Malaga în 3 zile Ghid gratuit gratuit gratuit prin Malaga

Malaga este situată în Andaluzia, în sudul Peninsulei Iberice, coastele sale sunt scăldate de Marea Mediterană și, datorită locației sale, se bucură de temperaturi de invidiat pe tot parcursul anului. Dacă vă gândiți la o escapadă pentru a o cunoaște, avem ghidul perfect pentru a vedea Malaga în 3 zile Să începem!

Malaga-en-3-dias

Ce să vezi în Malaga în 3 zile

În Malaga vă puteți bucura de monumente deosebite, de muzee și de gastronomia sa de invidiat ('pescaito' frito și espetos de sardina), precum și de plajele sale minunate, pentru a face plajă, a înota sau a face o plimbare plăcută și, pentru că îmi imaginez că acesta este motivul pentru care doriți să o vizitați, vă vom oferi un ghid pentru trei zile, cu cele mai importante locuri de vizitat.

Pentru a începe cu ghidul vă recomandăm să faceți un tur gratuit al orașului Malaga, aveți posibilitatea de a cunoaște centrul orașului Malaga din mâna unui expert în istoria orașului. TURUL GRATUIT al orașului Malaga în spaniolă aici. Acest tur gratuit este cel mai clasic, dar nu este singurul. Mai jos puteți vedea toate tururile gratuite oferite, bineînțeles că puteți face mai mult de unul în timpul călătoriei.

Itinerariu: Ce să vezi în Malaga

Ghidul orașului Malaga: Ziua 1

Prima zi o puteți dedica vizitării celor mai importante monumente și biserici din Malaga, puteți începe cu Parohia Sfinților Martiri, Biserica Santo Cristo de la Salud și Catedrala Întrupării din Malaga, urmând apoi Teatrul Roman, Alcazaba, Castelul Gibralfaro și Abația Santa Maria de la Victoria, toate aceste monumente sunt foarte aproape și cu siguranță vă veți bucura de ele la maxim.

Muzeul Carmen Thyssen

Museo-Carmen-Thyssen-Malaga

Muzeul Thyssen se află în palatul Villalón, un palat în stil renascentist, în care se află un auditoriu, o sală de expoziții arheologice și o bibliotecă.
Muzeul Thyssen are 280 de lucrări din colecția Carmen Thyssen. Aceste opere de artă nu trebuie ratate.

Plaza de la Constitución și Calle Larios

Calle-larios-malaga

Plaza de la Constitución este cel mai emblematic loc din Malaga, fiind numită 'inima' orașului Malaga, iar de aici puteți accesa cele mai importante străzi din Malaga, cum ar fi Calle Larios , Calle Compañía, Calle Granada și Calle Nueva. Este zona cu cele mai multe magazine, așa că va fi mereu plină de oameni.
Anterior, această piață se numise, printre altele, Plaza Mayor sau Plaza de las cuatro calles.
În 1812 a fost redenumită Plaza de la Constitución și, deși și-a schimbat din nou numele în funcție de schimbările politice, de la democrație încoace se numește din nou Plaza de la Constitución. În prezent, este pietonală și găzduiește numeroase expoziții culturale.
Primăria din Malaga, precum și închisoarea, Audiencia și mănăstirea Las Angustias au fost amplasate în această piață
Pe una dintre laturile sale se află Fuente de Génova (Fântâna din Genova).
În timpul Târgului, aici se află Casetas (chioșcurile), iar în Săptămâna Patimilor, tribuna autorităților.

Catedrala (Catedral de la Encarnación de Málaga)

Catedral-de-la-Encarnacion-de-Malaga

Catedrala este ancorată pe rămășițele altor monumente din diferite culturi, cum ar fi o moschee primitivă almohadă.
Fațada principală și turnul sudic sunt încă neterminate, dar merită văzute, deoarece reprezintă un exemplu de artă religioasă spaniolă.
Se numește Manquita pentru că nu are un turn.
Dispune de două orgi în stare perfectă cu care se dau și astăzi concerte.

Abadía de Santa Ana

Abadia-de-Santa-Ana-en-Malaga

Abadía de Santa Ana este de artă sacră, cu o fațadă simplă, dar foarte luminoasă, unde se află o minunată statuie a Sfintei Ana (secolul al XVIII-lea).
A fost construită de Jerónimo Cuervo în 1878 și restaurată în 1990.

Teatrul roman

Teatro-Romano-de-Malaga

Construit în timpul dinastiei iulio-claudiene (27 î.Hr. - 68 d.Hr.), a fost folosit până în secolul al III-lea, iar mai târziu a fost folosit de arabi ca o carieră de materiale pentru reconstrucția cetății orașului.

Timp de mulți ani a rămas pe jumătate ascunsă de clădirea așa-numitei Casa de la Cultura, construită între 1940 și 1942.
Astăzi putem vedea scena, rămășițele orchestrei, un loc rezervat senatorilor și tribunele.
Lângă el se află un centru de interpretare modern, unde pot fi văzute piese originale recuperate din săpături, iar viața și obiceiurile din acea perioadă pot fi învățate prin intermediul noilor tehnologii.

La Alcazaba

Alcazaba-de-Malaga

Alcazaba din Malaga este un palat fortăreață și este situat pe panta muntelui Gibralfaro, unde se află castelul cu același nume și de care este legat printr-un coridor, fiind unul dintre cele mai vizitate monumente istorice din oraș.

Castelul Gibralfaro

Malaga-Castillo-de-Gibralfaro

Castelul Gibralfaro a fost construit în secolul al XIV-lea și, împreună cu Alcazaba, este unul dintre cele mai vizitate monumente din Malaga. De pe zidurile sale se pot vedea priveliști minunate ale orașului Malaga.
Castelul este împărțit în două părți, partea superioară, unde se află curtea principală, și partea inferioară, care se numește și parcul de defilare.

Muzeul Casa natală Picasso

Museo-Casa-Natal-de-Picasso-Malaga

Muzeul Casa natală Picasso este un bun de interes cultural și a fost declarat monument istoric artistic în martie 1983.
Principalul său obiectiv este promovarea și difuzarea operei lui Pablo Picasso.
Acest muzeu deține amintiri interesante atât din copilăria și familia sa, cât și lucrări importante ale lui Picasso și ale tatălui său.

Ghidul orașului Malaga: Ziua 2

În a doua zi vă puteți deplasa în locuri mai apropiate de mare și puteți vizita Piața Centrală din Atarazanas, Paseo del Parque, Muelle Uno, printre multe altele, iar în final, dacă aveți timp și dorință, puteți încheia ziua cu o plimbare plăcută pe plaja Malagueta.

Piața centrală Atarazanas

Mercado-Central-Atarazanas-Malaga

Aceasta este piața centrală din Malaga, clădirea în care se află a fost construită între 1876 și 1879 și a fost anterior un atelier naval construit în perioada Nasrid, din care a rămas doar ușa de marmură.
Ulterior, s-a decis demolarea clădirii și construirea unei piețe centrale, care se va numi piața Alfonso XII, dar care va fi mai bine cunoscută sub numele de Mercado Central de Atarazana (Piața Centrală de Atarazana).

Paseo del Parque

Paseo-Parque-Malaga

Paseo del Parque se întinde de la Plaza del General Torrijos până la Plaza de la Marina și se întinde pe o suprafață de aproximativ 30.000 de metri pătrați.
Este o promenadă cu grădini de o parte și de alta, de unde și numele său, și are un design foarte caracteristic, asemănător cu cel al grădinilor mediteraneene, cu un stil renascentist moderat și unele contururi baroce.
Spre deosebire de majoritatea parcurilor, care sunt de obicei închise, acesta este un parc deschis.

Muelle Uno

Centro-pompidou-malaga

Muelle Uno este situat în portul din Malaga, este un loc de agrement și divertisment unde puteți găsi restaurante, magazine, monumente, grădini, cinematograf în aer liber, concerte și piețe stradale, precum și cele mai emblematice clădiri ale orașului.

Muzeul Pompidou din Malaga

Muzeul Pompidou este situat pe Muelle Uno, într-una dintre cele mai importante clădiri, în formă de cub, de unde și numele său (El Cubo). Are două etaje de 6300m2. Cubul este realizat din oțel și sticlă și a fost proiectat de Javier Pérez de la Fuente și Juan Antonio Marín Malavé. Muzeul Pompidou, așa cum a fost numit, este unul dintre cele mai bune muzee din oraș.

La Farola de Málaga

La-farola-de-malaga

Unul dintre simbolurile orașului Málaga, acest far a fost construit în 1817 de inginerul Joaquín María Pery y Guzman. În Spania există doar două faruri cu nume feminin, Farola de Málaga și Farola de Tenerife, în Insulele Canare.

Plaza del General Torrijos

Plaza-general-torrijos

În această piață se află un monument dedicat generalului Torrijos, acest monument este un obelisc proiectat de arhitectul municipal Rafael Mitjana y Ardison în secolul al XIX-lea, fiind unul dintre cele mai importante monumente din Ronda.

Plaza de Toros de la Malagueta

Plaza-de-toros-de-la-malagueta

Aceasta este arena de tauri din Malaga, situată în partea de est a orașului, a fost construită în 1874 de Joaquín Rucoba.
În 1976 a fost declarat sit istorico-artistic, iar în 1981 bun de interes cultural.
Are forma unui hexadecagon și este în stil neo-Mudejar

Ghidul Malaga: Ziua 3

În cea de-a treia zi puteți face o excursie la Ronda, principalul oraș din acest lanț muntos, unde puteți vizita arena de tauri a Real Maestranza de Caballería de Ronda, Tajo de Ronda, Puente Nuevo, Muzeul Lara și râul Guadalevin.

Ce să vezi în Ronda

El-tajo-de-Rodna

La Real Maestranza de Caballería de Ronda

Ronda Bullring este una dintre cele mai vechi, Ronda este unul dintre leagănele luptelor cu tauri și unde s-a ținut cont și de cavalerie, încercând să nu se piardă disciplina ecvestră.
Are, de asemenea, un muzeu mare situat sub arenele umbrite.

El Tajo de Ronda

El Tajo de Ronda este format din două platouri pe care se află Ronda. Înălțimea sa este de aproximativ 140 de metri și de acolo vă puteți bucura de o infinitate de specii diferite de păsări care zboară continuu deasupra acestui defileu.

Podul Nou

Podul Nou a fost construit între anii 1751 și 1793 și este cel mai emblematic monument din Ronda, făcând legătura între partea veche a orașului și partea modernă.

Râul Guadalevín

Râul Guadalevín este un afluent al râului Guadiaro și în arabă înseamnă râu de lapte; în drumul său prin Ronda, el taie celebrul Tagus și se unește din nou cu râul Guadiaro.

Museo de Lara

Museo-Lara-Ronda

Muzeul Lara este situat în orașul vechi din Ronda, chiar lângă Tajo de Ronda.
Este un muzeu privat, iar în interiorul său puteți vizita săli și expoziții dedicate ceasurilor, armelor, cinematografiei și fotografiei, printre multe alte colecții.

Excursie la Antequera

O altă alternativă este vizitarea Antequera, care are două atracții turistice remarcabile: Dolmens of Antequera și Torcal de Antequera. Ambele merită o vizită, așa că o excursie de o zi din Malaga poate fi o idee foarte bună.

Cele mai vizualizate pagini