Hong Kong în 3 zile

Să călătorești în Hong Kong înseamnă să călătorești într-un oraș plin de contraste, unde tradițiile milenare coexistă perfect cu cea mai actuală modernitate, ceea ce îl face o destinație spectaculoasă.

Vă voi prezenta aici un itinerar perfect pentru Hong Kong în 3 zile , astfel încât să nu ratați niciunul dintre cele mai spectaculoase colțuri ale sale. Mergem acolo?

hong-kong-en-3-dias

Ce să vezi în Hong Kong în 3 zile

Cel mai bun mod de a vă deplasa în oraș este cu metroul, orașul dispune de o rețea de transport public incredibilă, cu un număr mare de orare. Metroul are 12 linii care leagă cele mai importante părți ale orașului și toate cele în care vă veți deplasa, este eficient, confortabil și economic.

În acest itinerar prin Hong Kong în 3 zile vă voi arăta cele mai fascinante locuri, cele mai fermecătoare monumente și colțuri și acele locuri pe care nu le puteți rata. Haideți!

Hong Kong FREETOUR Cadou: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă un CADOU, un tur gratuit al Hong Kong-ului cu un expert local și în limba spaniolă. Complet gratuit. Vă recomand să vă rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți posibilitatea de a cunoaște trecutul său măreț. Rezervați-vă aici turul GRATUIT al Hong Kong-ului.

De asemenea, are mai mult de un tur gratuit, are o varietate de tururi gratuite foarte interesante:

Ghid de călătorie în Hong Kong: Ziua 1

În prima zi veți vedea unele dintre cele mai populare zone din Hong Kong, cele mai mari atracții turistice din oraș, pentru a vă bucura de cele mai bune priveliști panoramice, precum și de unul dintre cele mai populare spectacole gratuite din regiune.

Vârful Victoria

Pico-Victoria-Hong-Kong

Începeți dimineața îndreptându-vă spre cel mai înalt punct al insulei, situat pe insula Hong Kong, a devenit cel mai vizitat loc din regiune primind milioane de turiști pe an.

Este cel mai impresionant punct de belvedere din oraș, de la cei 552 de metri ai săi se pot obține cele mai spectaculoase vederi panoramice ale golfului Hong Kong. Prețul de acces este de 52 HK$ și se poate face chiar și cu funicularul.

Parcul Hong Kong

Parque-de-Hong-Kong

În zona financiară a orașului, înconjurat de zgârie-nori uriași și de o mare agitație, se află acest mare parc verde de 8 hectare.

Este locul perfect pentru a te plimba și a te bucura de un pic de liniște și pace în acest oraș aglomerat, surprinzător pentru contrastul dintre zonele verzi și zgârie-norii înalți de beton care îl înconjoară .

Descoperiți voliera sa, cu peste 80 de specii de păsări, grădina botanică, una dintre cele mai mari din Asia de Sud-Est, și muzeul gratuit și curios al seturilor de ceai!

Two International Finance Centre

Two-International-Finance-Centre

Acest turn mare face parte din popularul spectacol de lumini, cu o înălțime de 415 metri.

Popularul zgârie-nori a făcut parte din numeroase filme, cum ar fi 'The Dark Knight', este unul dintre cei mai faimoși zgârie-nori din oraș .

La etajul 55 vă puteți bucura de o platformă de observare gratuită, care include o mică expoziție de monede și bancnote care au circulat de-a lungul timpului. Pentru a urca și a avea acces la el, trebuie să aveți pașaportul asupra dumneavoastră.

Bulevardul Stelelor

Avenida-de-las-Estrellas

Dragostea Hong Kong-ului pentru cinematografie este copleșitoare, producând peste 100 de filme pe an, al doilea după Hollywood și Bollywood.

De pe acest bulevard au ieșit vedete de renume mondial, precum Bruce Lee sau Jackie Chan , iar pe tot acest bulevard nu veți putea să nu vă uitați pe jos în căutarea vedetei actorului sau regizorului dumneavoastră preferat.

În plus, se află pe malul râului, ceea ce face o plimbare plăcută la apus, statuile celor doi actori menționați sunt cele mai căutate de toți curioșii locului. Imortalizează momentul alături de ei și fă-ți o fotografie amuzantă!

Simfonia luminilor

Symphony-of-Lights

Noaptea nu puteți rata cel mai faimos spectacol de lumini din Hong Kong , peste 40 de clădiri răspândite pe întreaga insulă alcătuiesc această simfonie de lumini și sunete cu linia orizontului orașului.

Începe în fiecare zi la ora 20:00, iar cea mai bună zonă pentru a o vedea este Tsim Sha Tsui, situată între Avenue of Stars și Centrul Cultural Hong Kong.

Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci în oraș, chiar și un plan bun este să te bucuri de el într-o plimbare cu barca.

Ghid turistic Hong Kong: Ziua 2

A doua zi este dedicată implicării reale în tradiția și esența orașului, pentru a cunoaște unele dintre cele mai vechi părți ale orașului.

Piața de antichități din Hong Kong

Mercado-de-Antiguedades-de-Hong-Kong

Începeți dimineața vizitând această piață situată pe Cat Street, mărginită de magazine de antichități și galerii de artă, încă din anii 1920, este locul perfect pentru a găsi comori precum obiecte de artizanat, mobilier și obiecte decorative. Nu se știe niciodată ce poți găsi!

Puteți găsi chiar și obiecte din jad sau costume din mătase brodată, adevărate minuni ale culturii orașului, frecventate de turiști și localnici deopotrivă.

Sky City Church

Știați că în Hong Kong se află cea mai înaltă biserică din lume ? Această biserică spectaculoasă este situată la etajul 78 al zgârie-norilor cunoscut sub numele de Central Plaza, cu o înălțime de 374 de metri.

Biserica situată la ultimul etaj poate fi vizitată în timpul orelor de slujbă, în fiecare duminică, la orele 11:00 și 18:00, o experiență unică și diferită, nu numai pentru priveliște, ci și pentru a vedea cum este slujba în oraș.

Muzeul de Istorie din Hong Kong

Museo-de-Historia-Hong-Kong

Vizitați muzeul de istorie al orașului, unde puteți descoperi mediul natural în care s-a dezvoltat viața locuitorilor orașului de-a lungul anilor, cultura populară și istoria Hong Kong-ului.

Ideală pentru a învăța despre cultura fascinantă a orașului într-un mod interesant și educativ, o vizită obligatorie de la dinastii la metropola modernă. Intrarea este gratuită.

Kowloon

Kowloon

Cea mai populată zonă din Hong Kong ! Nu puteți pleca fără să vedeți această parte a orașului, una dintre cele mai haotice și ciudate zone ale orașului.

Pe lângă nebunia și agitația orașului, veți găsi câteva monumente de mare importanță turistică pe care nu trebuie să le ratați. În această zonă vă veți petrece cea mai mare parte sau toată după-amiaza, deoarece sunt atât de multe lucruri de făcut, încât nu veți dori să plecați.

Descoperiți Templul Wong Tai Sin, unul dintre cele mai populare temple din Hong Kong, plimbați-vă prin Parcul Kowloon, cel mai mare din oraș, și vizitați piețele sale nesfârșite, cum ar fi Piața de păsări sau Piața de flori.

Temple Night Market

Mercado-nocturno-de-Temple

Pentru a încheia ziua, vizitați piața de noapte, una dintre cele mai renumite piețe din Kowloon , o puteți vizita până la miezul nopții, atmosfera este întotdeauna plină de viață și veselă.

La lăsarea întunericului este momentul în care începe să se anime, poți găsi obiecte de tot felul, unele dintre ele, te poți chiar întreba ce utilitate au, surprinzându-te că așa ceva ar putea fi de vânzare. Curios loc!

Este, de asemenea, perfect pentru a mânca cele mai tipice mâncăruri din oraș în tarabele și barurile stradale care sunt împrăștiate în toată piața.

Ghid turistic Hong Kong: Ziua 3

Ultima zi este dedicată cunoașterii principalei atracții turistice a orașului, pe care nu puteai pleca fără să o descoperi, precum și a unor temple și colțuri pline de cea mai pură esență a Hong Kong-ului.

Telecabina Ngong Ping 360

Teleferico-Ngong-Ping-360

Începeți dimineața cu această telecabină, cea mai bună cale de a ajunge la Big Buddha, cea mai vizitată atracție turistică din Hong Kong.

Dar telecabina este o atracție în sine, folosită de milioane de turiști pe an, cu priveliști spectaculoase asupra mării, muntelui și orașului .

Călătoria durează 30 de minute de la Tung Chung până la Big Buddha și costă 135 de dolari HK pe sens.

Marele Buddha

Gran-Buda-Hong-Kong

Situat în vârful Ngong Ping, în cea mai înaltă zonă a insulei Lantau, este cel mai mare Buddha așezat din lume , construit din peste 200 de piese de bronz.

Simbolizând uniunea dintre om și natură, Buddha are la bază o frunză mare de lotus înconjurată de statui de zei reprezentând nemurirea.

Pentru a ajunge la poalele statuii, trebuie să urcați cele peste 250 de trepte, dar priveliștea merită cu siguranță.

Mănăstirea Po Lin

Monasterio-Po-Lin

Aceasta este cea mai importantă mănăstire budistă din Hong Kong , este o extensie a Marelui Buddha și, prin urmare, este situată în aceeași zonă cu statuia.

În mănăstire puteți să vă plimbați și să descoperiți templul, casele călugărilor și câteva magazine de unde puteți cumpăra tămâie.

Lângă aceste magazine se află arzătoarele de tămâie, o practică foarte comună, unde credincioșii și turiștii își lasă ofrandele proaspăt cumpărate.

Intrarea în acest loc fascinant pentru a cunoaște cultura orașului este gratuită.

Tai O

Tai-O

Este un mic sat de pescari care și-a păstrat esența la perfecție în ciuda trecerii timpului, păstrându-și intacte tradițiile și aspectul tradițional.

La câțiva kilometri distanță de insula mare a Hong Kong-ului, cu zgârie-norii săi înalți și agitația sa, se află acest loc tradițional, perfect pentru a cunoaște cealaltă parte a regiunii.

Puteți ajunge acolo de la mănăstire cu autobuzul 21, care vă va duce direct în acest sat deosebit. Biletul de autobuz costă 6 HKD, iar călătoria durează 15 minute.

Casele cu trambuline din Tai O

Palafitos-Tai-O

Pentru a încheia ziua vă recomand o plimbare cu barca pentru a vedea casele cu trambuline, acestea sunt locuințele locuitorilor din Tai O, ele sunt una dintre principalele atracții turistice ale satului de pescari .

Casele minuscule sunt cocoțate deasupra canalelor, cu un aspect șubred, cocoțate pe stâlpi sau țăruși în apă, o imagine demnă de o carte poștală. Magică!

Sfaturi pentru a călători în Hong Kong

Pentru început, este important să știți ce documente sunt necesare pentru a călători în Hong Kong , deoarece acestea sunt esențiale pentru a putea intra în țară.

Pentru sejururi care nu depășesc 90 de zile, cetățenii spanioli nu au nevoie de viză pentru vizitarea Hong Kong-ului, fiind suficient un pașaport valabil .

Majoritatea oamenilor preferă să călătorească vara, deși dacă vă gândiți să călătoriți în Hong Kong în aceste luni, vă avertizăm că nu este cel mai bun moment pentru a face acest lucru, deoarece căldura de vară este sufocantă, provocând o senzație de căldură extremă.

Cum rămâne cu primăvara? Acesta este momentul în care turiștii decid să călătorească în oraș, deoarece Hong Kong este în cea mai bună formă, cu flori viu colorate și vreme plăcută.

Moneda oficială a Hong Kong-ului este dolarul Hong Kong (HKD), puteți retrage bani de la oricare dintre bancomatele sale atunci când ajungeți la destinație, veți fi taxat doar cu un comision de 4%.

Majoritatea unităților acceptă plata cu cardul, așa că este o opțiune excelentă, dar vă recomand să aveți la dumneavoastră bani lichizi pentru lucruri mărunte, pentru a plăti bilete de transport public sau suveniruri din magazinele mici.

Cele mai vizualizate pagini