Malta în 3 zile Ghid de călătorie pentru a vedea Malta în trei zile

Una dintre cele mai paradisiace bijuterii din Marea Mediterană, plajele, istoria și cultura sa o fac una dintre cele mai populare destinații pentru turiști. Este formată din trei insule: Malta, Gozo și Comino, deși aceasta din urmă are o singură plajă spectaculoasă, cunoscută sub numele de Blue Lagoon. Atracțiile culturale și turistice se află pe insula Malta și Gozo.

malta-en-3-dias

Ce să vezi în Malta în 3 zile

Pentru un tur de 3 zile în Malta, ca acesta, puteți face un tur pe cont propriu. Dacă vă decideți să o faceți pe cont propriu, pentru a vă deplasa în Malta, vă recomand să închiriați o mașină, pentru a vă putea deplasa în voie.

O altă modalitate foarte bună de a face acest lucru este cu biletele de autobuz, care sunt ieftine, deși nu sunt foarte confortabile, dar au și un număr mare de orare și leagă între ele cele mai importante locuri.

O altă variantă alternativă este să închiriați excursiile care vă interesează, iar aceștia vă vor lua de la hotel pentru excursia aleasă, cele mai populare fiind:

Ghid turistic pentru Malta: Ziua 1

Prima zi este perfectă pentru a descoperi capitala Maltei, Valletta, pentru a cunoaște toate atracțiile turistice și monumentele fascinante. Este un oraș mic, ideal pentru o excursie de o zi, plin de viață, cultură și atmosferă - un clasic pe orice itinerar în jurul insulei!

Casa Rocca Piccola

Casa-Rocca-Piccola

Începeți ziua vizitând unul dintre cele mai vizitate locuri din capitală, această casă barocă din secolul al XVI-lea și-a păstrat esența la perfecție.

În turul dumneavoastră puteți aprecia mobilierul de epocă al unei case nobiliare, dar mai este ceva și mai surprinzător, nu o să vă vină să credeți! Generațiile următoare ale nobililor care au aparținut primei aristocrații din Malta încă mai locuiesc aici.

Tururile ghidate sunt conduse de marchizul însuși sau de soția sa - o experiență unică!

Orarul de funcționare este de la 10:00 la 17:00, de luni până sâmbătă, iar prețul este de 9 €.

Piața Palatului

Palace-Square

Una dintre bijuteriile din Valletta , situată în inima orașului, are o mare importanță datorită relației sale cu Cavalerii Ospitalieri ai Ordinului Sfântului Ioan.

Plimbați-vă în interior pentru a vedea camerele baroce ale acestui palat, mobilierul său antic și chiar o mare expoziție de arme și armuri din perioada barocă.

Intrarea costă 10 euro pentru adulți, fiind deschisă în fiecare zi a săptămânii.

Grădinile Barrakka

Jardines-Barrakka

Vizitarea acestor grădini este unul dintre marile must-do-uri ale orașului , vă recomand să le vizitați la prânz, deoarece la această oră se trage cu tunurile bateriei britanice de salut.

Un spectacol în care se poate vedea cum se încărcau și se trăgeau aceste arme din secolul al XIX-lea.

Dar cea mai mare atracție este, fără îndoială, locația sa, unde, pe lângă frumoasele sale grădini, vă puteți bucura de cele mai bune priveliști ale orașului, o imagine de carte poștală!

Catedrala Sfântul Ioan

Catedral-de-San-Juan

Cea mai mare comoară a orașului, atracția obligatorie din Valletta , fostă biserică a Cavalerilor Ordinului Sfântului Ioan.

Este o adevărată capodoperă arhitecturală în stil baroc. În interior, adăpostește un mare patrimoniu artistic, o colecție de picturi ale celebrului Caravaggio și prețioasa sa podea de marmură.

Taxa de intrare de 10 euro include o vizită la catedrală și la muzeul în care se află operele lui Caravaggio.

Fortul San Telmo

Fuerte-de-San-Telmo

Pentru a încheia ziua, descoperiți fortificația San Telmo, care datează din 1552.

Un loc încărcat de istorie, a fost singura fortificație care a supraviețuit asediului din 65.

Poate fi vizitat doar duminica, deoarece este în prezent academia de poliție a orașului.

Deși nu se poate intra înăuntru, vă recomand să vizitați exteriorul pentru a vedea cât de impunător și maiestuos este și a fost în trecut. O călătorie în istorie!

Ghid turistic Malta: Ziua 2

A doua zi este dedicată vizitării a două dintre cele mai importante orașe de pe insulă, situate unul lângă celălalt, Mdina și Rabat, principalele atracții turistice care surprind toți vizitatorii și care se află la 30 de minute de capitală.

Vizitați dimineața orașul Mdina, un mic orășel medieval pe care îl puteți vizita în 4 sau 5 ore, iar după-amiaza Rabat, alături de el, să mergem acolo!

Catedrala din Mdina

Catedral-de-Mdina

Începeți ziua vizitând piața principală din Mdina, unde se află catedrala, unul dintre cele mai turistice locuri din oraș.

O comoară arhitecturală din secolul al XI-lea, fațada sa exterioară poate părea simplă, dar în interior adăpostește mari bijuterii artistice.

Trebuie neapărat să vizitați frumoasele picturi murale care îi decorează pereții și sculpturile prețioase care relatează viața Sfântului Pavel.

Programul de funcționare este de luni până sâmbătă, între orele 9:00 și 17:00, cu o taxă de intrare de 5 €.

Palazzo Falson și Palazzo Vilhena

Palazzo-Vilhena

Vizitați frumoasele sale palate medievale , care își păstrează perfect esența de altădată.

Începeți cu Palazzo Falson, unde puteți descoperi modul de viață al unei familii nobile din epoca medievală, plin de colecții de tablouri, antichități și obiecte din ceramică, prețul este de 10 €.

Palazzo Vilhena găzduiește Muzeul de Istorie Naturală din Malta, cu o colecție mare de fosile din insulă.

Este cunoscut mai ales pentru poarta sa principală, datorită sculpturilor care o decorează și care conțin detalii uimitoare.

Plimbare prin centrul istoric al orașului Mdina

Paseo-casco-historico-Mdina

Pentru a termina de cunoscut orașul Mdina, vă recomand să vă plimbați pe străzile sale pline de ziduri înalte și să vă bucurați de farmecul său, plimbarea prin ele este unul dintre marile must-dos.

O atmosferă unică, descoperiți zidurile sale, pe care puteți chiar să le escaladați pentru a vă bucura de priveliștile pe care le oferă, vizitați magazinele sale de artizanat și scufundați-vă în stilul său medieval . O experiență magică!

Muzeul Wignacourt din Rabat

Museo-Wignacourt-de-Rabat

După prânz, mergeți în direcția Rabat, începând cu o vizită la unul dintre cele mai importante situri din oraș pentru a-l vedea înainte de închidere. Este deschis până la ora 17:00 după-amiaza și costă 5 euro pe bilet.

Este o clădire din 1749, care își păstrează încă stilul original, interesantă în sine, dar și mai mult pentru ceea ce adăpostește în interior.

În muzeul din Rabat puteți vizita toate încăperile și marea importanță pe care a avut-o în istoria orașului.

Catatombele din Rabat

Catacumba-Malta

În cele din urmă, vizitați catatombele Sfântul Paul și Sfânta Agatha , una dintre vizitele esențiale ale orașului, în stare perfectă și unde puteți vizita chiar și un cimitir subteran.

În prima se pot descoperi peste 30 de hipogee, unde se spune că Sfântul Pavel s-a ascuns într-unul dintre ele.

În cea de-a doua, vă puteți bucura de fresce din secolele XVI și XVII, precum și de un stil bizantin și greco-roman unic. Nu aveți cum să le ratați!

Ghid turistic Malta: Ziua 3

Ultima zi este dedicată vizitării unuia dintre cele mai frumoase locuri naturale de pe insulă, Grota Albastră. De asemenea, vom descoperi ceea ce se numește Cele Trei Orașe, în ciuda dimensiunilor lor mici, renumite pentru că sunt situate vizavi de Valletta, cu priveliști fascinante asupra capitalei.

Grota Albastră

Gruta-Azul

Începeți ziua descoperind un adevărat capriciu al naturii , unul dintre marile obiective turistice obligatorii ale insulei Malta.

Aceasta este o serie de peșteri marine care s-au format prin legănarea valurilor. Vă recomand să le vizitați dimineața devreme, deoarece sunt mai liniștite și atunci se creează cel mai bun joc de culori și lumini.

Le puteți găsi în golf, în formă de gondole și în culori strălucitoare.

Prețul vizitei este de 7 € și puteți face și snorkeling în ele pentru a vă cufunda complet în apele cristaline turcoaz.

Cospicua

Cospicua

Unul dintre cele mai noi trei orașe din acest trio, priveliștile panoramice ale capitalei sunt fascinante.

Cele mai notabile sunt bastioanele sale importante, construite în antichitate de Cavalerii Ordinului de Malta și, prin urmare, de o mare importanță istorică.

Pe lângă vizitarea bastioanelor sale, cunoașteți Biserica Colegială a Immaculatei Concepții, un frumos templu considerat una dintre bijuteriile orașului datorită interiorului său care conține opere de artă autentice.

Senglea

Senglea

Mai târziu, vizitați Senglea, unul dintre cele mai mici orașe din Malta, cu o mare importanță, declarat chiar 'Destinație europeană prin excelență' .

Plimbați-vă pe străzile sale, hoinărește printre clădirile sale frumoase și vizitați Fortul Sfântul Mihail din secolul al XVI-lea. Această fortăreață este locul perfect pentru a obține cele mai bune priveliști ale capitalei, Valletta, și puteți vedea chiar și grădinile Barrakka.

Vittoriosa

Vittoriosa

Vizitați micul oraș Vittoriosa, puteți face călătoria chiar și pe jos, toate cele trei orașe sunt conectate de o promenadă, ideală pentru a vă bucura de atmosferă!

Odată ajuns acolo, faceți o plimbare pe îndelete, descoperiți fiecare colțișor, străduțe cu clădiri pline de fațade frumoase.

Să te plimbi prin Vittoriosa înseamnă să te plimbi într-o altă epocă, în care arhitectura sa te duce înapoi în timp .

Vizitați Palatul Inchizitorului, una dintre cele mai vechi clădiri din Malta.

Fortul Sant'Anglu și Fortul Ricasoli

Fuerte-de-SantAnglu

Pentru a încheia ziua, vizitați aceste fortărețe, clădiri de mare importanță istorică care au trecut testul timpului.

Ricasoli a fost decorul multor producții cinematografice populare, cum ar fi Gladiator și Troia, un loc pentru un film!

Ziua de plajă în Comino: Blue Lagoon

Dacă doriți să vă bucurați de plajă, puteți înlocui o zi din ghidul nostru cu o vizită la Blue Lagoon din Comino. Este un loc spectaculos pentru înot și snorkelling, la care se poate ajunge doar cu barca. Vă recomandăm să sosiți devreme, deoarece puținul spațiu disponibil pentru prosoape este ocupat rapid, altfel va trebui să vă petreceți ziua într-o scobitură pe stâncă. Chiar și așa, dacă vă place plaja, este foarte recomandat.

Sfaturi de care trebuie să țineți cont atunci când călătoriți în Malta

Este important ca înainte de a călători, să cunoașteți câteva sfaturi utile înainte de a începe traseul pe insulă.

Limba vorbită pe insulă este malteza sau engleza, deși mulți oameni vorbesc italiana, așa că înțelegerea lor va fi foarte ușoară, așa că nu vă faceți griji!

Moneda utilizată în Malta este euro, astfel încât nu va trebui să schimbați moneda pentru a face călătoria.

Cartea de identitate sau pașaportul sunt suficiente pentru a intra pe insulă dacă sunteți dintr-o țară din Uniunea Europeană, asta e tot ce vă trebuie, așa că sunteți gata să mergeți în Malta și să o descoperiți!

Cele mai vizualizate pagini