Galicia în 3 zile Cel mai bun Ghid pentru traseul dvs. prin Galicia în trei zile

În ultimii ani, Galicia și, în special, orașele din apropierea orașului 'Santiago de Compostela' și a aeroportului acestuia au devenit din ce în ce mai populare printre turiștii britanici și americani. Această parte a Peninsulei Iberice vă oferă o mostră din 'adevărata' cultură spaniolă, îndepărtându-vă de coasta mediteraneană plină de turiști și ducându-vă în partea mai verde și mai culturală a țării, motiv pentru care o excursie de trei zile în Galicia este o alegere perfectă pentru a vă relaxa.

Aici puteți scăpa de comercialismul care a afectat atât de multe alte destinații de vacanță din Spania și puteți explora o regiune bogată în istorie, tradiție, cultură și arhitectură.

galicia-en-3-dias

Este posibil să călătorești în Galicia în 3 zile?

Deși este adevărat că o mare parte din atracția turistică a Galiciei constă în numărul mare de sate fermecătoare și orașe mici, mobilitatea poate fi o problemă din cauza lipsei de autostrăzi, ceea ce face ca un simplu drum de 30 de minute să devină o călătorie obositoare de două ore.

Începem itinerariul nostru în Budapesta în 3 zile dis-de-dimineață devreme, astfel încât să avem timp să vedem multe lucruri în prima zi.

Ce să vezi în Galicia în 3 zile

De aceea, în itinerariul nostru de trei zile vom încerca să reducem traseul nostru la vizitarea celor trei orașe turistice principale din Galicia, deși vă recomandăm cu tărie ca, dacă vă place Galicia ca destinație turistică, să reveniți în viitor pentru a face un traseu mai lung prin acele sate mici și mai puțin cunoscute, care sunt cu adevărat minunate.

Galicia în 3 zile: Ziua 1, Santiago de Compostela

Spre deosebire de alte orașe mari din Galicia, Santiago de Compostela nu are clădiri decrepite, nici baruri de prost gust și nimic care să diminueze istoria și arhitectura orașului. Practic, toate străzile din orașul vechi sunt pietonale și multe sunt pietruite, iar datorită atracției turistice a orașului vechi din Santiago de Compostela, călătoria noastră în Galicia în trei zile va începe acolo.

Ce să vezi în Santiago de Compostela?

Odată ajunși la Santiago de Compostela, vă facem o recomandare sau mai degrabă un cadou. Puteți vedea cele mai importante obiective turistice din Santiago într-un fantastic tur gratuit prin centru, ghidat de un expert în istoria orașului și veți fi gata să continuați cu ghidul. Îl recomandăm 100%. Și este complet GRATUIT. TURUL GRATUIT prin centrul orașului Santiago de Compostela Aici.

Orașul vechi din Santiago de Compostela

centro-santiago-compostela

Vom începe cu un scurt tur al celor mai importante patru piețe din orașul vechi din Santiago de Compostela, care sunt Plaza del Obradoiro, Quintana, Azabachería și Platerías, deoarece majoritatea monumentelor principale din Santiago sunt situate în sau foarte aproape de cel puțin una dintre aceste piețe. Puteți intra în zona istorică a orașului Santiago din orice direcție și, pur și simplu, urmându-i pe ceilalți turiști, veți ajunge în inima orașului.

Catedrala Santiago de Compostela

catedral-santiago-compostela

Catedrala Santiago de Compostela a devenit simbolul orașului, în parte pentru că cele două turnuri subțiri ale sale domină peisajul orașului din toate direcțiile. Biserica originală care a ocupat cândva acest loc a avut începuturi umile și mici, dar astăzi edificiul uriaș care este catedrala din Santiago atrage mii de vizitatori și pelerini din întreaga lume.

Intrarea în catedrală și în pasajul care vă permite să vedeți mormântul Sfântului Iacob sunt gratuite, dar există un tur suplimentar pe care îl puteți achiziționa și care vă permite accesul complet la zona criptei, la claustru și la alte zone ale muzeului.
Palatul Rajoy

palacio-rajoy-de-santiago-de-compostela

Palatul Rajoy, contrar a ceea ce mulți ar putea crede la început, nu este un palat dedicat președintelui Mariano Rajoy, ci își ia numele de 'Rajoy' de la episcopul care a instigat la construirea sa.Inițial, a avut o varietate de utilizări, dintre care cele mai multe au fost ecleziastice.Astăzi, Palatul Rajoy funcționează ca primărie a orașului Santiago de Compostela și ca sediu al parlamentului guvernului regional din Galicia, cunoscut sub numele de Xunta.

Palatul Rajoy este o clădire lungă și elegantă cu patru etaje, situată vizavi de Catedrala Santiago, în piața Obradoiro. A fost proiectat de Charles Lemaur, un arhitect francez, și, ca atare, are un aspect clar neoclasic. Principala sa caracteristică în interior este monumentul apostolului Sfântul Iacob, care și-a demonstrat sprijinul pentru Spania în așa-numita 'Bătălie de la Clavijo'.

Și cu aceasta se încheie turul nostru în Santiago de Compostela. Dacă aveți chef să vă plimbați puțin, vă recomandăm să mergeți în zona Catedralei, unde probabil veți putea vedea sute de pelerini care termină așa-numitul 'Camino de Santiago', un pelerinaj celebru în toată țara, care este în prezent principala atracție turistică din Santiago de Compostela.

Galicia în 3 zile: Ziua 2, La Coruña

După Santiago de Compostela, La Coruña este probabil cel mai vizitat oraș din Galicia, un loc în care ar trebui să vă îndreptați foarte devreme dimineața pentru a profita la maximum de această a doua zi a excursiei noastre în Galicia în trei zile. Pe lângă faptul că este capitala provinciei, La Coruña este un punct turistic de sine stătător. Nu degeaba se mândrește cu cel mai vechi far în funcțiune din lume, cu Turnul lui Hercule și cu Orașul de sticlă, toate acestea fiind adevărate minuni de admirat.

Orașul La Coruña, ca majoritatea orașelor spaniole, are și el un oraș vechi frumos, unde puteți vizita și cele mai faimoase clădiri și monumente ale orașului.

Ce să vezi în La Coruña?

Începem în La Coruña și, bineînțeles, dacă pentru Santiago a fost o alegere înțeleaptă să facă un TUR GRATUIT, va fi de asemenea o alegere înțeleaptă să cunoască centrul orașului La Coruña. Aici aveți posibilitatea de a vă rezerva turul gratuit: Trebuie doar să vă înscrieți pentru TURUL GRATUIT al centrului orașului Coruña Aici. Odată ce ați făcut acest lucru, veți vedea o mare parte din centrul istoric și veți fi gata să continuați cu ghidul nostru.

Orașul de sticlă

coruna-ciudad-de-cristal

Vom începe itinerariul nostru prin La Coruña, în zona portului 'La Marina', adesea numit 'Orașul de sticlă'. Aici se aflau fostele case ale pescarilor, dar astăzi, în cea mai mare parte a acestei zone se află birouri cu mai multe etaje și blocuri de apartamente pline de galerii.

Într-o zi senină, când soarele se îndreaptă noaptea spre frontul portului, construcția oferă o priveliște impresionantă pentru toți vizitatorii orașului. Această zonă din jurul portului de agrement este denumită în mod tradițional 'Galerías Coruñesas'.

Turnul lui Hercule

torre-hercules-a-coruna

Turnul lui Hercule este, de fapt, un far, a cărui origine datează din epoca romană.Impresionant este un cuvânt care este adesea folosit foarte bine pentru a descrie 'Turnul lui Hercule', care este cu adevărat uriaș. Vizitarea turnului este gratuită și există o parcare mare chiar sub el, cu vedere la mare. Este locul perfect pentru o ședință foto minunată. De asemenea, chiar mai jos se află 'trandafirul busolei', care merită, de asemenea, o vizită de câteva minute, deoarece este foarte frumos.

Orașul vechi din La Coruña
casco-antiguo-coruna

Orașul vechi din La Coruña oferă atât de multe clădiri și monumente încât le vom menționa pur și simplu, altfel lungimea acestui articol despre călătoria noastră în Galicia în 3 zile ar deveni extrem de grea.

Printre obiectivele turistice care trebuie vizitate se numără Castelul San Antón, Muzeul Militar Regional, Grădina San Carlos, Biserica Santiago, Biserica Santa María del Campo și Mănăstirea Santo Domingo. Nu vă grăbiți, plimbați-vă pe îndelete, cereți indicații de la un loc la altul sau consultați o hartă pentru a nu vă pierde pe străzi și vă veți distra de minune în timp ce le vizitați pe fiecare dintre ele.

Piața María Pita

A_Coruna_Praza_de_Maria_Pita

Piața căreia María Pita îi dă numele este cel puțin magnifică. Intrarea principală dă impresia că treci printr-o curte regală, impresie întărită de clădirea Primăriei și de Palatul Municipal.

Cele trei turnuri în formă de cupolă din fața Palatului Municipal sunt acoperite cu ceea ce pare a fi bronz, deoarece strălucește în soare. Această clădire are, de asemenea, o arcadă lungă cu colonade care traversează fațada principală și domină complet piața mare. O priveliște de admirat.

Biserica San Jorge

a-coruna-iglesia-de-san-jorge

Deși nu este situată în Piața María Pita, Biserica San Jorge se află foarte aproape de piață, în stânga Palatului Municipal. Această biserică a fost construită în secolul al XVIII-lea și are un stil baroc tipic pentru acea perioadă. Are un aspect subțire, aproape alungit, cu două turnuri clopotniță în partea superioară și a fost proiectat de arhitectul Domingo de Andrade.

Și cu asta se încheie al doilea itinerar al acestei călătorii prin Galicia în trei zile. Odihniți-vă pentru puținul timp rămas din această zi, deoarece mâine, în Pontevedra, veți avea nevoie de toată energia de care dispuneți pentru a vedea totul.

Galicia în 3 zile: Ziua 3, Pontevedra

Deși nu se află la aceeași scară cu La Coruña sau Santiago de Compostela, Pontevedra are un număr bun de clădiri istorice, biserici și monumente, alături de numeroase piețe atractive și o zonă comercială mare. Cea mai mare parte a orașului este plată, deși în cartierul vechi este nevoie să urci și să cobori puțin.

Ce să vezi în Pontevedra?

La Alameda
La Alameda, sau piața principală a orașului Pontevedra, este situată la capătul sudic al zonei turistice principale, motiv pentru care va fi prima noastră destinație în această scurtă vizită în Pontevedra. Piața este lungă și îngustă și se împarte pe lungime între o zonă pavată, mărginită de clădiri, pe de o parte, și o frumoasă promenadă mărginită de copaci, pe de altă parte.

Orașul vechi din Pontevedra

casco-antiguo-pontevedra

Ca și în cazul orașului La Coruña, Pontevedra are un număr bun de locuri de văzut în orașul vechi, printre care vă recomandăm 'Pazo do Concello', teatrul principal, Primăria, Capela Nazareno și cele mai importante piețe din oraș. Dintre acestea, cea mai apropiată este Plaza Teucro.

Piața Teucro

plaza-teucro-pontevedra

Este o piață veche și foarte simbolică din centrul vechi al orașului Pontevedra. Este un exemplu perfect al istoriei, arhitecturii și bogăției provinciei în cea mai bună formă, fiind construit în secolul al XVIII-lea.

Piața este înconjurată de multe case frumoase și este considerată cea mai impunătoare piață din Pontevedra. Printre proprietățile care se învecinează cu piața 'Teucro' se numără unele aparținând celor mai importante familii din oraș, printre care 'Montenegro' și 'Marqués de Aranda'.

Majoritatea caselor datează din secolele al XVII-lea și al XVIII-lea și sunt încă în forma lor originală, oferind o perspectivă ideală asupra a ceea ce reprezentau bogăția și aristocrația în acea perioadă. După ce ați terminat aici, mergeți la Bazilica Santa Maria.
Bazilica Santa Maria

basilica-santa-maria-pontevedra

Primele părți ale structurii au fost construite în secolul al XIV-lea, dar fațada principală detaliată și complexă din secolul al XVI-lea este cea mai izbitoare caracteristică a acestei vechi clădiri ecleziastice. Această parte a clădirii a fost construită de 'Cornelis de Holanda' și 'Joao Noble'.

Este neobișnuit prin faptul că înfățișează nu numai figuri religioase din antichitate, ci și regi ai Spaniei și chiar pe Cristofor Columb. Construită în 1541, latura de vest este puțin mai recentă decât fațadele anterioare din secolul al XVI-lea ale laturilor de nord și de est ale bisericii, care sunt în mare parte în stil gotic pronunțat.

Plaza Ferreira

plaza-da-ferreria-herreria-pontevedra

Plaza Ferreira este o piață mare și aglomerată în inima orașului vechi din Pontevedra, care este compusă din trei piețe diferite. Este, de asemenea, partea din oraș unde se află Biserica San Francisco și faimoasa și unica 'Capela da Virxe Peregrina'.

Această piață, sau set de piețe, este probabil cea mai atractivă parte a orașului Pontevedra și este atât frumoasă, cât și activă, în special din punct de vedere turistic.

Alternative de văzut în Galicia

Poate că itinerariul propus de noi nu este 100% adaptat la ceea ce v-ați gândit, așa că am vrut să evidențiem alte opțiuni turistice pe care le puteți combina cu ghidul nostru și care suntem siguri că vă vor plăcea.

Combarro

a-coruna-iglesia-de-san-jorge

Cambados

cambados-galicia

Insulele Cíes

islas-cies-galicia


Recunoscută ca fiind una dintre cele mai bune plaje din lume. Arată ca o plajă de carte poștală din Caraibe, dar se află în Galicia. Dacă vremea este bună, vizitarea ei poate fi una dintre cele mai bune opțiuni pentru călătoria dumneavoastră în Galicia.
Cum se ajunge în Insulele Cíes

- Puteți merge cu barca din Vigo. Rezervați acum vaporul spre Insulele Cíes pentru doar 16€ dus-întors. (Copii sub 12 ani gratuit).
Orarul feribotului:
În sezonul mic: plecări la 10:45, 12:25, 15:30 și 17:45. Întoarcerea la 17:00 și 19:15.
Sezonul de vârf (iulie și august): plecări la 9:15, 10:15, 10:15, 10:15, 10:45, 11:00, 12:15, 13:00, 15:30, 17:00, 17:45 și 19:00. Întoarcerea la 17:00 și 19:15.
- Excursie de o zi din Santiago de Compostela. Dacă vă aflați în Santiago de Compostela, puteți face o excursie de o zi. Veți fi preluat direct de la hotel și nu va trebui să vă faceți griji pentru nimic. Rezervați-vă în avans excursia de o zi la Insulele Cíes din Santiago.

Canionul Râului Sil

O croazieră de-a lungul Canionului Râului Sil și bucurați-vă de Ribera Sacra este o experiență foarte frumoasă, vă va lua aproximativ 3 ore și o puteți combina cu o vizită ulterioară la Lugo sau la plaja catedralelor.

canon-rio-sil


Rezervați în avans pentru un tur al Ribera Sacra - Include canioanele Sil și degustare de vinuri locale - un plan excelent!

Playa de las Catedrales

playa-de-las-catedrales


Lugo

Lugo este un oraș foarte frumos și are un centru istoric foarte retras, în interiorul vechilor ziduri ale orașului. În centru se ascunde una dintre cele mai frumoase catedrale din Spania. Și acolo vă puteți bucura de o gastronomie delicioasă la un preț bun. Vreți mai mult? Apoi, rezervați un TUR GRATUIT GRATUIT prin centrul istoric al orașului Lugo timp de o oră și jumătate. Rezervați aici turul GRATUIT prin centrul orașului Lugo. lugo


Orense

orense-termas-naturales

Vizitați Galicia în trei zile. Concluzii
După cum vă puteți imagina, dacă ceea ce aveți nevoie este să vă deconectați de tehnologie, obligații sau rutină, să călătoriți în Galicia în trei zile este cea mai bună idee pe care o puteți avea. Asta atâta timp cât vă plac arhitectura, atmosfera și atracțiile turistice spaniole tradiționale. Galicia nu este în niciun caz o destinație demodată, dimpotrivă.

Galicia este o provincie spaniolă care păstrează o mare parte din cultura și tradiția de odinioară, spre deosebire de alte orașe spaniole care, din cauza capitalismului și a influenței mărcilor, și-au pierdut o mare parte din identitate. Dacă doriți să vă relaxați, o excursie de trei zile în Galicia este exact ceea ce aveți nevoie. Iar dacă aveți chef să repetați, o săptămână de vizitare a micilor sate galiciene de pe coastă și din interior vă va încânta cu siguranță.

Cele mai vizualizate pagini