Ce să vezi în Huelva în 3 zile? Ghid și tur gratuit de cadouri

Huelva este situată în sud-vestul Spaniei și face parte din comunitatea autonomă Andaluzia. Are un port important, iar râurile Odiel și Tinto se varsă în ea. Cele mai remarcabile caracteristici ale orașului Huelva sunt mlaștinile excelente din apropiere, plajele sale neatinse și Parcul Național Doñana, unul dintre cele mai mari din Spania. Este un oraș cu un farmec aparte, care te poate face să te îndrăgostești de el.

huelva-en-3-dias

Ce să vezi în Huelva în 3 zile

Este considerat cel mai vechi oraș din Peninsula Iberică datorită descoperirilor preistorice care au fost făcute acolo.
Dispune de mijloace de transport cu care te poți deplasa foarte bine în oraș, fie cu autobuzul, fie cu taxiul, fie cu bicicleta, deoarece are multe tronsoane de piste de biciclete pe care te poți deplasa în liniște deplină.
În centrul orașului, majoritatea străzilor sunt pietonale, iar din 2009 traficul rutier a fost semi-restricționat.

Cu siguranță, dacă vă uitați la această pagină este pentru că sunteți interesat să vizitați Huelva, dacă da, urmați ghidul nostru pentru trei zile și bucurați-vă de cele mai bune monumente și muzee din oraș.

Cadou FREETOUR pentru Huelva: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă un CADOU, un tur gratuit al orașului Huelva cu un expert local și gratuit. Vă recomand să vă rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți posibilitatea de a cunoaște trecutul său măreț. Rezervați-vă turul GRATUIT al orașului Huelva aici.

Ghid turistic Huelva: Ziua 1

În prima zi puteți vizita partea de nord a orașului dimineața, puteți începe prin a vedea Plaza de las Monjas, Biserica Imaculatei Concepții, printre altele, până când ajungeți la Catedrală și terminând cu Sanctuarul Nuestra Señora de la Cinta... iar după-amiaza, după ce v-ați odihnit și ați mâncat ceva, începem cu Gran Teatro de Huelva și terminăm cu Gara Sevilla și Monumentul lui Columb, printre altele...

Plaza de las Monjas

Această piață poartă acest nume încă din secolul al XVI-lea, deoarece aici se află mănăstirea călugărițelor augustiniene, care a fost renovată de-a lungul istoriei, iar din Plaza de las Monjas pornesc străzile pietonale și comerciale din centrul istoric, motiv pentru care este considerată epicentrul capitalei.

În centrul pieței se află un monument dedicat lui Columb, ceea ce îi conferă un caracter istoric și mai mare.

Există, de asemenea, clădiri precum Palacio de los Duques Sidonia, Hotel París și Banco de España.

Palatul Mora Claros

Palacio-de-Mora-Claros-Huelva

Palatul Mora Claros a început să fie construit în 1912, este o clădire clasicistă, iar strada pe care este situat poartă același nume.

Decorul fațadei este dominat de tencuială și ipsos, dar are și elemente moderniste, cum ar fi balustradele din fier forjat cu flori de cupru sau vitraliul care separă vestibulul de curte.

Fațada prezintă, de asemenea, un turn în stil Second Empire francez, situat în unghiul care formează colțul dintre Calle Mora Claros și Calle el Puerto.

În 1997, Junta de Andalucía a preluat-o și a restaurat-o pentru a o transforma într-un centru de zi pentru persoanele în vârstă.

Plaza de San Pedro

Plaza de San Pedro este situată într-una dintre cele mai înalte zone ale orașului, în cartierul San Sebastián, la care se ajunge pe scări, în centrul căreia se află o statuie de bronz a arhipăstorului din Huelva.

Există, de asemenea, Parroquia Mayor de San Pedro.

Catedral de la Merced de Huelva

Catedral-de-la-Merced-de-Huelva

Catedrala Nuestra Señora de la Merced a început să fie construită în 1605 pe locul Ermitajului San Roque și a fost finalizată în 1615. A fost declarat monument istoric-artistic al patrimoniului spaniol.

La început a fost inspirat de stilul renascentist, dar mai târziu a avut un stil baroc, iar astăzi predomină stilul colonial.

Piața de tauri este foarte aproape de Catedrala Merced.

Gran Teatro de Huelva

Ca urmare a marelui boom industrial de la sfârșitul secolului al XIX-lea, a fost nevoie de un nou teatru, iar în 1923 a fost inaugurat Gran Teatro.
Clădirea are un stil clasicist. Consiliul municipal a preluat teatrul în 1984, iar în 1990 a fost redeschis, iar Regina Sofia a prezidat gala.

Palacio de Congresos

Palacio de Congresos de Huelva este situat în incinta Casa de Colon și este inclus în patrimoniul istoric andaluz. Este o clădire în stil modern, cu o fațadă din marmură. A fost construit între 1881 și 1883 ca hotel.

În 1992 a fost restaurat, iar noul centru de conferințe a fost construit în clădirea nordică. În prezent, acesta este folosit și ca centru expozițional.

Gara din Sevilla

Antigua-estacion-de-Huelva

Gara din Huelva a fost construită în 1888 în stil neo-Mudejar. Se numește stația Seville, deoarece a fost construită pentru a face legătura cu Seville pentru exploatarea minieră Río Tinto.

Este una dintre cele mai emblematice clădiri, la exterior nu arată ca o gară, este construită din cărămidă, dar există și elemente de stil islamic.

La 22 aprilie 2018 a fost închisă după 130 de ani de funcționare.

Muelle de Rio Tinto

Muelle-de-RioTinto

Muelle de Rio Tinto a fost declarat bun de interes cultural în 2003, este cel mai important debarcader construit de englezi în Spania, aparține companiei Rio Tinto și se află pe râul Odiel.

Muelle de Río Tinto a început să funcționeze în martie 1876 și a fost închisă în mai 1975. Aproximativ 130 de milioane de tone de minereu au fost transportate prin el de-a lungul a aproape un secol de funcționare.

Deși în prezent nu este în funcțiune, îl puteți vizita și vă puteți plimba în jurul lui și vă puteți bucura de priveliști minunate ale mlaștinilor.

Ghid turistic Huelva: Ziua 2

În cea de-a doua zi vă recomandăm o excursie la Palos de la Frontera (la 5,5 kilometri de centru) dimineața și o vizită la Rompido de Huelva după-amiaza pentru a completa o excursie de o zi fantastică.

Palos de la Frontera

Puerto-de-Palos-de-la-Frontera

În Palos de la Frontera vă puteți bucura de monumente minunate, de plajele sale de lângă Golful Cadiz, de Biserica San Jorge, în stil gotic mudejar, unde se remarcă ușa în stil mudejar cunoscută sub numele de ușa miresei și a mirelui.

Nu ratați o vizită în portul Palos, de unde a plecat Cristofor Columb în 1492.

De asemenea, este interesant de vizitat castelul din Palos de la Frontera și Muelle de la Calzadilla, printre multe alte monumente.

El Rompido

El-rompido-huelva

El Rompido este un oraș de la malul mării care aparține municipalității Cartaya din provincie.

Dacă vă decideți să o vizitați, nu trebuie să ratați Flecha de El Rompido.

Este o formațiune terestră mobilă care există foarte puține în Europa și a fost declarată sit de interes comunitar.

Este considerat special și pentru că are două faruri, unul din ele din secolul al XIX-lea, foarte aproape unul de celălalt.

Ghid turistic Huelva: Ziua 3

Ziua 3 Ați putea face o excursie în Parcul Doñana și, de ce nu, și la Rocío, o combinație a acestora este o opțiune bună.

Parcul Doñana

Parque-de-Donana

Parcul Doñana a fost declarat sit al patrimoniului mondial de către UNESCO în 1994.

Este o arie naturală protejată, situată în Andaluzia și, datorită mlaștinilor sale extinse, în timpul iernii poate găzdui până la 200.000 de specii de păsări acvatice.

Din punct de vedere geografic, este situat între două continente și este foarte aproape de Strâmtoarea Gibraltar, punctul de întâlnire a Atlanticului și a Mediteranei. Datorită acestei situații, puteți admira peste 300 de specii de păsări pe an.

El Rocío

El-rocio-huelva

El Rocío este un mic sat situat la 55 de kilometri de Almonte, unde are loc pelerinajul El Rocío

Ermitajul său datează de la mijlocul secolului al XIV-lea. În secolul al XVII-lea, Virgen del Rocío a fost proclamată patroană și au fost înființate primele frății.

În 2017 a fost Capitala spaniolă a gastronomiei:
Gastronomia sa include șunca iberică, fructele de mare și peștele, căpșunile și căpșunile, precum și vinurile, coniacul și oțeturile sale.
Cele mai tipice feluri de mâncare sunt scoicile a la marinera, tonul cu ceapă, fasolea cu calamari, creveții cu usturoi, pesmetul și o băutură foarte tipică este ponche colombino.

Cele mai vizualizate pagini