Gipuzkoa în 3 zile Traseu complet pentru a cunoaște ce este mai bun din Gipuzkoa!

În Țara Bascilor se află provincia Guipúzcoa (Gipuzkoa), unul dintre cele mai frumoase medii naturale din Spania. Este destinația perfectă pentru toate tipurile de călători, deoarece are multe locuri uimitoare, atât pe coastă, cât și în interior.

Una dintre bijuteriile ascunse care nu încetează să surprindă pe oricine își ia un itinerar pentru a o descoperi în 3 zile captivante. Vrei să știi de ce?

gipuzkoa-en-3-dias

Ce să vezi în Gipuzkoa în 3 zile

Este o destinație ideală pentru a o vizita cu mașina, puteți închiria una acolo la un preț economic, sau chiar să o luați pe cea proprie. Gipuzkoa dispune de o rețea rutieră excelentă, astfel încât puteți ajunge dintr-un loc în altul într-un confort total.

Trei zile sunt suficiente pentru a vedea cel puțin cele mai emblematice locuri din această frumoasă bijuterie naturală.

Ghid de călătorie în Gipuzkoa: Ziua 1

Prima zi este perfectă pentru a cunoaște capitala provinciei, orașul San Sebastian, unul dintre cele mai importante locuri de pe orice traseu prin Gipuzkoa.

Este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Spania, așa că are un număr mare de atracții turistice de descoperit.

FREETOUR Cadou pentru San Sebastian: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă un CADOU, un tur gratuit al orașului San Sebastian cu un expert local. Vă recomand să vă rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți ocazia, pentru a-i cunoaște trecutul măreț. De asemenea, capacitatea este acum limitată, așa că vă recomandăm să vă rezervați din timp. Rezervați-vă turul GRATUIT al orașului San Sebastian aici. Dacă acest tur gratuit este plin, nu vă faceți griji, pentru că orașul oferă și alte opțiuni, cum ar fi acestea:

Funicularul Monte Igueldo

După turul gratuit, mergeți spre Monte Igueldo, care închide golful La Concha.

Pentru a urca până în cel mai înalt punct, luați funicularul, care costă 3,75 euro de persoană, dus-întors, și circulă la fiecare 15 minute.

Locul perfect pentru a începe ziua, de aici vă puteți bucura de cele mai bune priveliști panoramice ale golfului La Concha și ale orașului San Sebastian. Una dintre atracțiile obligatorii din Gipuzkoa.

Catedrala Buen Pastor

Catedral-del-Buen-Pastor

A sosit timpul să vizităm unul dintre marile simboluri ale orașului , impunătoarea catedrală din San Sebastian, fără îndoială o vizită obligatorie.

Este cea mai mare catedrală din Gipuzkoa, cunoscută pentru stilul său neogotic și pentru înălțimea sa, turnul său fiind vizibil din multe părți ale orașului.

Intră înăuntru și descoperă vitraliile sale impresionante, renumite pentru că își schimbă culoarea în funcție de momentul zilei.

Plimbare prin cartierul vechi

Casco-viejo-de-San-Sebastian

O plimbare pe îndelete prin cartierul vechi din San Sebastian este un plan perfect pentru orice itinerar prin oraș, deoarece labirintul său de străzi înguste și monumentele pe care le găzduiește merită efortul.

Plimbați-vă de-a lungul străzii principale, cunoscută sub numele de 31 de Agosto, locul ideal pentru a merge la pintxos și a gusta din gastronomia sa rafinată.

Vizitați Bazilica romanică Santa María del Coro și Muzeul San Telmo.

Plaja La Concha

Playa-de-La-concha

Petreceți restul zilei bucurându-vă de plaja La Concha, cea mai importantă plajă urbană din zonă , ideală pentru plimbări, scufundări în apele sale și plimbări plăcute de-a lungul plajelor sale largi de nisip.

Fiind o plajă urbană, are toate serviciile de bază, de la salvamari, companii de activități acvatice, toalete și baruri, și chiar un serviciu de umbrele și șezlonguri.

Peine del Viento

Peine-del-Viento

Aceste sculpturi, proiectate de marele sculptor Eduardo Chillida din San Sebastian, situate la capătul vestic al plajei La Concha, sunt o destinație obligatorie atunci când vizitați San Sebastian.

Este una dintre cele mai faimoase opere de artă din Spania , plimbarea până la ele este plăcută și, fără îndoială, locul perfect pentru a încheia ziua, datorită farmecului și păcii pe care le emană acest loc.

Bineînțeles, veți ajunge cu siguranță uzi, pentru că sunt situate pe stâncile din apropierea mării, așa că valurile se stropesc în jurul lor când se izbesc de ele.

Ghid turistic Gipuzkoa: Ziua 2

A doua zi este dedicată turului coastei de vest a provinciei Guipuzcoa, descoperind unele dintre cele mai fermecătoare sate din zonă, plaje uimitoare și împrejurimi naturale de vis.

Getaria

Getaria

Începeți ziua descoperind Getaria, situată la câțiva kilometri de capitală, cunoscută pentru portul fermecător de pescuit , plin de bărci care atrag atenția și pentru priveliștile caselor mici din fundal. Fără îndoială, Getaria este o carte poștală.

Plimbați-vă de-a lungul portului său plăcut și a plajei sale primitoare, bucurându-vă de esența locului, neatinsă de ani de zile.

După aceea, descoperiți statuia lui Elcano, considerat primul spaniol care a navigat în jurul lumii, și străzile sale medievale care par să păstreze viu trecutul orașului. De asemenea, puteți vizita farul de la Ratón de Getaria, o mică peninsulă mai mult sau mai puțin muntoasă, să vă plimbați pe traseele sale naturale și să vă bucurați de priveliști.

Muzeul Cristóbal Balenciaga

Nu puteți pleca din Getaria fără să vizitați Muzeul Cristóbal Balenciaga, un designer de modă de prestigiu , care s-a născut în acest sat fermecător.

Un muzeu demn de vizitat, cu mostre din operele maestrului, o expoziție curatoriată cu minuțiozitate până la ultimul milimetru.

Intrarea generală costă 10€, iar turul ghidat este cu 3€ mai mult, 100% recomandabil, cu ajutorul acestuia înțelegi toate detaliile expoziției. Acesta găzduiește bijuterii autentice ale modei.

Zumaia

Zumaia

După ce vizitați muzeul, mergeți în satul Zumaia, aflat la doar câțiva kilometri distanță, cunoscut pentru orașul său vechi fermecător, pentru că a fost decorul unor seriale și filme populare și pentru stâncile sale impresionante cu forme ciudate. O vizită esențială în Gipuzkoa .

Faceți o plimbare pe îndelete pe străzile din cartierul vechi, vizitați interiorul bisericii parohiale San Pedro Apóstol, care adăpostește un important altar, declarat din acest motiv Monument Național.

Bucurați-vă de arhitectura uimitoare, cum ar fi faimoasele palate Zumaia și Olazábal, Mănăstirea San José sau ciudatul Palat Foronda.

În cele din urmă, descoperiți Centrul de Interpretare Algorri , cu o expoziție informativă despre originea ciudatelor stânci, cunoscute sub numele de flysch.

Ermitajul San Telmo

Ermita-de-San-Telmo

În Zumaia veți găsi un loc foarte special: Ermitajul San Telmo, care îmbină marea cu stâncile deosebite. Un loc demn de vizitat, care datează din secolul al XVI-lea.

Atât de mult încât a fost locul de filmare pentru celebrul film spaniol 8 apellidos vascos, precum și pentru serialul mondial Game of Thrones.

La exterior, se remarcă prin enclava naturală în care este situat, precum și prin priveliștile panoramice amețitoare de pe faleza Zumaia.

Interiorul său adăpostește o mică capelă, care se remarcă prin barca suspendată în tavan și prin vâslele care decorează peretele.

Drumul pentru a ajunge la ea este simplu și bine semnalizat.

Zarautz

Încheiați ziua vizitând Zarautz, cunoscută pentru plaja sa excelentă, perfectă pentru scufundări în apele sale în timpul verii și o destinație preferată de iubitorii de surf pe tot parcursul anului, organizând chiar și campionate internaționale.

Este ideal să te bucuri de apusul soarelui pe plaja sa lungă, înconjurată de un mediu natural care o face o enclavă unică.

Este, de asemenea, orașul celebrului bucătar Karlos Arguiñano, veți reuși să-l vedeți?

Ghid turistic Gipuzkoa: Ziua 3

Petreceți cea de-a treia zi vizitând unele dintre locurile emblematice pe care nu le-ați văzut încă în capitala Gipuzkoa, apoi este timpul să vă îndreptați spre unele dintre orașele de coastă din jurul orașului.

Castillo de la Mota

Monte-Urgull

Începeți dimineața celei de-a treia zile prin a vizita faimosul Castillo de la Mota, situat în vârful muntelui Urgull , care domină întregul cartier vechi al capitalei.

Datează din secolul al XII-lea, are o mare importanță istorică și a fost declarat Monument Cultural.

În prezent găzduiește o expoziție dedicată istoriei orașului, unde puteți găsi numeroase obiecte istorice și vestigii arheologice care vă vor ajuta să înțelegeți trecutul orașului San Sebastian.

În plus, ca un bonus, are o vedere frumoasă asupra capitalei și chiar asupra mării.

Insula Santa Clara

Este timpul să descoperiți insula Santa Clara, situată în golful La Concha. Puteți ajunge acolo cu ușurință, deoarece există numeroase bărci care pleacă frecvent de pe plajă.

De aici veți avea cele cele mai bune vederi panoramice ale plajei și ale golfului San Sebastian , are chiar și o mică plajă unde vă puteți bucura de o baie plăcută.

Pasaia

La 15 minute de oraș se află Pasaia, un mic sat de pescari care încă își păstrează esența fermecătoare, considerat unul dintre cele mai pitorești din Gipuzkoa.

Vă puteți plimba pe îndelete prin portul său, unde încă vă puteți bucura de arhitectura sa și de bărcile mici.

De asemenea, are unul dintre cele mai bine conservate cartiere istorice din zonă, unde vă puteți bucura de arhitectura tradițională.

Puteți face un tur al Mater Museo, o barcă-muzeu care vă poartă pe un traseu în jurul porturilor din Țara Bascilor pentru a vă arăta lumea pescuitului.

În plus, vizitați Casa Victor Hugo, perfectă pentru a descoperi cum arătau casele de pod ale orașului, dar și pentru a vedea cum a fost casa celebrului scriitor de origine franceză.

Hondarribia

Getaria

Încheiați-vă traseul vizitând Hondarribia, considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Țara Bascilor , cu un mare cartier istoric înconjurat de ziduri și case mici și colorate în cartierul pescarilor.

Intrați prin poarta Santa María în orașul vechi, vizitați Calle Mayor, una dintre cele mai fermecătoare străzi din zonă, cu arhitectura sa tipică și balcoane decorate cu flori colorate.

Plimbați-vă prin Plaza de Armas și vizitați Biserica Santa María de la Asunción, care datează din secolul al XV-lea.

Și, bineînțeles, vizitați Barrio de la Marina, cartierul colorat al pescarilor, cea mai emblematică carte poștală a orașului.

Sanctuarul Maicii Domnului din Guadalupe

Pentru a încheia ziua, urcați până la acest sanctuar, situat la 10 minute cu mașina de centrul orașului, pe muntele Jaizkibel.

De aici veți obține cele mai bune priveliști ale Hondarribia , este perfect pentru a vizita la apus și a vă bucura de jocul de culori și de priveliștile panoramice de la gura râului Bidasoa.

Sfaturi pentru un traseu de 3 zile în Guipuzcoa

Este important ca înainte de a călători să cunoașteți câteva sfaturi utile pentru a profita la maximum de traseul prin această zonă naturală din Spania

Cea mai bună modalitate de a vă deplasa și de a vă face un itinerar perfect este închirierea unei mașini în San Sebastian , deoarece este o opțiune confortabilă și practică, cu o mare libertate de mișcare și de a ajunge în locuri greu accesibile în orice alt mod.

Deși dispune de un număr mare de mijloace de transport în comun care leagă cele mai multe locuri turistice, grija pentru orare este un obstacol pe care îl puteți evita singur.

În plus, este important să purtați pantofi confortabili , deoarece veți vizita unele medii naturale și sate cu străzi pietruite.

Cele mai vizualizate pagini