Frankfurt în 3 zile Ghid pentru o escapadă de weekend la Frankfurt

Deși Frankfurt este centrul financiar al Germaniei, este, de asemenea, foarte important pentru turism, așa că vă puteți bucura de muzeele, operele și, bineînțeles, de farmecul cartierelor sale, cum ar fi Sachsenhausen, printre altele.
Dar dacă citești acest articol, înseamnă că ești interesat să vizitezi acest oraș minunat, așa că te vom ajuta să cunoști cele mai importante locuri din Frankfurt în trei zile .

Frankfurt-en-3-dias

Ce să vezi în Frankfurt în 3 zile?

Aparține landului Hesse și este cel mai important oraș din acest land. Este, de asemenea, cel mai internațional oraș din Germania. Dar, din punct de vedere turistic, este și unul dintre cele mai vizitate orașe. Oferă o gamă largă de lucruri de văzut, dar partea bună este că este un oraș foarte practic de vizitat într-un weekend sau într-o escapadă de 3 zile.

Frankfurt are un canal frumos care dă orașului un farmec suplimentar și pe care îl puteți vedea din diferite perspective, deoarece tururile cu barca prin canal sunt foarte frecvente.

Vă recomandăm să cumpărați Frankfurt Card, deoarece datorită acestuia puteți folosi transportul în comun nelimitat și complet gratuit, dar oferă și reduceri interesante la muzeele și monumentele incluse în ghid, cum ar fi: Turnul Principal, Muzeul Goethe, Opera... este, de asemenea, foarte economic și costă doar 10 €.

Excursie la Frankfurt: Ziua 1

Castelul Bad Homburg (Schloss Bad Homburg)

Ansamblul în stil baroc, grupat în jurul a două curți, a fost renovat de arhitectul Georg Moller la începutul secolului al XIX-lea și din nou la începutul secolului al XX-lea. Originile orașului Bad Homburg datează de la un castel din secolul al XII-lea, care a fost demolat, cu excepția unui donjon adăugat în secolul al XIV-lea, în 1660, din ordinul lui Frederic al II-lea de Hesse-Homburg, pentru a construi un nou castel după un proiect al lui Paul Andrich.

castillo-de-bad-homburg

Interiorul castelului și grădinile sale pot fi vizitate pe tot parcursul anului.

Grădina de palmieri (Palmengarten Frankfurt am Main)

Grădină botanică de 22 de hectare proiectată de botanistul și designerul de grădini Franz Heinrich Siesmayer, situată în cartierul Westend și deschisă publicului în 1871.

Jardin-de-palmeras

Main Tower

Zgârie-nori construit între 1996 și 1999, cu 56 de etaje și o înălțime totală de 240 de metri, singurul zgârie-nori din Frankfurt cu un observator public.

Main-Tower-Frankfurt

Clădirea este ocupată de Landesbank (Helaba), banca landurilor Hessa și Turingia, studiouri de televiziune și radio și un restaurant.

Biserica Fecioarei Maria (Liebfrauenkirche)

Liebfrauenkirche este o biserică gotică situată în partea de nord a orașului vechi din Frankfurt pe Main. A fost construită în mai multe etape de construcție între secolele al XIV-lea și al XVI-lea.

Iglesia-de-la-virgen-Maria-Frankfurt

Originile bisericii datează din 1321, când, la cererea patricianului Wigel von Wanebach, a fost construită o mică capelă, care, în 1344, a fost transformată într-o biserică gotică cu trei naosuri.

Excursie la Frankfurt: Ziua 2

Locul de naștere al lui Johann Wolfgang Goethe (Goethe-Haus)

Johann Wolfgang Goethe s-a născut aici în 1749.

casa-de-goethe-en-Frankurt


Casa a fost cumpărată de bunica sa Cornelia Goethe în 1733 și a fost complet renovată între 1755 și 1756 de tatăl său, consilierul imperial Johann Caspar Goethe, care a transformat cele două case originale într-o clădire reprezentativă cu patru etaje.
Casa a fost vândută în 1795, după moartea tatălui poetului.

Piața Römerberg

Piața Römerberg, ale cărei origini datează din secolul al XII-lea, este înconjurată de clădiri istorice și case tradiționale.

Plaza-Romeberg-Frankfurt


La vest de piață se află Römer sau Primăria, construită în secolul al XV-lea.
La est de piață se află un grup de șase clădiri tradiționale, cu fațade tipice de tip semicilindru. Construite inițial în secolele XV și XVI, au fost distruse în timpul războiului și reconstruite între 1981 și 1983.
În centrul pieței se află Gerechtigkeitsbrunnen (Fântâna Justiției), figura centrală, care înfățișează Justiția cu balanța tradițională, dar fără legătura de la ochi.

Biserica colegială din Frankfurt am Main (Dom Sankt Bartholomäus)

Deși este numită 'catedrală', această biserică nu este sediul episcopului din Frankfurt, ci a fost numită astfel deoarece a fost locul în care regii și împărații au fost încoronați între 1356 și 1792 prin decret al împăratului Carol al IV-lea.

Iglesia-de-San-Bartolome-Frankfurt


În interior, se remarcă în mod deosebit Wahlkapelle sau Capela Electoratului, unde cei șapte electori îl alegeau pe împărat. Din clopotnița originală din secolul al XV-lea, modificată în secolul al XIX-lea, se pot admira priveliști magnifice ale orașului.

Podul de fier (Eiserner Steg)

Acesta este un pod pietonal din oțel nituit, construit în 1868 din inițiativa privată a cetățenilor care aveau nevoie de un nou mijloc de comunicare cu sudul orașului, motiv pentru care, în primii douăzeci de ani de viață, a fost necesară o taxă de trecere.

Puente-de-hierro-en-Frankfurt


În martie 1945, acest pod, împreună cu celelalte din oraș, a fost bombardat și distrus de Aliați în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Câțiva ani mai târziu, a fost restaurată, adăugându-i-se un lift.

Excursie la Frankfurt: Ziua 3

Biserica celor Trei Regi (Dreikönigskirche)

Actuala Dreikönigskirche este o biserică neogotică construită din gresie roșie și a fost construită între 1875 și 1880 după un proiect al arhitectului și constructorului de biserici german
Franz Josef Ritter von Denzinger.

Cu toate acestea, originile sale datează din 1338, când, la inițiativa lui Heile Dymar, a început construcția unei capele gotice târzii cu două nave, care în 1340 a fost consacrată magilor.

Cartierul Sachsenhausen

Partea veche a cartierului, cu străzile sale pietruite și cu casele tipice cu colț de lemn pe fațade, este locul în care sunt concentrate cele mai multe taverne, Schweizer Straße, Paradiesgasse și Klappergasse fiind cele mai proeminente, și veți vedea 'Epelwoi pubs' (tavernele cu vin de mere) una lângă alta. Această zonă este cunoscută sub numele de 'Ebbelweiviertel'.

Sachsenhausen-en-Frankfurt

Apfelwein (denumită și 'epelwoi', ebbelwoi, appler sau stöffche) este o băutură tipică din Frankfurt, obținută prin fermentarea sucului de mere cu conținut scăzut de alcool. Este cea mai ieftină băutură alcoolică din toate barurile și restaurantele.
Saschenhausen este cartierul din Frankfurt în care există mai multe fântâni în funcțiune decât în oricare altul. În fiecare vară, localnicii organizează un festival în cadrul căruia o aleg pe 'Regina Fântânilor'.
Cea mai faimoasă este fântâna Frau Rauscher din Klappergasse, care nu aruncă apă în mod constant, ci la intervale de timp, stropind trecătorii.

Schloss Philippsruhe

Construcția acestui castel renascentist a început în 1701 la inițiativa lui Philipp Reinhard, conte de Hanau-Münzenberg, pe baza unui plan al arhitectului Julius Ludwig Rothweil, care a supravegheat și începerea lucrărilor de construcție, dar după numai un an a fost înlocuit cu un arhitect francez, Jacques Antoine Vith Girard.

Schloss-Philippsruhe-frankfurt


Din faza finală a celui de-al Doilea Război Mondial, castelul, pe care orașul Hanau l-a achiziționat în cele din urmă în 1950, a fost folosit în scopuri comerciale și rezidențiale și chiar ca primărie până în 1964, deoarece întregul centru al orașului Hanau, inclusiv primăria istorică, a fost distrus de raidul aerian din 19 martie 1945.
Din 1967, castelul găzduiește Muzeul de Istorie din Hanau.

De asemenea, puteți face o excursie, de exemplu o plimbare cu barca pe râul Main, pentru a descoperi lucruri noi din diferite puncte de vedere. Un lucru foarte interesant de văzut de pe râul Main este districtul financiar al orașului Frankfurt.

Cele mai vizualizate pagini