O escapadă perfectă către Lisabona include TUR GRATUIT

Lisabona este orașul perfect pentru cei care au nevoie să se deconecteze de la rutina zilnică într-o vacanță în familie. Are o mulțime de locuri de distracție pentru cei mici și cei mari deopotrivă, inclusiv Acvariul și Grădina Zoologică din Lisabona, două locuri în care se vor distra cu siguranță (și tu, dacă îți place acest gen de lucruri). Este, de asemenea, un oraș foarte interesant pentru pasionații de artă și, în general, pentru toți cei care vor să se relaxeze.

lisboa-en-3-dias

Să călătoresc la Lisabona în trei zile, este posibil?

Lisabona nu este un oraș atât de mare ca alte capitale europene, așa că nu veți avea nicio problemă în a vizita cele zece obiective turistice pe care vi le propunem în acest itinerar pentru o excursie la Lisabona în trei zile. De fapt, adevărul este că, dacă nu aveți de gând să vizitați Lisabona cu copii, puteți reduce din itinerariu acele locuri care nu vă interesează prea mult, deoarece au un farmec mai plăcut pentru familie.

Sfaturi pentru călătoria în Lisabona

Vă recomandăm să faceți un tur gratuit. Ce este un tur gratuit? Este un tur ghidat TOTAL GRATUIT. Și poate credeți că este foarte greu să le găsiți... Ei bine, de aici puteți să vă rezervați GRATUIT TURUL ÎN LISABONA Total gratuit și în limba engleză. Realizat de experți în istoria orașului. Nu vă gândiți de două ori!

Un alt sfat este să vă deplasați pe jos sau cu mijloacele de transport în comun: metrou, autobuz, tramvai și funicularele exclusive. Puteți obține biletul de 24 de ore pentru a-l folosi în toate mijloacele de transport sau puteți cumpăra Lisbon Card, care include utilizarea tuturor mijloacelor de transport

Ce să vezi în Lisabona în 3 zile

În itinerariul nostru prin Lisabona în 3 zile vom găsi câteva monumente istorice foarte importante în istoria orașului și a țării, câteva locuri în care puteți petrece câteva ore distractive, cum ar fi Grădina Zoologică sau Acvariul din Lisabona, și alte locuri care vă vor plăcea fără îndoială. Începem!

Excursie la Lisabona: Ziua 1

În prima zi de excursie contăm ca și cum am porni foarte devreme dimineața, când trebuie să pleci din locul în care ești cazat pentru a merge la Castelul Sfântul Gheorghe. În plus, vom vizita cel mai faimos cartier din Lisabona și două dintre cele mai importante monumente ale orașului.

Castelul Sfântul Gheorghe

Vizita dumneavoastră în Lisabona începe la Castelul Sfântul Gheorghe, unul dintre cele mai importante obiective turistice din oraș, care poate fi văzut din orice punct al orașului. Cele mai vechi părți ale structurii castelului au fost construite de vechii romani, cu modificări ulterioare de către vizigoți și apoi de către mauri. Castelul a fost, de fapt, un palat arab fortificat în secolul al XI-lea.

castillo-de-san-jorge

Când orașul a fost cucerit de regele Alfonso Henrique I în 1147, cu ajutorul cruciaților din nordul Europei, castelul a devenit reședință regală, precum și tribunal regal, sediu episcopal și arhive regale. În semn de recunoștință pentru ajutorul cruciaților, castelul a fost numit după Sfântul patron al Angliei, Sfântul Gheorghe.

Acest act de aderare simbolizează, de asemenea, pactul anglo-portughez, semnat în 1371. Castelul a fost scena multor evenimente importante și încoronări, deși structura a fost ulterior avariată de cutremurul din 1755 și a suferit numeroase renovări. Din fericire, zidurile fortificate și turnurile originale au supraviețuit cutremurului.

Astăzi putem vedea rămășițele palatului regal și ale castelului în expoziția arheologică a castelului, iar cetatea a fost restaurată. Și continuăm cu cartierul Alfama, unul dintre cele mai renumite cartiere din Lisabona.

Cartierul Alfama

Cartierul Alfama este unul dintre cele mai frumoase din oraș și este alcătuit din străzi înguste, pietruite, care sunt oarecum abrupte, așa că este întotdeauna mai bine să începeți explorarea Alfama de sus.

Barrio-alfama-antiguo-lisboa

O plimbare prin Alfama, pornind de la punctul de belvedere Santa Lucia, de unde aveți una dintre cele mai bune priveliști ale întregului cartier. Această plimbare vă va oferi o idee despre modul de viață tradițional din Lisabona și despre cum arăta cea mai mare parte a Lisabonei înainte de a deveni un oraș îmbogățit. În Alfama se află, de asemenea, Panteonul Național și Biserica Sfântul Anton, câteva locuri care ar trebui să vă completeze vizita în acest cartier.

Aici puteți găsi mici cafenele de cartier, piețe publice, biserici, panouri de faianță, case vopsite în alb, balcoane din fier forjat și haine colorate atârnate la ferestre. Este ca o gură de aer proaspăt dacă ești obișnuit cu agitația unui oraș mare.

Biserica Sé

Încheiem turul nostru prin Alfama vizitând Catedrala Sé, inspirată de catedrala Notre Damme, puteți face câteva fotografii minunate ale fațadei sale în timp ce sute de tramvaie trec pe lângă ușa sa. O vizită în interior, pentru a vedea vitraliile și capelele fantastice, durează puțin peste 15 minute; dacă doriți să vă bucurați de Cloister și de curte, trebuie să plătiți, dar vizita în interior este gratuită.

iglesia-de-la-se

După ce ați văzut catedrala, dacă continuați să mergeți drept înainte, veți ajunge în Piața Martin Moriz, una dintre cele mai importante piețe din centrul Lisabonei (dacă ați vizitat Castelul Sfântul Gheorghe, acest nume vă va suna cunoscut, deoarece legenda spune că el a fost cel care a permis recucerirea castelului prin sacrificarea propriei vieți). Această piață plină de viață este începutul următoarei noastre atracții.

Linia de tramvai nr. 28

V-ați plimbat deja prin Alfama și cu siguranță v-ați îndrăgostit de străzile sale, de pantele sale, de casele sale frumoase și de atmosfera sa magică. Acum este timpul să încheiem ziua văzând-o pe șine. Cel mai faimos tramvai din Lisabona face o călătorie foarte interesantă prin partea veche a orașului. O călătorie de aproximativ 1:30h care vă va ghida prin cartierele pitorești Alfama și Chiado.

tranvia-28-lisboa

Sfat: Cel mai bun moment este începând cu ora 19:00, nu prea sunt cozi și vă puteți bucura de turul turului confortabil, stând jos. Dacă mergeți dimineața, va trebui să așteptați la cozi lungi, iar tramvaiul este supraaglomerat, astfel încât călătoria va fi destul de inconfortabilă în picioare (atenție la hoții de buzunare la această oră, care pot profita de aglomerație pentru a vă lua lucrurile în timp ce vă bucurați de călătoria aglomerată).

Excursie la Lisabona: Ziua 2

Începeți cea de-a doua zi cu un mic dejun copios, pentru că astăzi veți petrece dimineața la Acvariul din Lisabona. De fapt, acest loc, împreună cu grădina zoologică din Lisabona, așa cum am menționat la început, fac ca acest itinerar să fie perfect pentru o vacanță în familie.

Mănăstirea Ieronimii

Mănăstirea este o mănăstire a Ordinului militar al Sfântului Ieronim și este un exemplu remarcabil de arhitectură gotică târzie, fiind inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Mănăstirea a fost construită din ordinul regelui Manuel I.

monasterio-de-los-jeronimos-lisboa

A fost finalizată în 1601 și a fost predată Ordinului Sfântului Ieronim, după care a devenit sediul acestei comunități religioase până în 1833. Marele complex mănăstiresc este situat pe malul râului Tagus. Structura a fost parte integrantă a istoriei Portugaliei în ultimele cinci secole, nu în ultimul rând pentru că edificiul a fost locul de înmormântare al familiei regale, iar locul este renumit pentru că Vasco da Gama și-a petrecut noaptea înainte de a pleca în expediția sa spre Orient.

De asemenea, are un muzeu cu mai multe săli de expoziție, inclusiv unele destul de interesante de artă funerară egipteană și o alta de inscripții în piatră.

Monumentul Descoperirilor

Monumentul Descoperirilor a fost construit în momentul în care exploratorii portughezi au pornit peste oceane în căutarea Lumii Noi. Din acest moment, Portugalia s-a extins (cel puțin din punct de vedere comercial) către destinații îndepărtate precum India și Orientul Îndepărtat.

monumento-de-los-descubrimientos-lisboa

Monumentul a fost proiectat de José Ângelo Cottinelli Telmo și creat de Leopoldo de Almeida în 1939 ca atracție temporară pentru Expoziția Universală Portugheză din 1940. După expoziție, a fost dezmembrată, dar în 1960 a fost reconstruită sub conducerea arhitectului António Pardal Monteiro și a inginerului Edgar Cardoso. Ei bine, cu aceasta se încheie prima noastră zi în Lisabona!

Turnul Belém

Acest turn de apărare foarte impresionant (numit oficial Turnul Sfântului Vincențiu) a fost construit pe o stâncă în râul Tagus, dar în ultimii ani nivelul apei s-a schimbat și acum se află pe malul râului.

la-torre-de-belem

Turnul a fost finalizat în 1520, în timpul domniei lui Manuel I, și a servit ca unul dintre turnurile de apărare construite pentru a proteja portul. Marinarii și exploratorii veneau să vadă turnul în timp ce se apropiau de port, iar acesta a devenit un simbol al casei pentru marinari. Astăzi, turnul este un sit UNESCO. Odată terminată vizita, este momentul potrivit pentru a ne întoarce în centrul Lisabonei și a ne continua traseul.

Piața Comerțului

Vechea piață în care se desfășura comerțul cu mărfuri care ajungeau cu vaporul și unde se comercializa unul dintre cele mai caracteristice produse ale Lisabonei: codul. Este o piață imensă care leagă promenada de la malul mării de centrul orașului prin Arcul de Triumf. Puteți urca pe el și să vă bucurați de una dintre cele mai bune priveliști ale orașului.

plaza-do-comercio

Piața Rossio

Una dintre piețele principale ale orașului, cu multă viață în jurul ei și pe străzile din jur. În jurul acestuia se găsesc baruri și restaurante de toate felurile. Cu adevărat impresionantă este gara care se află chiar înainte de a ajunge în Plaza de los restauradores.

plaza-rossio

Elevador de Santa Justa

Pe una dintre străzile care converg spre piața Rossio (în drum spre Plaza del Comercio) veți găsi acest ascensor ciudat, care, spre deosebire de altele, nu este un ascensor de tip tramvai, ci un turn în stil neogotic, forjat în fier, cu un lift și o pasarelă care leagă centrul de cartierul Chiado.

elevador-santa-justa

Și cu asta s-a încheiat a doua zi!

Călătorie la Lisabona: Ziua 3

A treia și ultima zi în Lisabona este puțin mai relaxată decât cele precedente, deși nu credeți că vă vom lăsa să vă odihniți încă, trebuie să ne bucurăm de obiectivele turistice importante ale orașului, să cunoaștem cartiere foarte interesante și să ne odihnim puțin după-amiaza. Sau un traseu alternativ care vă va lăsa fără cuvinte, cum ar fi o excursie la Sintra.

Elevador da Gloria

La începutul Pieței Restauradores, pe partea dreaptă (dacă ne îndreptăm spre centru), vom găsi Elevador da Gloria, care ne va duce pe un funicular clasic în cartierul superior și chiar lângă punctul de belvedere al lui San Pedro de Alcántara. O plimbare foarte tipică și plăcută de mai puțin de 5 minute. Puteți urca dealul și pe jos... Eu prefer Funicularul.

elevador-da-gloria

Punctul de belvedere din San Pedro de Alcántara

Acesta este unul dintre cele mai multe puncte de belvedere cu vedere la oraș și, de asemenea, cel mai popular dintre toate. De aici puteți avea vederi spectaculoase asupra Castelului San Jorge, a Bisericii San Vicente și a centrului orașului. Este situat în Bairro Alto, în Grădina António Nobre.

mirador-de-san-pedro-de-alcantara-lisboa

Această grădină are două niveluri, iar grădinile geometrice de pe terasa inferioară prezintă busturi ale eroilor locali și ale zeilor mitologici greco-romani. Nivelul superior este cel mai popular și aici vă puteți bucura de verdeață, vă puteți așeza pe o bancă pentru a vă odihni și a lua o gustare sau pentru a privi statuia fondatorului unui ziar local, Eduardo Coelho.

Există, de asemenea, o fântână în stil baroc, care sporește farmecul grădinii. În timpul zilei, grădina este calmă și liniștită, dar noaptea, adolescenții din zonă își petrec adesea timpul aici, așa că nu vă recomandăm să mergeți noaptea, pentru orice eventualitate. Nu este vorba că suntem suspicioși față de portughezi, departe de asta, dar suntem spanioli și, după cum spune proverbul, 'niciodată nu se știe' (nu se știe niciodată).

Muzeul San Roque și Muzeul de Artă Sacră

iglesia-museo-de-San-Roque

Muzeul și biserica se află alături și, deși din exterior nu par prea impresionante, interiorul bisericii este unul dintre cele mai impresionante din oraș. Te lasă fără cuvinte. Lângă biserică se află Muzeul de Artă Sacră.

museo_arte_sacra

Acesta este un muzeu neobișnuit, unde puteți găsi haine liturgice, costume și artefacte religioase. Există pelerine de aur și argint brodate în mod complicat, bijuterii și haine încrustate cu bijuterii. Există, de asemenea, o colecție de argintărie barocă și picturi din secolul al XVI-lea.

Chiado

 

Una dintre cele mai caracteristice zone ale Lisabonei pentru atmosfera sa unică. Casele cu fațade de faianță, bisericile, promenadele și intersecțiile fac din această zonă a capitalei portugheze o plimbare plină de viață. Foarte interesantă este Rua Garrett, unde se găsește cea mai bună atmosferă din întregul cartier.

Statuia lui Pessoa și Cafe da Brasileira

La începutul străzii Garrett se află statuia lui Fernando Pessoa, unul dintre cele mai interesante puncte din Chiado, o fotografie acolo este obligatorie. Chiar lângă ea se află Cafeteria Brasileira și terasa sa plină de viață, unul dintre centrele nevralgice ale istoriei recente a cartierului Chiado. Aspectul său actual este la fel ca în 1922. Frecventat de artiști încă de la deschidere, a devenit un loc de cult pentru intelectualitatea din Lisabona.

estatua-fernando-pessoa

Podul Vasco da Gama și Parcul das Naçoes

Mâncați undeva și, după masă, mergeți la Podul Vasco da Gama, cel mai faimos pod din Lisabona. Are o lungime de 17 km, iar când a fost construit, în 1998, era cel mai lung pod din Europa. De fapt, 10 kilometri de pod sunt deasupra apei, deoarece trece peste râul Tagus. Podul a costat 1 miliard de dolari și a fost construit în 18 luni.

Vasco-da-Gama-puente

La proiectarea podului, inginerii au trebuit să țină cont de curbura pământului, astfel că acesta este format din mai multe secțiuni susținute de piloni. Podul este traversat de șase benzi de circulație, iar în prezent există planuri de a adăuga încă două benzi în viitor, dacă traficul va crește. Șoferii trebuie să plătească în jur de 2,65 euro pentru a traversa podul de la sud la nord, dar pe ruta spre sud nu există taxă de trecere. Iar pentru restul zilei, odihnă! Am ajuns la finalul călătoriei noastre la Lisabona în trei zile.

parque-de-las-naciones

Bonus Extra: Excursie de o zi la Sintra.

Dacă avem o zi în plus, ar trebui să o folosim pentru a vizita Sintra, care se află la doar 30 de minute de Lisabona. Sau, dacă avem 3 zile la dispoziție, putem comprima cele mai interesante părți din zilele 2 și 3 într-o singură zi și să lăsăm o zi pentru această excursie. Cu siguranță merită.

O excursie pe cont propriu cu mașina, trenul sau autobuzul ne va da timp într-o zi să vedem cele 3 atracții turistice principale ale orașului: Quinta da Regaleira, Palatul Pena și Castelo dos Mouros.

De asemenea, puteți rezerva excursia completă din Lisabona în cadrul unuia dintre numeroasele tururi oferite de hoteluri și agenții. Sau o puteți rezerva de aici, cu un ghid în limba engleză și cu garanția deplină că nu plătiți niciun cost suplimentar pentru excursie. Vedeți excursia la Sintra

Quinta da Regaleira

quinta-do-regaleira

La cinci minute de mers pe jos de centrul istoric al orașului Sintra (și la 15 minute de gară) veți găsi acest impresionant domeniu și palat al fanteziei romantice. Plină de aluzii la misticism, alchimie și templieri. Zeci de grote subterane, o fântână de inițiere, o capelă de familie și lacuri, cascade și grădini îi vor lăsa pe vizitatori fără cuvinte înainte de a intra în spectaculosul palat. Un sit din patrimoniul mondial UNESCO. Intrarea costă 6 euro. Vizita durează aproximativ 2 ore, dacă doriți să o vedeți și să vă bucurați de ea pe îndelete. Merită din plin.

Palatul Da Pena

La aproximativ 20 de minute cu autobuzul sau cu tuk tuk de centrul istoric se află Palatul și Parcul Național da Pena. Parcul de 200 de hectare este un monument al naturii, cu iazuri, lacuri și puncte de belvedere cu priveliști frumoase asupra palatului.

palacio-nacional-da-pena

Palatul este un fantastic ansamblu arhitectural în stil romantic. A fost construit în secolul al XIX-lea ca reședință regală de vară. Construcția este inspirată de decorurile de operă și îmbină detalii din stiluri total diferite, cum ar fi egiptean, renascentist, mudejar și oriental.

Intrarea în parc costă 6 euro pentru intrarea în parc și 14 euro pentru intrarea în palat. Dacă doriți transport de la intrare până la palat este cu 3€ mai mult (vă scutiți de o urcare destul de intensă de 15 minute). Cu toate acestea, coborârea merită plimbarea pentru a vă bucura de priveliști și de parc.

Castelo dos Mouros

La doar 5 minute de Palacio da Pena începe o alee fermecătoare, înconjurată de verdeață și de rămășițe ale vieții din castel cu secole în urmă. Odată intrat înăuntru, priveliștea din turnuri este spectaculoasă, în special priveliștea pentru a fotografia Palatul Pena.

castelo-dos-mouros

Călătorind la Lisabona cu copii

Lisabona este un oraș frumos, cu mult farmec, să ne pierdem pe străzile pietruite și pe pantele sale unice este ceva de care orice adult se poate bucura și aprecia, dar dacă călătorim cu copii ar trebui să căutăm activități concepute pentru ei și care îi pot distra. În acest caz, vă recomandăm să combinați ceea ce vă interesează cel mai mult pe traseul propus de noi cu următoarele atracții turistice concepute special pentru copii, dar de care orice adult se poate bucura la fel de mult.

Grădina Zoologică din Lisabona

Lisboa_Zoo

Grădina Zoologică din Lisabona este una dintre principalele atracții ale orașului și oferă grădini frumoase și umbroase și un mediu natural recreat pentru cele 2.000 de animale care locuiesc aici. Grădina zoologică își propune să recreeze locuri din întreaga lume, să întâlnească animale de pe toate continentele. A fost construită în 1884 și astăzi este una dintre cele mai bune grădini zoologice din lume.

Există o fermă pentru copii, unde cei mici pot mângâia animalele, precum și un trenuleț Zoo și tot felul de evenimente și activități pentru întreaga familie.

Pe lângă animalele terestre, grădina zoologică găzduiește și câteva creaturi acvatice, în special delfini, precum și lei de mare (există spectacole regulate cu delfini). În apropiere se află parcul de distracții Animax și alte locuri de divertisment, dacă nu sunteți prea pasionați de grădina zoologică.

Acvariul din Lisabona

Deschis în 1998, Acvariul din Lisabona a fost punctul culminant al celei de-a 20-a Expoziții Mondiale a secolului. Acesta este cel mai mare acvariu acoperit de pe continent și este dedicat provocărilor de mediu cu care se confruntă conservarea în prezent. Rezervoarele sunt aranjate într-un mod care arată că, în esență, există un singur ocean global și că mediul marin este un corp de apă continuu.

acuario-de-lisboa

Patru habitate principale (Antarctica, Pacificul temperat, Atlanticul de Nord, Tropical și Indian) duc în bazinul central, unde se unesc, dar sunt separate de panouri acrilice transparente. Bazinul central principal are o suprafață de 1.000 m², iar în fiecare dintre cele patru habitate se pot auzi sunetele înregistrate în acea parte a lumii.

Printre numeroasele specii care pot fi văzute aici se numără pinguini, crustacee, anghile, arici de mare, mreană, baracuda, pești soare, păianjeni, rechini, vidre, melci de mare, corali și caracatițe. Există, de asemenea, o zonă dedicată amfibienilor.

Vizitați Lisabona în trei zile. Concluzii

Sperăm că acest itinerar de 3 zile la Lisabona v-a plăcut la fel de mult ca și nouă. Este adevărat că, de data aceasta, am încercat să includem mai multe obiective turistice cunoscute decât în alte itinerarii, dar dacă acestea nu vă interesează, puteți profita de ocazie pentru a vizita alte părți fantastice ale acestui oraș, pentru a merge într-un bar local unde se joacă un meci de fotbal sau orice altceva care vă face plăcere. În orice caz, Lisabona merită cu siguranță o vizită.

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru pentru Lisabona în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini