Glasgow în 3 zile Glasgow Free Tour Ghid complet pentru cadou Glasgow

Acest oraș frumos este cel mai mare oraș din Scoția, un loc care a suferit multe schimbări de-a lungul anilor, ceea ce îl face o destinație relativ nouă, dar totuși un loc special cu multe de oferit vizitatorilor săi.

Dimensiunile sale o fac ideală pentru un tur de 3 zile Glasgow , aici vă voi ajuta să descoperiți cele mai esențiale locuri pe care nu trebuie să le ratați în această călătorie.

glasgow-en-3-dias

Ce să vezi în Glasgow în 3 zile

Atunci când faci o călătorie este important să știi ce documente sunt necesare pentru a călători în Glasgow , fiind cetățean spaniol, este suficient un buletin de identitate și un pașaport valabil. Nu este necesar să obțineți o viză, puteți rămâne în țară fără limită de timp, așa că nu vă faceți griji.

Cea mai bună perioadă pentru a călători este vara, deoarece este populară pentru că are zile lungi cu soare, iar vremea bună vă invită în aceste luni să vă bucurați din plin de oraș, cu ore de lumină suplimentare.

Este ușor să te deplasezi în oraș, deoarece acesta dispune de o rețea extinsă de sisteme de transport public, cum ar fi autobuzele și tramvaiele.

O modalitate specială de a te deplasa în oraș este bicicleta, majoritatea oamenilor de aici folosesc acest mijloc de transport.

Cadou Glasgow FREETOUR: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă un CADOU, un tur gratuit al orașului Glasgow cu un expert local în limba engleză. Complet gratuit. Vă recomand să vă rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți posibilitatea de a cunoaște trecutul său măreț. Rezervați-vă turul GRATUIT al orașului Glasgow aici.

Să începem cu ghidul!

Ghid turistic Glasgow: Ziua 1

Prima zi în acest oraș fascinant este dedicată explorării centrului orașului. Centrul istoric este locul în care veți găsi cea mai multă atmosferă și mișcare în acest oraș, iar aici veți găsi unele dintre cele mai emblematice clădiri ale sale.

Catedrala din Glasgow

Catedral-de-Glasgow

Este unul dintre simbolurile orașului, o clădire mare impunătoare în stil gotic a fost construită în 1136.

Doar două catedrale medievale au rămas intacte în Scoția, Catedrala din Glasgow fiind una dintre ele, care a supraviețuit Reformei protestante din secolul al XVI-lea.

Dacă exteriorul său este frumos, fiind o operă de artă arhitecturală, interiorul său merită de asemenea văzut, cu mari comori ascunse, cum ar fi cripta sfântului patron al orașului, iar intrarea este gratuită.

Piața George

glasgow-en-3-dias

Aceasta este piața principală a orașului , acest loc este zi de zi un punct de întâlnire pentru turiști și localnici deopotrivă, fiind, de asemenea, locul în care au loc majoritatea evenimentelor publice și sărbătorilor din oraș.

Se remarcă prin mărimea și măreția sa mare, unde se găsește o colecție importantă de statui și monumente dedicate celor căzuți în conflictele de război.

Primăria din Glasgow

Ayuntamiento-de-Glasgow

Una dintre cele mai impresionante clădiri din Piața George, unul dintre cele mai populare locuri turistice din oraș , este un simbol al puterii și bogăției politice.

Clădirea combină clasicismul renascentist și stilul italian, creând o combinație perfectă, unul dintre punctele de atracție fiind mozaicurile care prezidează intrarea principală și marea sa scară de marmură.

Puteți vizita gratuit interiorul Primăriei, inclusiv tururi ghidate gratuite care au loc la orele 10:30 și 14:30.

Pollok Country Park

Pollok-Country-Park

Acesta este cel mai important parc din orașul Glasgow, situat în partea de sud a orașului și este considerat cel mai bun parc din întreaga Anglie .

Aici se află populara Pollok House, un exemplu de viață a unei familii scoțiene bogate, transformată în casă muzeu - o vizită foarte interesantă!

Necropola din Glasgow

Necropolis-Glasglow

Încheiați ziua la unul dintre marile obiective turistice ale orașului, acest mare cimitir în stil victorian din secolul al XIX-lea.

Este unul dintre cele mai importante cimitire din Europa datorită stilului artistic care îl caracterizează, arta medievală.

În jurul său există numeroase legende urbane, fantome și chiar un vampir care locuiește aici pentru a mânca copii noaptea sau fantoma prin excelență, Doamna în alb. Aceste legende sunt adânc înrădăcinate atât în oraș, cât și în întreaga Scoție.

Ghid turistic Glasgow: Ziua 2

A doua zi este dedicată cunoașterii unei alte părți foarte populare a orașului, faimoasa și prestigioasa sa universitate și zona înconjurătoare, o zonă cu multă atmosferă.

Universitatea din Glasgow

Universidad-de-Glasgow

Universitatea din oraș este una dintre cele mai prestigioase din Marea Britanie , pentru a fi acceptat în acest centru de studii este foarte complicat, dar nu vă faceți griji, o puteți vizita fără probleme.

Este o clădire frumoasă, cu dotări uimitoare, exteriorul și interiorul sunt ca un film.

Știați că ar fi putut fi un decor pentru unul dintre cele mai de succes filme din istorie? Harry Potter a vrut să filmeze în interior pentru a folosi clădirea ca primul decor Hogwarts, dar, din motive necunoscute, universitatea l-a refuzat.

Chiar și așa, această clădire scoțiană deosebită a fost o sursă de inspirație pentru scriitoarea J.K. Rowling.

Muzeul Hunterian

Museo-Hunterian

În interiorul universității se află mai multe muzee, inclusiv Muzeul Hunterian, cel mai vechi muzeu public din Scoția .

Situată în clădirea principală a universității, găzduiește colecții de obiecte rare și semnificative din punct de vedere istoric, unele fosile de dinozauri și artefacte din diferite culturi din întreaga lume.

Dacă vreți să petreceți mai mult timp într-unul dintre muzeele de la universitate, vă recomand Galeria de Artă Hunterian sau Muzeul Zoologic, dar cel menționat este cel mai interesant.

Kelvingrove Park

Catedral-de-Glasgow

Situat în imediata vecinătate a campusului Universității din Glasgow, acesta este un mare parc în stil victorian , un loc foarte frecventat în oraș.

Vă recomand să vă plimbați prin ea și să vă bucurați de liniștea pe care o oferă. Aici se află mai multe monumente pe care le puteți vizita, cum ar fi fântâna memorială Steward, scările mari de granit din secolul al XIX-lea și statuile unor personalități ilustre.

Muzeul Kelvingrove

Museo-Kelvingrove

Cel mai vizitat sit turistic gratuit din Scoția , și cel mai vizitat muzeu din Marea Britanie în afara Londrei, este situat în imediata vecinătate a parcului.

Are o serie de săli importante, în special cele dedicate artei clasice și artei naturale, cu mult material arheologic de la primele așezări din Scoția, precum și sala sa mondială, cu colecții uimitoare de artă egipteană.

Pub-uri din Glasgow

Pubs-de-Glasgow

În Scoția, mersul prin pub-uri este atât de tipic și caracteristic culturii țării, încât nu poți părăsi orașul fără să te bucuri de această experiență.

Unele dintre cele mai cunoscute pub-uri din oraș sunt Nice'n'Sleazy sau Captain's Rest, ambele cu muzică live. Zona Ashton Lane este unul dintre cele mai populare locuri de ieșire în oraș, cu numeroase baruri și restaurante.

Ghid turistic Glasgow: Ziua 3

A treia zi este dedicată cunoașterii tuturor colțurilor orașului pe care încă nu le-ai descoperit și pe care nu poți pleca fără să le vizitezi.

Buchanan Street

Buchanan-Street

Începeți ziua plimbându-vă pe una dintre străzile principale din Glasgow , cea mai animată și mai plină de viață stradă din oraș.

Aici veți găsi numeroase magazine, restaurante și cafenele tipice, astfel încât să vă bucurați de atmosfera orașului în inima orașului!

St George's Tron

St-Georges-Tron

În mijlocul aglomeratei Buchanan Street, veți găsi această frumoasă biserică, departe de agitație, în inima centrului comercial, construită la începutul secolului al XIX-lea.

Este una dintre cele mai frumoase și fermecătoare biserici din Glasgow, care merită vizitată pentru interiorul său frumos.

Traseul mural din Glasgow

Ruta-murales-de-Glasgow

Orașul are o inițiativă de artă stradală împrăștiată în centrul său istoric, începeți traseul de la Piața George la stația de metrou Partick .

Există numeroase hărți pe internet cu traseul și chiar și biroul de turism al orașului vă poate oferi una cu toate picturile murale marcate.

Este un traseu foarte recomandat, deoarece pe drum puteți vedea unele dintre cele mai speciale monumente și colțuri ale orașului și puteți vedea la fața locului importanța artei în Glasgow.

Grădina Botanică din Glasgow

Jardines-Botanicos-de-Glasgow

Un plan perfect pentru a cunoaște o zonă verde a orașului, bine îngrijită și perfectă pentru iubitorii de plante și pentru relaxare.

Ideal pentru zilele ploioase sau cu zăpadă, acest oraș este caracterizat de zile ploioase și este un loc ideal pentru a te bucura de un pic de calm înconjurat de plante verzi mari.

The Lighthouse

Lighhouse-in-Glasgow

Această clădire este un centru pentru vizitatori unde vă puteți bucura de câteva expoziții temporare sau evenimente, dar nu aceasta este principala sa atracție, partea cea mai interesantă fiind cele două platforme de observare.

Una dintre ele este în aer liber, este cea mai fascinantă, vă puteți bucura de priveliștea orașului, puteți urca până la ea prin marea sa scară în spirală, intrarea este liberă!

Spuneți la revedere orașului cu Glasgow la picioarele voastre.

Pe scurt, această destinație are multe colțuri și locuri pe care să ți le ofere în călătoria ta, spații verzi, clădiri minunate pline de istorie și locații de film, dar și artă, multă artă!

Informații suplimentare despre călătoria în Glasgow

Limba vorbită de locuitorii din Glasgow este scoțiana, dar nu vă faceți griji, limba oficială este engleza, așa că veți putea comunica într-un mod simplu, o engleză de bază fiind suficientă.

Moneda utilizată în Glasgow este lira sterlină . În timpul călătoriei, aveți la dispoziție diferite opțiuni pentru efectuarea plăților. Una dintre ele, și cea mai simplă, este să plătiți cu cardul de credit, în unitățile care permit acest lucru.

O altă opțiune este să faceți restul înainte de a călători, astfel încât să puteți lua bani cu dumneavoastră de la început. Pe de altă parte, puteți face schimbarea odată ajunși acolo, evitând comisioanele mari. Ce mai așteptați să descoperiți acest oraș?

Cele mai vizualizate pagini