Havana în 3 zile

Havana, capitala Cubei. Un oraș în care timpul pare să nu treacă niciodată, unde plajele se îmbină cu carisma oamenilor săi. Vă invităm să descoperiți locurile sale secrete și mai puțin secrete, astfel încât călătoria dumneavoastră în Havana în 3 zile să fie revoluționară.

La-habana-en-tres-dias

Călătorind în Havana în 3 zile Este posibil să vezi orașul în trei zile?

Este posibil să petreceți 3 zile în orice destinație. Cuba este o insulă minunată pe care îți dorești să poți sta o lună, așa că, dacă îți planifici călătoria, vizitarea Havanei în 3 zile este misiune îndeplinită.

Sfaturi pentru a vizita Havana în 3 zile

Iată câteva sfaturi utile pentru a vă face călătoria cât mai plăcută.
Ce ați dori să vă începeți turul Havanei cu un tur gratuit de 2,5 ore care vă va arăta principalele atracții din centrul istoric și vă va oferi o orientare ? Ei bine, aici vă puteți face un tur gratuit cu ghizi experți specializați în istoria Havanei. Noi o considerăm de bază. În plus, nu aveți nimic de pierdut 😉 (Vă rugăm să îi dați un bacșiș bun dacă a meritat, altfel aceste servicii vor înceta să mai existe și nu asta ne dorim, nu-i așa?).

Ce să vezi în Havana în 3 zile?

Havana este împărțită în 4 zone de interes: Havana Veche, Centro Habana, Barrio Vedado și Miramar Beach.
Aici aveți harta interactivă a traseului nostru de călătorie prin Havana, capitala Cubei.

Ghidul orașului Havana: Ziua 1

În prima zi vom vizita Havana Veche, care cuprinde Piața Catedralei, Plaza de Armas, Plaza San Francisco și Plaza Vieja.

Plaza de la Catedral

Aceasta este piața din fața La Catedral de la Vírgen María de la concepción inmaculada de la Habana (Patrimoniul Mondial UNESCO), o clădire impunătoare în stil baroc, pe care o veți recunoaște cu ușurință pentru că are două turnuri clopotniță pe laterale. Puteți urca pe turnuri pentru o donație de 1 CUC. Clădirea are 3 naosuri, 8 capele laterale și o infinitate de sculpturi și lucrări de aur și argintărie.

catedral

Piața Catedralei nu este cea mai mare dintre toate, dar este una dintre cele mai frumoase. În jurul său puteți aprecia diferite clădiri coloniale care pot fi accesate gratuit.

Plaza de Armas

Aceasta este a doua piață importantă pe care o veți vedea în Havana, înconjurată de asemenea de copaci răcoroși. Aici avea loc acțiunea, de la lupte cu tauri la execuții. Numele a fost inventat pentru că spațiul era folosit pentru exerciții militare. Există o mulțime de cafenele, baruri și clădiri care datează din perioada în care Cuba era o colonie spaniolă.

În apropiere se află Castillo de la Real Fuerza. O fortăreață militară situată în golf, a cărei arhitectură datează din 1558, când America era încă sub dominație europeană. Pe turnul său se află o giruetă numită Giraldilla (așa cum se găsește și pe multe clădiri spaniole, de exemplu în Sevilla)

plaza-de-armas

Plaza de San Francisco

Piața este situată în fața Avenida del Puerto, între străzile Oficios și Amargura. La fel ca și celelalte piețe, a fost folosită ca spațiu pentru întâlniri, lupte cu tauri, execuții etc.

Iglesia_de_San_Francisco_de_Asís_

În jurul pieței a fost construită o piață stradală și apoi Mănăstirea San Francisco, și cum în acea vreme religia era înaintea comerțului, piața a fost mutată lângă vechea piață pentru a nu-i deranja pe restul călugărilor săraci.

Ceva mai târziu a fost construită Bazilica Sfântul Francisc din Assisi . Vizavi de bazilică se află fosta Lonja del Comercio , o clădire impunătoare, proiectată în acest scop datorită apropierii sale de golf. În prezent, are și alte scopuri, fiind un centru de investiții pentru companiile străine.

În interiorul pieței se află sculptura lui Giuseppe Gianni numită Fântâna Leilor. Sculptură care are la bază patru feline de marmură cu capul drept.

Plaza Vieja

Situată între străzile Muralla, Teniente Rey și Mercaderes. Înconjurat de case coloniale care au servit ca locuințe pentru familiile creole în timpul dominației spaniole, are un eclectism unic în arhitectura sa. Acolo veți recunoaște momente de baroc colonial și momente în care arhitectura este reîncărcată ca cea a lui Antoni Gaudi.

Plaza_Vieja_de_La_Habana_Cuba

La Bodeguita del Medio

E timpul să te distrezi ca un cubanez adevărat? Trebuie să mergi la faimoasa și originala Bodeguita del Medio. Să aveți parte de un rom bun și să vă faceți prieteni.

Bodeguita_del_Medio_Havana_Cuba_2

Și dacă nu este prea târziu, pierdeți-vă în energica Havana Veche, îndrăgostiți-vă de străzile sale, de oamenii și cultura sa.

Ghidul orașului Havana: Ziua 2

Astăzi vom face un tur prin centrul orașului Havana. Vom începe în Plaza de la Revolucion pentru a înțelege mai bine esența poporului cubanez.

Plaza de la Revolución

Un loc despre care, fără să fi fost acolo, nimeni nu știe despre ce este vorba, dar odată ajuns acolo simți o vibrație specială. Această piață reprezintă esența revoluției cubaneze și găzduiește numeroase simboluri, cum ar fi zidul cu imaginea lui Che Guevara, cu fraza însoțitoare 'Hasta la Victoria siempre'. Veți vedea, de asemenea, imaginea feței lui Camilo Cienfuegos cu fraza 'You are doing well Fidel'. În centrul pieței se află statuia lui José Martí , pe care se poate urca.

Pared-del-cheCamilo-Cienfuegoschinatown-735573_1920Iglesia_de_San_Francisco_de_Asís_

Chinatown

Deși sunt doar câteva străzi cu magazine orientale și decorațiuni colorate, acest mic Chinatown este situat în drumul spre Capitoliu și este unul dintre cele mai vechi, deoarece primii chinezi au sosit în Cuba în 1840. Este un adevărat șoc să o vezi acolo, aproape suprarealist. Încă din anii '90 și văzând potențialul turistic al acestui cartier, guvernul a investit bani în restaurarea lui. De aceea, astăzi, deși toată Cuba are acel lucru pe care timpul nu-l trece, cartierul chinezesc este foarte bine conservat.

capitolio-adentro

El Capitolio

Plimbându-vă de-a lungul Paseo de Martí, veți vedea, fără îndoială, o clădire care iese în evidență, dar, în același timp, veți simți că o cunoașteți. Este vorba de Capitolio , care a fost construit aproape imitând Capitoliul din Washington, la comanda unui dictator cubanez sprijinit de Statele Unite: Gerardo Machado.

tabacos

Din 1959 (când Revoluția a preluat puterea) până în 2013, această clădire a găzduit Ministerul Științei, Tehnologiei și Mediului, Academia Cubaneză de Științe și Biblioteca Națională de Știință și Tehnologie.

Gran_Teatro_de_La_Habana_Jan_2014

Poate fi vizitat, deși este în curs de conservare și renovare.

Fábrica de Tabacos Partagás

Ascunsă în spatele Capitoliului se află cea mai veche fabrică din Havana și, bineînțeles, fabrica de trabucuri. A fost fondat în 1845 de catalanul Jaime Partagás, cu ajutorul negustorului Juan Conill.

Museum_of_Revolution_Cuba

Și, după cum se știe, fabrica este una dintre cele mai bune din Cuba. Sunt disponibile tururi ghidate, dar vă recomandăm să faceți rezervări în avans. Deoarece este un loc atât de cunoscut și de turistic, este posibil să nu puteți obține un loc.

Paseo De Martí sau Paseo del Prado

Este inevitabil să te plimbi pe Paseo de Martí, un bulevard frumos care merge de la Fuente de Indias până la Malecón. Trece prin multe zone aglomerate și este o necesitate dacă doriți cu adevărat să fiți în Cuba.

Promenada începe imediat ce părăsim Capitoliul, la Fuente de Indias , sculptată de Giuseppe Gaginni în 1837 în marmură albă. Acesta înfățișează o femeie indiană așezată pe un tron, ținând stema orașului într-o mână și un coș cu fructe locale în cealaltă. A fost inspirat de legenda unei frumoase femei aborigene care i-a întâmpinat pe navigatorii spanioli în 1509.

În drumul nostru am dat peste Gran teatro de la Habana, construit în 1834 ca răspuns la cererea puternică de activități culturale. În ceea ce privește arhitectura, putem spune că fațada este împodobită cu reliefuri, basoreliefuri, balcoane și patru sculpturi magnifice ale italianului Giuseppe Moretti, reprezentând caritatea, educația, muzica și teatrul.

Malecon

Muzeul Revoluției

Acesta este fostul palat prezidențial până în 1976, cu o arhitectură uluitoare. Chiar și Tiffany's s-a ocupat de decorarea interiorului și a sălii oglinzilor.

cristo-de-la-habana

La intrare puteți vedea că acolo este parcat tancul SAU-100 folosit de Castro în 1961, precum și un fragment din zidul care înconjura Havana. Când intrați în muzeu puteți citi următoarea legendă

'Aici veți găsi sute de exponate conservate în 38 de camere care vorbesc despre mai mult de un secol de lupte și epopei eroice, al căror apogeu a fost atins la 1 ianuarie 1959, odată cu triumful Revoluției conduse de Fidel Castro, care a alungat pentru totdeauna metropolele și tiraniile'.

Fiecare cameră are mai mult decât arhitectură și lux, pe pereți sunt crestături de la împușcăturile trase acolo în timpul sechestrului.

Fără îndoială că trebuie să fii acolo pentru a înțelege mai multe despre poporul cubanez și istoria sa.

El Malecón

Dacă vă îndoiți că magia există, Malecón vă confirmă că există. Este o promenadă lungă de aproximativ 8 kilometri, unde localnicii se întâlnesc pentru a cânta muzică, a pescui și a-și face noi prieteni. Nimic rău nu se întâmplă acolo, fericirea este în sângele lor și o poți simți în momentul în care te așezi să privești apusul.

parque-nacional-de-vinales

La marginea acestei promenade se află fortificația numită Castillos de San Salvador de la Punta, care a fost construită din ordinul coroanei spaniole pentru a păzi golful. După ce, bineînțeles, un corsar francez a jefuit insula.

Ghidul orașului Havana: Ziua 3

Avem câteva opțiuni, dacă primele două zile au fost prea mult pentru noi și vrem să vedem ceva diferit sau, dacă primele două zile au fost prea puțin pentru noi și vrem să continuăm să cunoaștem Havana și ce ne lipsește din ea. Vom începe cu cea de-a doua opțiune.

CUNOAȘTEREA HAVANEI

Vedado

Ieșind din circuitul turistic al Havanei, veți găsi cartierul Vedado. Și cum am vorbit deja despre cât de eclectică este Havana, acest cartier nu face excepție. Casele de aici sunt uriașe și există multe spații verzi, dar ceea ce ne-a impresionat cel mai mult este că numerotarea străzilor este în stil american, cu numere și litere. Acest lucru ne-a făcut să ne gândim mult la influența și dominația pe care alte puteri le-au avut în această țară.

Un lucru care îmi place foarte mult la Vedado este că este un cartier foarte plăcut pentru a te plimba prin el fără să găsești turiști la fiecare colț.

Chiar acolo veți vedea clădirea mare și impunătoare a Universității din Havana, Cimitirul Colon și Aleea lui Hamel , un loc unde este reprezentată cultura afro-cubaneză.

Casa Blanca

Pentru a continua, vă invităm să luați un feribot și să mergeți ca noi pe partea cealaltă a golfului. Feribotul este foarte ieftin și este un program frumos pentru a vedea cealaltă parte și alte priveliști ale insulei.

După ce ați traversat, există multe opțiuni tentante de văzut. Primul este Cristo de la Habana, situat pe dealul din apropierea Fortaleza de San Carlos de la Cabaña, un alt loc uimitor pentru a afla mai multe despre invaziile europene din Havana.

valle-de-vinales

Mergând pe jos o vreme, veți da peste Castillo De Los Tres Reyes Del Morro și peste farul Castillo del Morro , care au servit drept apărare împotriva celor care doreau să jefuiască și să invadeze Cuba. Construcția castelului și a farului datează din aceeași perioadă cu cea a Castillo de San Salvador de la Punta și din același motiv, pentru a proteja Cuba de invazie.

Dacă aveți ceva timp liber, nu uitați să vizitați casa lui Ernest Hemingway la Finca Vigia .

EXCURSIE ÎN PARCUL VIÑALES

Acum, dacă vrem să vedem ceva aproape de Havana, diferit de ceea ce am văzut în primele zile: vă invităm să ieșiți din oraș și să vă conectați cu natura. Parcul Național Valea Viñales vă va aștepta cu brațele deschise. Un ecosistem grandios situat în Sierra de los Órganos, în cadrul lanțului muntos Guaniguanico.

[#Z]

Acest parc național, înscris în patrimoniul mondial UNESCO, își concentrează atracția pe frumusețea sa, pe vegetația sa eclectică, inclusiv pe Palma Corcho , declarat Monument Național pentru că a supraviețuit din perioada jurasică. Și construcțiile cavernoase numite mogotes . Printre peșterile pe care le veți vedea în parc se numără Gran Caverna de Santo Tomás , cu o extensie de peste 40 de kilometri, ceea ce o face una dintre cele mai mari din întregul parc. De asemenea, veți vedea Cueva del Indio , plimbarea în această etapă se face în canoe, deoarece în interiorul cavernei există două râuri subterane, ceea ce o face o adevărată aventură. Nu în ultimul rând, avem Cueva de San Miguel, unde pereții sunt plini de desene rupestre realizate de primii locuitori nativi ai acestor ținuturi.

[#Z]

În această zonă a Cubei se află cea mai mare plantație de tutun, ceea ce o face un loc bun de vizitat după Parcul Național, dacă mai aveți energie.

Aceasta a fost Havana pentru noi în 3 zile. Un loc care ne-a schimbat perspectiva asupra multor lucruri.

Informații turistice pentru călătorii în Havana

Pentru a intra în Cuba există anumite cerințe obligatorii, cum ar fi: solicitarea unei vize turistice. Viza trebuie solicitată în prealabil prin intermediul agenției de turism sau la consulatele din țara de origine.
O altă cerință esențială este să încheiați o asigurare medicală de călătorie. Asigurarea trebuie să includă asistență medicală 24 de ore din 24 și un serviciu de repatriere. Și, dacă vă permiteți, o poliță de asigurare all-risk, deoarece în Cuba se poate întâmpla să pierdeți sau să vi se fure bagajele.

Deși nu este obligatoriu, se recomandă să vă faceți următoarele vaccinuri: Hepatita A, B, febră tifoidă, tetanos-difterie și rabie.

Moneda folosită de turiști este CUC, iar moneda dvs. poate fi schimbată în CUC la diferitele bănci din Havana. Dacă intenționați să aduceți dolari, nu o faceți, deoarece se percepe o taxă suplimentară pentru schimbarea dolarului. Cel mai bine este să luați euro și să îi schimbați în CUC.

Ghidul Havana 3 zile în PDF

Descărcați acest Ghid Havana în PDF pentru a vă putea însoți în călătoria dumneavoastră în capitala Cubei, unde timpul pare să se fi oprit acum 50 de ani. Îl puteți descărca gratuit de aici: DESCARCĂ HAVANA ÎN 3 ZILE PDF

Utilizatorii care au văzut ghidul Havana în 3 zile au fost de asemenea interesați de:

Cele mai vizualizate pagini