Marrakech în 3 zile Totul de văzut în călătoria dvs. sau în escapada spre Marrakech

Marrakech, sau, așa cum îl numește toată lumea, orașul roșu, este un oraș unic și fermecător. Multe dintre monumentele sale fac parte din patrimoniul mondial. Este unul dintre cele patru orașe imperiale din Maroc, alături de Meknes, Fez și Rabat. Este situat în sudul Marocului, la poalele Munților Atlas.

marrakech-en-3-dias

Ce să vezi în Marrakech în 3 zile

Dacă sunteți interesat de o excursie de 3 zile în Marrakech, vă vom da câteva sfaturi pentru a vă bucura de cele mai interesante locuri din acest oraș minunat.

Să începem cu un cadou: Un tur gratuit al souk-ului și al medinei din Marrakech Ce părere aveți? Mare pentru sigur... Un ghid vorbitor de limba engleză vă va ghida timp de 2 ore prin toate aspectele orașului. Până la finalul turului veți fi văzut destul de multe lucruri de la ghidul nostru, precum și multe alte curiozități. REZERVAȚI TURUL GRATUIT ÎN MARRAKECH

Aceasta este harta itinerariului nostru de 3 zile în Marrakech:

Ghid turistic Marrakech: Ziua 1

Vom începe turul nostru în Marrakech în zonele cele mai aglomerate și unde se desfășoară viața de zi cu zi a orașului.

Medina

Medina a fost declarată patrimoniu mondial și este orașul vechi, unde vom găsi palate, moschei și labirinturi de străduțe înguste.

la-medina-de-marrakech

Este interesant să te plimbi prin Medina dimineața devreme, când totul este închis și străzile sunt aproape pustii, când poți observa detaliile, fațadele de culoare roșiatică ale caselor și ușile lor din lemn cu mânere aurii.
Aici veți găsi riads, case tradiționale care au fost transformate în reședințe pentru turiști și care sunt fermecătoare.

Vizită la souk-uri

Profitați de ocazia de a vă plimba prin souk-uri pentru a vedea labirintul de străduțe înguste pline de magazine.

zoco-marrakech

Situat la nord de piața Djemaa el Fna, pe străzile sale veți găsi mici bazaruri, unele dintre ele vânzând haine, condimente, blănuri, papuci, covoare, lână, lemn, veselă etc. și, bineînțeles, veți găsi și atelierele meșteșugarilor, vopsitori, tâmplari, fierari etc.

Tăbăcăriile

Luați-vă ceva timp pentru a vizita cartierul în care se află tăbăcăriile, unde se lucrează și se tăbăcesc pieile.

curtidurias

Există mai multe bazine pline cu excremente de porumbei care sunt folosite pentru a curăța și înmuia pieile pentru a putea fi prelucrate. Unii bărbați se scufundă în bazine până la brâu. Cu ambele mâini, scufundă pielițele în lichidul opac, le întind pe margine și repetă operațiunea. Vă puteți încheia vizita cu o vizită la magazine, în cazul în care sunteți interesat să cumpărați unele dintre piei.

Medersa

Medersa, sau Ben Yousef Madrasa, este o școală de învățământ superior pentru studenții care caută cunoștințe în diverse științe, inclusiv teologie.

medersa-marrakech


Avea 132 de camere pentru studenții din afara Marrakeshului și putea găzdui 900 de studenți. Vizavi de ușa de intrare, de cealaltă parte a bazinului dreptunghiular, se află sala de rugăciune.
Camerele erau foarte austere, în contrast cu curtea sa magnifică, plină de lux.

Koutobia

Trebuie să vă opriți și să vă bucurați de Moscheea Koutoubia. Realizat din gresie roșiatică, tipică pentru acest mare oraș. Cu cât te uiți mai mult la el, cu atât îl admiri mai mult și poți observa marea asemănare a minaretului său înalt cu Giralda din Sevilla.

koutoubia-marrakech

Piața Djemaa el-Fna

Și nu ratați Piața Djemaa el-Fna noaptea, unde veți găsi jongleri, fermecători de șerpi și cobrăvi beți, bucătari improvizați și magicieni Tajine, trăsuri și trăsuri trase de cai cu multe fațete, ghicitoare și cerșetori, femei care vă fugăresc pentru a vă face tatuaje cu henna.

Marrakech-djemaa-el-fna-Plaza

Piața Djemaa el-Fna este un amestec de culturi și diversitate, motiv pentru care a fost desemnată ca sit al patrimoniului mondial oral și imaterial.
De acolo, puteți profita de ocazie pentru a vedea din nou Moscheea (Koutoubia), dar de data aceasta iluminată și îi veți descoperi frumusețea extraordinară.

Ghid turistic Marrakech: Ziua 2

Grădinile Majorelle

Dis-de-dimineață puteți vizita Grădinile Majorelle de pe strada Yves Saint-Laurent.

Le_jardin_de_majorelle_marrakech

Majorelle este o fostă reședință construită de pictorul cu același nume în anii 1920 și cumpărată ulterior de celebrul creator de modă Yves Saint-Laurent în anii 1980. Este foarte renumit pentru grădinile sale de cactuși și pentru albastrul fațadei sale. Este o adevărată oază. Este foarte vizitat de turiști.

Palais Bahia

Palatul Bahia este situat în vechiul cartier evreiesc, a fost construit de un vizir al curții regale în secolul al XIX-lea, interiorul său este decorat cu tot felul de obiecte de lux și are curți pline de grădini, fântâni și piscine.

Palais_Bahia_marrakech

A fost construită pentru a fi folosită de marele vizir Ahmed Ben Moussa, împreună cu cele patru soții și 24 de concubine ale sale.

Palatul Badi

Palatul Badi a fost construit în a doua jumătate a secolului al XVI-lea, era foarte luxos, avea pereții și tavanele acoperite cu aur, avea și pereți de marmură și piatră, iar curțile sale cu iazuri și fântâni erau deosebite.

palais-badi-marrakech

Grădinile sale erau faimoase pentru florile exotice, din păcate astăzi totul este în ruine. Dar atunci când au loc evenimente mari, cum ar fi concerte și spectacole, se revine la viață.

Mormintele Saadid

Acestea sunt mormintele sacre ale sultanilor și unul dintre cele mai vizitate locuri din Marrakesh.

tumbas-saadies-en-marrakech

În apropiere se află poarta de intrare în Medina de unde se poate accesa Palatul Regal, a fost făcută în secolul al XII-lea din piatră și nu din cărămizi cum era obiceiul și este una dintre cele mai frumoase porți din Marrakech

Menara

Este o zonă mare unde se află cele mai renumite grădini ale orașului, este plantată cu mii de măslini, există și un iaz mare care este folosit pentru a uda plantele.

marrakech-menara

Apa iazului este adusă din Atlas. Lângă iaz se află o clădire mică, care nu mai este folosită astăzi.
Se spune că în antichitate era folosit ca loc de odihnă și pentru întâlnirile amoroase ale eșaloanelor superioare.

Plimbări cu cămile

Plimbările cu cămile sunt preferate atât de cei mici, cât și de cei mari, iar dacă aveți timp, nu le ratați, mai ales pentru cei mici. În apropierea Menara veți găsi numeroase alternative pentru plimbarea cu cămila.

La Mamounia

La Mamounia a devenit celebru datorită oaspeților săi, multe celebrități l-au vizitat, ceea ce l-a transformat într-unul dintre cele mai apreciate și cunoscute hoteluri din oraș.

Are un farmec aparte, se află în centrul marelui oraș imperial Marrakech și se poate lăuda cu marile sale grădini în care au fost plantate tot felul de ingrediente pe care bucătarii le folosesc pentru a pregăti mâncăruri suculente.
Nu plecați fără să vizitați. Nu trebuie să fiți musafir, puteți să beți ceva și să vă plimbați prin frumoasele sale grădini. Un plan grozav pentru seara asta.

Ghid turistic Marrakech: Ziua 3

Dacă ați avut timp să vedeți cele mai importante locuri din Marrakech în cele două zile anterioare, petreceți-o pe a treia într-o excursie la Ouazarzate, care separă Marrakech de deșertul Sahara și este situat în sudul Marocului. Unii oameni o descriu ca fiind poarta de intrare în deșert. Așa că știți, este un loc de vizitat, la fel ca și Ait Ben Haddou.

Ouazarzate

Ouazarzate înseamnă 'fără zgomot'. Este capitala provincială a regiunii Draa-Tafilalet, un centru turistic și comercial și o garnizoană militară.

Este un oraș foarte turistic, deoarece de aici pleacă turiști spre deșert. Are hoteluri, terenuri de echitație și de golf. Este un oraș foarte deschis și, mai ales, curat, al cărui centru este marea piață Al Mouahidine.

ouarzazate

Cunoscut și sub numele de 'Hollywood-ul Africii', are multe studiouri de film, dar cel mai cunoscut este Atlas Studios.

Aici au fost turnate filme precum Jewel of the Nile, Asterix and Cleopatra și The Ten Commandments.
Pentru a vizita acest oraș minunat, cea mai bună modalitate este o excursie organizată cu un șofer vorbitor de limbă spaniolă care vă poate lua de la hotelul dumneavoastră.
Este un oraș fortificat. Kasbah este o clădire cu mai multe etaje, cu turnuri de pază la cele patru colțuri. Cetatea (ksar sau ighrem) este un sat înconjurat de ziduri cu turnuri de pază în diferite puncte și cu una sau mai multe intrări monumentale. În interior, pe lângă case, există întotdeauna o moschee și un spațiu pentru festivități.

Kasbah Ait Ben Haddou

Pe drumul de la Marrakech spre Ouazarzate, la aproximativ 30 de kilometri distanță, se întâlnește Ait Ben Haddou, un oraș fortificat sau Kasbah.

Ait-Ben-haddou

Este cunoscut sub numele de Kasbah, dar este de fapt un Ksar, sau cu alte cuvinte un oraș fortificat care conține mai multe Kasbah-uri.
Are o frumusețe impresionantă, este situat lângă valea râului Ounila, este un loc magic.
A fost considerat un sit al patrimoniului mondial din 1987.
Este, de asemenea, locul de desfășurare a unor filme precum Lawrence al Arabiei, Gladiatorul, Mumia și Bijuteria Nilului.

Kasbah Taourirt

Kasbah Taourirt se află, de asemenea, în apropiere de Ouarzazate și este un alt oraș fortificat.

Taourirt-Kasbah

Clădirea, la fel ca majoritatea kasbahurilor, este construită din adobe, are turnuri crenelate și este considerată una dintre cele mai bine conservate kasbahuri din Maroc.

Și cu această excursie încheiem ghidul nostru de recomandări pentru Marrakech, o excursie care este, fără îndoială, foarte diferită de ceea ce ați putea fi obișnuiți, plină de contraste și o cultură foarte diferită? Marrakech poate fi iubit sau urât, dar după ce urmați itinerariul nostru de 3 zile, cu siguranță vă veți întoarce cu drag!

Cele mai vizualizate pagini