Granada în 3 zile Ghid turistic conceput timp de 3 zile în Granada

Granada, țara lui Federico García Lorca, unul dintre cei mai buni poeți spanioli din istorie. Este un oraș fermecător, situat la poalele munților Sierra Nevada. Are numeroase monumente în care se reflectă influența lumii arabe. Dacă vă gândiți la un city break, iată o sugestie de ce să vedeți în Granada în 3 zile.

granada-en-3-dias

Ce să vezi în Granada în trei zile

Granada oferă multe posibilități, desigur nu poți rata Alhambra, principalul său monument. Granada este un oraș destul de ușor de cunoscut, centrul poate fi explorat pe jos, de fapt acesta este unul dintre farmecele sale, iar atunci când trebuie să vă deplasați, transportul public funcționează foarte bine și este foarte economic, în special autobuzul.

Și pentru a începe ghidul, vă oferim șansa de a face un tur gratuit: un tur gratuit care vă arată esența orașului Granada din mâna unui expert în oraș, care vă va da sfaturi și vă va spune principalele lucruri interesante din istoria Granada. Rezervați-vă turul GRATUIT gratuit.

Granada City Guide. Ziua 1

Această zi va fi dedicată celui mai vizitat monument din Spania, Alhambra și împrejurimile sale, care merită o vizită.

El paseo de los tristes

În drum spre Alhambra ne vom plimba de-a lungul unuia dintre cele mai fermecătoare locuri din Granada, Paseo de los tristes, urcând din Plaza Nueva spre Alhambra și urmând malul râului, vom vedea cum podurile de piatră și o cărare pietruită, păzită de case fermecătoare în stil andaluz, creează o atmosferă magică, care nu se compară cu ceea ce vă așteaptă la sfârșit, minunata Alhambra.

El_Paseo_de_los_Tristes

Alhambra

Primul loc de vizitat este Alhambra. Nu poți merge în Granada și să nu vizitezi Alhambra, milioane de turiști vin în Spania pentru a vizita acest monument. Între secolele al XIII-lea și al XV-lea, a fost reședința sultanilor nasrizi.

Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să vă cumpărați biletul în avans, deoarece acestea sunt limitate de câțiva ani încoace și se vând rapid.

Cumpărați biletul general care include Palatele Nasrid, Alcazaba, Generalife, Palatul lui Carol al V-lea și Baia Moscheii și dacă este posibil cu un ghid este și mai bine, deoarece traseul nu este foarte bine semnalizat și nu există întotdeauna pliante informative, ghidul va putea să vă explice istoria.

Alhambra-granada

Alhambra este ca un oraș în care se află Acazaba (fortăreață militară), Medina (un fel de piață de care profita curtea), Palatele, Generalife (un loc de distracție și divertisment). Toate acestea sunt situate pe un deal care domină orașul Granada. Locuri faimoase și recognoscibile precum Patio de los Leones, Patio de los Arrayanes și Salas de Dos Hermanas și de los Reyes, sau Salón de los Embajadores formează un ansamblu unic datorită armoniei și spiritualității sale.

alhambra-patio-leones

Când vizitați Alhambra, faceți-o fără grabă, cel puțin pentru o jumătate de zi, deși vă recomandăm ca, dacă sejurul vă permite, să o faceți pentru o zi întreagă, pentru a vă putea bucura de tot farmecul ei fără a pierde vreun detaliu și pentru a contempla priveliștile minunate de la punctele de belvedere. Plimbați-vă și pierdeți-vă în sunetul apei.

interior-de-la-alhambra

Dacă vă decideți să rămâneți în Alhambra doar până la prânz, profitați de ocazie pentru a savura tapas pe care le oferă acest minunat oraș Granada.

Carrera del Darro, Paseo de los Tristes și Plaza Nueva sunt zone bune pentru tapas în timp ce vă bucurați de priveliștea Alhambra din fundal. Tapas sunt faimoase în Granada, dar nu vă veți putea imagina cât de faimoase sunt până nu le încercați. Câteva beri și câteva tapas și veți fi mai mult decât mulțumiți. Dacă nu o vezi, nu o să crezi. Tapas-urile care însoțesc fiecare cańa, pe lângă faptul că sunt delicioase, sunt foarte consistente.

Dacă după-amiaza aveți chef să vă relaxați într-un Hammam, vizitați băile arabe, acestea fac parte din cultura din Granada. Este o experiență care nu trebuie ratată. Hammamul este un loc uimitor, cu o lumină subtilă și caldă, muzică ușoară, zonă de îmbăiere, masaje... Încă păstrează o mare parte din esența sa originală. Dacă doriți să vă relaxați și să eliminați tensiunile într-o atmosferă exotică, acesta este locul potrivit.

Mirador de San Nicolás

Mirador_de_San_Nicolas_granada

De acolo puteți merge la Albaicín pentru a vedea apusul soarelui cu Alhambra în fundal .

De la Mirador de San Nicolás puteți face o fotografie, dacă aglomerația vă permite, și nu veți regreta.

În plus, există întotdeauna o atmosferă oarecum boemă, deoarece este un loc în care oamenii tind să se adune pentru a se bucura de apusul soarelui, mai ales atunci când vremea bună ajunge în oraș.

Pentru cină puteți merge din nou la tapas sau puteți vizita un restaurant tipic, sunt multe și cu siguranță veți fi încântați, iar dacă doriți să beți ceva după aceea, vizitați zona Calle Elvira, Calle Navas și puneți astfel capăt primei zile în Granada.

Ghid pentru Granada. Ziua 2

În această a doua zi vă propunem să vizitați Mănăstirea Cartuja, Catedrala și Capela Regală.

Mănăstirea Cartuja

Începeți ziua vizitând Mănăstirea Cartuja, o mănăstire în stil baroc și fiecare dintre camerele sale vă va surprinde plăcut. Este unul dintre cele mai importante locuri de vizitat în Granada pentru cultul catolic, alături de Catedrala și Capela Regală.

Monasterio_de_la_Cartuja_de_Granada_03

Catedrala din Granada

Apoi puteți merge în zona Catedralei și, în funcție de ora din zi, puteți lua prânzul acolo, unde barurile de tapas sunt extraordinare, apoi puteți vizita Catedrala și Capela Regală. Intrarea în catedrală costă 5 €.

catedral-granada

Atât catedrala, cât și capela regală arată importanța acestui oraș pentru regii catolici.

Construcția catedralei a început în stil gotic în 1523 și a fost finalizată în stil renascentist în 1704, iar nepotul său, Carol al V-lea, a fost cel care a terminat-o.

Capela regală se află chiar în afara catedralei. Monarhii catolici l-au construit în 1504 și este locul pe care l-au ales pentru înmormântarea lor, care a fost finalizat de nepotul lor, Carol al V-lea, care l-a transformat în panteonul dinastiei familiei regale. Intrarea la Capela Regală costă, de asemenea, 5 euro și nu trebuie cumpărată în avans.

După vizitarea Catedralei și a Capelei Regale, este o opțiune bună să vă bucurați de Albaicín și Sacromonte, două cartiere emblematice ale orașului Granada.

Albaicín

Albaicín este situat pe o colină de pe care se poate admira Alhambra, străzile sale înguste amintesc de străzile tipice ale unui cartier maur și are numeroase cisterne.
albaicin-granada

Are, de asemenea, numeroase ceainării, care sunt foarte recomandate pentru a intra în atmosferă și a prinde putere pentru a continua să vă bucurați de Granada.

Sacromonte

Cartierul Sacromonte are multe peșteri și asta îl face special.

Puteți profita de ocazie pentru a merge la unul dintre tablaos flamencos, în timp ce mâncați tapas tipice zonei.

cuevas-sacromonte-granada

Puteți ajunge acolo cu microbuzul, deoarece dacă mergeți pe jos este puțin mai greu din cauza numeroaselor pante.

Mai presus de toate, purtați pantofi confortabili.

Călătoriți cu copii?

Dacă sunteți însoțiți de copii în excursie, ați putea profita de această ocazie pentru a vizita Parcul Științific, astfel încât copiii să se distreze și să învețe lucruri interesante, astfel încât acest plan să aibă o dublă valoare de distracție și învățare.

ParqueCiencias_Granada

Ghidul orașului Granada: Ziua 3

Aveți mai multe alternative în funcție de tipul de călătorie pe care o faceți, noi vă vom recomanda următoarele

Opțiunea 1: Vizitați stațiunea de schi Sierra Nevada

Dacă călătoriți în timpul sezonului de schi și acesta este unul dintre hobby-urile dumneavoastră, ar trebui să vă bucurați de o zi de 'soare și zăpadă' în fantastica stațiune de schi. Și chiar dacă nu vă place prea mult să schiați în timpul iernii, să mergeți la Pradollano pentru a vă juca în zăpadă cu săniile și a vedea atmosfera fantastică din Sierra Nevada este o opțiune foarte recomandată dacă călătoriți cu copii.

Sierra_Nevada_Granada

Se află la puțin peste 1 oră de orașul Granada.

Opțiunea 2: Parcurgeți un traseu prin cele mai caracteristice sate din Alpujarra

În această a treia și ultimă zi putem profita de ocazia de a vedea câteva dintre satele tipice din Alpujarra din Granada. Pe pantele Sierra Nevada se află Pampaneira, Capileira și Bubión, trei dintre cele mai tipice sate din Alpujarra.

Arhitectura lor este în principal maură, deși după recucerirea Granadei au fost repopulate de galezi și leonezi.

alpujarra-granada

Rezervați o EXCURSIE ÎN ALPUJARRA - Sate frumoase în munții Alpujarra. 69€ - Rezervați acum >

Pampaneira:

Are aproximativ 350 de locuitori, casele sale sunt albe, cu coșuri de fum, acoperișuri plate și tinaos.

Ceva foarte tipic pentru Pampaneira sunt jarapas-urile făcute la războiul de țesut din același sat, pe care îl puteți vizita. Puteți cumpăra jarapas în majoritatea magazinelor din sat, acestea fiind de obicei expuse pe stradă.

Este renumit și pentru fântânile sale, în special pentru cea de la intrarea în sat, despre care se spune că oricine bea din ea se căsătorește repede.

Are o mare diferență de nivel între partea cea mai înaltă și cea mai joasă a satului (aproximativ 300 de metri), iar acesta este un alt farmec al satului, străzile sale abrupte.

Altitudinea sa este de aproximativ 1000 de metri.

Și, bineînțeles, nu puteți rata mâncarea tipică alpujarreană, alcătuită din ouă prăjite, cartofi săraci, ardei, budincă neagră, șuncă și chorizo.

Bubión:

Următorul sat pe care îl întâlnim după Pampaneira este Bubión, la aproximativ 300 de metri.

Casele au un stil mai rustic și are și multe fântâni.

Are două cartiere diferențiate prin înălțime, cartierul de sus și cartierul de jos, are două spălătorii și, bineînțeles, o biserică. În partea de jos a satului există o cărare care duce la Pampaneira, mergând de-a lungul malurilor râului.

Are aproximativ 350 de locuitori, iar casele sunt, de asemenea, tipice pentru această zonă din Alpujarra.

capileira-alpujarra

Capileira:

Capileira se află lângă Bubión și este cea mai înaltă dintre cele trei, la o altitudine de 1 500 de metri. Vă puteți bucura de priveliștile de la Veleta, precum și de cele de la Pampaneira și Bubión.

Capileira are aproximativ 600 de locuitori, iar casele și tinaos păstrează încă structura acestei zone din Alpujarra de Granada, are multe puncte de belvedere de unde se pot vedea priveliștile sale minunate

Puteți accesa Mulhacén pe jos, deoarece are multe trasee de drumeție.

În ziua în care se celebrează sărbătoarea Virgen de la Cabeza, se profită de ocazie pentru a-i face o coroană mare făcută numai din garoafe.

Înainte de cină putem profita de ocazie pentru a cumpăra câteva suveniruri tipice zonei.

Opțiunea 3: Vizitați coasta tropicală în timpul verii

În timpul verii, cu căldura care poate fi în oraș, o excursie pe coasta tropicală din Granada, vizitând Motril, Almuñecar... poate fi o idee bună, la mai puțin de 1 oră cu mașina veți găsi coasta, ideală pentru a petrece o zi la plajă cu familia.

costa-tropical-granada

Parcurile acvatice sunt, de asemenea, o opțiune bună dacă călătoriți cu copii.

Și atât pentru ghidul nostru de călătorie în Granada în 3 zile, sperăm să vă bucurați de călătoria dvs. la fel de mult ca și noi în fantasticul oraș Granada.

Granada în 3 zile PDF

Descărcați ghidul nostru Granada în 3 zile PDF pentru a-l putea avea tipărit sau pe telefonul mobil în timpul călătoriei și pentru a nu pierde nimic de văzut.

Utilizatorii care au văzut ghidul Granada în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini