Mallorca în 3 zile - Cea mai bună din Insula Mallorca în 3 zile

Am alcătuit un ghid pentru a vă face o idee despre cele mai interesante lucruri de văzut în Mallorca timp de 3 zile . Ne imaginăm că, dacă citiți aceste rânduri, înseamnă că sunteți interesat să vizitați această insulă minunată și să vă bucurați de monumentele, muzeele și sanctuarele sale. Cu toate acestea, dacă ceea ce vă doriți este să vă bucurați de plajele sale fantastice, veți găsi, de asemenea, informații utile în acest ghid.

mallorca-en-3-dias

Ce să vezi în Mallorca în 3 zile?

Mallorca este cea mai estică și cea mai mare dintre insulele din arhipelagul Baleare. Capitala sa este Palma de Mallorca, deși toate orașele insulei merită vizitate.

Înainte de a începe cu ghidul de călătorie în Mallorca, vrem să vă oferim un cadou, un mare cadou, un tur GRATUIT de 2 ore în centrul istoric al orașului cu un ghid, în care veți vedea multe dintre lucrurile pe care le-am pregătit pentru ziua 1 a ghidului. Cel mai bun punct de plecare pentru călătoria dumneavoastră. Rezervați-vă turul GRATUIT al insulei Mallorca (gratuit).

Ghidul Mallorca pe care l-am pregătit a fost conceput în felul următor, prima zi pentru a vedea orașul Palma de Mallorca, iar restul zilelor pentru a vă bucura de minunata insulă sau de plajele sale, în funcție de interesele fiecăruia. Pentru a explora insula este important să închiriați excursii sau, dacă doriți să urmați ghidul nostru, vă recomandăm să aveți o mașină de închiriat.

Ghid turistic prin Mallorca: Ziua 1

Prima zi poate fi dedicată vizitării majorității monumentelor și muzeelor din Palma de Mallorca sau din apropiere.

Mănăstirea Santa Maria de la Real

Mănăstirea cisterciană Santa Maria de la Real este situată pe locul unde, conform tradiției, regele Iacob I de Aragon și-a instalat tabăra cu trupele sale pentru a cuceri Palma, Madina Mayurqa musulmană.
Cloisterul datează din secolele al XV-lea și al XVIII-lea, deși statuia lui Ramón Llull din centru este o lucrare din 1952 a sculptorului Andreu Orell Salvà.

Plaza Mayor

Plaza-mayor-de-palma-de-mallorca

Plaza Mayor din Palma ocupă spațiul ocupat cândva de ceea ce era cunoscut sub numele de 'Casa Negra' (Casa Neagră), care era nici mai mult nici mai puțin decât clădirea Tribunalului Sfântului Oficiu al Inchiziției.
În 1821, Consiliul municipal a achiziționat clădirea pentru a o demola și a construi în locul ei o piață cu un perimetru cu arcade; lucrările au continuat până în 1838.
În 1969, Consiliul Local a decis să construiască o parcare cu cinci etaje și un centru comercial în subsolul pieței.

Biserica bazilică San Francisco

basilica-de-san-francisco-en-mallorca

Biserica în stil gotic San Francisco a fost construită între secolele al XIII-lea și al XIV-lea, deși fațada pe care o putem vedea astăzi nu este cea originală, care a fost distrusă de un fulger în 1580, ci o reconstrucție în stil baroc din secolul al XVII-lea, proiectată de arhitectul Francisco Herrera García, cu sculptorul mallorquin Pere Horrach ca autor al fațadei principale.
Clădirea sa excepțională de formă trapezoidală a fost construită între secolele al XIV-lea și al XVI-lea.
Aici se află mormântul lui Ramón Llull.

Băile arabe din Palma de Mallorca

Banos-arabes-de-palma-de-mallorca

Aceste băi datează din secolul al XII-lea, înainte de care, în 902, emirul omayyad din Cordoba, Abd Allah, a ordonat ocuparea Insulelor Baleare, iar spre sfârșitul anului 903 flota condusă de Issam al-Hawlaní și-a atins obiectivul și, la scurt timp după aceea, a fost numit guvernator (valí) al insulelor.
Din acele vremuri, doar băile arabe din grădinile din Can Fontiroig, cunoscute și sub numele de Baños de la Portella, au supraviețuit până în prezent, deoarece intrarea principală în Can Fontiroig se află pe această stradă.

Catedrala Santa Maria

catedral-de-mallorca

Cunoscută sub numele de La Seu, Catedrala Santa Maria, în stil gotic, are una dintre cele mai mari ferestre cu rozete (fereastră circulară traforată cu vitralii) din lume.
Istoria sa datează din aproximativ 1229, când Iacob I de Aragon, după cucerirea orașului, a ordonat consacrarea vechii moschei Fecioarei Maria ca templu pentru cultul creștin.

Palatul regal La Almudaina din Palma de Mallorca

Palacio-Real-de-La-Almudaina-de-Palma-de-Mallorca

Pe rămășițele cetății arabe din secolele al XII-lea și al XIII-lea, între anii 1305 și 1314, la dorința lui Iacob al II-lea de Mallorca, a fost construit palatul regal La Almudaina pentru a fi reședința curții regilor de Mallorca.

Huerto del Rei

Grădina actuală, care făcea parte din Palatul Regal de la Almudaina, se pare că era o livadă (de unde și numele), cu pomi fructiferi și unde se cultivau legume, plante medicinale și ornamentale; era înconjurată de un zid și închisă pe partea de mare de cazarma cavaleriei, iar pe partea de nord de casa grădinarului.
Poate că cel mai notabil element al grădinilor actuale este arcul 'la Drassana', care domină lacul cu lebede, deoarece este probabil de origine arabă.

Lonja de Palma de Mallorca

Lonja-de-Palma-de-Mallorca

Un loc potrivit pentru activitățile și nevoile negustorilor din acea vreme, așa că în timpul domniei lui Martin I de Aragon au început lucrările de construcție a Lonja, o clădire dreptunghiulară cu o singură sală, care astăzi este deschisă publicului doar pentru expoziții temporare.

Castelul Bellver

Castillo-de-Bellver-en-palma-de-Mallorca

A fost construit într-o perioadă foarte scurtă de timp la ordinul regelui Iacob al II-lea de Mallorca, iar primul șanț care înconjoară castelul a fost construit în jurul anului 1330.
Mai târziu, la mijlocul secolului al XVI-lea, complexului i s-a adăugat ravelinul în fața primului șanț, iar la începutul secolului al XVIII-lea a fost construită o nouă linie defensivă exterioară, ambele structuri fiind motivate de evoluția artileriei.
De asemenea, în facilitățile sale se desfășoară numeroase activități culturale și recreative.

Grădinile Marivent

Grădinile Marivent sunt situate în palatul care le dă numele, ocupă o suprafață de 9.155 m2 și, începând cu 2 mai 2017, sunt deschise publicului gratuit, cu excepția perioadei 15 iulie - 15 septembrie, care coincide cu vizita regelui și a reginei.
În grădini se pot vedea până la patruzeci de specii de plante diferite, majoritatea indigene.

Ghid turistic pentru Mallorca: Ziua 2

În cea de-a doua zi, bucurați-vă de o excursie la Muzeul Mănăstirii Miramar, Muzeul Can Prunera, precum și la orașul roman Pollentia și la zidul Alcudia, printre altele.

Muzeul Mănăstirii Miramar, Valldemossa

Museo-Monasterio-De-Miramar-Valldemossa

Fondată de Ramón Llull în 1276 ca mănăstire și școală de limbi orientale, unde călugării franciscani au învățat limba arabă pentru a evangheliza Africa de Nord.
În 1485, prima tipografie din Mallorca a fost instalată în vechea mănăstire.
Grădina Torre del Moro și grădina bizantină, de lângă primul punct de belvedere (Mirador de Miramar) construit de arhiduce de-a lungul coastei, merită o atenție deosebită.

Carcasa Valldemossa

Cartuja-de-Valldemosa

În ciuda modificărilor aduse palatului pentru a-l adapta la nevoile sale, în timp, acesta a devenit prea mic, motiv pentru care în 1717 au început lucrările de extindere.
În 1835, în contextul confiscării lui Mendizábal, proprietatea a trecut în mâinile statului spaniol, care a vândut-o unor persoane private, ceea ce a dus la pierderea unei părți din mobilier, iar clădirile complexului au trecut în mâini private împărțite între diferiți proprietari, care au folosit spațiile și le-au transformat în funcție de nevoile lor.
Este deschis publicului pentru vizite.

Conacul și grădinile din Alfàbia, Buñola

jardines-de-alfabia

Originile acestei 'posessió' (numele dat conacelor de pe insulă) datează din anul 1170 și, probabil, în primii ani de la construirea sa a fost reședința valului, guvernatorul musulman al insulei.
Casa este structurată în jurul unei mari curți centrale, prin care diferitele anexe (capelă, grajduri, moară de ulei...) sunt accesate printr-o scară până la ușa conacului în stil renascentist din secolul al XVII-lea.

Muzeul Can Prunera, Soller

Museo-Can-Prunera-Soller

Can Prunera a fost construit între 1909 și 1911 la inițiativa unor oameni de afaceri care se ocupau de comerțul cu ridicata al fructelor.
Pe fațada acestei case cu trei etaje în stil modernist, se remarcă cele trei balcoane cu fronton și balconul continuu, în timp ce în interior se remarcă o scară în spirală și formele artistice ale ușilor și mobilierului casnic, tipice stilului modernist.

Castelul Alaró

Castillo-de-Alaro

Este o construcție defensivă construită de urmașii coloniștilor romani de pe insulă. În timpul cuceririi insulei de către Iacob I, populația musulmană s-a refugiat în ea pentru a rezista.
La 23 aprilie 2001, a fost creată fundația non-profit Castell d'Alaró pentru a promova restaurarea și studiul arheologic al patrimoniului istoric al castelului, precum și pentru a promova activități culturale, artistice și educaționale.

Zidul din Alcúdia

Murallas-de-Alcudia-em-Mallorca

Construcția zidului medieval din Alcúdia datează din timpul domniei lui Iacob al II-lea de Mallorca (1276 - 1311), când acesta a decis ca fermă (sat) musulmană din Alcúdia să devină oraș.
Dintre cele patru porți de intrare pe care le avea zidul, cele mai bine conservate sunt: Porta de Mallorca sau Sant Sebastià, formată din două turnuri cu un arc semicircular în centru, care păstrează încă șanțul, și Porta del Moll sau Xara, formată tot din două turnuri și un arc semicircular și care păstrează atât poarta, cât și mecanismul care o coboară.
Între secolele al XVI-lea și al XVII-lea, zidurile medievale au trebuit să se adapteze la un nou tip de armament, artileria, astfel că au fost construite mai multe bastioane.
Astăzi a rămas doar bastionul Sant Ferran, integrat în arena de tauri.

Orașul roman Pollentia, Alcudia

Pollentia-Alcudia

În anul 123 î.Hr., Quintus Caecilius Metellus, după o scurtă campanie militară, a ocupat arhipelagul Baleare în numele Romei, sub pretextul de a pune capăt piraților care se refugiau în insule.
Între anii 80 și 70 î.Hr. a fost fondat orașul Pollentia, care, dată fiind poziția sa strategică între golfurile Pollença și Alcudia, a devenit capitala Insulelor Baleare, ocupând o suprafață cuprinsă între 15 și 20 de hectare între secolul I î.Hr. și secolul III d.Hr., când orașul a atins splendoarea maximă.
Săpăturile arheologice efectuate începând cu 1920 au permis înțelegerea evoluției orașului prin studierea vestigiilor din zonele rezidențiale, teatrul, forumul și necropola.
Începând cu anul 2000, Consorțiul Orașului Roman Pollentia este responsabil pentru conservarea, protecția și diseminarea acestui sit.

Ghid turistic pentru Mallorca: Ziua 3

Și în a treia zi vă puteți relaxa pe plajele sale frumoase și puteți merge la cumpărături, sau puteți face o altă excursie la Sanctuarul preotului și la Sanctuarul Monti-Sion și la Castelul Capdepera, printre alte monumente minunate pe care le vom explica mai jos.

Sanctuarul de Cura, Randa

Santuario-de-Cura-Randa

Sanctuarul Nuestra Señora de Cura încoronează vârful Puig de Randa, înalt de 543 de metri, lângă vârful căruia se află rămășițele unui castel defensiv din perioada islamică.
Construcția actualei mănăstiri, a casei de oaspeți și a anexelor sanctuarului a început în 1947.
Lichiorul Randa, a cărui formulă a fost patentată de franciscani, este unul dintre produsele locale pe care vizitatorii le pot gusta și astăzi.

Sanctuarul Monti-Sion, Porreres

Santuario-de-Cura-Randa

Deși nu se cunoaște data exactă a fondării sanctuarului, lucrările de construcție au fost începute, cel mai probabil, de călugării franciscani în a doua jumătate a secolului al XV-lea.
În 1530, în sanctuar a fost înființată o școală secundară latină, una dintre cele mai importante din insulă din punct de vedere al numărului de elevi, care a fost închisă în 1835.

Sanctuarul San Salvador, Felanitx

Santuario-de-San-Salvador-Felanitx

Deși originile Sanctuarului San Salvador datează din 1348, astăzi ansamblul arhitectural este format dintr-o biserică din secolul al XVIII-lea, o capelă din 1910, monumentul lui Cristos Regele din 1934 și crucea Picot din 1957.

Casa Señorial els Calderers, San Juan

Casa-els-Calderers-San-Juan

În secolul al XVIII-lea, familia Veri a achiziționat această 'possessió' și, în a doua jumătate a secolului, a construit acest magnific complex rezidențial, reformat în mai multe rânduri, care constă în casa boierească dispusă pe trei etaje în jurul unei curți centrale mari, precum și alte anexe pentru servicii, cum ar fi cotețe pentru animale, o fierărie, un cuptor și o cisternă.
Astăzi este un muzeu care ne permite să descoperim cum era viața de zi cu zi într-o 'possessió' din secolul al XVIII-lea prin intermediul mobilierului, decorațiunilor și obiectelor de uz casnic.

Turnul Canyamel, Capdepera

Torre-de-Canyamel-Capdepera

Turnul a fost construit pentru a supraveghea coasta și a proteja locuitorii din valea cu același nume de atacurile piraților.
De-a lungul anilor, clădirea originală a suferit modificări și renovări, în special în a doua jumătate a secolului al XV-lea.
În 2009, și-a deschis porțile ca muzeu, centru de evenimente și expoziții și spectacole muzicale.

Castelul Capdepera

Castillo-de-Capdepera

Castelul Capdepera este de fapt un sat fortificat care a devenit nelocuit în timp.
În secolul al XVIII-lea, a devenit un post militar comandat de un guvernator, până când a fost abandonat definitiv în 1854.

Ermitaj Betlem, Artà

Ermita-de-Betlem-Arta

Fondat în 1805, folosind rămășițele unui turn de apărare și ale unei mori de ulei de la ferma Binialgorfa, care fusese abandonată.

5 plaje recomandate în Mallorca

Dacă doriți să combinați orașul Mallorca cu plaja, vă recomandăm să alegeți dintre aceste 5 plaje din Mallorca. Nu vă vor dezamăgi deloc.

Es Trenc

playa-Es-Trenc

Cala Varques

playa-Cala-Varques

Cala Millor

playa-Cala-Millor

Cala Mesquida

playa-Cala-Mesquida

Son Serra de Marina

playa-Son-Serra-de-Marina

Cele mai vizualizate pagini