Liverpool în 3 zile Ghidul Liverpool include cadou GRATUIT!

Este un oraș industrial tipic care, deși a fost grav afectat de criza din anii '70, a reușit să își reamenajeze clădirile mari, ceea ce a dat o nouă speranță orașului Liverpool. Astăzi, turismul cultural este una dintre principalele sale industrii.
Dacă vă gândiți să vizitați acest oraș, fiți atenți la ghidul nostru pentru trei zile în Liverpool și veți putea vedea tot ce este mai bun din el.

Liverpool-en-3-dias

Ce să vezi în Liverpool în 3 zile?

Liverpool, pe lângă faptul că este celebru pentru muzica sa (este orașul Beatles), vă va seduce și prin clădirile sale mărețe, cum ar fi promenada Pier Head, muzeele sale, catedralele sale, parcurile sale, echipele sale de fotbal și, bineînțeles, Albert Dorck.

Cel mai bun sfat pe care vi-l putem da pentru călătoria de trei zile în Liverpool este să faceți un TUR GRATUIT, aceste tururi ghidate fantastice sunt gratuite și sunt oferite de un expert în istoria orașului, vă vor permite să cunoașteți orașul și să vă faceți o idee despre ceea ce puteți vedea în Liverpool. Este cel mai bun mod de a vă începe călătoria. REZERVAȚI GRATUIT GRATUIT TURUL LIVERPOOL

Ghidul nostru Itinerariu:

Ghidul Liverpool: Ziua 1

În această primă zi, vă veți bucura de legenda Beatles, dar și de cunoașterea celei mai populare zone, Pier Head.

Statuia Beatles

The-Beatles-Statue-en-Liverpool

Statuia Beatles, opera sculptorului Andy Edwards, instalată din decembrie 2015 pe Pier Head din Liverpool, a fost donată de The Cavern Club pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a ultimului concert al trupei la Teatrul Empire din Liverpool.

Pier Head

Pier-Head-Liverpool

În această zonă se remarcă clădirile cunoscute sub numele de 'Cele trei grații ale orașului Liverpool':

Royal Liver Building: Proiectată de arhitectul Walter Aubrey Thomas și construită între 1908 și 1911, a fost una dintre primele clădiri din lume construite cu o structură din oțel și beton armat, având o înălțime de 90 de metri.

Royal-Liver-Building-Liverpool

Clădirea Cunard: Proiectată de arhitecții William Edward Willink și Philip Coldwell Thicknesse și construită între 1914 și 1917. Stilul clădirii este un amestec de stil italian și grecesc. De la construirea sa și până în anii 1960, a fost sediul companiei de transport maritim Cunard.

Clădirea portului Liverpool: Clădire în stil baroc proiectată de arhitecții Arnold Thornely și F.B. Hobbs și construită între 1904 și 1907. Între 2006 și 2009 a fost supus unei renovări majore, respectând caracteristicile sale originale.

Monumentul Reginei Victoria

Monument neobaroc magnific construit între 1902 și 1906 de sculptorul Charles John Allen.

Queen-Victoria-Monument-en-Liverpool

În centrul monumentului se află statuia reginei Victoria, între patru grupuri de coloane care susțin o cupolă deschisă, deasupra căreia se află o figură feminină înaripată.

The Cavern Club

Localul a devenit celebru în toată lumea pentru că a fost locul unde The Beatles și-au făcut debutul în 1961.

The-Cavern-Club-en-Liverpool

În deceniul următor, o mulțime de trupe au cântat la The Tavern Club, printre care Queen, The Rolling Stones, Elton John, The Who și John Lee Hooker.
Clubul și-a închis porțile în martie 1973 până în aprilie 1984, când a fost cumpărat de fotbalistul Thomas Smith, dar în 1989, când a trecut prin vremuri grele din punct de vedere financiar, și-a închis porțile.
Alan Lionel Sytner (1935 - 2006) a deschis celebrul club The Tavern Club, într-un subsol care fusese folosit ca adăpost antiaerian în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, inspirat de Le Caveau de la Huchette din Paris, dar a sfârșit prin a-l vinde în 1959 promotorului muzical Ray McFall (1926 - 2015).
Din 1991, doi prieteni, profesorul Bill Heckle și șoferul de taxi din Liverpool Dave Jones, l-au redeschis și continuă să îl administreze.

St. George's Hall

St George's Hall este o clădire neoclasică ce conține săli de concerte și tribunale, proiectată în 1838 de arhitectul Harvey Lonsdale Elmes.
Construcția a început în 1841, iar clădirea a fost inaugurată în 1854 (mica sală de concerte a fost deschisă doi ani mai târziu).

St

Elmes a murit în 1847, iar lucrările au fost continuate de John Weightman și Robert Rawlinson, până când, în 1851, Charles Cockerell a fost numit noul arhitect, Cockerell fiind în mare parte responsabil pentru decorarea interioară.
În anii 2000, clădirea a fost supusă unei restaurări ample, fiind redeschisă în cele din urmă la 23 aprilie 2007.

Statuia memorială Wellington

După moartea lui Arthur Wellesley Duce de Welington în 1852, Liverpool a decis să ridice un monument pentru a celebra realizările sale.

Wellington-Memorial-Statue-en-Liverpool

Figura care încoronează coloana este opera sculptorului George Anderson Lawson.
Lucrările de construcție a monumentului au început la mijlocul anului 1861, iar acesta a fost dezvelit doi ani mai târziu, deși nu era încă terminat, monumentul, așa cum îl vedem astăzi, nu a fost finalizat decât la sfârșitul anului 1865.

Ghidul orașului Liverpool: Ziua 2

A doua zi poate fi dedicată vizitării Tate Liverpool, Royal Albert Dock Liverpool și altele, precum Catedrala.

Tate Liverpool

Tate Liverpool, inaugurată la 24 mai 1988, a devenit una dintre cele mai vizitate galerii de artă din Marea Britanie, după Londra.
Tate-Liverpool

Royal Albert Dock Liverpool

Royal Albert Dock, inaugurat în 1846, este un complex de clădiri portuare și depozite, proiectat împreună de inginerul Jesse Hartley și arhitectul Philip Hardwick, și a fost primul complex de clădiri din Marea Britanie care nu a folosit lemnul ca element structural.

Royal-Albert-Dock-Liverpool

La doi ani după inaugurare, a fost modificat pentru a include primele macarale hidraulice din lume.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Royal Albert Dock a fost rechiziționat de Amiralitate pentru a fi folosit ca bază pentru navele Flotei britanice din Atlantic și a fost avariat în timpul raidurilor aeriene asupra orașului Liverpool
În 1972, docul a fost închis definitiv, până când, după aproape zece ani de neglijență, în 1981 au început lucrările de reamenajare, promovate de Merseyside Development Corporation, înființată în acest scop.
În cele din urmă, în 1984, Royal Albert Dock a fost redeschis oficial

Catedrala din Liverpool

Catedrala anglicană, proiectată de arhitectul Giles Gilbert Scott, a fost construită între 1904 și 1978.

Liverpool-Cathedral

Lungimea exterioară totală a catedralei este de 189 de metri, ceea ce o face cea mai lungă catedrală din lume, fiind, de asemenea, a treia cea mai înaltă clădire din orașul Liverpool.

Catedrala Metropolitană Hristos Regele Liverpool

Catedrala Metropolitană Liverpool, cunoscută oficial sub numele de Catedrala Metropolitană Hristos Regele, este sediul Arhiepiscopiei de Liverpool.

Metropolitan-Cathedral-Of-Christ-The-King-de-Liverpool

Autorul controversatului proiect a fost arhitectul Frederick Ernest Gibberd.
Catedrala a fost construită între 1962 și 1967.

Sefton Park

Parc public în sudul orașului Liverpool, cu o suprafață de aproximativ 950 000 m2. Terenul pe care îl ocupă a fost cumpărat de Consiliul Local în 1867 de la contele de Sefton pentru 250.000 de lire sterline.

Sefton-Park-Liverpool

Proiectarea parcului a fost atribuită arhitectului peisagist francez Édouard François André și arhitectului din Liverpool Lewis Hornblower la 20 mai 1872.
În 1983 a fost realizat un program major de îmbunătățiri ale parcului.

Ghidul orașului Liverpool: Ziua 3

A treia zi poate fi dedicată unei excursii la Reynolds Park, Speke Hall Avenue și Croxteth Hall Lane, aeroportul fiind aproape de Hall Avenue.

Parcul Reynolds

Parcul Reynolds este un parc de aproximativ 57.000 m2 care a fost deținut de familia Reynolds, care l-a donat orașului în 1929.

Reynolds-Park-en-Liverpool

Speke Hall

Speke-Hall-Liverpool

Speke Hall a fost construită în 1530, deși au existat clădiri anterioare pe amplasament, de către William Norris (1501 - 1568), deputat englez și primar al orașului Liverpool
A suferit numeroase modificări și extinderi până în 1598, iar grădinile din jur datează din anii 1850
Casa a fost deținută de familia Norris până în 1736; Richard Watt (care se îmbogățise din comerțul cu sclavi din Jamaica) l-a cumpărat în 1795 pentru 73.500 de lire sterline. 500 de euro, iar în 1943 casa a devenit proprietatea National Trust, la scurt timp după care a fost administrată de Consiliul Municipal din Liverpool din 1946 până în 1974, când a trecut în proprietatea Consiliului Județean Merseyside, care a întreprins un program de reparații structurale majore, finalizate în 1983.

Croxteth Hall

Croxteth-Hall-de-Liverpool

Aceasta este o proprietate care, până în 1972, a fost deținută de conții de Sefton, iar din acel an, în urma morții ultimului conte, Hugh William Osbert Molyneux, proprietatea a trecut în proprietatea Consiliului municipal Liverpool.
Casa originală a fost construită în jurul anului 1575 și a fost extinsă în diferite etape.
Regina Victoria, Prințul Albert și copiii lor au stat la Croxteth Hall pe 9 octombrie 1851 înainte de a vizita Liverpool.
Când domeniul a intrat în proprietatea Consiliului municipal Liverpool, consiliul a vândut o mare parte din el pentru a acoperi costurile de conservare a restului, dar aproximativ 2 km pătrați. Kilometri pătrați. Acestea rămân în proprietatea consiliului și sunt folosite ca parc rural deschis publicului.

Cele mai vizualizate pagini