Ljubljana în 3 zile Ghid complet Tur gratuit de cadouri

Capitala Sloveniei este una dintre cele mai actuale și mai căutate destinații pentru turiști, în ciuda dimensiunilor sale reduse, găzduiește un număr mare de monumente de diferite stiluri arhitecturale.

Un oraș marcat de istorie, plin de locuri de descoperit atât în orașul vechi, cât și în împrejurimile Ljubljana.

liubliana-en-3-dias

Ce să vezi în Ljubljana în 3 zile

Este un oraș ideal de vizitat în 3 zile, în acest ghid de 3 zile în Ljubljana veți descoperi ce destinații nu puteți rata, pentru a profita la maximum de șederea dumneavoastră.

Este perfect pentru a te plimba pe jos până ajungi la principalele monumente și dispune, de asemenea, de un transport public excelent pentru a ajunge în diferite zone ale orașului sau în împrejurimi.

FREETOUR Cadou pentru Ljubljana: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă cu un CADOU, un TUR GRATUIT al Ljubljana cu un expert local în limba engleză, care vă va ghida prin centrul istoric al capitalei slovene și prin principalele sale atracții turistice. Rezervați-vă aici turul GRATUIT al Ljubljana.

Ghid turistic Ljubljana: Ziua 1

Prima zi este dedicată cunoașterii orașului Ljubljana, a tuturor locurilor și monumentelor sale emblematice. Începem!

Piața Centrală

Mercado-Central-Liubliana

Începeți turul orașului de la unul dintre marile clasice ale centrului orașului , marea piață centrală, un loc aglomerat și plin de viață. Nu aveți voie să o ratați!

Este în aer liber, ceea ce îl face o zonă perfectă pentru a te plimba, iar atmosfera de aici este întotdeauna plină de viață.

Puteți găsi o mare varietate de produse proaspete, perfecte pentru a gusta unele dintre cele mai tipice produse sau mâncăruri din Ljubljana, cărora nu le veți putea rezista.

Pe lângă posibilitatea de a cumpăra suveniruri, există și standuri de artizanat unde puteți găsi tot felul de curiozități și suveniruri.

Catedral de San Nicolás

Catedral-de-San-Nicolas

Vizitați Catedral de San Nicolás, situată la câțiva metri de piață, o clădire gotică originală, remodelată ulterior în stil baroc.

Nu este una dintre cele mai frumoase biserici, dar are câteva elemente care o fac unică și merită vizitată .

Se remarcă prin marea sa ușă principală în care este reprezentată istoria orașului, iar în interior se remarcă prin frescele sale baroce, autentice opere de artă!

Castelul Ljubljana

Castillo-de-Liubliana

Castelul este unul dintre cele mai vizitate locuri din oraș , aproape complet renovat pentru a arăta starea sa originală.

Există două intrări, una este gratuită și permite accesul la aproape tot castelul, cu excepția muzeului de păpuși și a turnului de observație. Puteți intra în aproape toate încăperile, în închisoare, în expoziția de arme și în punctul de belvedere din sud.

Taxa de intrare este de 13 euro, cu o plimbare cu funicularul. Nu merită să plătiți taxa de intrare, puteți plăti 2 euro pentru a urca cu funicularul, puteți vedea castelul gratuit și puteți coborî prin intrările pietonale, care sunt confortabile și accesibile.

Priveliștea de la castel este minunată, orașul Ljubljana la picioarele tale.

Podul Dragonului

Puente-de-los-Dragones

Acesta este unul dintre cele mai emblematice locuri din orașul Ljubljana și chiar din Slovenia. Este foarte aglomerat, oferă o priveliște frumoasă și oferă acces la o zonă mare de restaurante situată pe ambele maluri ale râului.

Acesta este un pod simplu, dar deosebit de faimos. Dragonii săi sunt semnul distinctiv și cel mai cunoscut simbol al capitalei Profitați de ocazia de a vă fotografia cu ei!

Piața Preseren

Plaza-Preseren

În cele din urmă, vizitați Piața principală din Ljubljana , unde puteți aprecia pe deplin arhitectura incredibilă a orașului, deoarece aici se află unele dintre cele mai emblematice clădiri.

Este cunoscută și pentru statuia lui France Preseren, un renumit poet al orașului, alături de soția sa goală. Ani de zile, statuia a fost subiectul multor controverse din cauza nudității sale în fața unei biserici franciscane a Adormirii Maicii Domnului, atât de mult încât în multe zile apărea îmbrăcată. Curios!

Ghid turistic Ljubljana: Ziua 2

A doua zi este dedicată descoperirii unora dintre cele mai vizitate zone ale orașului, pe care cu siguranță nu trebuie să le ratați.

Primăria

Ayuntamiento-Liubliana

Începeți dimineața cu o vizită la Primărie, o clădire frumoasă, precum și la clădirile adiacente cunoscute sub numele de Casa Lichtenberg și Souvan.

Aceasta este o bijuterie arhitecturală din 1484, cu un aer italienesc.

Puteți intra în interior, deși vizita este scurtă, merită să vă opriți, nu ratați statuia lui Hercule, foarte reprezentativă în oraș, aflată în vestibulul acesteia.

Fântâna celor trei râuri din Carniola

Fuente-de-los-tres-rios-de-Carniola

Lângă primărie se află fântâna celor trei râuri din Carniola, cu un aer italian, sculptorul ei, Francesco Robba, s-a inspirat din cea din Roma, din Piazza Navona.

Din 2006, singurul lucru pe care îl puteți vedea în piață este o replică, deoarece a fost mutat la Galeria Națională pentru a-l proteja de intemperiile vremii.

Fântâna reprezentând cele trei râuri din Slovenia este cea mai cunoscută lucrare a sa, o bijuterie a stilului baroc.

Muzeul Național

Museo-Nacional

Un excelent muzeu de istorie cu o colecție din epoca romană până în prezent , care are și un muzeu de științe naturale.

Este un tur detaliat și interesant, ideal pentru a cunoaște în profunzime istoria orașului, unde se pot găsi piese și vestigii de mare valoare artistică și istorică.

Are chiar și o sală cu schelete de animale preistorice și elemente botanice, un must-see!

Parcul Tivoli

Parque-Tivoli

Descoperiți cel mai frumos parc din Ljubljana, Parcul Tivoli, este plămânul verde al orașului , cel mai mare din capitală.

Dimensiunea sa este atât de mare încât pe o parte se învecinează cu centrul și pe cealaltă atinge dealul Reznik.

Perfectă pentru plimbare și relaxare, este un loc plin de zone de picnic și este obișnuit să vezi localnici făcând picnic pe gazon. Bucurați-vă de o plimbare pe ea!

Plimbare pe râul Ljubljanica

Paseo-por-el-Rio-Ljubljanica

Pentru a încheia ziua, plimbați-vă pe malul râului Ljubljanica, care este unul dintre cele mai pline de viață din oraș noaptea, datorită numeroaselor baruri și terase unde puteți bea un pahar la orice oră din zi sau din noapte.

Este ideal pentru a te relaxa și a savura fiecare colț al zonei, atmosfera este perfectă, un must!

Puteți profita de această ocazie pentru a lua masa într-unul dintre restaurantele sale și a vă bucura de priveliște, după care puteți bea ceva într-unul dintre pub-urile sale.

Ghid turistic Ljubljana: Ziua 3

A treia zi este dedicată trezirii devreme și cunoașterii uneia dintre cele mai cunoscute excursii din Ljubljana, apoi, întorcându-vă în oraș, puteți vizita unele dintre cele mai originale clădiri și cartiere pe care încă mai aveți de descoperit.

Peșterile Postojna

Mercado-Central-Liubliana

Dimineața, mergeți la Peșterile Postojna, situate la 20 de minute de oraș, unul dintre obiectivele turistice obligatorii din Slovenia, o atracție turistică de neegalat .

Este o comoară a naturii, considerată una dintre cele mai frumoase peșteri din lume, plină de formațiuni calcaroase și cu o lume animală fascinantă în interior - un paradis subteran!

Puteți vizita peștera cu ajutorul unei mici căi ferate, în timp ce un ghid vă va arăta marile comori naturale pe care le adăpostește acest loc fascinant.

Taxa de intrare de bază este de 26 € în sezonul scăzut și de 28 € de persoană în sezonul înalt.

Muzeul Casa Plecnik

Înapoi în oraș, vizitați Muzeul Casa Plecnik, un muzeu interesant. Plecnik a fost un arhitect important al orașului Ljubljana , astfel încât casa sa a devenit un muzeu. A fost cel mai faimos arhitect din Slovenia, iar casa este păstrată cu multe obiecte originale din perioada în care a trăit.

Este interactiv și fascinant, deoarece puteți cunoaște câteva noțiuni de bază de arhitectură, deși se concentrează în special pe viața acestui om de prestigiu.

Triplu pod

Puente-triple

Vizitați mai târziu unul dintre cele mai deosebite locuri din Ljubljana , este vorba de trei poduri într-unul singur, o comoară arhitecturală fascinantă și unică.

Conectarea a două părți pline de viață ale orașului, a fost inițial doar un pod obișnuit. În secolul al XX-lea au fost construite cele două poduri laterale, cu scări de o parte și de alta pentru a coborî pe terasele de pe malul râului, unul dintre marile simboluri ale orașului!

Zgârie-norii Neboticnik

Rascacielos-Neboticnik

Dacă vrei să te bucuri de cea mai bună priveliște a orașului trebuie să urci pe terasa Neboticnik, un bar situat în vârful acestui zgârie-nori.

De aici vă puteți bucura de cele mai incredibile priveliști panoramice, cu orașul vechi și castelul la picioarele dumneavoastră, intrarea în interiorul său este gratuită, este obligatoriu doar să beți ceva.

Prețurile sunt un pic mai mari decât în celelalte locuri din oraș, deși nu sunt abuzive, merită să plătești puțin mai mult pentru a contempla priveliștile minunate.

Metelkova

Metelkova

Pentru a încheia itinerariul prin oraș, vă recomand să descoperiți Metelkova. Acesta este cel mai alternativ și boem cartier din Ljubljana. În antichitate era o zonă abandonată, plină de barăci militare din Imperiul Austro-Ungar, dar în 1993 a început să reapară datorită voluntarilor care au umplut clădirile cu picturi murale.

De atunci, a devenit o zonă boemă, unde se organizează numeroase expoziții temporare, concerte și baruri alternative.

Sfaturi pentru o excursie de 3 zile la Ljubljana

Documentele necesare pentru a călători la Ljubljana sunt simple datorită faptului că sunteți cetățean al Uniunii Europene, veți avea nevoie doar de o carte de identitate valabilă , deși este recomandabil să aveți la dumneavoastră și pașaportul.

Cel mai bun moment pentru a călători în Ljubljana este în lunile de vară, din iunie până în august, când temperaturile sunt cele mai ridicate și ploile sunt rare. Acest lucru vă va permite să profitați la maximum de călătoria dumneavoastră.

Cele mai multe unități acceptă plata cu cardul, cu excepția magazinelor mici, astfel încât puteți evita să aveți la dumneavoastră o mulțime de numerar.

Vești bune! Internetul mobil va funcționa perfect acolo, așa că veți evita să cumpărați o cartelă preplătită pentru această ocazie.

Este important să țineți cont de orele de deschidere ale locului, muzeele sunt deschise de marți până sâmbătă, de obicei se închid la ora 16:30.

Cele mai vizualizate pagini