Extremadura în 3 zile - Ghid complet pentru călătorii prin Extremadura!

Extremadura, această destinație turistică necunoscută ascunde nu numai monumente incredibile, ci și peisaje naturale care merită cu siguranță să fie descoperite.

Acest ghid de călătorie conține un traseu de 3 zile prin Extremadura care prezintă locurile și destinațiile minunate care sunt esențiale pentru acest traseu. Să le descoperim!

extremadura-en-3-dias

Ce să vezi în Extremadura în 3 zile

Vă recomand să vă pregătiți mașina pentru că în aceste trei zile veți merge cu mașina în jurul principalelor obiective turistice pe care nu le puteți rata dacă vizitați Extremadura.

Printre aceste obiective de vizitat se numără renumita sa capitală, Mérida, oraș înscris în Patrimoniul Mondial, și nu este de mirare, deoarece este o adevărată bijuterie, care găzduiește locuri incredibile, cum ar fi Muzeul Național de Artă Romană și străzi și colțuri cu un farmec de nedescris.

Veți descoperi și orașul Cáceres, situat la 48 de minute de mers cu mașina de capitală, cunoscut ca orașul medieval, deoarece păstrează unul dintre cele mai fabuloase complexe monumentale din Spania.

Imaginați-vă că veți descoperi satele din apropiere, cu atât de mult farmec și istorie încât unele dintre ele au fost declarate sit istoric-artistic, precum și unele dintre cele mai importante trasee din zonă pentru a descoperi peisajele naturale incredibile.

Deoarece veți fi mereu în mișcare, vă recomand să vă cazați la un hotel bine situat și cu acces ușor, astfel încât să vă puteți deplasa fără probleme dintr-un oraș în altul, acesta fiind singurul moment în care veți avea nevoie de un mijloc de transport, deoarece odată ajunși în oraș, datorită mărimii acestuia, vă puteți deplasa perfect pe jos.

Dacă preferați să călătoriți din orașul în care vă aflați la hotel fără a folosi mașina, este foarte ușor, deoarece există curse regulate dus-întors, cum ar fi cu trenul sau cu autobuzul sau chiar tururi ghidate la prețuri foarte ieftine.

După ce toate acestea au fost organizate, este timpul să vă bucurați de o vizită fabuloasă în aceste colțuri fermecătoare din Extremadura.

Ghid turistic în Extremadura: Ziua 1.

Prima zi va fi dedicată vizitării capitalei Mérida, ideală pentru a cunoaște într-o singură zi toate colțurile și toate colțurile acestui oraș declarat Patrimoniu Mondial, datorită monumentelor maiestuoase pe care le găzduiește.

Cadou FREETOUR pentru Mérida: Primul lucru pe care îl puteți face imediat ce puneți piciorul în Mérida este un tur gratuit al orașului Mérida cu un expert în istoria locală. Rezervați-vă turul GRATUIT al orașului Merida aici.

Amfiteatrul și Teatrul Roman din Merida

anfiteatro-romano-merida

Amfiteatrul a fost scena luptelor dintre gladiatori și fiare sălbatice în epoca romană, iar astăzi vă puteți transporta înapoi în acele vremuri și vă puteți imagina perfect cum ar fi fost să fiți acolo, deoarece încă mai păstrează o mare parte din structura sa de astăzi.

Teatrul roman este unul dintre cele mai bine conservate din Europa, deoarece face parte din unul dintre cele mai importante situri arheologice din lume.

Taxa de intrare pentru fiecare monument este de 12 euro, iar orele de deschidere sunt: din aprilie până în septembrie: între orele 9:00 și 21:00, iar din octombrie până în martie: între orele 9:00 și 18:30.

Templul Dianei

Acest frumos templu roman cu caracter religios, aflat într-o stare bună de conservare, face parte, de asemenea, din situl arheologic de la Mérida.

Este, fără îndoială, unul dintre cele mai mărețe monumente ale acelei perioade romane, după cum reiese din dimensiunile sale mari.

templo-de-diana-merida

Vizitarea facilităților sale costă 3 euro, iar programul de funcționare este de luni până duminică: 10:30h-13:00h și 17:00h-20:00h.

Podul roman

Acest pod roman din Mérida a fost unul dintre cele mai lungi poduri din antichitate și, datorită dimensiunilor și caracteristicilor sale, este considerat în prezent unul dintre cele mai importante din peninsulă.

Este o adevărată plăcere să te relaxezi în timp ce te plimbi pe el, cu vedere la râul Guadiana și la frumoasa panoramă a orașului. Când ajungi la capătul podului, te vei afla față în față cu Alcazaba arabă, care va fi următoarea oprire pe acest traseu.

puente-romano-de-merida

Alcazaba maură

Acest monument maiestuos a fost comandat de Abderramán al II-lea în anul 835, iar astăzi puteți contempla măreția acestei fortărețe, curtea sa incredibilă plină de vestigii arheologice și o cisternă andaluză.

Mai presus de toate, ceea ce face ca vizita să merite cel mai mult este priveliștea orașului de pe zidurile sale și posibilitatea de a contempla podul roman dintr-o altă perspectivă.

Taxa de intrare este de 6 euro și este deschis din aprilie până în septembrie între orele 9:00 și 21:00 și din octombrie până în martie între orele 9:00 și 18:30.

alcazaba-de-merida

Apeductul roman din Los Milagros

Plimbându-vă de-a lungul râului până la locul unde se unește cu pârâul care trece pe sub apeductul roman din Mérida, veți ajunge la o mare esplanadă verde care vă invită să vă opriți și să vă bucurați de această operă arhitecturală în liniște și pace.

Puteți să vă plimbați prin această zonă și să vă lăsați condus la o lucrare romană care se află în apropierea acestui apeduct, podul roman care traversează râul Albarregas.

Fără îndoială, un loc special și frumos pentru a încheia această zi rotundă în orașul istoric Mérida.

acueducto-de-los-milagros

Ghid turistic în Extremadura: Ziua 2. Cáceres.

Această a doua zi este rezervată pentru vizitarea esențialului oraș Cáceres , cunoscut sub numele de Orașul Vechi, deoarece clădirile sale și centrul istoric incredibil sunt motivul pentru care acest oraș a fost declarat Patrimoniu Mondial.

Aveți posibilitatea de a închiria diferite excursii gratuite în timpul vizitei dumneavoastră la Cáceres. Aceștia vă vor arăta, gratuit și timp de o oră și jumătate, cele mai interesante obiective turistice din acest oraș frumos.
Rezervați turul GRATUIT - CÁCERES - GRATUIT - Rezervați acum >
Rezervați turul GRATUIT Misterios y Leyendas - La Cáceres más histórica y desconocida GRATIS - Reservar Ahora >

Începem cu ghidul nostru unde veți găsi toate locurile esențiale de vizitat în acest oraș.

Plaza Mayor

Această piață este neapărat punctul de plecare pentru vizitarea cartierului istoric, dar și punctul de întâlnire pentru toți locuitorii și turiștii din Cáceres, fiind plină de cafenele și restaurante.

Aici veți găsi primul monument important, Torre del Bujaco, reconstruit de almohazi și care face parte din zidul de apărare al orașului.

Lângă el se află celebrul Arco de la Estrella (Arcul Stelei), prin care se poate ajunge în Orașul Vechi, centrul istoric al orașului.

Acest arc a fost scena unui episod din celebrul serial Game of Thrones.

plaza-mayor-de-caceres

Piața Sfânta Maria

Traversând Arcul Stelei veți intra într-una dintre cele mai faimoase piețe din oraș, vă va da senzația că ați făcut un salt înapoi în timp, în Evul Mediu, este cu adevărat uimitoare.

În acest loc veți găsi locuri de mare interes turistic pe care trebuie neapărat să le vizitați, cum ar fi Co-catedrala Santa María, cu un preț de 4 euro, Palatul Carvajal cu intrare gratuită.

plaza-de-santa-maria-caceres

Plaza de San Jorge

Această mică piață oferă una dintre cele mai tipice imagini ale orașului, pe lângă faptul că adăpostește unele dintre cele mai importante monumente din orașul vechi.

Fațada maiestuoasă a Bisericii San Francisco Javier se remarcă, iar o vizită gratuită în interiorul acesteia este obligatorie. Programul de funcționare este între orele 10:00 și 14:00 și între 16:30 și 19:30.

Este, de asemenea, uimitor să contempli Casa de los Becerra, cu o fațadă incredibilă în stil gotic.

Pentru a încheia vizita în această piață, în partea de nord se află Palacio de los Golfines de Abajo. Taxa de intrare este de 2,5 euro și este unul dintre cele mai frumoase palate din Cáceres.

plaza-de-san-jorge-caceres

Vechiul cartier evreiesc din Cáceres

Plimbarea pe străzile înguste, în pantă sau fără ieșire, cu case vopsite în alb, ale vechiului cartier evreiesc este o călătorie printre urmele medievale ale evreilor care au trăit aici.

În timpul acestei plimbări puteți vizita monumente foarte importante, cum ar fi Ermitajul din San Antonio sau Casa del Judío Rico (Casa evreului bogat).

Pe strada Rincón de la Monja, care se intersectează cu Cuesta del Marqués, se află Arco del Cristo, care este vechea poartă de acces a zidului care păstrează cioburi romane.

juderia-vieja-caceres

Plimbare de-a lungul zidurilor din Cáceres

Orașul vechi este complet înconjurat de ziduri, ceea ce reprezintă unul dintre cele mai importante motive pentru a crea senzația că te afli complet în altă epocă, dar a mai rămas o surpriză, poți merge pe ele.

Turul începe de obicei de la Torre del Bujaco, dar puteți urca de la turnuri situate în diferite puncte din centrul istoric și, pe lângă faptul că vă veți simți ca o adevărată santinelă, veți avea parte de priveliști uimitoare.

murallas-caceres

Ghid turistic pentru Extremadura: Ziua 3.

Ultima zi a acestei excursii prin Extremadura poate fi dedicată unor destinații diferite.

În acest ghid veți găsi trei opțiuni diferite , pe care le puteți combina în orice mod doriți, deoarece totul se află la cel mult o oră și jumătate de mers cu mașina.

Oricare ar fi cea pentru care vă decideți, nu există nicio îndoială că sunt locuri care merită.

Trujillo și Guadalupe (preferatele noastre)

Primele locuri pe care vi le recomandăm sunt două orașe mici, dar care ascund un farmec deosebit.

Dimineața vă puteți bucura de o plimbare pe străzile din Trujillo, care a devenit un centru turistic foarte important în ultimii ani, dar acum cu atât mai mult cu cât aici s-a filmat Game of Thrones.

Monumentele sale maiestuoase în stil renascentist, numeroasele muzee și o vizită la castelul său colosal nu trebuie ratate.

trujillo

După-amiază, călătoria continuă spre o altă destinație minunată, Guadelupa.

Acesta este unul dintre orașele de pe traseul Isabelei Catolice prin Extremadura.

O vizită la Mănăstirea Regală din Guadalupe este obligatorie, un loc în care coexistă diverse stiluri, cum ar fi gotic, baroc, renascentist și neoclasic.

guadalupe

Plasencia și Hervás

O altă opțiune este să vizitați aceste două orașe din Extremadura, de asemenea de mare importanță pentru patrimoniul lor.

Mai întâi vă puteți plimba prin Plasencia și admira mai ales catedrala sa. Este una dintre singurele construcții religioase, alături de Salamanca și Zamora, în care cupola a fost construită prin tehnica domului, ceea ce îi conferă un aspect cilindric și scalar.

Un must pentru iubitorii de arhitectură și artă!

plasencia

Apoi vă puteți bucura de Hervás, care este, de asemenea, un cadru natural minunat, cu numeroase trasee montane.

Dacă aveți chef să parcurgeți unul dintre aceste trasee frumoase, vă recomand traseul Castañar del Duque, pentru că este un traseu simplu, dar cu priveliști panoramice ideale.

Pe lângă traseele naturale, vă puteți bucura de cartierul evreiesc, declarat sit istoric-artistic, datorită clădirilor și străzilor incredibile care se găsesc acolo.

hervas-extremadura

Paraje natural Las Hurdes

Ultima vizită propusă este un loc natural uimitor, o mare rezervație naturală perfectă pentru relaxare și contact cu natura.

Pe acest traseu puteți vizita faimosul său punct de belvedere Mirador de la Antigua, unde vă puteți bucura de marele Meandro Melero al râului Alagón, o priveliște panoramică care vă va tăia respirația.

Puteți continua până la El charco de la Olla, care este o piscină naturală de 300 de metri lungime în Las Mestas. După ce vă bucurați de această minune autentică, vă puteți îndrepta spre punctul de belvedere Mirador de El Gasco, cu vederi spectaculoase asupra torentului râului.

las-hurdes-extremadura

Cu aceste destinații am încheiat incredibila vizită în Extremadura în 3 zile , după ce ne-am bucurat de cele mai turistice și esențiale puncte ale acestei zone.

Sunt sigur că abia așteptați să o vizitați din nou, pentru că, după cum ați văzut, ascunde destinații cu un mare farmec și importanță istorică. Pe curând Extremadura!

Cele mai vizualizate pagini