3 zile în Islanda Ghid pentru a cunoaște Islanda în 3 zile

Islanda este una dintre cele mai în vogă destinații din lume, fiind o țară cu o suprafață imensă și o frumusețe naturală de nedescris. De fapt, este imposibil să vezi Islanda în 3 zile, dar cum ne plac provocările, am creat un ghid pentru a petrece 3 zile în Islanda și a afla lucruri foarte interesante despre această țară interesantă.

3-dias-en-Islandia

Sfaturi pentru o excursie în Islanda

Timp de 3 zile în Islanda, vom avea ca bază Reykjavik, care este capitala Islandei și cel mai populat oraș (aproximativ 122.000 de locuitori).
Este situat în sud-vestul Islandei, pe peninsula Seltjarnarnes, în Golful Faxaflói. Este aproape de Cercul Polar.
Iarna sunt doar 4 ore de soare în timpul zilei, dar vara este zi și noapte.
Dacă sunteți interesat să vizitați Islanda timp de trei zile, urmați sfaturile noastre și vă veți bucura să vedeți cele mai interesante locuri din Reykjavík.

Aurora Boreală

donde-ver-auroras-boreales

Aurora Boreală este probabil cel mai mare spectacol natural din lume. Iar Islanda este unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a le vedea. Dar, fiind vorba de un fenomen natural, nu este întotdeauna garantat că este posibil să vedeți Aurora Boreală. În Reykjavik, aurorele boreale se văd de obicei de la sfârșitul lunii august până la mijlocul lunii aprilie .

ACTIVITATE RECOMANDATĂ

Puteți rezerva excursii pentru a le vedea. Organizatorii vor face tot ce le stă în putință pentru a se asigura că vă puteți bucura de ele. Cu toate acestea, nu se poate garanta că le veți vedea, dar angajamentul companiilor este atât de mare încât vă oferă până la 2 ani pentru a le putea vedea, adică dacă mergeți într-o zi și nu le vedeți, vă permit să mergeți până le vedeți. Fără îndoială, dacă nu le vedeți, nu va fi din cauză că nu fac tot ce le stă în putință.

Tur nocturn al aurorei boreale din Reykjavík - Cel mai mare spectacol natural de pe pământ poate fi admirat din Reykjavík 51€ - VEZI TURUL >

Transport

Reykjavík are un aeroport pentru zborurile interne și un altul pentru zborurile internaționale la 50 km de Reykjavík, în Keflavik.
Există, de asemenea, transport public sub formă de autobuze, precum și transport privat. Cel mai bun mod de a vă deplasa în Reykjavík este să închiriați o mașină și să vă deplasați liber. Dar dacă nu vă simțiți prea confortabil cu ideea de a conduce în Islanda, puteți rezerva în prealabil excursii de o zi din Reykjavik pentru a vă asigura disponibilitatea

Ce să vezi în Islanda în 3 zile

Aici aveți harta cu ceea ce am pregătit pentru cele 3 zile în Islanda:

Islanda în 3 zile: Ziua 1

Prima zi poate fi folosită pentru a vedea punctele de atracție ale orașului Reykjavík, precum și Þúfa, Insula Videy și Casa Hofdi, printre alte monumente importante. După-amiaza vom merge cu mașina în ZONA GEOTERMALĂ KRYSUVIK, o minune naturală aflată la doar 40 de minute de mers cu mașina de Reykjavík.

Catedrala din Reykjavik

Catedral-de-Reikiavik

Catedrala neoclasică din Reykjavik a fost începută în 1787 și sfințită în 1796, după ce orașul a fost numit sediu episcopal în același an.
Aproape un secol mai târziu, sediul parlamentului islandez a fost construit foarte aproape de biserică.
În 1848, catedrala a fost supusă unor lucrări de consolidare, a fost renovată și în 1985, iar în secolul al XXI-lea au fost efectuate unele renovări sub conducerea actorului și arhitectului
Þorsteinn Gunnarsson.
Catedrala a fost scena unora dintre evenimentele istorice importante ale țării și a găzduit arhivele naționale până în 1881, când au fost mutate în Parlament.

Þúfa

Reikiavik-Pufa

Construită în 2013, este o emisferă de pământ cu diametrul de 26 de metri și înălțimea de 8 metri, încununată de o magazie de uscare a peștelui, la care se ajunge pe o cărare în formă de spirală în jurul emisferei.

Insula Videy (Viðey)

Isla-Videy-Reikiavik

Are o suprafață de aproximativ 1,7 km2, iar cel mai înalt punct al său se ridică la 32 de metri deasupra nivelului mării.
Conform cercetărilor arheologice, primele așezări umane de pe insulă datează din secolul al X-lea, iar o mănăstire a fost înființată între 1225 și 1226.

În afară de păsări și floră, merită atenția noastră:

Viðeyjarstofa , este una dintre cele mai vechi case și prima casă construită din piatră din Islanda, a fost construită între anii 1753 și 1755 pentru a fi reședința oficială a lui Skúla Magnússon, Landfógetur (reprezentantul în Islanda), al regelui Frederic al V-lea al Danemarcei.

Imagine Peace Tower , dedicat de Yoko Ono în memoria lui John Lennon, a fost inaugurat la 9 octombrie 2007.
Se prezintă sub forma unui puț de piatră albă pe care sunt scrise cuvintele 'Imaginează-ți pacea' în 24 de limbi, din care iese un turn de lumină format din 15 reflectoare cu prisme care acționează ca niște oglinzi, reflectând coloana de lumină spre cer.

Imagine-Peace-Tower-en-Reikiavik

Turn de lumină care se vede:
Între 9 octombrie, ziua de naștere a lui Lennon, și 8 decembrie, ziua morții sale.
Ziua solstițiului de iarnă.
Ajunul Anului Nou
În prima săptămână de primăvară.

Iazul Tjornin

Tjornin-Pond-Reikiavik

Un mic lac care, în timp, a fost integrat în centrul orașului.
Pe malul lacului, pe lângă un complex comercial, primăria și restaurante, putem vedea și clădiri frumoase, cum ar fi Galeria Națională a Islandei (Listasafn Íslands), Parlamentul Islandei (Alþingishúsið) și Biserica Liberă din Reykjavík (Fríkirkjan í Reykjavík).
Lacul a fost traversat de un pod pietonal încă din 1920; actualul pod din beton armat a fost construit în 1942 pentru a-l înlocui pe primul pod din lemn.
Lacul este habitatul a diferite specii de păsări de apă, iar una dintre distracțiile islandezilor și ale turiștilor este să le hrănească.

Casa Hofdi (Höfði)

Hofdi-casa

Höfði a fost construită în 1909. După ce a trecut prin mai mulți proprietari, orașul Reykjavík a cumpărat casa în 1958 și a renovat-o ca loc de recepții și întâlniri oficiale începând din 1967.
La 11 și 12 octombrie 1986, a avut loc acolo o întâlnire între președinții Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov, în cadrul căreia s-au pus bazele semnării Tratatului privind forțele nucleare cu rază intermediară de acțiune între Statele Unite și Uniunea Sovietică, care urma să fie semnat în anul următor.
Casa nu este deschisă publicului, dar vizitatorii o pot explora din exterior.

Parcul istoric Hofsstadir Viking Longhouse Historical Park

Parque-historico-Hofsstadir-Viking-Longhouse

Parcul își propune să arate cum era viața în așezarea Hofsstaðir în momentul construcției sale, pe baza rezultatelor săpăturilor arheologice efectuate între 1994 și 2000, care au scos la iveală rămășițele unei case comunale din secolul al IX-lea, de aproximativ 170 m2, care putea găzdui 20-30 de persoane, cea mai mare casă comună descoperită vreodată în Islanda.
În urma săpăturilor au fost descoperite, de asemenea, rămășițele a numeroase obiecte de metal, cum ar fi cuie, cuțite și foarfeci din secolele IX-XI.

Zona geotermală Krysuvik

Krysuvik-Zona-Geotermica

Krýsuvík este o zonă geotermală situată în peninsula Reykjanes, în sudul Islandei, care cuprinde mai multe câmpuri geotermale, SELTÚN fiind unul dintre cele mai accesibile, deoarece se află chiar la marginea drumului, la aproximativ 40 de minute de mers cu mașina de Reykjavík.
Zona este relativ mare, cu câteva platforme de observare de pe care se pot obține priveliști fantastice și poteci de lemn pe care se poate merge în siguranță printre solfataras (deschideri în pământ din care ies la intervale de timp vapori sulfuroși), fumarole (un amestec de gaze și vapori care se ridică din fisurile exterioare ale unui vulcan la temperaturi ridicate) și izvoare termale.
Imediat vom simți mirosul de sulf, trebuie să fim atenți deoarece este toxic și poate provoca dureri de cap și chiar greață dacă este inhalat prea mult timp, așa că trebuie să acționăm cu prudență mai ales dacă mergem cu copii, rămânând mereu în interiorul traseelor și respectând semnalizarea.
Respectând aceste reguli de siguranță, ne putem bucura de un peisaj cu nuanțele tipice ale solului vulcanic.
La mică distanță de SELTUN se află lacul KLEIFARVATN, cu o suprafață de aproximativ 10 km2 și o adâncime de 97 m, ceea ce îl face unul dintre cele mai adânci din țară; începând cu anul 2000, suprafața sa a scăzut, cel mai probabil din cauza unei fisuri care s-a deschis pe fundul lacului sub acțiunea a două cutremure majore care au avut loc din acel an.
Este un loc formidabil pentru fotografi datorită peisajului vulcanic spectaculos din împrejurimi și a culorii apei.

Expoziție de energie geotermală (centrala electrică Hellisheidi)

Hellisheidi-Power-Plant-Islandia

Vulcanul Hengill este una dintre cele mai mari zone geotermale din Islanda, cu o suprafață de aproximativ 100 km².
În zonă se află două centrale electrice geotermale: Hengill și Hellisheiði.
În prezent, capacitatea de producție a centralei electrice Hellisheiði, deținută de compania Orkuveita Reykjavíkur, este de 303 megawați de energie electrică și 133 megawați de energie termică.
Construcția centralei electrice Hellisheiði a început în 2005, iar prima fază a centralei a devenit operațională în 2006.

Islanda în 3 zile: Ziua 2

A doua zi poate fi petrecută în una dintre cele mai faimoase excursii, numită Golden Circle Route, vizitând Parcul Național Thingvellir, Valea Haukadalur, Cascada Gullfoss și Gheizerul Geysir.

Cascada Gullfoss (la aproximativ 10 minute de Valea Haukaladur)

Cascada-Gullfoss-Islandia

Cascada Gullfoss este situată pe cursul râului Hvítá, al treilea cel mai lung râu din țară.
În acest punct, râul intră într-un canion îngust de aproximativ 20 de metri lățime și aproximativ 32 de metri adâncime, prin două cascade de 11 și 21 de metri înălțime.
Cascada a fost deținută în proprietate privată până la mijlocul secolului al XX-lea și s-a speculat că ar putea fi folosită pentru producerea de energie electrică.

Valea Haukadalur

Haukadalur-Islandia

Valea Haukaladur este renumită pentru gheizerele sale, izvoare termale care emit periodic o coloană de apă fierbinte și aburi de aer, de fapt, în această vale există un izvor termal Geyser, acum inactiv, care a dat numele generic acestui tip de fenomene naturale.
În prezent, gheizerul care atrage cel mai mult atenția în această zonă este Stokkur, care erupe la fiecare 14 minute, ridicându-și coloana de vapori de apă și aer la aproximativ 20 de metri.

Parcul Național Thingvellir

Thingvellir-Parque-Nacional-de-Islandia

Thingvellir a fost declarat parc național în 1928 și sit al Patrimoniului Mondial în 2004.
În afară de valoarea sa peisagistică și geologică - nu trebuie să uităm că aici se află falia Almannagjá, care reprezintă punctul de frecare dintre plăcile tectonice eurasiatică și nord-americană - are și o semnificație istorică, deoarece este foarte probabil ca la Lögberg să fi fost fondat Alþingi în jurul anului 930, o adunare în aer liber, care poate fi considerată predecesorul actualului parlament național islandez, în care se întâlneau bărbații de frunte ai țării (Goðar) pentru a decide asupra legislației și a administra justiția.
În afară de falia Almannagjá, menționată mai sus, și de situl istoric Lögberg, merită vizitate cascada Öxarárfoss și canioanele pline de apă Flosagjá și Peningagjá.

Geysir

Geysir-Islandia

Un gheizer impresionant, de văzut neapărat. Scuipă apă la fiecare 6-8 minute. De obicei, sunt destul de mulți turiști, dar nu este copleșitor. Accesul este gratuit. Nu și la toaletele unde trebuie să plătiți o 'voință'.

Islanda în 3 zile: Ziua 3

A treia și ultima zi va fi dedicată frumuseții naturii islandeze și vom vizita Cascada Seljalandsfoss, Cascada Skógafoss și, în final, faleza Dyrhólaey. Dacă puteți, este o opțiune fantastică să faceți o excursie de observare a balenelor.

Cascada Seljalandsfoss

Seljalandsfoss-Cascada

Situată pe albia râului Seljalandsá, una dintre atracțiile acestei cascade cu o cădere de aproape 60 de metri este că o poți înconjura din spate și o poți vedea și de sus.
La aproximativ 600 de metri se află cascada Gljúfrabúi, cu o cădere de aproximativ 40 de metri. La partea superioară a cascadei se poate ajunge și pe o cărare abruptă care, în unele puncte, are lanțuri pe care te poți sprijini pentru o mai mare siguranță; nu este o cățărare potrivită pentru oricine, așa că, dacă nu sunteți obișnuiți cu activitatea fizică, este mai bine să nu o încercați.
Pentru a vă bucura pe deplin de aceste două vizite, este recomandabil să purtați îmbrăcăminte impermeabilă și încălțăminte adecvată, iar dacă intenționați să faceți fotografii bune, este recomandabil să luați o carcasă de protecție adecvată pentru aparatul foto.

Cascada Skógafoss

Skogafoss-Cascada

Situată la aproximativ 35 de minute de Seljalandsfoss, pe cursul râului Skógá, ne putem bucura de una dintre cele mai mari cascade din Islanda, Skógafoss, cu o lățime a curentului de aproximativ 25 de metri și o cădere de 60 de metri.
În zilele însorite, frumusețea naturală a cascadei este completată de curcubeul
Cascada poate fi văzută atât de jos, cât și din partea superioară, la care se ajunge pe o potecă aflată în dreapta cascadei, cu fața spre ea.

Dyrhólaey Cliff

Acantilado-Dyrholaey-en-Islandia

Dyrhólaey se află la aproximativ 2 ore și 15 minute de Reykjavík. Și la aproximativ 50 de minute de Skógafoss.
Pe stânca Dyrhólaey, cu o surplombare inconfundabilă cu două arcade naturale care se aruncă la aproximativ 120 de metri în Atlantic, putem vedea una dintre cele mai numeroase colonii de puffin de Atlantic (Fratercula arctica) din Islanda, care își împarte habitatul cu stârcul arctic (Sterna paradisaea), cu ciocârlia comună (Alca torda) și cu skua mare (Catharacta skua), care în fiecare an, după iarnă, aleg Dyrhólaey pentru a-și face cuibul.
În cel mai înalt punct se află un far (Dyrhólaey Lighthouse) cu o priveliște spectaculoasă.
La est se află plaja de nisip negru cunoscută sub numele de Reynisfjara, considerată una dintre cele mai frumoase plaje non-tropicale de pe planetă; aici se poate vedea peștera Hálsanefshellir, ai cărei pereți sunt formați din coloane bazaltice, și cele trei formațiuni stâncoase cunoscute sub numele de Roques Reynisdrangur, dintre care cea mai înaltă se ridică la aproximativ 66 de metri, situată în ocean la doar câțiva metri de plajă.

Observarea balenelor

Avistamiento-de-Ballenas-en-Islandia

Excursiile de observare a balenelor și delfinilor durează de obicei aproximativ o oră și jumătate și, deși succesul nu poate fi niciodată garantat 100%, cel mai bun moment pentru a merge este în lunile iunie, iulie și august, deși, potrivit experților locali, se pot face observații încă de la începutul lunii aprilie și până la sfârșitul lunii octombrie.
În Golful Faxaflói, unde se află Reykjavik, se organizează excursii pe tot parcursul anului.

Notă:
Poate că cel mai bun loc pentru a vă bucura de o excursie de observare a balenelor este în golful Skjalfandi, din orașul Húsavik, la aproximativ 475 km de Reykjavik.

Cele mai vizualizate pagini