Kiev în 3 zile - Ghid complet - Disponibil în PDF

Kiev este capitala Ucrainei și fostul cel mai mare oraș al defunctei Uniuni Sovietice.
Locația sa este deosebită, situat între dealuri și pe malul râului Nipru, un oraș încărcat de istorie, cu multe de oferit vizitatorilor săi, cu monumente maiestuoase și obiective turistice uimitoare. Să începem să îl descoperim?

kiev-en-3-dias

Ce să vezi în Kiev în 3 zile

Este un oraș perfect de vizitat în 3 zile, în acest ghid de 3 zile în Kiev vei descoperi ce destinații nu poți rata, pentru a profita la maximum de călătoria ta.

Datorită proximității sale, este ideal pentru a merge pe jos în jurul principalelor monumente și dispune, de asemenea, de un transport public excelent pentru a ajunge în diferite zone ale orașului. Cel mai recomandat este metroul, datorită siguranței și vitezei sale.

Cadou FREETOUR prin Kiev : Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă un CADOU, un TUR GRATUIT prin Kiev, trecând în revistă trecutul său sovietic, fără îndoială una dintre marile atracții ale acestei călătorii. Rezervați turul GRATUIT al Kievului aici.

Ghid turistic Kiev: Ziua 1

Prima zi este dedicată cunoașterii capitalei Ucrainei, a celor mai importante locuri și monumente emblematice. Să mergem acolo!

Strada Khreschatyk

Calle-Khreschatyk

Începeți turul Kievului vizitând principalul bulevard al orașului , fără îndoială cel mai aglomerat dintre toate, plin de atmosferă și de turiști, inclusiv de localnici.

Stilul bulevardului este stalinist, un loc maiestuos și elegant. Este străjuită de magazine de toate felurile, baruri, restaurante, artiști de stradă, chiar și concerte au loc acolo din când în când.

Este imposibil să nu te plimbi de-a lungul ei la un moment dat, deoarece este principala arteră a orașului.

Piața Independenței

Plaza-de-la-Independencia-Kiev

Este centrul nevralgic al orașului și se află lângă orice, așa că este, de obicei, un loc foarte aglomerat și plin de viață, unul dintre locurile de neratat din Kiev.

Este un loc încărcat de istorie, cu doar câțiva ani în urmă, poporul ucrainean a încercat să-și apere dreptul la independență.

În zilele noastre, este un loc plin de atmosferă, cu muzicanți stradali, tarabe unde se poate bea ceva, dar și înconjurat de cele mai importante clădiri publice.

Parcul și Palatul Mariinsky

Palacio-Mariinsky

Mai târziu, vizitați Parcul Mariinsky, cea mai faimoasă și frumoasă zonă verde a orașului .

Este un loc ideal pentru a vă bucura de calm și de plimbări liniștite, departe de agitația din Kiev, și, pe lângă un mediu natural unic, găzduiește clădiri și monumente fascinante.

De exemplu, se remarcă Palatul Mariinsky, care este în stil baroc și este considerat o bijuterie arhitecturală.

Reședința președinților Ucrainei, care poate fi vizitată doar din exterior.

Muzeul Național Cernobîl

Este unul dintre cele mai vizitate muzee din tot orașul, în acest loc puteți înțelege multe lucruri despre una dintre cele mai mari tragedii din istoria omenirii.

Este o expoziție completă despre acest dezastru nuclear , informații despre motivele pentru care s-a întâmplat și consecințele pe care le-a provocat, care persistă și astăzi. Este o vizită foarte interesantă și plăcută și vă recomand să nu o ratați, taxa de intrare este de 10 grivne.

Mănăstirea Sfântul Mihail a Domurilor de Aur

Monasterio-de-San-Miguel-de-las-Cupulas-Doradas

Încheiați ziua cu o vizită la Mănăstirea Sfântul Mihail, un must-see în orice tur al Kievului datorită arhitecturii sale uimitoare. Unul dintre cele mai importante temple ortodoxe din orașul Kiev.

Acest monument este clădirea care face cunoscut orașul pentru cupolele sale aurii, iar de departe se poate vedea deja cum strălucesc în lumina soarelui.

Se remarcă prin exteriorul său izbitor, cu albul, albastrul turcoaz și culorile aurii ale cupolelor sale, creând un efect vizual unic.

De asemenea, este considerată una dintre cele mai frumoase biserici din Kiev, iar orașul are câteva biserici frumoase!

Ghid turistic Kiev: Ziua 2

În cea de-a doua zi vom vedea multe dintre cele mai importante temple ale orașului, vom merge în căutarea celor mai bune priveliști panoramice ale orașului și vom învăța ceva mai multe despre istoria orașului.

Catedrala Sfântul Andrei

A doua zi începe cu o vizită la Catedrala Sfântul Andrei, unul dintre cele mai vizitate locuri de către turiști datorită frumuseții sale arhitecturale, o operă de artă!

Clădirea este în prezent în proces de restaurare pentru a le arăta vizitatorilor partea sa cea mai bună, dar în ciuda acestui fapt, exteriorul său este încă vizibil, așa că nu trebuie să ratați ocazia de a vă bucura de fațada sa barocă.

Se remarcă prin culoarea albastru turcoaz și decorațiunile aurii, fascinant!

Situat într-un cadru frumos, ceea ce îi conferă o atmosferă și mai specială.

Kokorivska Altanka

Colina-de-Vladimir

Situat pe dealul Vladimir, acesta este un loc minunat și romantic. De la acest punct de vedere puteți obține cele mai bune vederi panoramice ale orașului , vă puteți bucura de priveliștea Niprului și a întregului mal stâng.

Este un loc necunoscut celor mai mulți turiști, așa că nu este aglomerat, perfect pentru a te bucura de liniștea zonei. Imortalizează momentul!

Catedrala Sfânta Sofia

Catedral-de-Santa-Sofia

Principala catedrală a Ucrainei, are o colecție de mozaicuri și fresce din secolul al XI-lea și este considerată una dintre cele 7 minuni ale Ucrainei , fiind inclusă chiar pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Puteți urca în turnul clopotniței pentru a avea o priveliște frumoasă a centrului orașului și a teritoriului sanctuarului.

Este cel mai important templu ortodox din orașul Kiev și pentru ucraineni.

Accesul din Piață este cu plată, dar te lasă să faci poze fără bliț. Clopotnița este impresionantă și, pentru o taxă de intrare ieftină, puteți urca în vârf.

Maiestuos în interior și în exterior, fără îndoială cel mai important loc din oraș.

Mănăstirea Peștera

Monasterio-de-las-cuevas

Cunoscută sub numele de Kiev pechersk lavra, aceasta este una dintre cele mai vizitate clădiri religioase din oraș, construită în secolul al XI-lea și declarată Patrimoniu Mondial.

Este cea mai veche mănăstire din țară, dar, în ciuda importanței sale, ceea ce o face atât de faimoasă sunt peșterile sale, unde călugării edificiului au trăit până în secolul al XV-lea.

Vizitați-i interiorul și treceți prin catacombele sale, aceste celule pot fi vizitate printr-un labirint îngust luminat de lumânări purtate de credincioși, fără îndoială un loc foarte special și unic. Nu aveți voie să îl ratați!

Statuia Patriei

Estatua-de-la-Madre-Patria

Un loc pe care trebuie să îl vizitați în orice tur al Kievului. Este un monument istoric ușor accesibil . Statuia este impunătoare, maiestuoasă și este făcută din oțel.

Există, de asemenea, un muzeu al celui de-al Doilea Război Mondial, unde puteți plăti pentru un tur ghidat care explică fiecare moment din istoria războiului din Ucraina. Sunt expuse înregistrări video și obiecte personale ale soldaților care au murit în evenimentele recente - impresionant!

Ghid turistic Kiev: Ziua 3

A treia zi este dedicată cunoașterii culturii orașului, vizitând câteva locuri care sunt o reflecție vie a locuitorilor săi, precum și unele dintre cele mai emblematice monumente.

Piața Centrală din Kiev

Începeți dimineața cu o vizită la Piața Centrală a orașului, o fostă piață alimentară unde puteți găsi o mare varietate de produse locale.

Este locul perfect pentru a vă cufunda în cultura Kievului, experimentând la fața locului viața de zi cu zi a locuitorilor săi, întotdeauna cu o atmosferă plină de viață și agitație.

Are chiar și câteva tarabe de unde puteți cumpăra mâncare și băuturi pentru a le lua la pachet - o ocazie perfectă pentru a gusta din bucătăria locală!

Muzeul PinchukArtCentre

Arta contemporană este un gen și nu toată lumea o va aprecia. Dar chiar dacă nu sunteți un fan al acesteia, merită să treceți prin toate expozițiile din galerie, deoarece puteți găsi adevărate opere de artă.

Un muzeu foarte controversat care nu lasă indiferent niciunul dintre vizitatori, este una dintre cele mai vizitate clădiri din oraș.

Casa cu chimere

Casa-con-quimeras

Nu ratați ocazia de a vizita Casa cu chimere, o clădire Art-Nouveau .

Se remarcă prin cornișele sale deosebite, unde atârnă animale mitologice și alte ființe, fără îndoială, fațada sa este o operă de artă arhitecturală.

Este una dintre cele mai frumoase clădiri din oraș, un simbol al Kievului, care datează din secolul XX și este opera celebrului arhitect Vladislav Gorodetsky.

Poarta de Aur din Kiev

Puerta-dorada-de-Kiev

Este o replică a Porții de Aur realizată în 1980. Reprezintă poarta fortificată de intrare în Kiev în Evul Mediu, prima fortăreață a orașului.

Starea de conservare și restaurare este excelentă, fiind un exemplu de mare valoare pentru trecutul orașului.

Una dintre cele mai vechi structuri din Europa de Est , un simbol al Kievului.

Accesul în interior este disponibil între orele 10:00 și 12:30 doar în două zile ale săptămânii. Dacă aveți acces, puteți urca în partea cea mai înaltă și puteți admira unele dintre relicve, precum și priveliști spectaculoase.

Opera Națională Ucraineană

Opera-Nacional-de-Ucrania

Este o clădire impunătoare, de dimensiuni enorme, în stil neoclasic și modernist . A fost inaugurat la începutul secolului al XX-lea și poartă numele marelui pictor și poet naționalist Taras Șevcenko.

Este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Kiev. Acesta este un loc minunat, în care este imposibil să nu te bucuri de arhitectura incredibilă. Dar structura nu este singurul lucru care trebuie evidențiat, baletul și spectacolele sunt absolut spectaculoase.

Este un plan perfect pentru a încheia o vizită în oraș. Biletele la spectacole sunt la prețuri foarte accesibile, atât de accesibile încât uneori este dificil să obții bilete la cele mai bune loje din cauza prețului scăzut al acestora.

Sfaturi pentru călătoria la Kiev

Cel mai important lucru înainte de a călători la Kiev este să știți de ce documente aveți nevoie pentru a intra în Ucraina. Spaniolii au nevoie doar de un pașaport valabil și de o carte de identitate pentru o ședere mai mică de 90 de zile - perfect! Cu aceste două documente sunteți gata să vă începeți călătoria.

Moneda folosită în Ucraina este Hryvna, vă recomand să vă aduceți banii schimbați înainte de a călători, deoarece comisioanele sunt similare în ambele țări, astfel încât să evitați să vă faceți griji cu privire la cursul de schimb în timpul călătoriei dumneavoastră.

În majoritatea hotelurilor, priza este de tip european, deși este mai bine să vă asigurați după ce rezervați hotelul, deoarece nu în toate hotelurile este așa și este posibil să aveți nevoie de un adaptor.

Cele mai vizualizate pagini