Hanoi în 3 zile Ghid complet pentru cadoul turistic Hanoi gratuit

Această uimitoare capitală a Vietnamului este cunoscută pentru străzile sale pline de viață, pline de motociclete. Dar mai ales pentru că este o destinație fascinantă și interesantă pentru cei care o vizitează în căutare de contraste și exotism.

În acest tur de 3 zile în Hanoi, veți descoperi un oraș plin de cultură, cu peisaje incredibile și o gastronomie unică. Să descoperim Hanoi!

hanoi-en-3-dias

Sfaturi pentru călătorii în Vietnam/Hanoi

Înainte de a merge în oraș, este important să cunoașteți aceste sfaturi, care vă pot face călătoria mult mai ușoară.

Pentru început, trebuie să știți că nu există zboruri directe între Spania și Vietnam, așa că va trebui să faceți o escală într-un oraș european.

Veți ateriza pe Aeroportul Noi Bai, la 35 km de Hanoi. De acolo puteți lua un taxi sau un autobuz expres, ambele foarte ieftine.

Un alt lucru important pe care trebuie să îl știți este necesitatea de a obține o viză pentru a putea intra în Vietnam, având pașaportul în regulă.

Pentru a solicita o viză trebuie să aveți un bilet de ieșire din țară și fonduri suficiente pentru a vă întoarce.

Când aterizați la aeroport, vi se va înmâna un formular pe care trebuie să completați detaliile legate de locul și durata șederii, pe care vi se va cere să îl completați din nou la controlul vamal.

Pe de altă parte, înainte de a călători, este important să vizitați centrul medical pentru a afla dacă aveți nevoie de vaccinuri, în funcție de caracteristicile dumneavoastră.

Dar cel mai important lucru este să încheiați o asigurare de călătorie bună, deoarece asistența medicală este scumpă și în condiții precare. Întotdeauna ne gândim că nu se va întâmpla nimic, dar este un mare ajutor în cazul în care se întâmplă ceva.

Moneda oficială este dong-ul, dar dacă faceți schimb în dolari, aceștia sunt acceptați fără probleme.

Dong-ul este util mai ales pentru cumpărături în magazinele locale mici sau pentru a mânca la tarabele de pe stradă, a căror valoare în dolari este minimă.

Cardurile de credit sunt acceptate în majoritatea unităților, dar la tarabele mici de pe stradă este recomandabil să aveți la dumneavoastră niște mărunțiș.

Dacă aveți nevoie să retrageți bani, bancomatele sunt o opțiune bună, deși, de obicei, acestea percep o taxă de 2 euro.

Hanoi FREETOUR Cadou: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă cu un CHOLLAZO, bucurați-vă de un tur gratuit al orașului Hanoi cu un expert local. Complet gratuit. Vă recomand să vă rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți posibilitatea de a cunoaște trecutul măreț. Rezervați aici turul GRATUIT al orașului Hanoi.

Ce să vezi în Hanoi în 3 zile

După toate aceste recomandări, sunteți mai mult decât pregătit să vă bucurați de o excursie de neuitat în Hanoi. Să începem deci cu ghidul nostru 3 zile în Hanoi .

Ghid turistic Hanoi: Ziua 1

Prima zi este dedicată primului contact cu orașul, pentru a începe să vă cufundați pe străzile sale pline de viață și să descoperiți cele mai emblematice locuri din Hanoi.

Cartierul Vechi

old-quarter

O gamă uimitoare de străduțe înguste, magazine, cărucioare, motociclete, biciclete încărcate sau turiști pe triciclete. Este un loc minunat pentru a gusta din gastronomia din Hanoi, din mâncărurile sale deosebite de la orice tarabă de stradă.

Este un loc aglomerat pentru turiști, dar este o modalitate excelentă de a te aclimatiza la viața haotică a orașului.

Să te plimbi prin această zonă înseamnă să te integrezi în haosul, în orașul ciudat și în oamenii săi.

Lacul Hoan Kiem

old-quarter

Acesta este cel mai central lac din tot orașul. În interiorul lacului, Turnul Țestoaselor și faimoasa sa Pagoda Ngoc Son sunt situate pe o insuliță de pe malul acestui lac spectaculos, la care se poate ajunge traversând un pod roșu din lemn.

Este unul dintre cele mai liniștite locuri din oraș, iar în jurul lacului veți vedea oameni care practică sport sau arte marțiale.

Catedrala Sfântul Iosif

old-quarter

Cunoscută ca Mica Notre Dame a Asiei de Sud-Est, aceasta este cea mai veche biserică din oraș. Maiestuoasa sa fațadă de 31 de metri înălțime nu trebuie ratată. Asemănarea cu Notre Dame de Paris este stranie; este moștenirea orașului din epoca franceză.

Este deschis până la ora 17:00, iar intrarea pentru a-l vizita este gratuită.

Trenul stradal din Hanoi

old-quarter

Acest tren faimos circulă pe strada Le Duan. În momentele în care trenul traversează strada, toate tarabele și bunurile de pe stradă sunt date la o parte pentru a lăsa să treacă acest tren stradal.

Se desfășoară zilnic la 15:30 și 19:30 pe strada Ngo Le Duan nr. 224, în partea de nord a Cartierului Vechi, un adevărat spectacol!

Piața Dong Xuan

old-quarter

La capătul străzilor care alcătuiesc Cartierul Vechi din Hanoi se află această piață celebră, care găzduiește un loc deosebit, specializat în vânzarea cu ridicata a textilelor, dar și a oricărui tip de articole cu amănuntul.

Este cea mai mare piață din oraș și unul dintre cele mai populare și vizitate locuri din Hanoi. Aici vă puteți pune în valoare abilitățile de negociere, iar programul de funcționare este între orele 7:00 și 21:00.

Ghid turistic Hanoi: Ziua 2

A doua zi în oraș este dedicată vizitării locurilor mai turistice care au rămas de descoperit.

Mausoleul lui Ho Chi Minh

old-quarter

Acesta este mausoleul liderului vietnamez care i-a învins pe americani și francezi, un loc de vizitat neapărat. Vizita în acest loc este o chestiune serioasă, deoarece trebuie respectate multe reguli, deoarece pentru vietnamezi este un loc aproape sacru, ca un pelerinaj care trebuie făcut.

Soldații care păzesc mausoleul sunt îmbrăcați în uniforme albe și perfecte, iar dacă dau instrucțiuni, o fac fără să vorbească.

Pagoda cu un singur stâlp

old-quarter

Una dintre cele mai curioase clădiri din oraș, cunoscută sub numele de Choa Mua Cot, această pagodă este un original din secolul al XI-lea, construită de Ly Thai Tong.

Acest frumos templu este situat deasupra unui iaz plin de flori de lotus, iar în interiorul său se află un altar de rugăciune. Este unul dintre simbolurile orașului Hanoi.

Palatul rezidențial

Este o casă colonială maiestuoasă, construită în 1906 ca reședință a celui mai înalt reprezentant al Franței.

Cunoscută popular sub numele de Casa cu picioroange, o casă mică pe piloni în care liderul vietnamez a locuit după ce i-a învins pe francezi până la moartea sa.

Este o atracție turistică majoră, deoarece aici liderul a luat majoritatea deciziilor sale importante.

Cetatea Hanoi

old-quarter

O mare parte din istoria Vietnamului este adăpostită în Cetatea Hanoi, inclusă în Patrimoniul Mondial, cu palate și structuri uimitoare și cu urmele dinastiilor Lý, Tràn și Lê. Intrarea este de 30.000 de dong, iar dacă plătiți încă 40.000 de dong puteți avea acces la un interesant muzeu de istorie militară. Programul de funcționare este de marți până duminică, între orele 9:00 și 17:00.

Teatrele de păpuși de apă

old-quarter

Acesta este unul dintre cele mai turistice spectacole și reprezentații din Hanoi, ceea ce îl face o vizită obligatorie atunci când vizitați orașul.

Cunoscute sub numele de Roi Nuoc, acestea au o vechime de peste 1000 de ani și reprezintă una dintre cele mai importante expresii culturale ale Vietnamului. Acesta abordează teme comune ale culturii vietnameze, cum ar fi poveștile țărănești și legendele animalelor mitologice. Ultimul spectacol are loc la ora 21:15. Un loc ideal pentru a încheia ziua!

Ghid turistic Hanoi: Ziua 3

Ultima zi în oraș este pentru a vă bucura din plin de el, descoperind toate locurile rămase de vizitat din Hanoi.

Templul Literaturii

old-quarter

Cel mai emblematic loc din întreaga țară, a fost prima universitate din Vietnam, unde au învățat prinți și copii de mandarini.

Pentru localnici este un loc foarte important, deoarece a adăpostit cultură și înțelepciune pentru un mileniu întreg.

Templul, pe lângă marile sale curți și clădirile uimitoare, a devenit atât de cunoscut pentru că a găzduit cele mai înțelepte minți.

Taxa de intrare este de 30.000 de dong.

Lotte Center Hanoi

old-quarter

Acesta este al doilea cel mai înalt zgârie-nori din Vietnam, cu 72 de etaje și 337 de metri. Clădirea găzduiește, printre birouri sau un centru de convenții, și un centru comercial.

Puteți merge la mall pentru a face cumpărături sau pur și simplu pentru a vă bucura de una dintre cele mai bune priveliști panoramice ale uimitorului Hanoi.

Pagoda Tran Quoc

old-quarter

Este situată la periferia orașului, dar este una dintre cele mai importante pagode de vizitat în Hanoi, așa că merită să faceți o excursie.

Este una dintre cele mai vechi din oraș, cu o înălțime totală de 15 metri și 11 niveluri. Fiecare nivel este păzit de o statuie forjată din pietre prețioase. Intrarea este gratuită.

În curțile din jur puteți admira un copac Bodhi din India, unde, potrivit legendei, Buddha a atins iluminarea.

Hang Buom

old-quarter

Aceasta este una dintre cele mai atmosferice zone ale orașului, ideală pentru a ieși la o bere, un pahar sau o masă. Este una dintre cele mai frecventate zone de către turiști pentru a ieși la petreceri sau la discotecă, dar fără îndoială străzile care au mai multă mișcare sunt Luong Ngoc Quyen și Ta Hien.

Perfect pentru a încheia această călătorie spectaculoasă, bucurați-vă de viața de noapte din Hanoi!

Alternativă: Excursii în apropiere de Hanoi

Dacă aveți timp pentru o zi în plus în Hanoi sau poate preferați să vedeți adevăratele minuni care se află foarte aproape de oraș, vă recomand una dintre aceste excursii:

Golful Halong

Halong-Bay

Golful Halong: O mențiune specială pentru această destinație, poate principala atracție turistică din Vietnam. După Hanoi, aceasta ar trebui să fie următoarea oprire. Sau poate că puteți să vedeți și să vă bucurați de ea într-o singură zi și să vă întoarceți la Hanoi pentru a vă încheia călătoria.

Peisajele sale uimitoare au fost declarate sit al Patrimoniului Mondial și sunt considerate una dintre cele șapte minuni naturale ale lumii. Este una dintre cele mai populare evadări din Hanoi.

Altele

Tan Coc: Această excursie este una dintre cele mai populare, deoarece este o excursie unică, cu priveliști uimitoare. Aceasta constă într-o plimbare cu barca de-a lungul râului, înconjurată de formațiuni stâncoase capricioase.

În concluzie, după cum puteți vedea, acest oraș magic este plin de particularități, obiceiuri și cultură. În ciuda faptului că este renumit pentru străzile sale aglomerate și pline de lume, oferă o liniște de neimaginat în mijlocul agitației bisericilor și templelor sale. În unele momente, ai impresia că te-ai întors în timp. După 3 zile petrecute în Hanoi, orașul vă va fi furat inima.

Cele mai vizualizate pagini