Geneva în 3 zile Ghid complet pentru a vedea Geneva în 3 zile

Geneva este capitala Elveției și se află foarte aproape de granița cu Franța.
Este un oraș foarte bine îngrijit, are multe parcuri, muzee, biblioteci, Marele Teatru și Orchestra Elvețiană și toate acestea contribuie la marea cultură a acestui oraș.
Dacă sunteți interesați să vizitați Geneva, mai jos puteți vedea un mic ghid cu cele mai importante și interesante locuri de văzut în 3 zile în Geneva .

ginebra-en-3-dias

Ce să vezi în Geneva în 3 zile

Geneva (ca toată Elveția) are reputația de a fi unul dintre cele mai scumpe orașe din Europa. Și asta nu este neadevărat. Călătoria la Geneva este destul de scumpă. Vestea bună este că există multe lucruri de văzut care sunt gratuite. Cazarea va fi cea mai scumpă. Când vine vorba de mâncare, puteți găsi întotdeauna un restaurant care să se potrivească bugetului dumneavoastră.

Nici zborul spre Geneva nu va fi foarte scump, deoarece are o combinație foarte bună și companii aeriene cu prețuri bune, cum ar fi Ryanair sau Swiss Airlines.

Vă puteți deplasa în Geneva pe jos, de fapt, urmând ghidul nostru, nu ar trebui să aveți nevoie de transport public, dar dacă aveți nevoie de el, acesta funcționează foarte bine și este mult mai ieftin decât taxiurile.

Este un oraș care poate fi văzut în 3 zile. Chiar și în două zile. Am planificat două zile pentru oraș și o a treia zi pentru a vedea împrejurimile Genevei.

Ghid turistic Geneva: Ziua 1

În prima zi puteți vizita Palatul Națiunilor, Scaunul Frânt, Clădirea Schtroumpfs, Parcul Geisendorf, Muzeul Voltaire, Bazilica Notre Dame, Cartierul Les Paquis și Clădirea Energiei.

Palais des Nations

Palais-des-Nations-en-ginebra

Palais des Nations este un complex de clădiri neoclasice, construit între 1929 și 1937 în parcul Ariana din oraș; unele părți ale palatului sunt deschise publicului.
În 1966, palatul a devenit sediul european al Organizației Națiunilor Unite (United Nations Office at Geneva).
Complexul a fost extins între 1950 și 1952, precum și între 1968 și 1973, când a fost construită clădirea 'E' pentru a găzdui un centru de conferințe.
În clădirea principală se poate admira 'sculptura pentru neproliferarea armelor nucleare'.

Broken Chair

silla-rota-ginebra

Broken Chair este o sculptură din lemn de 12 metri înălțime, reprezentând un scaun uriaș cu un picior rupt, instalată în 1997 în Place des Nations.
Monumentul simbolizează respingerea de către artist a minelor antipersonal și a bombelor cu dispersie.
Monumentul a fost iluminat pe timp de noapte în 2016.
Lucrarea a fost deținută de Daniel Berset până în 2004, când a donat-o către Handicap International, o organizație neguvernamentală înființată în 1982 pentru a oferi ajutor în taberele de refugiați din Cambodgia și Thailanda.

Clădirea Schtroumpfs (Clădirea Schtroumpfs)

Schtroumpfs-Building-en-Ginebra

Clădire rezidențială construită între 1982 și 1984, între 23 și 29 rue Louis-Favre, în cartierul Grottes.
Designul său nu lasă pe nimeni indiferent.

Parcul Geisendorf (Parc Geisendorf)

geisendorf-parque-en-Ginebra

În prezent, grădina publică din Geisendorf. Cu o suprafață de 51.300 m2, a fost o proprietate agricolă până în secolul al XVIII-lea.
În parc se află o școală.

Muzeul Voltaire (Institut Et Musée Voltaire)

Institut-Et-Museo-Voltaire-en-Ginebra

Institutul și Muzeul Voltaire este un muzeu din Geneva dedicat vieții și operei scriitorului, istoricului și filozofului François-Marie Arouet 'Voltaire' (1694 - 1778).
Muzeul se află în Les Délices, care a fost casa lui Voltaire între 1755 și 1760 și care a fost achiziționată de orașul Geneva în 1929; cu toate acestea, muzeul a fost deschis publicului abia în 1952.
Muzeul conține aproximativ 25.000 de cărți despre Voltaire și epoca sa, precum și o colecție de picturi și gravuri din acea perioadă, multe dintre ele înfățișându-l pe Voltaire, familia și cunoscuții săi.

Bazilica Notre Dame

Notre-Dame-Ginebra

Bazilica neogotică Notre Dame de Genève este remarcabilă în special pentru vitraliile sale.
Principalul sanctuar catolic din Geneva.

Quartier les Pâquis (Quartier des Pâquis)

Barrio-paquis-en-Ginebra

Les Pâquis este un cartier al orașului Geneva construit începând cu 1855, într-o zonă de pajiști în afara vechilor fortificații ale orașului desființate din 1850.
Prima parte a fost construită la nord de actualul cartier, despărțită de rue de Lausanne, unde au proliferat bistrourile, cabaretele, music-hall-urile și, ca o contrapondere la marile hoteluri, iar mai târziu hotelurile de tranzit, dând naștere celui mai cosmopolit cartier al orașului.
Cheiul Mont-Blanc a fost construit în 1857, iar în 1897 a fost inaugurat mausoleul neogotic (o reproducere istorică a mormântului familiei Scaligeri din Verona, din secolul al XIV-lea) al ducelui Carol al II-lea de Brunswick; în 1894, cu ocazia expoziției naționale din 1896, cheiul a fost remodelat pentru a-i da aspectul actual.

Bâtimentul Forțelor Motrice (Bâtiment des Forces Motrices)

Edificio-de-la-Energia-en-Ginebra

Uzina hidraulică de la Coulouvrenière a fost o centrală hidroelectrică, transformată ulterior în teatrul Théodore Turrettini.
Începând din 1882, Consiliul administrativ din Geneva, confruntat cu o cerere în creștere, a studiat posibilitatea de a construi o nouă centrală hidroelectrică pentru a alimenta orașul cu apă potabilă și electricitate.
Clădirea a fost abandonată în anii 1960, când industriile s-au mutat la periferia orașului; după o renovare amănunțită a clădirii între 1997 și 1998, sub conducerea arhitectului Bernard Picenni, aceasta a fost transformată în teatru.

Ghid turistic Geneva: Ziua 2

A doua zi poate fi folosită pentru a vedea Parc de la Grange, Water Jet, Jardin Anglais, Turnul Molard, Marele Teatru al Operei, Place Neuve, Muzeul Internațional al Reformei, Catedrala Sfântul Petru și, în final, Place de Bourg-de-Four.

Parc de la Grange (Parc de la Grange)

Ginebra-Parque-de-la-Grange

Acesta este un parc public de aproape 8,5 hectare situat pe o proprietate care a intrat în proprietatea orașului în 1912.
În parc se află un conac construit în 1750, transformat în restaurant de lux la începutul secolului XX.
Pe lângă restaurant, parcul include un iaz, precum și o importantă plantație de azalee, oferită de Țările de Jos în semn de recunoștință față de Geneva pentru ajutorul umanitar acordat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, și Clubul de Tenis Geneva, înființat în 1896.

Jet de apă (Jet d'eau)

Chorro-del-Agua-en-Ginebra

Jetul de apă înalt de 140 de metri a devenit o emblemă a orașului de-a lungul anilor.
Precedentul jetului actual se găsește în construcția, între 1883 și 1892, a Uzinei Forțelor Motrice și, mai precis, în supapa de reglare a presiunii din rețeaua de apă sub presiune care alimenta generatoarele sale, care, la punerea în funcțiune, a produs un jet de aproximativ 39 de metri înălțime.
În anii 1960, centrala hidroelectrică a devenit practic nefolosită și a fost transformată într-o sală de spectacole pentru teatru.
În iulie 1891, cu ocazia celei de-a 600-a aniversări a fondării Confederației Elvețiene, Consiliul de administrație al orașului a decis să mute jetul la capătul cheiului Eaux-Vives.
Noul avion cu reacție, care atingea o înălțime de 90 de metri, a fost inaugurat la 2 august în același an.
Actualul jet datează din anii 1930, când a fost lansată ideea construirii unei stații de pompare separate cu jet de apă conectată la rețeaua de apă potabilă; lucrările au început în 1950, iar inaugurarea a avut loc la 3 mai a aceluiași an.

Jardin Anglais

Jardin Anglais este primul parc din Geneva care a fost construit după modelul grădinilor englezești.
Printre punctele de atracție ale grădinii se numără fântâna monumentală din 1862, realizată de turnătoria franceză Fonderie d'art du Val d'Osne, monument național inaugurat la 7 septembrie 1869, comemorând aderarea Genevei la Confederația Elvețiană în 1814, ceasul floral, cu un diametru de 4 metri, creat în 1955, și busturile pictorilor Alexandre Calame (1810-1864) și François Diday (1802-1877) și al sculptorului Auguste de Niederhäusern 'Rodo' (1863-1913).

Turnul Molard (Tour Molard)

Institut-Et-Museo-Voltaire-en-Ginebra

Turnul Molard, numit și 'Turnul cu ceas', își are originea probabil în secolul al XIV-lea.
Între 1906 și 1907, a suferit modificări minore care nu au denaturat aproape deloc imaginea pe care o prezenta după intervenția lui Bogueret.

Grand Théâtre

Gran-teatro-de-la-opera-en-ginebra

Grand Théâtre este principalul teatru de operă al orașului.
În 1862 s-a născut ideea de a construi un mare teatru, dar acest lucru a fost posibil abia începând cu 1873, datorită unei moșteniri financiare lăsate orașului de către ducele Carol al II-lea de Brunswick.
Teatrul, cu o capacitate de 1 300 de spectatori, a fost construit după planul arhitectului ginevean Jacques-Élysée Goss între 1875 și 1879; în 1951 a fost distrus de un incendiu devastator, din care au putut fi salvate doar fațadele, foaierul și biblioteca.
Lucrările de reconstrucție au început abia în 1958, sub conducerea comună a arhitectului Charles Schapfer din Geneva și a arhitectului milanez Marcello Zavelani-Rossi; teatrul a fost redeschis publicului la 12 decembrie 1962, cu o capacitate de 1500 de spectatori, cu 200 mai mulți decât la prima inaugurare.

Place Neuve

Plaza-Nueva-Ginebra

În 1853, clădirea cunoscută sub numele de Porte Neuve, construită pe fostul amplasament al uneia dintre porțile zidurilor orașului, a fost demolată; În locul acesteia a fost construită Place Neuve, în centrul căreia se află statuia ecvestră a cartografului și generalului elvețian Guillaume-Henri Dufour (1787 - 1875), ridicată în 1884 de pictorul și sculptorul elvețian Karl Alfred Lanz.

Muzeul Internațional al Reformei (Musée International De La Réforme)

Inaugurat la 15 aprilie 2005 într-un conac construit în 1723, muzeul este format din paisprezece săli care prezintă istoria Reformei protestante a lui Martin Luther și John Calvin.

Catedrala Sfântul Petru (Cathédrale de Saint-Pierre)

Catedral-de-San-Pedro-Ginebra

Catedrala protestantă Saint-Pierre este principala biserică protestantă din Geneva din 1535, în timp ce în cele aproape unsprezece secole de existență anterioară a fost biserica episcopului catolic de Geneva.
Catedrala este, de asemenea, locul în care are loc inaugurarea guvernului cantonului Geneva.
Inițial un complex de clădiri format dintr-un baptisteriu, o mică biserică și clădiri rezidențiale, aspectul său s-a schimbat de-a lungul existenței sale din cauza războaielor, incendiilor, restaurărilor și reconstrucțiilor.

Place du Bourg-de-Four (Place du Bourg-de-Four)

Plaza-de-Bourg-de-four-en-Ginebra

Originea îndepărtată a actualei Place du Bourg-de-Four datează din epoca romană, când aici se ținea o piață în afara zidurilor orașului.
Între secolele al XVIII-lea și al XIII-lea, piața a început să prindă contur, prin construirea de clădiri în jurul ei și extinderea bastioanelor, și a fost practic conturată așa cum este astăzi, în urma lucrărilor de amenajare urbană efectuate între 1816 și 1817.
În 1904, timp de trei luni, tramvaiul a circulat prin piață, dar din cauza accidentelor cauzate de panta abruptă și a limitărilor tehnice ale vremii, a fost recomandată eliminarea acestuia.
Ca element sculptural în piață, se remarcă lucrarea instalată în 1975 de sculptorul elvețian Heinz Schwartz (1920 - 1994), care reprezintă o adolescentă cu o figură zveltă, numită 'Clementine'.
Unele dintre cele mai frumoase clădiri din piață datează din perioada cuprinsă între secolele al XVI-lea și al XVIII-lea.

Ghid turistic Geneva: Ziua 3

În cea de-a treia zi puteți vizita Château de Chillon (Castelul de Chillon), care se află la aproximativ 60 km de centrul orașului, dar care merită o vizită. O excursie de o zi de la Geneva este, de asemenea, o opțiune frumoasă.

Excursii de o zi de la Geneva

Acestea sunt cele mai populare excursii de o zi de la Geneva

Château de Chillon (Château De Chillon)

Castillo-de-Chillon

Lucrările efectuate timp de aproape 20 de ani, începând din 1897, de către istoricul și arheologul Albert Naef, care a fost însărcinat de guvernul cantonal din Vaud să restaureze castelul, dovedesc ocuparea acestui loc încă din epoca bronzului.
Prima mențiune scrisă a castelului datează din 1150, când conții de Savoia controlau fortăreața.
În secolul al XIII-lea, la inițiativa contelui Petru al II-lea de Savoia, apărarea castelului a fost îmbunătățită prin ridicarea înălțimii turnurilor și construirea unui al doilea zid sub conducerea arhitectului Jacques de Saint-Georges.
În 1536, bernezii (din cantonul Berna) au preluat castelul de Chillon și i-au adaptat apărarea la nevoile noilor arme de foc ale vremii, până când l-au abandonat în 1733.
În 1803, castelul a intrat în proprietatea cantonului Vaud, care a început restaurarea lui în 1897.

Castillo-de-Chillon-cerca-de-Ginebra

Cele mai vizualizate pagini