Helsinki în 3 zile Ce să vezi într-o escapadă spre Helsinki? Ghid complet

Capitala Finlandei este una dintre cele mai surprinzătoare destinații din această țară, un oraș primitor și avangardist, situat pe malul Mării Baltice. Datorită dimensiunilor sale, este perfect pentru un Helsinki tour în 3 zile , aici veți găsi locurile de neratat din itinerariul dumneavoastră în jurul orașului.

helsinki-en-3-dias

Ce să vezi în Helsinki în 3 zile

Cetățenii Uniunii Europene au nevoie doar de o carte de identitate sau de un pașaport valabil pentru a călători în Finlanda , iar pentru a intra în Finlanda este necesară o viză.

După cum știți, moneda oficială a Finlandei este euro , așa că nu veți avea nicio problemă în a plăti oriunde. În plus, majoritatea unităților și restaurantelor acceptă plata cu cardul.

Deși poate ați auzit că în Finlanda există două limbi oficiale, suedeza și finlandeza, în Helsinki, ca și în majoritatea celorlalte orașe, se vorbește finlandeză, suedeza fiind vorbită de doar 5% din populație.

Helsinki este un oraș ideal pentru a fi descoperit pe jos , o combinație perfectă de urbanism și natură care vă invită să vă plimbați pe străzile sale.

Este important de știut că această capitală finlandeză este o destinație perfectă pentru orice anotimp.

Helsinki are 98 de kilometri de coastă, iar clădirile sale se ridică în jurul mării, o destinație perfectă pentru a te bucura de zilele nesfârșite de vară, făcând croaziere pe insulele din fața orașului.

Pe de altă parte, iarna, o destinație fascinantă pentru a descoperi orașul sub zăpadă, pentru a patina pe gheață și pentru a vizita popularul său târg de Crăciun.

Turul gratuit al orașului Helsinki: În cele din urmă, vă recomand să faceți un tur gratuit al orașului Helsinki, mai ales în prima zi în oraș, pentru a vă cufunda în toate secretele acestui oraș uimitor, un prim contact cu această capitală finlandeză. Rezervați-vă aici turul GRATUIT al orașului Helsinki.

Ghid turistic Helsinki: Ziua 1

Prima zi în oraș este dedicată cunoașterii celor mai emblematice locuri ale capitalei finlandeze, clădiri cu o mare istorie în inima centrului istoric. Modul perfect de a începe să cunoașteți această destinație.

Piața

plaza-del-mercado

Acest loc este punctul de întâlnire al locuitorilor din Helsinki, deoarece localnicii vin aici pentru a cumpăra cel mai proaspăt pește, abia debarcat de pe bărcile de pescuit.

Mulți turiști sunt atrași de acest loc tipic și caracteristic.

De la bărci ancorate, care tocmai s-au întors de la pescuit, care vând pește delicios direct de pe barcă la numeroasele tarabe și restaurante cu vedere spre mare, unde îl puteți mânca deja gătit. Aici, vă puteți bucura de un delicios fel de mâncare de somon , cel mai delicios din tot orașul.

Catedrala din Helsinki

catedral-de-helsinki

Această clădire este una dintre cele mai reprezentative imagini ale capitalei Finlandei, cunoscută sub numele de Catedrala Sfântul Nicolae și construită în 1852.

Se remarcă prin fațada albă impunătoare în stil neoclasic, fără îndoială un loc care nu poate fi ratat pe itinerarul dumneavoastră.

Interiorul său nu se remarcă prin decorațiuni deosebite, deoarece urmează tradiția luterană de a nu venera imagini.

Biblioteca Universității din Helsinki

bilbioteca-universidad-de-helsinki

Aceasta este mama bibliotecilor din Finlanda , cea mai veche și cea mai mare bibliotecă din țară. Această clădire a fost construită în 1845 și este una dintre cele mai bine conservate clădiri în stil Empire din Finlanda.

În interior puteți admira coloanele mari din 1800 și tavanul decorat cu fresce impresionante. Intrarea în această clădire fascinantă este gratuită.

Casa Sederholm

Aceasta este cea mai veche clădire din piatră din orașul Helsinki, cunoscută sub numele de Sederholm Talo.

Această clădire impunătoare a fost construită în 1757, stilul său se poate încadra în perioada rococo, pe lângă fațada sa uimitoare, în interior vă puteți bucura de unele dintre colecțiile pe care le găzduiește.

În interior puteți descoperi decorul tipic al caselor finlandeze.

Kotiharju Sauna

sauna-helsinki

Pentru a încheia ziua, vă puteți bucura de una dintre cele mai tipice experiențe din acest oraș. Această saună finlandeză tradițională este perfectă pentru a experimenta cultura sa din interior. Este cea mai populară saună publică din oraș , folosită de locuitorii săi.

Nu este necesar să vă faceți o programare, deoarece puteți merge fără programare.

Ghid turistic Helsinki: Ziua 2

În cea de-a doua zi, pe lângă turul orașului, veți face o plimbare cu feribotul pentru a ajunge pe faimoasa insulă Suomenlinna, declarată patrimoniu mondial UNESCO, și la unele dintre cele mai esențiale clădiri care au rămas de descoperit.

Insula Suomenlinna

Isla-de-Suomenlinna

Suomenlinna este situată la 2 kilometri în largul coastei orașului Helsinki.

Se poate ajunge aici doar cu feribotul sau cu autobuzul pe apă, ambele cu plecare din Piața Pieței.

Această fortăreață Suomenlinna este o colecție de bastioane vechi, ziduri și clădiri istorice împrăștiate în jurul insulei.

Odată ajunși acolo, este foarte ușor să-i cunoști toate colțurile, pentru că vei da imediat peste indicatoarele de pe Traseul Albastru, un traseu care traversează toate locurile cele mai emblematice și incredibile. Traseul are o lungime de 1,5 kilometri și trebuie parcurs pe jos.

Muzeul Național al Finlandei

Museo-Nacional-de-Finlandia

Situat în centrul orașului, cunoscut sub numele de Kansallismuseum, expune și colecționează istoria orașului Helsinki din Evul Mediu până în secolul al XIX-lea.

Acesta găzduiește o varietate de picturi, sculpturi și fotografii care prezintă istoria orașului Helsinki.

Un loc uimitor, unde se poate vedea cum se trăia în trecut.

Esplanade Park

parque-de-la-explanada

În inima orașului Helsinki, un loc ideal pentru o plimbare.

Două bulevarde centrale, încadrate de clădiri neorenascentiste grandioase și de numeroase magazine de lux, formează un mare patrulater cu iarbă și copaci.

Este un loc plin de localnici și de turiști, care se odihnesc după ce se plimbă pe marile bulevarde care îl înconjoară, și este, de asemenea, locul obișnuit de desfășurare a unor evenimente de amploare.

Catedrala Uspenski

Catedral-de-Uspenski

Această clădire impunătoare și maiestuoasă este un simbol al prezenței rusești în Helsinki .

Este cea mai mare clădire din Europa de Vest dedicată religiei ortodoxe, principalul templu ortodox din oraș, ridicat pe un deal mare.

Cunoscut pentru stilul său neoclasic uimitor, se remarcă prin fațada colorată din cărămidă roșiatică, acoperișurile verzi și cupolele aurii. Intrarea este gratuită și este închisă doar lunea.

Capela Tăcerii

capilla-del-silencio

Acest loc este total copleșitor, o zonă din Finlanda unde se păstrează o liniște absolută.

Aceasta este o capelă modernă, urbană, construită în 2008 ca loc de meditație în inima orașului Helsinki. Un loc perfect pentru a încheia și a vă opri să vă gândiți la cât de bine a fost petrecută ziua și să reflectați asupra călătoriei incredibile.

Ghid turistic Helsinki: Ziua 3

Ultima zi este cea în care trebuie să vă bucurați din plin și să vedeți locurile care mai sunt de descoperit. O zi a contrastelor, de la case vechi finlandeze la clădiri încărcate de istorie și monumente ciudate, iată-ne!

Insula Seurasaari

Isla-de-Seurasaari

La această insulă se poate ajunge fără barcă, deoarece este legată de oraș printr-un pod mare de lemn. Puteți lua un autobuz din centru, care vă va duce acolo în mai puțin de 15 minute.

Aceasta este o excursie care trebuie neapărat vizitată, un adevărat muzeu în aer liber , cu reconstituiri ale unor clădiri vechi care arată modul de viață tradițional de la țară. Cu 87 de case, ferme și conace aduse din diferite părți ale Finlandei, muzeul este deschis doar vara, intrarea generală costă 8 euro, iar programul de vizitare este între orele 11.00 și 17.00.

Biserica din stâncă

iglesia-de-la-roca

Una dintre cele mai ciudate și uimitoare biserici din oraș, cunoscută sub numele de Temppeliaukio.

Această biserică se remarcă prin interiorul său incredibil, sculptat direct în stâncă, după cum se poate vedea pe pereții goi.

Această piatră nu a fost șlefuită, așa că efectul este spectaculos. Dacă acest lucru este deja frumos, imaginați-vă când lumina naturală intră în biserică prin cele 180 de panouri de sticlă din acoperiș. Taxa de intrare este de 3 €.

Monumentul lui Sibelius

Monumento-Sibelius

Acesta este unul dintre cele mai importante monumente din cultura finlandeză, de fapt, este simbolul patriotic al țării .

Alcătuit din numeroase tuburi de oțel, acest monument aduce un omagiu compozitorului Jean Sibelius, un artist care s-a revoltat împotriva regimului sovietic.

Situat într-un parc frumos, cu același nume ca și monumentul, se află puțin mai departe de centru, în nordul orașului. Un loc ideal pentru a te plimba și a observa acest simbol deosebit.

Stadionul Olimpic

estadio-olimpico-helsinki

A fost folosit în 1952 ca centru de activități pentru Jocurile Olimpice desfășurate în orașul Helsinki în același an, construit în 1938.

În plus, în 2005 a găzduit și Campionatele Mondiale de Atletism, este cel mai mare stadion din Finlanda și este folosit în prezent pentru numeroase concerte și activități sportive.

Puteți intra înăuntru, mai ales în turnul său amețitor de 72 de metri înălțime, pentru a vă bucura de cele mai bune priveliști panoramice ale orașului . Excelent pentru a admira peisajele acestui mare oraș dintr-o altă perspectivă, după ce l-ați vizitat timp de trei zile.

Parcul de distracții din Helsinki

Parque-de-atracciones-de-Helsinki

Cel mai vechi și cel mai mare parc de distracții din Finlanda , numit Linnanmäki, cu peste 40 de atracții. Are montagne russe mari, precum și numeroase atracții pentru copii, ideale pentru toate vârstele.

Pentru un preț de 33€ puteți avea acces în acest parc în ultimele trei ore de deschidere, vă puteți bucura de această experiență uimitoare și de un foc de artificii fantastic. Ce mod mai bun de a încheia această călătorie magică?

În concluzie, un oraș de coastă plin de viață, cu insule frumoase, cu o atmosferă relaxată și unică.

Cele mai vizualizate pagini