Ce să vezi în Girona în 3 zile? Include turul gratuit gratuit Mergeți mai departe!

Provincia Girona oferă vizitatorilor săi numeroase monumente, bijuterii arhitecturale și locuri cu un farmec deosebit. Capitala, cunoscută și sub numele de Girona, este considerată unul dintre cele mai spectaculoase orașe istorice din Catalonia.

Să vizitezi această frumoasă provincie înseamnă să cunoști un important oraș medieval, cele mai frumoase sate din Costa Brava și unele dintre cele mai uimitoare plaje din peninsulă. Ai de gând să o ratezi?

girona-en-3-dias

Ce să vezi în Girona în 3 zile

Orașul Girona este ideal pentru a-l cunoaște într-o singură zi, dedicând restul zilelor pentru a vizita zonele din apropierea orașului, cu împrejurimi uimitoare.

Trei zile sunt suficiente pentru a cunoaște cel puțin cele mai emblematice locuri din provincie.

Cadou FREETOUR în jurul Girona: Începeți călătoria cu un cadou, posibilitatea de a face un tur gratuit în jurul Girona cu un expert local și în limba spaniolă. Complet gratuit. Vă recomand să rezervați acest tur în prima zi, dacă aveți posibilitatea de a cunoaște istoria sa măreață. Este punctul de plecare perfect pentru călătoria dumneavoastră, rezervați aici turul GRATUIT al orașului Girona.

Ghid turistic Girona: Ziua 1

Prima zi este pentru a cunoaște orașul Girona, pentru a cunoaște toate locurile și monumentele sale emblematice, o zi este suficientă pentru a cunoaște cele mai importante lucruri.

Catedrala din Girona

Catedral-de-Girona

Începeți ziua vizitând simbolul al orașului , Catedrala Santa Maria, considerată o comoară pentru Girona.

Combină diferite stiluri, de la romanic și gotic la ceva mai modern.

Exteriorul său se remarcă prin scările sale impunătoare, care au servit chiar ca decor pentru serialul mitic Game of Thrones, și sunt sigur că acest loc vă este familiar!

În interior se găsesc numeroase lucrări din Evul Mediu, cum ar fi Tapiseria Creației sau Beatus din Girona.

Prețul de intrare în interior este de 5 EUR de persoană.

Barrio Vell

Catedral-de-Girona

După aceea, continuați vizitarea Cartierului Vechi din Girona , numeroase străzi labirintice cu multă istorie și locuri uimitoare.

În această zonă a orașului, veți găsi monumentele de cel mai mare interes turistic, cum ar fi Bazilica San Feliú sau chiar Zidul orașului Girona, precum și clădiri gotice și renascentiste.

Nu ratați o vizită la Băile Arabe, care datează din secolul al XII-lea și costă 1 euro de persoană.

Nu vă lăsați păcăliți de nume, este de fapt o construcție creștină, numită astfel pentru că a fost inspirată de băile musulmane.

Mănăstirea Sant Pere de Galligants

Catedral-de-Girona

Nu puteți pleca fără să vizitați acest monument, o fostă abație benedictină, o bijuterie arhitecturală a arhitecturii romanice catalane.

În prezent, găzduiește Muzeul de Arheologie al Cataloniei , o colecție vastă cu piese din preistorie până în Evul Mediu, în special Sarcofagul anotimpurilor.

Taxa de intrare este de 4,50 € de persoană, iar vizitarea încăperilor clădirii merită în sine, cu atât mai mult cu cât expoziția permanentă pe care o găzduiește.

Cartierul Evreiesc

Este esențial să vă pierdeți pe străzile Cartierului Evreiesc, Cartierul Evreiesc, deoarece este considerat unul dintre cele mai bine conservate din lume .

În special, zona cea mai specială a cartierului se află în jurul Calles de Sant Llorenç și Clavería.

Străzile sale înguste și pietruite, scările ascunse și frumoasele curți vechi de secole vă vor duce înapoi în trecutul orașului.

Case suspendate pe râul Onyar

Încheiați ziua într-unul dintre cele mai importante obiective turistice ale orașului, plimbându-vă pe malul râului Onyar în timp ce vă bucurați de fațadele colorate ale caselor suspendate care domină râul.

Cele mai bune priveliști panoramice sunt de pe unul dintre numeroasele sale poduri, cu Catedrala și Bazilica Sant Feliu în fundal. Bucurați-vă de un apus de soare magic într-una dintre cele mai frumoase zone din Girona.

Ghid turistic Girona: Ziua 2

A doua zi este dedicată vizitării unora dintre cele mai frumoase sate de pe Costa Brava, o parte esențială a oricărui itinerar în provincia Girona.

Begur

Catedral-de-Girona

Mergeți în inima Costa Brava , popularul Begur, la doar 45 de minute cu mașina de capitală.

Vizitați plajele din Begur, principala atracție turistică a locului, plajele din Aiguablava, Fonda și Fornells merită toate o vizită.

În plin sezon, să găsești un loc pe nisip este aproape imposibil și nu e de mirare, ce paradis!

În centru se află plaja Aiguafreda, care merită, de asemenea, o oprire.

Pentru a vă lua rămas bun de la zonă, vizitați castelul Begur, situat în partea de sus, vă puteți plimba pe promenada Calle de Vera, cu frumoasele sale căsuțe albe.

Pals

Catedral-de-Girona

Unul dintre cele mai frumoase sate de pe Costa Brava, situat în vârful muntelui, este Pals, un loc în care încă se mai poate respira atmosfera medievală, o călătorie în trecut.

Bucurați-vă de o plimbare prin Centrul istoric, declarat de interes cultural .

Pe străzile sale șerpuitoare se disting arcade și uși pitorești, împodobite cu flori frumoase pe fațadele de piatră ale caselor sale.

Nu plecați fără să descoperiți Turnul Orelor din secolul al XI-lea, singura rămășiță a vechiului castel al orașului, și vizitați Biserica Sant Pere, cu diferitele sale stiluri arhitecturale.

Pentru a vă lua rămas bun de la acest oraș fermecător, urcați la punctul de belvedere Josep Pla, care oferă cea mai bună panoramă a orașului Pals.

Peratallada

Catedral-de-Girona

Satul Peratallada, mic dar fermecător, merită o oprire pe traseu, fiind declarat sit istoric-artistic.

În ciuda faptului că primește mulți turiști, este un loc în care liniștea domnește în fiecare colț.

Se remarcă prin faptul că este un sat construit pe piatră , în special, vizitați frumoasa sa biserică romanică, descoperiți interiorul său fermecător.

În cele din urmă, plimbați-vă de-a lungul zidului său antic, perfect conservat.

Figueres

Catedral-de-Girona

Încheiați ziua în Figueres, locul de naștere al lui Salvador Dalí , datorită faptului că este locul de naștere al artistului, se mândrește, de asemenea, cu numeroase clădiri moderniste.

Plimbați-vă prin frumosul său oraș vechi, unde veți găsi câteva vestigii ale zidului de apărare din Evul Mediu, Biserica Sant Pere și La Rambla, care găzduiește bijuterii arhitecturale din secolele XIX și XX.

Petreceți o noapte în acest oraș și bucurați-vă de viața de noapte; este un moment bun pentru a încerca unele dintre preparatele tipice ale gastronomiei sale.

Teatrul-muzeu Dalí

Catedral-de-Girona

Muzeul Dalí este situat în Teatrul Municipal din Figueres, care datează din secolul al XIX-lea.

Această fostă clădire găzduiește o colecție mare de lucrări ale acestui artist popular, cea mai mare colecție Dalí . Tot aici se află și mormântul său.

Taxa de intrare este de 11 € de persoană.

Ghid turistic Girona: Ziua 3

A treia zi este perfectă pentru a vizita Parcul Natural La Garrotxa, un sit natural unic, cu formațiuni vulcanice care merită apreciate.

O altă față a provinciei Girona, pentru a arăta că este mult mai mult decât plaje și sate medievale. Ideal pentru iubitorii de natură.

Lacul Banyoles

Începeți ziua vizitând Lacul Banyoles, cel mai mare lac din Catalonia , un loc ideal pentru a începe ziua, liniștit și înconjurat de un cadru natural frumos.

A devenit o mare zonă de recreere, cu numeroase terase unde se poate bea ceva, ce loc mai bun pentru a lua micul dejun?

De asemenea, puteți merge cu caiacul pe lac sau chiar înota într-una dintre zonele desemnate.

Olot

Catedral-de-Girona

Orașul Olot este unul dintre puținele orașe în care există un crater de vulcan în interiorul orașului , cunoscut pentru vulcanul Montsacopa, situat în apropierea centrului său istoric.

Vă recomand o plimbare prin cartierul vechi din Olot, care trece adesea neobservat, dar care are o catedrală frumoasă și numeroase clădiri moderniste de mare valoare arhitecturală.

Se poate urca în vârful craterului pentru a avea o privire de ansamblu asupra magnitudinii acestuia și mai ales asupra panoramei fascinante a orașului Olot și a Pirineilor, o imagine de carte poștală!

Vulcanul Santa Margarida

Mai târziu, vizitați Vulcanul Santa Margarida, cunoscut pentru că este acoperit de o frumoasă pădure de castani .

Un loc de vis, în plus, în crater se află un mic eremit, care merită fără îndoială o vizită, într-o enclavă naturală unică.

Puteți alege unul dintre numeroasele trasee de drumeție din zonă, toate perfect semnalizate.

Vulcanul Croscat

Catedral-de-Girona

Nu puteți pleca fără să vizitați o adevărată bijuterie naturală , un capriciu al naturii, cel mai tânăr vulcan din La Garrocha.

Pentru a o vizita, trebuie să o faceți urmând potecile, deoarece părăsirea lor este pedepsită, din cauza faptului că este o zonă protejată, dar și pentru că este un teren instabil.

Unul dintre cei mai populari și mai vizitați vulcani din Garrocha.

Besalú

Catedral-de-Girona

Încheiați ziua în frumosul sat medieval Besalú, considerat unul dintre cele mai fermecătoare sate din Catalonia , fără îndoială, o destinație obligatorie pe orice itinerar.

Plimbați-vă prin frumosul său cartier medieval, prin cartierul evreiesc și descoperiți unele dintre cele mai emblematice monumente ale sale, cum ar fi Biserica Colegială Santa Maria și Spitalul Bisericii Sant Julia.

Sfaturi pentru un traseu de 3 zile în Girona

Este important să țineți cont de vremea din provincie pentru a afla când este cel mai bun moment pentru a vizita Girona .

Vara este cald și fierbinte, atingând temperaturi maxime de 30ºC, iar iernile sunt lungi și foarte reci.

Pentru a vă bucura de frumoasa Costa Brava, vă recomand să călătoriți vara sau primăvara, dacă doriți să evitați aglomerația mare de turiști.

Vă recomand, de asemenea, să purtați încălțăminte confortabilă, deoarece veți vizita unele medii naturale unde va trebui să mergeți pe unele trasee naturale.

Chiar și cele mai multe dintre satele pe care le veți vizita au străzi pietruite, așa că veți aprecia să purtați încălțămintea ideală pentru această ocazie.

În cele din urmă, nu ezitați să gustați din gastronomia rafinată a provinciei Girona , unde se remarcă mâncărurile tradiționale și bucătăria de avangardă, o fuziune care va fi o adevărată plăcere pentru palatul dumneavoastră.

Cele mai vizualizate pagini