Florența în 3 zile Itinerar și Ghid pentru Florența într-un weekend

72 de ore (chiar mai puțin) sunt suficiente pentru a te îndrăgosti de oraș. Vă oferim itinerariul cu ce să vedeți Florența în 3 zile , pentru a vă întoarce îndrăgostiți nebunește de leagănul romantismului.

florencia-en-3-dias

Nu întâmplător este unul dintre cele mai populare orașe italiene din lume. Este mai mult decât un simplu muzeu deschis: Florența păstrează grația și eleganța care au făcut din leagănul Renașterii . Vă propunem un itinerar pentru a vizita Florența în 3 zile și a descoperi cele mai importante comori ale sale, dar știm că veți reveni.

Ce să vezi în Florența în 3 zile: Itinerariu

Vă propunem o vizită foarte plăcută și liniștită în Florența, pentru a o cunoaște și a vă bucura de ea fără a avea sentimentul că nu ați avut suficient timp să o vedeți, să vă bucurați de arhitectura sa, de atmosfera sa și de toată arta pe care Florența o ascunde.

Prima zi, prima oprire: Piazza della Signoria și împrejurimile

Sfat/cadou Primul lucru pe care vi-l recomandăm este un tur gratuit al Florenței. Acest tur în limba engleză, ghidat de un expert în cultura și istoria locală, vă va fi de mare ajutor pe tot parcursul călătoriei. De aceea, vă recomandăm să o faceți în prima zi. Rezervați aici turul GRATUIT al Florenței în limba engleză.

În funcție de locul unde este situat hotelul dumneavoastră, va trebui să folosiți transportul public sau să mergeți pe jos până în centrul Florenței: Piazza della Signoria , un punct de reper în care s-a desfășurat istoria veche și recentă a orașului. În piață se află o copie a lui David al lui Michelangelo, dar deocamdată ne mulțumim cu ea, căci originalul îl veți vedea mâine 🙂

După o plimbare în jurul fântânii lui Neptun, este timpul să vizităm

Piazza della Signoria, este timpul să vizitați Palazzo Vecchio (care este încă sediul municipalității) și să nu uitați să vedeți în timpul vizitei Salone del Cinquecento , care găzduiește numeroase fresce și sculpturi de importanță mondială realizate de artiști precum Ghirlandaio, Vasari, Michelangelo și Donatello.

Palazzo-Vechio-Florencia

Având în vedere gradul mare de ocupare în toate anotimpurile, în special în weekend, vă recomandăm să vă rezervați vizita la Palazzo Vecchio în avans, online, contactând site-ul web al musei civici fiorentini .

Prima zi după-amiază: Santa Maria del Fiore

Catedral-de-santa-maria-florencia

După ce terminăm de vizitat Palazzo Vecchio, înainte de a ajunge la destinația noastră (Catedrala Santa Maria) ne vom bucura de priveliștea din Piazza del Duomo. Aici, Catedrala Santa Maria del Fiore (7000)

prezidează scena într-un mod impunător, datorită minunatului miracol estetic și arhitectural care este cupola lui Brunelleschi. Nu uitați să vizitați Baptisteriul , chiar lângă el.

battisterio-catedral-de-santa-maria-florencia

În acest moment va începe să vi se facă foame, pentru că din Catedrală se simte cu ușurință aroma intensă a pâinii proaspăt coapte. Urmează-ți nasul spre prin Cimatori și intră în micul magazin al 'celor doi frați' . Este unul dintre cele mai delicioase și mai autentice locuri din oraș : savurați un sandviș fierbinte umplut cu pecorino cu trufe și diverse delicatese precum anșoa și unt.... Cu siguranță vă veți întoarce pentru mai mult!

Și după prânz? Uffizi și Lungarno

Acum că v-ați recăpătat energia, nu mai aveți nicio scuză pentru a nu urca cei 400 de trepte care vă vor duce în vârful Campanilei lui Giotto: priveliștea uluitoare a orașului face să merite efortul!

Odată coborâți, faceți o excursie la Uffizi : unul dintre cele mai faimoase muzee din Italia și din întreaga lume. Vă recomandăm să cumpărați biletele în avans online pentru a evita cozile interminabile de la casele de bilete. Venus și Primăvara de Botticelli vă așteaptă.

Galeria-Uffizi-Florencia

La finalul vizitei, puneți-vă starea de spirit în 'modul romantic' și mergeți pe jos spre râul Arno, pentru a vă plimba la apus la Ponte Vecchio . Nu veți regreta. Este una dintre cele mai spectaculoase atracții ale unei vizite la Florența.

ponte-vecchio-florencia

Ziua a doua: zona Pieței San Marco

Începem în piață și avem 2 opțiuni pentru a merge din Piața San Marco la Galeria Accademia , pe jos sau cu transportul public... Și aici veți avea în sfârșit plăcerea de a descoperi David , originalul lui Michelangelo, pe care îl veți găsi însoțit de alte mari opere renascentiste, precum ' Răpirea Sabinelor ' și ' Madona cu Pruncul ', de Giambologna și, respectiv, Botticelli.

david-michelangelo

După-amiază, vizitați Piazza di San Lorenzo și petreceți restul zilei la piață, unde puteți cumpăra suveniruri și obiecte de artizanat local. Dacă mâncatul este păcatul tău capital, cu greu vei putea rezista atracției aromei unora dintre tarabele din Piazza. Aici puteți gusta din toată tradiția florentină: lampredotto, tripe și friptură de porc .

A treia zi: Oltrarno

jardines-boboli

Aceasta este ultima noastră zi în Florența și ne vom relaxa. Vom încerca să petrecem o zi plăcută și liniștită, iar pentru asta nu există o opțiune mai bună decât o vizită la cea mai frumoasă grădină din Florența: grădina Boboli.
Este unul dintre cele mai bune exemple de grădină italiană, îmbogățită de peste 2.000 de statui care acoperă mai multe secole de istorie. Relaxați-vă și bucurați-vă de o plimbare printre fântâni, alei și copaci.

După ce ați terminat plimbarea prin grădini, puteți intra în Palazzo Pitti , care găzduiește mai multe muzee interesante, cum ar fi Galeria de Artă, Galeria de Costume, Muzeul de Trăsuri și Muzeul de Porțelan.

Și pentru a încheia ziua și, odată cu ea, vizita noastră de 3 zile la Florența, vă puteți bucura de priveliștea panoramică de pe Piazzale Michelangelo : de acolo vă va trece prin minte un singur gând și anume că ați înțeles în sfârșit de ce toată lumea este îndrăgostită de Florența.

piazzale-michelangelo-vista-ciudad

Pentru a ajunge la Florența cu trenul

Rețeaua feroviară italiană conectează în fiecare zi cu 41 de trenuri spre Florența , Bologna, Brescia, Milano, Napoli, Padova, Reggio Emilia, Roma, Salerno, Torino, Veneția, Verona și Ferrara.

Ca să vă faceți o idee, un tren rapid de la Roma la Florența durează abia 1 oră și 20 de minute.

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru pentru Florența în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini