Ce să vezi în Kyoto în 3 zile? Ghid complet pentru a cunoaște Kyoto

Kyoto a fost capitala Japoniei timp de mai bine de o mie de ani și, datorită acestui fapt, găzduiește culturi și tradiții milenare care, în ciuda acestui fapt, nu îl împiedică să privească spre viitor, fiind în același timp un oraș cosmopolit.
A vizita orașul înseamnă să descoperi monumente emblematice vechi de secole, să te cufunzi pe deplin în cultura japoneză, să vizitezi templele sale, casele de ceai sau grădinile pline de cireși.

kyoto-en-3-dias

Ce să vezi în Kyoto în 3 zile

Este o destinație perfectă pentru a te deplasa pe jos, deoarece majoritatea locurilor esențiale sunt aproape unul de celălalt. Pentru a ajunge în zonele cele mai îndepărtate, orașul dispune de o rețea mare de infrastructuri cu un orar continuu.

Trei zile sunt suficiente pentru a vedea cel puțin cele mai speciale locuri din orașul Kyoto.

Ghid turistic Kyoto: Ziua 1

În prima zi vom vizita una dintre cele mai populare zone ale orașului, vizitând cele mai tipice temple din Kyoto.

Templul Ninna Ji

Templo-Ninna-Ji

Începeți prin a descoperi Templul Ninna Ji, un templu budist înscris în Patrimoniul Mondial, un complex mare în care puteți vizita casele de ceai, sălile de rugăciune spectaculoase și zona de reședință.

Este populară pentru florile de cireș din grădinile sale , unul dintre cele mai aclamate locuri pentru turiști în această perioadă a anului.

Reprezintă perfect armonia naturală a templelor japoneze, descoperă podelele sale și meșteșugurile din sălile sale, are o mare valoare de patrimoniu.

Orarul de funcționare este între orele 9:00 și 16:00, iar taxa de intrare este de 500 de yeni de persoană.

Templul Ryoanji

Templo-Ryoanji

Continuați să vizitați templul budist Zen situat la 5 minute de mers pe jos de Templul Ninna Ji, unul dintre cele mai vizitate locuri de turiști pe zi.

Principala atracție a templului este ceea ce este cunoscut sub numele de 'karesansui' sau grădina uscată , de formă dreptunghiulară și formată din 15 stânci.

Spațiul invită la liniște și odihnă, un loc de meditație. De asemenea, nu ratați ocazia de a înconjura templul și de a vă bucura de grădina din zona din spate. Un cadru magic!

Taxa de intrare este de 500 de yeni de persoană.

Pavilionul de Aur

Pabellon-Dorado

Mai târziu, mergeți la Pavilionul de Aur, cunoscut și sub numele de Templul Kinkaku-ji, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Kyoto, cea mai emblematică imagine a orașului .

Este populară datorită frumuseții sale, împodobită cu foiță de aur, care se reflectă în apa iazului Yokochi.

Înconjurată de două insule mici de stânci și pini, decorul este magic, bucurați-vă de peisajul fascinant care o înconjoară, găzduiește chiar și o casă de ceai.

Taxa de intrare este de 400 de yeni de persoană.

Pavilionul de Argint

Nu trebuie ratată nici o vizită la Pavilionul de Argint, numit Ginkaku-ji, un loc idilic din orașul Kyoto ,. Deși nu este la fel de bine cunoscut ca Pavilionul de Aur, este totuși spectaculos de vizitat.

Frumusețea sa se datorează în mare parte cadrului frumos în care se află; este un templu elegant, cu grădini frumoase în jurul său.

Grădina sa este un exemplu clar de arhitectură peisagistică japoneză, plimbați-vă prin ele pentru a descoperi cât de diferit arată templul din diferite puncte. Taxa de intrare este de 500 de yeni.

Philosophy Walk

Paseo-de-la-filosofia

La nord de Higashiyama Ward se află popularul Philosophy Walk, un cunoscut traseu de doi kilometri de-a lungul canalului Shishi Gatani. Este numit după faimosul filozof japonez Kitaro, care obișnuia să mediteze în zonă.

Primăvara este o zonă specială, cu flori de cireș de o parte și de alta a canalului, ceea ce face din unul dintre cele mai renumite locuri din Kyoto pentru a vedea florile de cireș . Deși este frumos în orice moment al anului datorită vegetației de acolo, toamna este frumos datorită schimbării culorii frunzelor. Bucurați-vă de o plimbare plăcută în zonă la apus.

Ghid turistic Kyoto: Ziua 2

Aceasta este ziua în care veți vizita unele dintre cele mai emblematice temple și locuri din oraș, veți vizita locul perfect pentru a gusta gastronomia japoneză și veți merge în căutarea gheișelor tipice. O zi întreagă!

Templul Nanzen-ji

În dimineața celei de-a doua zile, mergeți la Templul Nanzen-ji, unul dintre cele mai faimoase temple din Kyoto .

Este un loc de mare interes pentru patrimoniu, cu douăsprezece temple împrăștiate prin grădini, populari arbori de umbră și, cel mai spectaculos, rămășițele vechiului apeduct al lacului Biga.

În sala principală a templului puteți admira picturile Școlii Kano din secolul al XVII-lea, opere de artă autentice. Intrarea costă 500 de yeni de persoană.

Palatul Imperial din Kyoto

Palacio-imperial-de-Kioto

Un loc de vizitat în Kyoto! Palatul imperial este mare, așa că este nevoie de cel puțin o oră pentru a-l vizita.

În fiecare oră se organizează tururi ghidate gratuite în jurul palatului. Ghidul vorbește în japoneză, dar sunt disponibile și ghiduri audio la centrul de informare de la intrare. Turul se desfășoară doar pe dinafară, nu se poate vedea interiorul clădirilor, dar este o modalitate bună de a cunoaște locul.

Complexul este foarte mare, deși nu se pot vizita decât grădinile și exteriorul clădirilor; nu se poate intra în niciuna dintre camere.

Piața Nishiki

Mercado-de-Nishiki

Piața este situată pe o stradă acoperită din districtul Nakagyo-ku, la mică distanță de Palatul Imperial, și este un loc ideal pentru a vă plimba și a afla mai multe despre bucătăria țării.

Este locul perfect pentru a gusta câteva dintre mâncărurile orașului Kyoto, puteți găsi atât produse proaspete, cât și mici tarabe care pregătesc mâncare pentru a o lua la pachet sau pentru a mânca acolo, nu aveți voie să mâncați în timp ce vă plimbați prin galerie.

Este mereu aglomerat, agitația iese în evidență în acest loc, sute de turiști îl vizitează în fiecare zi, este unul dintre marile locuri de neratat din zonă .

Pe lângă tarabele cu produse alimentare, puteți găsi o mare varietate de suveniruri dintre cele mai ciudate și curioase. Un loc în care să te pierzi și să te lași surprins de cultura fascinantă a Japoniei.

Teatrul Gion Corner

Una dintre principalele atracții turistice ale orașului, acest spectacol pregătit cu meticulozitate este cel mai bun mod de a vă cufunda în cultura milenară a Japoniei.

În 50 de minute puteți cunoaște cele mai tradiționale obiceiuri din Japonia , șapte arte tradiționale diferite. Descoperiți ceremonia ceaiului, teatrul de măști, instrumentele muzicale, teatrul popular, dansul gheișelor și marionetele.

Taxa de intrare este de 23 €, iar orele de deschidere sunt 18:00 și 19:00. Duceți călătoria dvs. în Kyoto la un alt nivel vizitând Gion Corner!

Colțul Gion

Barrio-Gion

Plimbați-vă pe îndelete prin unul dintre cele mai populare cartiere din Kyoto, este faimos ca fiind cartierul gheișelor și al maiko . Este unul dintre puținele locuri din Japonia în care încă mai puteți vedea aceste figuri japoneze tipice și chiar vizita casele de ceai tradiționale.

Fiți cu ochii în patru! S-ar putea să-i vedeți pe străzi în timp ce vă aflați în cartier.

Ghid turistic Kyoto: Ziua 3

A treia zi este dedicată unor obiective turistice din afara orașului, precum și celui mai important muzeu al orașului și câtorva locuri din estul Kyoto.

Grădina Okochi Sanso

Okochi-Sanso-Garden

Începeți prin a vizita una dintre cele mai frumoase grădini din Kyoto , renumită pentru fascinanta sa pădure de bambus, locul perfect pentru a începe dimineața în armonie.

Taxa de intrare este de 1000 ¥, un pic mai scumpă în comparație cu alte temple și grădini, dar merită. Primiți chiar și o dulceață japoneză și o ceașcă de ceai verde înainte de a pleca.

Priveliștea panoramică a orașului Arashiyama este uluitoare, iar plimbarea prin pădurea de bambus este o experiență unică.

Castelul Nijo

Castillo-de-Nijo

Un loc esențial în istoria Japoniei, pentru o lungă perioadă de timp reședință și sediu al puterii Shogunului , lorzi feudali cu armată proprie. Clădirea uriașă este un obiectiv de neratat și este perfect conservată în patrimoniul mondial.

Camere cu gravuri diferite în funcție de funcții, explicații istorice bune și o mare frumusețe a clădirilor din lemn. O vizită este obligatorie pentru a înțelege mai bine cum funcționa societatea în perioada feudală.

Deschis publicului până la ora 16:00 după-amiaza, prețul este de 1000 de yeni de persoană.

Muzeul Național din Kyoto

Museo-Nacional-de-Kioto

Vizitați cel mai important muzeu din Japonia , unde puteți vedea numeroase opere de artă, obiecte arheologice și obiecte de artizanat de mare valoare artistică și de patrimoniu, care arată perfect moștenirea culturală a orașului Kyoto.

În special, expozițiile sale prezintă artă japoneză din perioadele Heian și Edo, deși este posibil să se găsească și opere de artă chinezească și coreeană.

Taxa de intrare de persoană este de 500¥, adică 4 euro de persoană.

Templul Kiyomizu-dera

Templo-Kiyomizu-dera

Un grup mare de temple budiste , cu o mare valoare arhitecturală, istorică și peisagistică, vizitarea durează în medie 4 ore. Acesta este format dintr-un templu principal, înconjurat de mici altare, porți, statui și pagode.

Este un templu pe care nu îl puteți rata dacă veniți la Kyoto, deoarece se află în zona veche și nu s-a schimbat aproape deloc de-a lungul timpului, deși are mai mult de 1000 de ani. Intrarea este de 300¥ de persoană.

Este cunoscută și pentru Piatra Iubirii, unde trebuie să faci 30 de pași orbește pentru a avea noroc, atât turiștii, cât și localnicii vin să facă acest ritual.

Parcul Maruyama Koen

Parque-Maruyama-Koen

În cele din urmă, puteți face o plimbare prin frumosul parc Maruyama Koen, situat în centrul orașului Kyoto. Este un parc mare, cu numeroase tarabe de mâncare stradală, mai multe temple care merită vizitate în apropiere și un mediu natural unic.

Parcul spectaculos în care cei mai abundenți copaci sunt cireșii, așa că cel mai bun moment pentru a-l vizita este martie , pentru a contempla frumusețea cireșilor în splendoarea lor maximă.

Geishas sunt adesea văzute aici, deoarece acesta este locul obișnuit în care se plimbă. Un loc perfect pentru a vă lua rămas bun de la farmecul orașului Kyoto.

Sfaturi pentru o excursie de 3 zile la Kyoto

Este important să cunoașteți documentele necesare pentru a călători la Kyoto, dacă sejurul este mai mic de 3 luni, cetățenii spanioli trebuie doar să aibă asupra lor o carte de identitate și un pașaport valabil .

Să aveți la dumneavoastră suficienți bani lichizi , plata cu cardul în Japonia nu este foarte răspândită, puteți plăti cu cardul în marile unități și în hoteluri, dar în majoritatea restaurantelor și localurilor se acceptă doar numerar. Este chiar dificil să retrageți bani de la bancomate cu carduri străine, așa că schimbați suficient numerar înainte de a pleca în călătorie.

În multe hoteluri, prizele nu sunt europene, așa că, dacă vreți să evitați problemele cu încărcarea telefonului mobil, vă sfătuiesc să luați un adaptor de priză .

Cele mai vizualizate pagini