți putea bucura de partea asiatică a Istanbulului. Aici puteți lua o gustare cu cea mai bună mâncare asiatică din Istanbul și vă puteți îndrăgosti de minunatul apus de soare.
uskuda

Ghidul Istanbulului: Ziua 3

În cea de-a treia zi trebuie să începeți devreme, pentru că ne vom îndepărta de centru. Vom ieși din zidurile orașului și vom intra în adevăratul și autenticul Istanbul.

Sfântul Mântuitor din Chora
Una dintre numeroasele clădiri de artă bizantină care se mai păstrează în Istanbul. Construită în 1321, această clădire spectaculoasă are cele mai frumoase fresce și mozaicuri bizantine din lume. În timpul Imperiului Otoman, frescele au fost acoperite cu tencuială, deoarece clădirea a fost transformată în moschee. În prezent, biserica este folosită ca muzeu, iar frescele au fost restaurate în toată splendoarea lor.

San-Salvador-de-Chora

Plecând de la Sfântul Salvator din Chora, veți vedea o parte din zidul orașului.

Eyüp
Situat în afara zidurilor vechiului Constantinopol și pe malul Cornului de Aur, Eyüp este unul dintre cele mai autentice cartiere din Istanbul. Aici puteți vedea Moscheea Eyüp, unde a murit și a fost înmormântat Ayyub Al-Ansari, purtătorul de stindard al Profetului Mahomed. Sultanul Mehmet al II-lea a găsit mormântul și a construit acest complex religios în jurul lui.

Eyup_Sultan_Camii

Plecând de la Moschee, vă puteți îndrepta spre dealul Pierre Loti, unde există două moduri de a urca: pe jos sau cu telecabina. Pe jos poate fi puțin obositor, dar interesant. Plimbarea vă poartă prin cimitir, un loc privilegiat pentru cei care se află la sfârșitul vieții lor. Toată lumea vrea să se odihnească în același loc cu trimisul lui Mahomed. Telecabina poate fi plătită cu cardul de transport public. Odată ajunși în vârf, vă puteți bucura de priveliștea incredibilă de pe puntea de observație și puteți savura o ceașcă de ceai.
Dacă aveți timp și energie la dispoziție, puteți merge să vedeți rămășițele vechiului zid al Constantinopolului.

Eyup_cemetery_Istanbul

Istanbul în 3 zile, concluzii

Ce părere aveți? Istanbulul este mult mai mult decât ceea ce ați văzut până acum, este locul unde se întâlnesc Estul și Vestul. Amabilitatea oamenilor săi, loialitatea față de obiceiurile lor, mâncarea lor rafinată, culorile lor. Totul în Istanbul este așa, un tărâm al făgăduinței.

Ghidul Istanbulului în 3 zile în PDF

Descărcați acest ghid Istanbul în PDF pentru a vă însoți în timpul călătoriei în cel mai important oraș din Turcia. Îl puteți descărca gratuit de aici: DOWNLOAD ISTANBUL IN 3 DAYS PDF

Poate doriți să aruncați o privire la cele mai vizitate ghiduri de călătorie de către utilizatorii noștri

Cele mai vizualizate pagini