Gdansk în 3 zile Ghid complet și tur gratuit de Gdansk Gift

Este o zonă ideală de vizitat în 3 zile, în acest ghid de 3 zile în Gdansk veți descoperi care sunt destinațiile pe care nu trebuie să le ratați, pentru a profita la maximum de sejurul dumneavoastră.

gdansk-en-3-dias

Ce să vezi în Gdansk în 3 zile

Este perfect pentru a te plimba în jurul monumentelor sale principale, are, de asemenea, un transport public excelent pentru a ajunge în diferite zone ale orașului, deși este ideal pentru a merge ușor pe jos.

Cadou FREETOUR Gdansk: Începeți călătoria cu un super CADOU, un tur gratuit al orașului Gdansk cu un expert local în limba engleză. Ați citit bine, TOTAL GRATUIT. Vă recomand să vă rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți posibilitatea de a cunoaște trecutul său măreț. Rezervați-vă aici turul GRATUIT al orașului Gdansk.

Ghid turistic Gdansk: Ziua 1

Prima zi este dedicată cunoașterii orașului Gdansk, a tuturor locurilor și monumentelor sale emblematice. Începem!

Bazilica Sfânta Maria

Basílica-de-Santa-Maria

Este considerată cea mai mare biserică din lume construită din cărămidă , remarcându-se prin frumosul său stil gotic construit în secolul al XIV-lea.

Se remarcă prin clopotnița sa de 84 de metri înălțime, cea mai înaltă din oraș, de aici veți avea la picioare cele mai bune vederi panoramice ale orașului Gdansk!

În interior vă puteți bucura de opere de artă autentice, cum ar fi ceasul astronomic, unul dintre cele mai faimoase din lume, sau pictura sfântului patron al orașului Gdansk.

Strada Mariacka

Calle-Mariacka

Plimbați-vă pe strada Mariacka, considerată cea mai frumoasă stradă din Gdansk , un exemplu al arhitecturii tradiționale a orașului.

Clădiri cu fațade elegante și bine întreținute, în stil romantic, această zonă este cunoscută pentru chihlimbarul său, deoarece găzduiește un număr mare de magazine de bijuterii, deși este un loc destul de scump pentru cumpărături.

O vizită în acest loc este una dintre atracțiile majore ale orașului pe care nu trebuie să le ratați. Magică!

Poarta Verde

Puerta-Verde

Vizitați maiestuoasa Poartă Verde, cea mai mare din oraș , care a rămas intactă de-a lungul anilor, fiind una dintre cele mai importante atracții turistice.

Acest loc primește vizitatorii într-un mod impresionant, fiind poarta de intrare și de bun venit la o parte din centrul istoric al orașului.

În antichitate, această poartă a fost construită ca reședință a regilor polonezi, deși aceștia nu au locuit niciodată acolo.

În interior, în prezent găzduiește popularul Muzeu Național din Gdansk, un loc care merită vizitat.

Piața Lungă

Calle-Mariacka

Centrul nevralgic al orașului, Piața Lungă este inima orașului Gdansk , plină de o atmosferă vibrantă și atracții fascinante.

Plimbați-vă în fiecare colț, descoperiți cafenelele sale tipice, clădirile sale frumoase, cum ar fi Casa de Aur, una dintre cele mai importante din oraș, mii de turiști vin să-i descopere fațada.

Acest loc este una dintre cele mai tipice priveliști panoramice din Gdansk, bucurați-vă de acest loc în liniște.

Primăria orașului Gdansk

Fuente-de-Neptuno

În sfârșit, descoperiți Primăria orașului Gdansk, un loc fascinant situat la capătul Pieței Lungi, lângă unul dintre simbolurile orașului, populara Fântână a lui Neptun .

Este una dintre cele mai frumoase imagini ale locului, fiind imaginea tipică de carte poștală a orașului.

Fațada este impunătoare, cu un turn mare, iar interiorul poate fi vizitat la prețul de 3 euro de persoană, iar marțea este gratuit.

Ghid turistic Gdansk: Ziua 2

A doua zi este dedicată unora dintre cele mai vechi obiective turistice din Gdansk, clădiri fascinante care nu trebuie ratate.

Casa lui Uphagen

Casa-de-Uphagen

Începeți prin a vă plimba pe strada Dluga, unde veți găsi Casa lui Uphagen, una dintre cele mai populare case din zonă, la numărul 12.

Aceasta este o fostă casă a unui negustor din secolul al XVIII-lea, care a fost transformată acum într-o casă muzeu pentru a arăta cum arăta o casă din acea vreme în oraș. O vizită interesantă!

Poarta de Aur

Puerta-Dorada

Vino să descoperi Poarta de Aur, un monument maiestuos de mare valoare renascentistă , simbol al bogăției și puterii orașului în vremuri străvechi.

Această clădire datează din anul 1612, vă recomand să vă bucurați de fiecare detaliu al arhitecturii sale fascinante și să treceți prin această mare poartă.

La ieșirea de la poartă veți găsi turnul vechii închisori și casa de tortură, un colț plin de istorie!

Bazilica Sfântul Nicolae

Calle-Mariacka

Vizitați Bazilica Sfântul Nicolae, una dintre puținele biserici care au supraviețuit intacte celui de-al Doilea Război Mondial și care datează din secolul al XII-lea.

Este cea mai veche biserică din oraș , de fapt, experții susțin că este posibil să fi existat cu ani mai devreme, construită din lemn.

Descoperiți-i interiorul, unde se remarcă maiestuoasa orgă din 1755 și altarul din 1643, o operă de artă.

Marea Moară și casa morarilor

Wielki-Mlyn

Mai târziu, vizitați Marea Moară, numită în poloneză Wielki Mlyn, o moară care a funcționat din 1350 până în 1945 . Putea măcina peste 200 de tone pe zi!

Este un loc interesant, deoarece acum puteți vizita construcția acestei mori fascinante, deși este o reconstrucție, deoarece a încetat să mai funcționeze în 1945 din cauza unui incendiu care a distrus clădirea.

Chiar vizavi se află ceea ce se numește moara mică, care datează din secolul al XIV-lea.

În mijlocul unei insule înconjurată de apă și de un parc mare, casa morarilor este o imagine de carte poștală. Frumoasă locație!

Macara medievală din Gdansk

Grua-medieval-de-Gdansk

În cele din urmă, vizitați unul dintre simbolurile orașului Gdansk, cunoscut sub numele de Zuraw, cea mai veche macara medievală din Europa . Nu aveți voie să o ratați!

Are o înălțime de 14 metri și este capabil să ridice mai multe tone, este fascinant cum a rămas intact de-a lungul anilor, deși în timpul războiului a trebuit să fie supus unor renovări.

În zilele noastre, interiorul poate fi vizitat pentru prețul de 2 € pentru a vedea cum a funcționat la începuturile sale.

Ghid turistic Gdansk: Ziua 3

A treia zi este dedicată descoperirii unei părți din istoria orașului Gdansk, un loc devastat de cel de-al Doilea Război Mondial, un muzeu unde puteți afla totul despre acest conflict și, în final, câteva priveliști impresionante ale orașului. Începem?

Westerplatte

La prima oră a dimineții, mergeți la Westerplatte, la câțiva kilometri în afara orașului, o vizită care nu trebuie ratată.

Să știi cum să ajungi de la Gdansk la Westerplatte este simplu, există mai multe autobuze publice care ajung acolo din cele mai centrale zone ale orașului, deși cu o varietate mică de orare, ai și opțiunea de a ajunge cu taxiul.

Westerplatte este locul unui moment tragic al istoriei, locul invaziei naziste în Polonia .

Un loc devastat de bombardamente, clădirile folosite pentru apărarea Westerplatte, cum ar fi un mare turn de control, au fost distruse de naziști.

Astăzi, puteți vizita aceste clădiri și puteți descoperi pagubele produse de cel de-al Doilea Război Mondial în țară.

Monumentul Westerplatte

Westerplatte

Înainte de a pleca, nu trebuie să ratați o vizită la Monumentul Westerplatte, unul dintre cele mai vizitate locuri de către turiști și de mare importanță pentru polonezi.

Acesta este un memorial pentru soldații din cel de-al Doilea Război Mondial, o sculptură de mare înălțime, ca un memorial al bătăliei care a avut loc în acest loc.

Muzeul celui de-al Doilea Război Mondial din Gdansk

Museo-de-la-II-Guerra-Mundial-de-Gdansk

Acest oraș a avut o mare importanță în cel de-al Doilea Război Mondial, prin urmare, este esențial să vizitați acest muzeu pentru a cunoaște în profunzime toată istoria acestui conflict de război care a marcat orașul.

Intrarea în interior costă 5 €, marțea intrarea este gratuită, iar lunea muzeul este închis.

Este o vizită foarte interesantă pentru că te simți complet în acei ani, poți vedea simularea unor străzi reale și clădiri bombardate pentru a vedea devastarea conflictului.

În plus, puteți descoperi un număr mare de texte, imagini, videoclipuri și chiar obiecte reale; este unul dintre cele mai complete muzee din Europa despre cel de-al Doilea Război Mondial.

Promenadă

Paseo-Maritimo

Seara, vă recomand să vă plimbați pe îndelete pe promenadă și să vă bucurați de atmosfera plină de viață de pe malul râului Motlawa.

O zonă plină de baruri și restaurante, precum și de artiști stradali, locul ideal pentru o plimbare.

Veți găsi ancorat chiar și Soldek, prima navă construită în Polonia după cel de-al Doilea Război Mondial, în prezent, în interiorul ei se află un interesant Muzeu maritim din Gdansk , intrarea costă 2 €. Veniți să-l descoperiți!

Ambersky Gdansk

Ambersky-Gdansk

După ce vă veți plimba pe toată promenada, vă recomand să mergeți la Ambersky Gdansk, este locul perfect pentru a vă lua rămas bun de la acest oraș frumos.

Este o roată mare, deși nu este foarte mare, vă recomand să vă urcați pe ea pentru a vă bucura de o altă vedere panoramică a orașului Gdansk .

Prețul pentru a urca pe el este de 6 € pentru adulți și 3,5 € pentru copii. Priveliști fascinante!

Sfaturi pentru o excursie de 3 zile la Gdansk

Este important să știți de ce documente aveți nevoie pentru a călători în orașul Gdansk, deoarece Polonia este membră a Uniunii Europene, o carte de identitate și un pașaport valabile sunt suficiente.

În oraș se vorbește poloneza, o limbă complicată de înțeles, tinerii vorbesc de obicei engleza, dar nu în toate unitățile veți putea comunica în această limbă.

De aceea, vă recomand să vă notați pe o foaie de hârtie sau pe telefonul mobil cele mai de bază fraze și expresii de care veți avea nevoie în timpul călătoriei.

Moneda folosită în Polonia este zlotul, vă recomand să schimbați banii înainte de călătorie sau odată ajunși în oraș la unele case de schimb valutar. Prețurile în Gdansk sunt ieftine, mâncarea bună și cu o cantitate bună de alimente este ieftină, așa că te vei putea bucura la maximum de călătoria ta. Ești gata pentru Gdansk?

Cele mai vizualizate pagini