Guadalajara în 3 zile Ghid complet pentru a cunoaște orașul în trei zile

Dacă vă doriți o destinație plină de cultură, gastronomie și multă artă, orașul și provincia Guadalajara pot fi o soluție excelentă pentru dumneavoastră. Aceasta este o destinație destul de interesantă și se află în inima Peninsulei Iberice , iar acolo veți găsi o mulțime de lucruri de făcut și vă veți putea bucura de niște peisaje naturale care vă vor lăsa cu gura căscată.

guadalajara-en-3-dias

Pentru a profita la maximum de escapada de weekend în Guadalajara , am selectat cele mai bune locuri de vizitat atât în oraș, cât și în provincie. Așadar, dacă vrei un ghid complet despre ce să vizitezi în Guadalajara în 3 zile , trebuie să continui să citești pentru a evita problemele.

Ce să vezi în Guadalajara în 3 zile?

Guadalajara este o provincie interesantă, la fel ca și orașul , și din acest motiv, este esențial să aveți un ghid pentru a nu pierde nimic. Din acest motiv, am pregătit un ghid foarte complet pentru ca tu să poți profita la maximum de vizita ta de 3 zile în Guadalajara , cu cele mai bune 10 lucruri de văzut. Așa că, fără alte formalități, să începem cu itinerariul:

Ghidul Guadalajara în 3 zile. Ziua 1

Prima zi vom fi ziua în care veți ajunge , iar pentru această zi ar trebui să începeți cu câteva vizite care nu trebuie să lipsească din itinerariul dvs.:

Vă recomandăm să faceți un Free Tour ca prim contact, în acest fel veți cunoaște cele mai importante lucruri din mâna unui expert în oraș și vă va servi ca punct de plecare pentru escapada dvs. în Guadalajara. Îl puteți rezerva direct. Puteți rezerva acest tur direct, dar vă recomandăm să nu-l ratați, deoarece locurile se ocupă foarte repede!

Palatul Infantado

Palacio-del-Infantado

Acesta este unul dintre cele mai emblematice locuri pe care le puteți găsi în Guadalajara. Construcția sa a fost ordonată de Iñigo López de Mendoza y Luna , care a fost al doilea duce de Infantado. Această familie a jucat un rol de lider, iar nobilii s-au dedicat vieții politice a Spaniei, motiv pentru care au construit palatul.

Aceasta a fost construită la sfârșitul secolului al XV-lea , are un stil gotic elisabetan și este în prezent sediul Arhivei Istorice și al Muzeului Provincial din Guadalajara. Este prima vizită pe care ar trebui să o faceți, deoarece este cea mai importantă vizită pe care trebuie să o faceți în oraș.

Mănăstirea Carmelitelor din San José și La Piedad

Convento-de-las-Carmelitas-de-San-Jose-y-La-Piedad

În oraș veți întâlni aceste două mănăstiri care sunt istorice . Prima a fost construită în secolul al XVII-lea de către arhitectul Fray Alberto de la Madre de Dios și Jerónimo de Buega, maestru constructor. În interior veți găsi două lucrări importante.

Mănăstirea La Piedad, cunoscută și sub numele de Palatul lui Antonio de Mendoza. A fost construită în secolul al XVI-lea și a fost reformată în secolul al XIX-lea , ceea ce a schimbat oarecum stilul clădirii. A fost o mănăstire până în 1836, iar după aceea a îndeplinit diferite funcții. Acesta este un must atunci când vizitați Guadalajara.

Panteonul Contesei

Panteon-de-la-condesa

Acesta este unul dintre cele mai interesante locuri pe care le puteți găsi în Guadalajara și a fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea. A fost comandat de María Diega Desmaissières y Sevillano. Această construcție a fost comandată în cinstea rudelor sale decedate.

Panteonul are două etaje , iar la etajul superior veți găsi o pictură pe lemn cu un Hristos falsificat și un monument în care este îngropată ducesa.

Ghid pentru Guadalajara în 3 zile. Ziua 2

A doua zi va fi împărțită între oraș și provincia , astfel încât să vă puteți bucura de o experiență deosebită. Ceea ce nu trebuie să ratați în a doua zi în Guadalajara sunt următoarele:

Parque de la Concordia

Parque-de-la-Concordia

În Guadalajara veți găsi multe zone verzi , dar fără îndoială că unul dintre cele mai importante este Parque de la Concordia. Acesta se află în centru, lângă centrul istoric, și este foarte popular datorită atracției sale deosebite.

Acest parc este centrul mai multor zone verzi compuse din parcurile San Roque, Las Adoratrices și Fuente de la Niña . Acest lucru este o necesitate dacă călătoriți cu copii, pentru ca aceștia să se bucure de o experiență naturală și să profite la maximum de călătorie.

Alcázar Real de Guadalajara

Alcazar-Real-de-Guadalajara

Nu există nicio îndoială că Guadalajara este o reflectare a diferitelor culturi , deoarece multe culturi au trecut prin această zonă. Un exemplu în acest sens este, fără îndoială, Alcázar Real, care este o fortăreață de origine andaluză.

Aceasta a fost construită în secolul al IX-lea ca o incintă de peste un hectar . Avea ca scop să protejeze intrarea în oraș și să păzească trecerea prin valea râului Henares. De-a lungul timpului a îndeplinit diferite funcții, printre care palat regal, cazarmă militară și fabrică.

El Hayedo de Tejera Negra

El-Hayedo-de-Tejera-Negra

Acesta este un loc foarte frumos din provincia Guadalajara și este situat în Cantalojas . Face parte din Parcul Natural Sierra Norte și va fi primul lucru pe care îl veți vedea în provincie în afara orașului.

Fagii îi conferă o atmosferă unică, care te va transpune într-o pădure de basm, fiind un loc fantastic de care te poți bucura dacă călătorești în această zonă toamna . Solul său este acoperit cu mușchi și crește ciuperca boletus edulis , care este o ciupercă foarte apreciată în zonă.

Pentru anul 2017, aceasta a fost declarată Patrimoniu Mondial de către UNESCO , fiind unul dintre locurile esențiale pe care trebuie să le vizitați în Guadalajara.

Traseu de călătorie spre Alcarria

Ruta-de-viaje-a-la-Alcarria

Aceasta este o altă zonă fantastică de văzut în provincia Guadalajara, iar regiunea Alcarria este protagonista din Călătorie spre Alcarria . Acesta este unul dintre romanele laureatului Premiului Nobel pentru Literatură Camilo José Cela.

În jurul acestui roman de călătorie a fost creat un itinerar turistic și cultural, care poate fi o soluție excelentă pentru a profita la maximum de călătoria dumneavoastră. Traseul constă în vizitarea a 22 de sate din Guadalajara și este unul dintre cele mai bune trasee pentru drumeții din Spania.

Camilo José Cela a făcut această călătorie în 1946, iar romanul său a fost publicat doi ani mai târziu. Astăzi, acest traseu este încă un ghid esențial pentru a cunoaște zona din punctul său de vedere. Pentru acest traseu trebuie să vă acordați suficient timp, așa că cel mai bine este să vă rezervați întreaga după-amiază pentru acest tur, astfel încât să puteți profita la maximum de el.

Ghid pentru Guadalajara în 3 zile. Ziua 3

În ultima zi în provincia Guadalajara , veți putea continua cu niște trasee magice, astfel încât să puteți profita la maximum de ele. În orice caz, ar trebui să vă asigurați că urmați următorul traseu pentru a profita la maximum de ultima zi:

Brihuega

Brihuega

Acesta este unul dintre orașele pe care nu trebuie să le ratați în Guadalajara , și care a câștigat mai multă popularitate în zilele noastre. Acolo veți găsi niște câmpuri fantastice de lavandă, care este numele plantei din care se extrage lavanda . Acestea vă vor oferi o priveliște cu adevărat frumoasă și vă veți putea bucura la maximum de tot ceea ce găsiți acolo.

Nu trebuie să mergi până în Provence pentru a găsi de hectare de liliac fantastic . În această escapadă veți găsi o alternativă excelentă, astfel încât să puteți profita la maximum de o experiență deosebită.

Această zonă va fi fantastică pe care ar trebui să o vizitați mai ales în iulie , pentru că acolo veți găsi înflorirea în acea perioadă. În plus, va avea loc Festivalul lavandei, care vă va oferi o experiență deosebită.

Atienza

Atienza

Acesta este un alt sat pe care nu trebuie să-l ratați în Guadalajara , fiind unul dintre cele mai bune locuri de văzut în această zonă. În acest oraș puteți merge pe urmele Cidului, ale lui Don Quijote, iar pe străzile sale trece, de asemenea, Ruta Romanticilor Rurali.

În plus, în acest oraș veți găsi câteva clădiri foarte frumoase cu arhitectură romanică de vizitat . În plus, vă puteți bucura și de arhitectura tradițională, iar natura înconjurătoare va face din acest loc o experiență pur și simplu unică.

Nu poți părăsi acest sat fără să urci până la Torre del Homenaje , care îți permite să te bucuri de o priveliște minunată asupra zonei. Va fi un loc minunat pentru a face niște fotografii cu adevărat unice.

Sigüenza

Siguenza

Pentru a încheia călătoria în Guadalajara , va trebui să vizitați încă unul dintre satele esențiale pe care le veți găsi. Acest oraș medieval este plin de monumente foarte interesante și este un loc în care veți găsi multă istorie.

Castelul orașului a fost transformat într-un parador și veți găsi multe biserici de vizitat, precum și piețe, străzi și, fără îndoială, catedrala sa. Aceasta este cunoscută sub numele de Catedral de Santa María de Sigüenza, și este, fără îndoială, un loc minunat de vizitat. Are o arhitectură în stil gotic în naosul său, ușile sunt în stil romanic, iar turnurile sale amintesc de cele ale unei cetăți.

În plus, în acest oraș puteți găsi trufe delicioase pe care le puteți gusta la Mănăstirea Sărmanelor Clare . Acest lucru vă va ajuta să vă încheiați vizita la Guadalajara într-o notă bună, astfel încât să aveți o experiență cu adevărat unică și să profitați la maximum de călătoria dumneavoastră.

Cum se ajunge la Guadalajara?

Este important de reținut că există moduri diferite de a ajunge la Guadalajara , din Madrid, veți găsi trei opțiuni diferite pentru a ajunge acolo:

  • Mașină: călătoria de la Madrid va fi de 56,6Km pe drumul A-2, și este cel mai confortabil mod de a călători. În Guadalajara nu veți avea prea multe probleme cu parcarea mașinii.
  • Autobuz: puteți găsi autobuze care pleacă aproximativ la fiecare 30 de minute. Tariful este de 3 euro, ceea ce face ca deplasarea în această zonă să fie foarte ieftină.
  • Tren: puteți lua un tren din Chamartín pentru un total de 6 euro. Apoi, există trenuri suburbane la fiecare 15 minute din mai multe stații din Madrid, cum ar fi Atocha.

În acest din urmă caz, va trebui să mergeți pe jos aproximativ 20 de minute până când veți ajunge în centrul orașului, pe o cărare care trece pe lângă drum. Pe de altă parte, dacă luați autobuzul , acesta vă va lăsa la câțiva metri de centru. Aceasta este cea mai bună opțiune dacă nu doriți să faceți o plimbare prea lungă și va fi o alternativă excelentă pentru a ajunge acolo și pentru a vă începe călătoria imediat.

Unde să dormi în Guadalajara?

Puteți găsi niște prețuri bune în Guadalajara pentru hotelul dumneavoastră , vă veți putea bucura de hoteluri de o calitate foarte bună. Fără îndoială, nu veți avea nici o problemă cu cazarea, ceea ce vă face să aveți o mare versatilitate.

Un hotel de care vă puteți bucura va fi Hotel España , care este un hotel situat în centru, cu mic dejun inclus, cameră cu baie proprie și televizor. Prețul său este excelent și va fi ideal pentru a vă bucura de un sejur aproape de tot ceea ce veți vizita. Prețul mediu al camerelor va fi cuprins între 35 și 45 de euro , în funcție de hotelul pe care îl veți alege pentru călătoria dumneavoastră.

Bucurați-vă de gastronomie

Fără îndoială, în Guadalajara veți găsi o ofertă gastronomică excelentă, de care vă veți putea bucura în mare măsură. Puteți găsi locuri delicioase de vizitat, cum ar fi Pub Dublín House , care este cu siguranță un restaurant pe care nu trebuie să-l ratați.

Cafeneaua Menta Canela, este o oprire obligatorie dacă mergeți în Guadalajara , pentru că este una dintre cele mai mitice pe care le veți găsi. Acolo vă puteți bucura de prăjituri de casă delicioase și de milkshake-uri cu adevărat unice, așa că, dacă sunteți în căutarea unui desert delicios, acesta va fi o opțiune excelentă pentru călătoria dumneavoastră. Un alt restaurant care nu trebuie ratat este Aurum Gastrobar , care este unul dintre cele mai bune din regiune și oferă preparate din bucătăria japoneză fusion.

Când este cel mai bun moment pentru a călători în Guadalajara?

Totul va depinde de gusturile tale, deși nu există nicio îndoială că pentru o experiență cu adevărat unică , toamna este cel mai bun moment pentru a călători . Acest lucru se datorează faptului că este o perioadă minunată pentru a vă bucura de o experiență foarte naturală în Guadalajara, cu peisajele sale musculoase.

Pe de altă parte, perioada în care veți putea vedea câmpurile de lavandă cu adevărat unice, va fi întotdeauna vara. În iulie veți putea vedea câmpurile de lavandă în floare, astfel încât să aveți parte de o experiență deosebită.

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru pentru Guadalajara în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini