Madrid în 3 zile GUIA EXPRESS: Madrid într-un weekend

Madrid, capitala plină de viață a Spaniei, este plină de muzee de artă de renume mondial, baruri de tapas și atracții culturale. Turiștii uită adesea că Madrid nu este doar capitala Spaniei, ci poate fi o destinație pentru oricine dorește să afle mai multe despre cultura și istoria Spaniei.

Multe dintre piețele publice din Madrid sunt centrul multor activități - în Plaza Mayor puteți găsi spectacole de stradă, iar în Puerta del Sol există întotdeauna o agitație de artiști de stradă, magazine și baruri. Dar să trecem la fapte, la itinerariul pe care vi-l recomandăm pentru 3 zile în Madrid .

madrid-en-3-dias

Este posibil să călătorești la Madrid în 3 zile?

Bineînțeles, deși este evident că, din cauza dimensiunii Madridului, suntem obligați să facem o selecție exhaustivă. Astfel, ne vom axa doar pe cele mai populare obiective turistice din Madrid Centro, lăsând pentru un alt itinerar, mai târziu, alte lucruri de văzut în afara acestei zone (care nu este deloc mică).

Acest lucru poate provoca confuzie în rândul turiștilor care sunt obișnuiți cu alte orașe al căror centru nu este decât un simplu cartier al orașului. Madrid Centro, dimpotrivă, are dimensiunile unui oraș mic și mare și, de aceea, rutina noastră de călătorie de 3 zile se va limita doar la lucrurile pe care le putem vedea în această zonă centrală a Madridului.

Ce să vezi în Madrid în 3 zile

Vom începe de la Puerta del Sol, iar de acolo ne vom îndrepta spre alte puncte de interes din Madrid pe care nu trebuie să le ratați. Cu toate acestea, nu uitați că itinerariul pe care vi-l propunem nu este în niciun caz obligatoriu. Puteți adăuga mai multe obiective turistice pe care vă interesează în mod deosebit să le vizitați sau le puteți înlocui fără probleme pe cele care vi se par mai puțin atrăgătoare cu altele (atâta timp cât aveți timp să completați itinerariul, la urma urmei, sunt doar 3 zile).

Să începem Ghidul cu un Cadou! Ei bine, sunt mai multe și puteți alege 1, 2 sau 3... Ce va fi? Un minunat tur gratuit realizat de experți în oraș! Iată cele 3 tururi gratuite principale pentru a vă înregistra gratuit în cel care vă interesează cel mai mult:

Rezervați turul dumneavoastră GRATUIT - Centrul Madridului - GRATUIT - Rezervați acum >
Rezervați turul dumneavoastră GRATUIT DE CINEMA ÎN MADRID - Un tur al principalelor platouri de filmare din Madrid GRATUIT - Rezervați acum >
Rezervați turul dumneavoastră GRATUIT DE CERVANTES - Descoperiți Barrio de las letras și casele lui Cervantes, Lope de Vega.... GRATUIT - Rezervați acum >

Călătorie în Madrid în trei zile: Ziua 1

La sosirea în Madrid, este normal să vă simțiți copleșit de sistemul complicat de metrou și de aglomerația agitată. Este normal, Madrid nu este degeaba capitala Spaniei, iar oamenii de aici se grăbesc mereu. Nu vă grăbiți să navigați prin metrou și întrebați oamenii dacă aveți probleme în localizarea locului în care stați - Madrid este un oraș foarte turistic, iar majoritatea oamenilor sunt foarte prietenoși atunci când îi întrebați.

După ce v-ați instalat și sunteți gata de acțiune, luați linia de metrou care leagă hotelul dumneavoastră de centrul istoric al Madridului și mergeți spre Puerta del Sol.

Puerta del Sol

madrid-puerta-del-sol

Centrul istoric al Madridului este relativ mare, dar de fapt este destul de compact și ușor de parcurs. Începe la Puerta del Sol, literalmente centrul Spaniei (acesta este punctul din care pornesc toate drumurile principale din Spania). Puerta del Sol este una dintre principalele piețe publice din Madrid, un loc de întâlnire popular pentru turiști și localnici.

Acolo se află două mici puncte de interes:

El Kilómetro 0. Acesta este punctul din care pornesc toate drumurile din Spania. Îl veți găsi cu ușurință, deoarece vor fi oameni care îl vor fotografia. Este o placă pe pământ.

Ursul și căpșunul. Emblema Madridului. Statuia se află chiar înainte de începutul străzii Montera. Veți vedea cât de mulți oameni fac poze cu această statuie.

În această piață vă puteți bucura adesea de spectacole de stradă și de spectacole de tot felul, dar nu vă lăsați distras, trebuie să continuați să mergeți! Puerta del Sol are, de asemenea, o mulțime de baruri și mici magazine unde puteți merge pentru a gusta din gastronomia tipic madrilenă și vă recomandăm să faceți acest lucru, deoarece tapas în Madrid sunt la ordinea zilei. După ce ați terminat aici, mergeți spre Plaza Mayor.

La Plaza Mayor

madrid-plaza-mayor

Pregătiți-vă buzunarul, dacă nu ați făcut-o deja, pentru că Plaza Mayor vă va ușura cu siguranță sarcina din portofel. În Plaza abundă magazinele de cadouri, buticurile și barurile de tapas, precum și artiștii de stradă de toate felurile. Scena culturală de aici este adesea explozivă, în timp ce jonglerii și artiștii se luptă pentru a atrage atenția hoardelor de turiști. Vă recomandăm să faceți o pauză de prânz aici, deoarece va trebui să vă îndreptați apoi spre Gran Via și s-ar putea să întârziați puțin, deoarece este un pic mai departe.

Întotdeauna este ceva de văzut în Plaza Mayor, fie că este vorba de târgul de Crăciun sau de un festival local. De asemenea, piața este mai aglomerată duminica decât în orice altă zi. Dacă doriți să vă relaxați pentru o vreme, vă recomandăm să încercați ciocolata cu churros. Iar când sunteți gata să plecați, mergeți spre Gran Vía.

La Gran Vía

gran-via-madrid

Principala arteră a orașului este Gran Vía, un bulevard larg, cu magazine ostentative și restaurante de toate felurile împrăștiate de-a lungul drumului. Aici se găsesc cele mai populare magazine de modă și de marcă din lume, precum și o varietate de restaurante locale tradiționale (pe lângă restaurantele tipice de tip fast-food). Nu vă faceți griji cu privire la timp acum, deoarece Gran Via este ultima noastră oprire de astăzi. Plimbați-vă de-a lungul acestui bulevard grandios și găsiți un loc unde să luați cina. După aceea, puteți bea câteva pahare în orice bar din apropiere - sunt baruri peste tot unde vă uitați!

Barrio de las Letras

Foarte aproape de Puerta del Sol se află Plaza de Santa Ana, unde o statuie a lui Calderón de la Barca ne urează bun venit în ceea ce este cunoscut sub numele de Barrio de las Letras. Pe partea opusă a pieței se află Teatro Español. De aici ne putem pierde pe străzile adiacente și ne putem cufunda în cartierul în care au trăit Lope de Vega, Cervantes și cele mai importante figuri literare ale barocului (secolul al XVII-lea).

În mod paradoxal, pe Calle Cervantes se află Casa Museo de Lope de Vega, care poate fi vizitată gratuit prin rezervare online sau cu puțin timp înainte de la muzeu. Destul de interesant, iar o vizită care durează mai puțin de o oră vă va cufunda în ultimii ani din viața marelui Lope.

Este, de asemenea, o zonă cu o mulțime de locuri pentru a mânca sau a bea ceva și cu un stil și o atmosferă foarte plăcute.

Vă puteți bucura de un tur gratuit specializat, cunoscut sub numele de CERVANTES FREE TOUR. Vă puteți înscrie gratuit aici.

Mercado de San Miguel

Foarte aproape, în centrul Madridului , avem Mercado de San Miguel . O piață foarte frumoasă, cu peste treizeci de tarabe, unde puteți savura tapas delicioase și mâncare gătită în direct sau, bineînțeles, unde vă puteți face cumpărăturile.

Ce să vezi în Madrid în 3 zile: Ziua 2

Pentru a profita la maximum de această zi, o opțiune bună este să închiriați autobuzul turistic, deoarece vă permite să explorați orașul într-un mod panoramic în timp ce vizitați tot ce am planificat pentru astăzi. Acesta va servi atât ca mijloc de transport, cât și ca atracție turistică.

Rezervați autobuzul turistic - 1 zi întreagă - RRP - 21€ - Rezervați acum >

Sperăm că v-ați bucurat de prima zi, dar mai sunt încă multe de văzut! Împachetați-vă rucsacurile și îndreptați-vă spre stația de metrou, deoarece trebuie să ajungeți la Opera House (sau, cu alte cuvinte, la Theatre Royal). Dacă aveți norocul de a fi rezervat o cazare aproape de Opera Station, sunteți destul de aproape, astfel încât nu trebuie să luați metroul pentru a ajunge acolo.

Teatrul Regal - Opera

teatro-real-madrid

Ei bine, ia metroul până la Opera sau mergi pe jos dacă nu ești prea departe. Iubitorii de artă pot rezerva câteva bilete pentru evenimentul care va avea loc în istoricul Teatro Real în momentul în care vizitați Madridul în 3 zile. Companii de balet celebre, cum ar fi Baletul rusesc al lui Diaghilev, se opresc adesea aici pentru un sezon în cadrul turneului lor în Spania.

Deși teatrul a fost remodelat în anii 1990, clădirea și-a păstrat arhitectura originală. Elegant și vechi, Teatro Real oferă tururi ghidate pentru cei interesați de istoria structurii în sine, mai degrabă decât de spectacole. Așadar, dacă nu ați avut timp sau nu doriți să vedeți niciun spectacol, puteți face acest tur al Teatro Real.

Palatul Regal

palacio-real-madrid

Palatul Regal din Madrid este reședința oficială a regelui și a reginei Spaniei, dar o parte din el este deschisă publicului. Curtea are o vedere fantastică la oraș și la peisajul rural, cu apeducte antice de-a lungul falezei. Turul maiestuosului edificiu include intrarea în numeroase părți principale ale palatului, inclusiv în sala tronului, sala de mese și sala de bal, toate acestea fiind absolut uluitoare.

Fiecare sală este diferită și, de obicei, are o frescă magnifică, fie pe perete, fie pe tavan, plus catifea și ornamente de aur la înălțimi imense deasupra capului. Palatul este alb la exterior și este înconjurat de grădini frumoase, care sunt perfect întreținute pe tot parcursul anului. Acest loc merită cu siguranță o vizită în călătoria ta la Madrid în trei zile. După ce ați terminat cu Palatul Regal, profitați de ocazie pentru a lua prânzul în orice restaurant din zonă. După aceea, ne vom îndrepta spre cele mai importante muzee din Madrid și din Spania.

Din curte vă puteți bucura de priveliști fantastice de la unul dintre punctele de belvedere, care este întotdeauna deschis. Veți vedea perfect malurile râului Manzanares.

Taxa de intrare este de 11 €, iar opțional puteți închiria un ghid audio sau un tur ghidat (3 € și, respectiv, 4 €). Vizita durează aproximativ o oră și merită.

La Almudena

almudena-catedral-madrid

La Almudena este o catedrală, situată chiar lângă Palatul Regal, este destul de simplă, dar are o cupolă pe care se poate urca și vă puteți bucura de priveliști destul de interesante asupra centrului Madridului.

Muzeele Prado și Reina Sofía

Deși Barcelona este cunoscută pentru colecțiile sale de artă și galeriile sale moderne, Madridul nu face excepție, având două dintre cele mai importante muzee din Spania și din străinătate. Începeți mai întâi cu Muzeul Prado: clădirea conține unele dintre cele mai prestigioase opere din Europa, create de artiști renumiți precum Francisco de Goya, El Greco, Rembrandt, Caravaggio și Botticelli, pentru a numi doar câțiva. În acest loc se află chiar și faimoasa pictură 'Grădina plăcerilor pământești', realizată de Heironymous Bosch, pe care o puteți răsfoi ore întregi.

Următoarea oprire este la Muzeul de Artă Reina Sofia. Acest muzeu este mai degrabă un tribut adus marilor artiști spanioli, deși găzduiește și lucrări ale unor nume străine. Printre cele mai cunoscute lucrări expuse aici se numără 'Guernica', de Picasso, și 'Persistența memoriei', de Dalí. Muzeul în sine este, de asemenea, destul de impresionant, având un lift de sticlă la intrare și o arhitectură modernă care se joacă cu elementele de iluminare naturală.

Călătorind la Madrid în 3 zile: Ziua 3

Cu siguranță că după această a doua zi în Madrid sunteți deja uimit de atracțiile pe care le oferă capitala spaniolă, dar mai sunt câteva locuri pe care nu le puteți rata. Cu toate acestea, această a treia zi va fi mai relaxată, deoarece veți fi cu siguranță puțin obosiți după atâtea plimbări prin centrul Madridului.

Parque del Retiro

parque-del-retiro-madrid

Cel mai mare parc din centrul Madridului, aflat la doar 5 minute de mers pe jos de Prado, este unul dintre emblemele capitalei spaniole. Este un parc frumos, plin de viață și de divertisment, în special pentru copii. Plin de spectacole muzicale, oameni statuie... pe scurt, artă stradală.

Tot acolo se află și faimosul iaz, unde puteți face o plimbare cu barca cu vâsle. Dacă vă adânciți în parc, veți vedea iazuri cu cascade, rațe, broaște țestoase, crapi... sau frumoasa Casă de sticlă. De asemenea, are un muzeu gratuit, unde se organizează adesea expoziții ale unor artiști internaționali.

Puteți închiria o barcă pentru a vâsli pe lac și a vă bucura de o plimbare plăcută. Pentru doar 6 euro vă puteți bucura de 45 de minute de vâslit pe iaz.

Durata vizitei va depinde de tipul de excursie pe care ați planificat-o și de timpul pe care îl aveți la dispoziție, dar veți avea nevoie de cel puțin 1 - 2 ore, unii oameni dedică o după-amiază întreagă...

Doriți să vedeți Retiro, să aflați toată istoria și secretele sale de la un expert? Ei bine, aveți opțiunea de a o vedea complet GRATUIT în cadrul unui fantastic Tur gratuit. Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți la TURUL GRATUIT al Parcului Retiro aici.

Lupte cu tauri - Plaza de toros de Las Ventas

las-ventas-madrid

Luptele cu tauri sunt o tradiție spaniolă care a dobândit o faimă mondială. Luptele cu tauri, așa cum le spun turiștii, au loc foarte des în Plaza de Toros de Las Ventas. Dacă doriți să profitați de ocazia de a asista la o coridă în această arenă cu o capacitate de 25.000 de locuri, rezervați-vă biletele din timp, deoarece, de obicei, în ziua și în zilele de dinaintea coridei nu mai rămâne niciun bilet.

Stadionul Real Madrid

tour-santiago-bernabeu

Stadionul de fotbal din Madrid este unul dintre locurile de vizitat în Madrid despre care am putea spune, practic, că sunt obligatorii. Chiar dacă nu sunteți un fan al echipei madrilene, construcția este cu adevărat impresionantă. Fotbalul este un element de bază al vieții spaniole și, în sezonul potrivit, va domina întregul oraș Madrid (în special cel în care echipa madrilenă reușește să câștige La Liga sau Liga Campionilor).

Dacă sunteți interesați să vedeți un meci live al acestei echipe, este la fel ca în cazul luptelor cu tauri. Rezervați-vă biletele în avans, altfel probabil că nu va mai rămâne niciun bilet pentru ziua în care se joacă meciul. Dacă nu aveți un bilet, nu vă faceți griji, în zona din jurul stadionului se află numeroase baruri de fotbal pentru cei care caută o experiență cu adevărat locală sau pentru cei care nu pot obține un bilet. Nu este la fel de palpitant ca și cum ai urmări meciul în direct, dar cu siguranță te vei simți bine încurajând echipa locală alături de localnici.

Tapas, băuturi și muzică

Nici o excursie de 3 zile la Madrid nu ar fi completă fără tapas, băuturi și, bineînțeles, muzică. Veți găsi un număr nesfârșit de locuri în care puteți profita de acest mod tipic de a vă petrece serile în Madrid, așa că alegeți-l pe cel care vă place cel mai mult și relaxați-vă. Ai meritat-o.

Aveți, de asemenea, opțiunea de a asista la un spectacol de flamenco live în unele dintre barurile care oferă acest spectacol în Madrid. Dacă sunteți interesați să vedeți această minune, nu ezitați să căutați pe Google un spectacol de acest tip. Acestea tind să se întâmple destul de des, iar atmosfera, mâncarea și muzica tradițională flamenco vă vor face să vă simțiți bine.

Excursii de o zi din Madrid

Cele mai tipice excursii de o zi din Madrid:

Vizitarea Madridului în trei zile. Concluzii

După cum probabil ați observat, Madrid nu este unul dintre acele orașe pe care le poți vedea în trei zile, nici pe departe. Ar fi nevoie de o lună întreagă pentru a vedea toate atracțiile pe care le are de oferit, dar dintre toate acestea le-am evidențiat pe cele care apar în acest itinerar, deoarece le considerăm cele mai populare printre turiștii naționali și internaționali.

Prin urmare, nu ezitați să repetați din când în când această excursie de 3 zile la Madrid. Merită cu siguranță, deși este mai bine să faceți această excursie iarna decât vara (vă vine să credeți sau nu). Motivul este că vara, mulți localnici călătoresc pe coastă, iar orașul este puțin mai liniștit. Pe de altă parte, iarna, străzile sunt mereu pline de turiști și localnici, așa că, de obicei, există o atmosferă mai bună. În orice caz, sperăm că v-a plăcut această scurtă excursie la Madrid în trei zile!

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru pentru Madrid în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini