Ce să vezi în Lanzarote în 3 zile? - Ghid complet

Insula Lanzarote este un loc special, o destinație dincolo de soare și plajă, o insulă unde arta, cultura și natura merg mână în mână. În prezent, este una dintre cele mai populare destinații pentru milioane de turiști care doresc să se bucure de acest paradis mediteranean.

lanzarote-en-3-dias

Ce să vezi în Lanzarote în 3 zile

Pentru a face un tur de 3 zile în Lanzarote ca acesta, puteți face acest lucru pe cont propriu sau prin intermediul agențiilor de turism specializate în tururi în Lanzarote.

Dacă vă decideți să vă deplasați pe cont propriu în Lanzarote, vă recomand să închiriați o mașină, pentru a avea o mare libertate de mișcare.

O altă modalitate foarte bună de a face acest lucru este cu bilete de autobuz, acestea sunt confortabile și economice, au și un număr mare de orare și leagă cele mai importante locuri între ele. Ce mai așteptați să descoperiți această insulă frumoasă?

Ghid turistic Lanzarote: Ziua 1

Prima zi este dedicată descoperirii capitalei insulei, Arrecife, unul dintre cele mai vizitate locuri din Lanzarote, precum și a monumentelor sale fascinante, a plajelor și a zonelor balneare de vis.

Calle Real de Arrecife

Începeți prin a vizita una dintre principalele artere ale capitalei , cu un pronunțat caracter comercial, o mare parte din ea este complet pietonală, ceea ce o face un loc ideal pentru o plimbare plăcută.

Bucurați-vă de atmosfera sa plină de viață, de magazinele sale moderne sau tradiționale și de unele dintre cafenelele sale.

Când ajungeți la capătul ei, descoperiți 'Casa Amarilla', care găzduiește un centru cultural unde puteți învăța despre istoria etnografică a insulei Lanzarote. Nu puteți rata fațada sa impresionantă!

Castillo de San Gabriel

Castillo-de-San-Gabriel

Este unul dintre obiectivele turistice obligatorii ale orașului , se poate accesa prin binecunoscutul Puente de las Bolas, un frumos pod pietruit care permitea accesul la castel. Ambele monumente sunt considerate situri istorice, declarate bunuri de interes cultural.

În prezent găzduiește Muzeul de Istorie din Arrecife, unde vă puteți bucura de o călătorie prin trecutul insulei Lanzarote.

Castillo de San José

Castillo-de-San-Jose

Vizitați Castillo de San José, un vechi turn de pază defensiv care în prezent ascunde între zidurile sale Muzeul Internațional de Artă Contemporană .

Acest loc are, de asemenea, o mare importanță istorică, deoarece a fost un element cheie în apărarea orașului de pirați și în lupta împotriva armatei spaniole ani mai târziu.

Playa del Reducto

Playa-del-Reducto

Bucurați-vă de Playa del Reducto, cea mai populară plajă din capitală , datorită apelor sale atlantice calme.

Valul blând se datorează Islote de Fermina, în fața golfului, dar și unei linii mari de recife care împiedică valurile.

Aceste recife sunt o mare atracție a plajei, ideale pentru activități acvatice în apele sale, cum ar fi snorkeling sau scufundări, pe lângă plajele mari de un kilometru de nisip fin.

El Charco de San Ginés

Charco-de-San-Gines

Cea mai populară zonă din Arrecife , cunoscută pentru casele și bărcile fermecătoare ale micilor pescari. De văzut neapărat!

Locul perfect pentru plimbare, pentru a vă bucura de mirosul mării, o atmosferă relaxată, aproape de portul de agrement și de promenadă.

Ideală pentru a încheia ziua, bucurându-vă de un apus de soare frumos, zona este, de asemenea, plină de baruri și restaurante unde puteți lua cina și bea ceva, savurând un fel de mâncare tipic local.

Ghid turistic Lanzarote: Ziua 2

În cea de-a doua zi veți vizita unul dintre cele mai frumoase sate ale insulei, Teguise, iar în restul zilei veți vizita unul dintre cele mai importante și esențiale locuri naturale ale insulei, Parcul Timanfaya, cu zone vulcanice uimitoare, comoara insulei Lanzarote!

Teguise

Teguise

Începeți ziua dis-de-dimineață devreme, vizitați ceea ce până în secolul al XVIII-lea a fost capitala insulei, unul dintre cele mai frumoase sate din Lanzarote .

Să te plimbi prin ea este o adevărată minune, este unul dintre acele locuri care și-a păstrat esența în ciuda trecerii anilor, păstrându-și intactă arhitectura deosebită, străzile înguste și fermecătoare și monumentele.

Descoperiți populara Biserică Nuestra Señora de Guadalupe sau Mănăstirea Santo Domingo. De asemenea, puteți urca în vârful muntelui Guanapay pentru a vizita Castelul Santa Bárbara, cel mai vechi fort de pe insulă!

Centrul de vizitare Timanfaya

Centro-de-Visitantes-Timanfaya

Aceasta este una dintre cele opriri esențiale atunci când vizitați Parcul Natural Timanfaya , unde puteți găsi săli de proiecție și expoziții pentru a afla totul despre istoria acestui loc popular. Este perfect pentru a obține o hartă a zonei și pentru a vă deplasa cu ușurință!

În plus, unul dintre cele mai caracteristice lucruri pe care le găzduiește sunt frumoasele sale puncte de belvedere, de unde poți contempla imensul parc care te înconjoară.

De aici veți avea cele mai bune vederi panoramice ale zonei, o bijuterie naturală autentică a insulei Lanzarote.

La Caldereta și Caldera Blanca

Caldera-Blanca

La începutul popularului parc Timanfaya se află această fascinantă zonă vulcanică, unde puteți merge pe un traseu de drumeție popular , unde vă puteți plimba în jurul unui vulcan pe marginea craterului. O experiență unică!

Este un traseu simplu, potrivit pentru toate vârstele, iar plimbarea durează două ore, în funcție de ritm. Vă recomand să vă aduceți băuturi și încălțăminte confortabilă, deoarece, deși există unele zone asfaltate, există și alte zone cu pante abrupte. Unul dintre obiectivele de neratat de pe insulă.

Islote de Hilario

Islote-de-Hilario

Oprire esențială pentru a intra în Parcul Național Timanfaya, următoarea vizită esențială, deoarece are o parcare unde puteți parca mașina și puteți avea acces cu autobuzul.

De aici se pot obține cele mai bune vederi panoramice ale zonei vulcanice din jur Uimitor!

Parcul Național Timanfaya

Parque-Nacional-Timanfaya

Vechi de trei secole, acesta este la originea celui mai special peisaj de văzut în Lanzarote , unul dintre cele mai importante parcuri naturale din Spania.

Pentru a avea acces în parc trebuie să plătiți o taxă de intrare de 10 € de persoană, deoarece nu există intrare gratuită, acest bilet include un tur cu autobuzul al celor mai frumoase locuri din parcul național.

De asemenea, dacă doriți să parcurgeți unul dintre cele mai populare trasee de drumeție din Timanfaya pentru a vă cufunda în acest mediu minunat, trebuie să le rezervați din timp. Bucurați-vă de cel mai uimitor loc de pe insulă! Petreceți noaptea în micul sat Uga.

Ghid turistic Lanzarote: Ziua 3

Ultima zi pe insulă...

Uga

Uga

Dimineața, faceți o scurtă plimbare prin fermecătorul sat Uga, cunoscut pentru apropierea sa de Parcul Național Timanfaya.

Deși are un farmec care o face specială, străzi mici, cu atmosfera unui mic sat rural și o arhitectură tradițională canariană marcantă , unde culoarea predominantă pe toate străzile este albul, cu un contrast deosebit cu mediul vulcanic negru.

La Geria

La-Geria

Continuați ziua cu un traseu rutier prin La Geria, considerat unul dintre cele mai frumoase drumuri de pe insulă , datorită peisajului său deosebit, amețitor și unic, cauzat de rămășițele erupției vulcanice de acum câțiva ani. Traseul de la Uga în direcția Playa de Famara pentru a acoperi întreaga regiune La Geria.

Este un loc curios, pentru că se caracterizează prin cultivarea viței de vie, găuri săpate în cenușa vulcanului pentru a proteja plantele de vânt. Foarte interesant!

Puteți chiar să vizitați unele dintre cramele din zonă pentru a vă cufunda pe deplin în această zonă.

Playa de Famara

Playa-de-Famara

Plajă ideală pentru surferi și pentru pasionații de sporturi nautice, atât amatori cât și începători, este una dintre cele mai populare plaje datorită varietății de valuri .

Este frecventată atât de localnici, cât și de turiști, o plajă sălbatică și naturală în cea mai pură stare a sa.

Mirador de Haría

Mirador-de-Haria

Faceți o oprire la acest frumos punct de belvedere, cunoscut și sub numele de punctul de belvedere Malpaso, proiectat de prestigiosul artist canarian César Manrique.

De aici vă puteți bucura de priveliști fascinante ale Oceanului Atlantic, ale vulcanului Corona și ale micului oraș Haría, considerat una dintre cele mai frumoase priveliști panoramice din Lanzarote .

Cueva de Los Verdes

Cueva-de-Los-Verdes

Înainte ca soarele să apună, mergeți la Cueva de los Verdes, un tunel format de vulcanul Corona, unul dintre cele mai extinse și ciudate tuneluri din lume .

Taxa de intrare este de 9,50 € cu o reducere de 20% începând cu ora 15:00, vizita durează 50 de minute.

Pătrundeți în măruntaiele insulei Lanzarote și descoperiți acest loc magic pe care ni-l oferă natura.

Haría

Haria

Încheiați ziua descoperind ceea ce se numește cu afecțiune 'Valea celor o mie de palmieri', una dintre cele mai speciale municipalități de pe insulă .

Se remarcă prin microclimatul său, datorită căruia este una dintre cele mai verzi zone din Lanzarote, în Haría se găsește cea mai mare parte a florei indigene, în special speciile endemice populare.

Vizitați punctul de belvedere Mirador de los Helechos, de unde puteți contempla marea livadă de palmieri a orașului, o priveliște fascinantă.

Descoperiți Casa del Palmeral, o casă-muzeu a lui César Manrique, precum și plimbarea prin piața populară de pe stradă, un sat cunoscut pentru produsele sale de artizanat, perfect pentru a încheia ziua și a vă bucura de atmosfera locului!

Sfaturi pentru un traseu de 3 zile în Lanzarote

Este important ca, înainte de a călători, să cunoașteți câteva sfaturi utile înainte de a începe traseul în jurul acestei frumoase insule.

Cel mai bun mod de a vă deplasa pe insulă și de a vă face un itinerar perfect este să închiriați o mașină în Lanzarote , deoarece este un mod confortabil, practic și gratuit de a vă deplasa.

Deși insula dispune de un număr mare de mijloace de transport în comun care leagă cele mai turistice locuri de pe insulă, dar faptul că trebuie să vă faceți griji cu privire la orare, prețuri, stații și puncte de plecare este un handicap pe care îl puteți evita.

În plus, este ușor să conduci în jurul Lanzarte, deoarece are direcții ideale.

Cele mai vizualizate pagini