Ierusalim în 3 zile Întâlnește Orașul Sfânt în doar 3 zile. Ghid complet!

Ierusalimul este capitala Israelului și unul dintre cele mai vechi orașe din lume și este, fără îndoială, un oraș minunat. Orașul Vechi al Ierusalimului a fost declarat Patrimoniu Mondial UNESCO în 1981.
Este un oraș care nu trebuie ratat, iar dacă vă gândiți să vizitați Ierusalimul, urmați sfaturile noastre și vă veți bucura de cele mai bune locuri de văzut în Ierusalim în 3 zile.

jerusalen-en-3-dias

Este situat în Munții Iudeii, între țărmul nordic al Mării Moarte și Marea Mediterană. Ierusalimul este un oraș de mare importanță pentru creștinism, iudaism și islamism.
Ierusalimul a fost vechea capitală a regatului lui Israel și a regatului lui Iuda.

Vom face un itinerar complet prin Ierusalim timp de 3 zile și vom lăsa o zi liberă pentru a o putea completa cu o excursie sau pentru a termina itinerariul în cazul în care nu aveți timp în doar două zile, combinându-l cu o vizită la o piață tipică din Ierusalim, unde veți găsi cele mai bune produse folosite pentru bucătăria sa excelentă.

Primul și cel mai important sfat al nostru este să faceți un TUR GRATUIT al Ierusalimului, un tur gratuit cu un ghid expert în oraș, veți vizita mai multe locuri din centrul Ierusalimului timp de aproximativ trei ore, învățând secretele și istoria tuturor acestora. Fără îndoială, acesta este un oraș din care veți profita mult mai mult dacă veți avea un ghid. Rezervați un tur gratuit al Ierusalimului în limba engleză aici.

Vă recomandăm, de asemenea, să încercați cele mai tipice mâncăruri, cum ar fi Falafel, Hummus și Amba, care dintre cele trei este cel mai rafinat.

Ghidul orașului Ierusalim: Ziua 1

Poarta Damascului

Poarta Damascului este situată în partea de nord a zidurilor din Orașul Vechi al Ierusalimului și a fost construită în 1542 de sultanul Imperiului Otoman, Süleyman I 'Magnificul'.

Puerta-de-Damasco-en-Jerusalen


Oferă acces la cartierele creștine și musulmane ale orașului.

Via Dolorosa și Biserica Sfântului Mormânt

Via Dolorosa este o stradă care te duce la Sfântul Mormânt, nu poți rata traseul ei spre Sfântul Mormânt, începe de la așa-numita Poartă a Leilor și se termină la Biserica Sfântului Mormânt, este o stradă din Orașul Vechi al Ierusalimului. Potrivit tradiției, face parte din traseul parcurs de Hristos, purtând crucea, în drumul spre răstignire.

via-dolorosa-jerusalen


De-a lungul Via Dolorosa, sunt marcate nouă dintre stațiunile Crucii, iar celelalte șase se află în interiorul Bisericii Sfântului Mormânt, care se află la capătul Via Dolorosa și care, potrivit Evangheliilor, este locul exact unde a avut loc răstignirea, îngroparea și învierea lui Hristos.

Turnul lui David

Turnul lui David a fost construit inițial în secolul al II-lea î.Hr., o fortăreață care a fost distrusă și reconstruită în numeroase rânduri de-a lungul secolelor, situată în cartierul armean din Orașul Vechi al Ierusalimului, lângă Poarta Jaffa.

Torre-de-david-en-Jerusalen


Din vârful Turnului Phasael (unul dintre cele trei din cetate), cel mai înalt punct din oraș, priveliștea este spectaculoasă. În timpul serii, în curte are loc un spectacol de sunet și lumini, care este foarte recomandat, deși biletele trebuie rezervate în avans.
Astăzi, cetatea este un muzeu al istoriei orașului. Nu plecați fără să o vizitați.

MUNTELE OLIVELOR

Situat în valea Kiddron, la est de Ierusalim. Potrivit Bibliei, acesta a fost locul în care Iisus se ruga frecvent și chiar a fost acolo în ziua în care a fost arestat de poliția Sinedriului.
Din timpuri imemoriale, a găzduit un cimitir evreiesc, care a fost grav afectat atunci când Cisiordania și Ierusalimul de Est au fost ocupate de Iordania între 1948 și 1967.

monte-de-los-olivos-en-jerusalem

MUZEUL YAD VASHEM

Actualul muzeu este situat în așa-numita Pădure a Ierusalimului, o pădure de aproximativ 1,3 milioane de m2 plantată în anii 1950, a fost proiectată de arhitectul Moshe Safdie, datează din 2005 și ocupă o suprafață de aproximativ 75.000 m2.
Este un muzeu în memoria victimelor Holocaustului comis de naziști împotriva evreilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ghidul orașului Ierusalim: Ziua 2

TEMPLE MOUNT sau EXPLICAȚIA MUZEELOR

Situat pe Muntele Moriah, în interiorul Orașului Vechi din Ierusalim.

Monte-del-templo-jerusalen


De formă aproape dreptunghiulară, este locul unde au fost ridicate primul și al doilea Templu al Ierusalimului, cunoscut și sub numele de Templul lui Solomon, unde, potrivit tradiției, se păstrau ustensilele de cult, inclusiv Chivotul Legământului.
Este unul dintre cele mai disputate locuri sfinte din lume, deoarece este considerat al treilea loc sfânt în islam (după Mecca și Medina), este cel mai sfânt loc în iudaism și este, de asemenea, un loc important pentru creștinism.
Evreii nu au voie să intre pe Esplanadă pentru a se ruga, deși pot intra în calitate de vizitatori.

Zidul închinării

Numele său în ebraică înseamnă pur și simplu 'Zidul de Vest'. Conform unor săpături arheologice recente, se crede că a fost construit în timpul lui Agrippa.

muro-de-las-lamentaciones-en-jerusalen


Unul dintre cele patru ziduri de susținere construite în jurul Muntelui Moriah, a fost ras de romani în anul 70 d.Hr. în timpul primului război iudeo-roman, dar romanii au lăsat o parte din zidul de susținere pentru ca evreii să aibă o amintire amară a faptului că Roma a învins Iudeea.

INSTITUTUL TEMPLULUI

Institutul Templului este dedicat cercetării istoriei Templului Sfânt din Ierusalim.

instituto-del-templo-jerusalen


În cadrul institutului există expoziții, machete la scară a celui de-al doilea templu, picturi care descriu viața din templu, materiale audiovizuale și chiar un magazin.

SINAGOGĂ HURVA

Sinagoga de astăzi se află pe ruinele altor temple ebraice care datează cel puțin din secolul al XIII-lea.

sinagoga-hurva


În 1700 exista deja o sinagogă pe locul actual, care a fost distrusă de flăcări în 1721. În 1864, pe același loc a fost construită o nouă sinagogă, care a fost ulterior distrusă în timpul războiului arabo-israelian din 1948.
Recent, în 2010, a fost inaugurată cea de-a treia sinagogă Hurva, construită din piatră albă, cu o cupolă semicirculară și motive neo-bizantine.

CARDO

Această stradă, cu coloane pe ambele părți, care formează două pasaje acoperite de 5 metri lățime care adăposteau magazine, este situată în centrul cartierului evreiesc și a fost strada principală a Ierusalimului în perioada bizantină.

el-cardo-jerusalen


Între 1975 și 1977, arheologul Nahman Avigad a excavat aproximativ 200 de metri de stradă, datând din prima jumătate a secolului al VI-lea.

PORȚILE ZIONULUI

Una dintre cele opt porți ale zidului din Orașul Vechi al Ierusalimului, conform inscripției originale de deasupra intrării, a fost construită de sultanul Imperiului Otoman, Süleyman I 'Magnificul', în 1540.

puerta-de-sion-en-jerusalen


Aceasta duce la cartierele armean și evreiesc.

Ghidul Ierusalimului: Ziua 3

Dacă ați avut timp să vedeți tot ceea ce v-am sugerat în zilele anterioare (suntem siguri că ați făcut-o) și doriți să continuați să vă îmbibați cu cultura și experiențele din Israel, vă recomandăm o excursie de o zi. Cele mai populare și recomandate sunt: Turul Mării Moarte, turul Nazareth și turul Bethleem.

Excursie la Marea Moartă

mar-muerto

Una dintre cele mai faimoase zone naturale din Orientul Mijlociu, Marea Moartă este cunoscută pentru salinitatea sa ridicată, care te face să plutești foarte ușor, precum și pentru proprietățile nămolului său, care este folosit într-o multitudine de tratamente. Puteți profita de această ocazie pentru a avea unul în timpul excursiei.
Acesta este un mod foarte relaxant de a încheia călătoria la Ierusalim.
Excursie la Marea Moartă - Faceți cunoștință cu Marea Moartă. 74 - VEZI TURUL >

Excursie la Nazaret

O altă opțiune este vizitarea orașului Nazaret, un oraș foarte important pentru creștinism, deoarece este locul în care Iisus și-a petrecut copilăria.

Nazaret


În Nazaret vă recomandăm să vizitați Bazilica Buna Vestire (unde se spune că Sfântul Gabriel i-a anunțat Mariei nașterea lui Dumnezeu), vestigiile atribuite locuinței Mariei și a lui Iosif, Biserica Sfântului Iosif situată în locul în care Sfintele Scripturi îi plasează atelierul de tâmplărie.

Excursie în orașul Nazareth - Cunoașteți orașul copilăriei lui Iisus Hristos. Precum și în alte orașe 86€ - VEZI TURUL >

Excursie la Betleem

Belen-Israel

O altă excursie foarte tipică și strâns legată de nașterea lui Isus, în care vom evidenția următoarele vizite:
Piața Colibei: Conform scripturilor, aici a avut loc adorarea magilor.
Bazilica Nașterii, care ne va duce la grota în care s-a născut Isus.
Calle de la Estrella este o stradă populară care poartă numele stelei care i-a călăuzit pe magi până la portalul din Betleem. Are multe magazine și ateliere de artizanat, o zonă ideală pentru a lua acasă un suvenir din orașul Betleem.
Puteți vizita, de asemenea, Moscheea Omar și Panta Ciobanilor.
Turul orașului Betleem - Vedeți orașul în care s-a născut Iisus Hristos. 66 - VEZI TURUL >

DESCARCĂ Ghidul de 3 zile pentru Ierusalim în PDF

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru de 3 zile pentru Ierusalim au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini