Marsilia în 3 zile Ghid complet și tur gratuit al cadoului din Marsilia

Marsilia este al treilea oraș ca mărime din Franța, după Paris și Lyon, și al doilea cel mai populat după Paris. Portul Marsilia este cel mai important port din Franța, din punct de vedere comercial.
Are repere istorice și culturale, ceea ce îl face unul dintre cele mai populare orașe pentru turiști.
Dacă sunteți interesat să vizitați Marsilia, iată un ghid de 3 zile la Marsilia pentru a vă bucura de muzeele, monumentele și plajele sale.

marsella-en-3-dias

Ce să vezi în Marsilia în 3 zile

FREETOUR Cadou pentru Marsilia: Începeți călătoria cu un tur gratuit al Marsiliei cu un expert local în limba engleză. Gratuit. Vă recomand să rezervați acest tur pietonal gratuit în prima zi, dacă aveți posibilitatea să vedeți principalele atracții și să vă orientați în oraș, apoi să vă plimbați prin oraș cu ghidul nostru. Rezervați turul GRATUIT al Marsiliei aici.

Itinerariu de călătorie

Ghid turistic Marsilia: Ziua 1

Prima zi o puteți dedica vizitării MuCEM (Muzeul Civilizațiilor Europene și Mediteraneene), apoi mergeți la Catedrala Santa Maria Maggiore și, bineînțeles, apoi bucurați-vă de Vieille Charité, urmată de Palais Longchamp, toate acestea sunt foarte centrale și foarte aproape una de cealaltă, astfel încât să le puteți vedea într-un timp scurt. Dacă aveți timp și chef, puteți merge să vedeți Aygalades, care se află puțin mai departe, dar merită o vizită.

MuCEM ( Musée des civilisatons de l' Europe et de la Meditarranée)

Musee-des-civilisatons-de-Europe-et-de-la-Meditarranee-en-Marsella

Muzeul Civilizațiilor Europei și Mediteranei a fost proiectat de arhitectul Rudy Ricciotti și este unul dintre simbolurile orașului Marsilia.
A fost inaugurat în 2013, când Marsilia a fost Capitală europeană a culturii. Acest muzeu urmărește să protejeze patrimoniul și cultura mediteraneană
MuCEM este situat pe malul nordic al Mediteranei, separând cerul de apă, chiar la intrarea în portul vechi.

Catedrala Sfânta Maria Majoră

marsella-catedral

Catedrala Sfânta Maria Majoră (Catedrala din Marsilia), sau Maior, așa cum este cunoscută în Marsilia, a fost construită între 1852 și 1893 de arhitectul Leon Vaudoyer. Are un stil romanic bizantin.
Este situat între Vieux Port și noul port comercial de-a lungul coastei și a fost numit Monument istoric francez în 1906. Decorul său interior este dominat de marmură.

Cartierul Panier

Rue_Panier_Marseille

Plimbați-vă după-amiaza în cartierul Panier, cea mai veche parte a orașului și locul primei așezări grecești. Pe străzile sale înguste veți descoperi un cartier atât turistic, cât și popular, care încă îi primește pe imigranții care sosesc în oraș și care exprimă perfect dimensiunea cosmopolită a Marsiliei.

În același cartier, de-a lungul coastei, se află Catedrala Sfânta Maria Majoră, o clădire impunătoare din secolul al XIX-lea, cu o arhitectură foarte specială: bizantină în ornamentație, romanică în elevație și gotică în plan.

Vieille Charité (Le Parnier)

La_Vieille_Charite_Marseille_France

De la catedrală putem accesa cartierul Parnier, cel mai vechi din Marsilia și unul dintre cele mai la modă locuri pentru magazinele și galeriile de artă.
În acest cartier se află Vieille Charité, care a fost inițial un spital și mai târziu un ospiciu datorită lui Pierre Puget. Arhitectura sa este tipică pentru secolul al XVII-lea. De la jumătatea anilor 1980, a devenit un centru cu trei muzee și diverse situri culturale.
Este una dintre numeroasele instituții culturale ale orașului Marsilia.

Palais Longchamp

Marsella_Palais_Longchamp

Palais Longchamp găzduiește Muzeul de Arte Frumoase și Muzeul de Istorie Naturală din Marsilia.
Acest palat a fost proiectat de arhitectul Henri-Jacques Espérandieu, iar construcția a început în 1839, dar a fost finalizată 30 de ani mai târziu.
A fost creat pentru a celebra canalul Marsilia, prin care apa era adusă de la Durance la Marsilia.
În această clădire a fost construită o fântână numită Château d'eau (castelul de apă).
Merită menționat și parcul Longchamp, considerat una dintre cele mai importante grădini din Franța.

Les Aygalades

Les Aygalades este o cascadă de 9 metri, la care se ajunge printr-o grădină care a fost construită pentru un acces mai bun la cascade. Deși se află la aproximativ 7 km de centrul orașului Marsilia, dacă aveți timp, vizitați-l, merită.

Ghid turistic Marsilia: Ziua 2

A doua zi puteți începe cu Vieux Port (Portul Vechi), cel mai vechi port din Franța și simbol al Marsiliei, apoi puteți vizita Abația Sfântul Victor, care este foarte aproape, și de acolo spre Parc Pierre Puget, lăsând Notre Dame de la Garde (Boone Mare) pentru final.
Dacă după ce ați văzut toate acestea aveți timp și dorință să vizitați Vallon des Auffes.

Vieux Port

Marsella-puerto-viejo_Vieux-Port

Vieux Port este simbolul orașului Marsilia și cel mai vechi port din Franța.
În antichitate era cel mai aglomerat port din Marsilia, astăzi există alte porturi mai la nord care desfășoară aceste activități, iar Vieux Port este acum un port de agrement și este locul unde locuitorii orașului se întâlnesc pe terasele restaurantelor și barurilor.

Abația Saint Victor

abadia-de-san-victor-en-marsella

Abația Saint Victor se află foarte aproape de Vieux Port, este o clădire din secolul al XI-lea, masa altarului este din secolul al V-lea, iar criptele au încă rămășițe din Evul Mediu.
Se află în apropierea mormintelor martirilor din Marsilia, printre care se afla și Sfântul Victor, de unde și numele abației.
În prezent este folosită ca biserică.
În 1968, datorită primarului din Marsilia, Abația Saint Victor a devenit cel mai important muzeu din Provence.

Parc Pierre Puget

Jardin_colline_puget_marsella

Parc de Pierre Puget este situat în inima centrului orașului, este cel mai vechi parc din Marsilia (1801), este aproape de Palais de Justice (minunată clădire din secolul al XIX-lea).
Pentru a ajunge la Parc Pierre Puget trebuie să urcați un deal foarte abrupt, dar efortul merită, deoarece veți avea priveliști minunate ale acestui oraș minunat.

Notre Dame de la Garde (Boone Mére)

Notre_Dame_de_la_Garde-marsella

Notre Dame de la Garde sau Boone Mére, așa cum este denumită în mod colocvial în Marsilia, este, alături de Port Vieux, cel mai emblematic loc al orașului, situat la 150 de metri deasupra nivelului mării, pe o colină de unde domină orașul.
Notre-Dame de la Garde este o bazilică catolică, în stil neo-bizantin, iar clopotnița sa este încoronată de o efigie aurită de 11 metri a Fecioarei Maria, una dintre cele mai faimoase statui din Marsilia și care poate fi văzută din diferite părți ale orașului.

Vallon des Auffes

Vallon_des_Auffes

Vallon des Auffes este o vale tipică din Marsilia, iar farmecul său se datorează flotilei de bărci tradiționale, luminii mereu schimbătoare, căsuțelor din lemn, priveliștilor minunate spre mare și, bineînțeles, podului care o traversează.
Este o mică cabană de pescuit tradițională și este situată la 2,5 km sud-vest de Vieux Port.

Ghid turistic Marsilia: Ziua 3

În ultima zi, profitați de ocazia de a vizita Parc Valmer și de a vă bucura de priveliștile sale minunate, iar la final vizitați Massif de Calanques și explorați golfurile sale.

Parc și Villa Valmer

Parc_Valmer_Marsella

Parcul Valmer oferă o priveliște frumoasă a orașului și a portului. Este un parc de 1,6 hectare în care se află și Vila Valmer.
Poteca care duce la acest parc are o vegetație exotică de o frumusețe rară și are unele dintre cele mai frumoase puncte de belvedere din oraș.
Vila Valmer este un mic castel de mare frumusețe, construit la sfârșitul secolului trecut de Charles Gonnelle.

Villa_Valmer_Marsella

În Parcul Valmer există, de asemenea, arbori indigeni, cum ar fi măslini, pini, lavanda și stejari, printre mulți alții.
Există pietre și stânci cu forme ciudate sculptate.

Massif de Calanques

Calanques_de_Marseille

Massif de Calanques se află la aproximativ 10 km de Valmer Park, dar merită o vizită pentru a vă bucura de golfulețele sale.
Masivul Calanques ocupă aproximativ 20 de kilometri de coastă, ideală pentru a explora golfurile sale și pentru a te bucura de escaladă, înot, snorkelling, scufundări, caiac-canoe sau înot.
De asemenea, se pot vedea plonjările unor săritori care nu se tem de înălțime.
Dacă preferați, puteți închiria o barcă pentru a vedea coasta de pe mare.
Este un peisaj foarte accidentat, așa că există zone în care nu este ușor să ajungi cu mașina și trebuie să mergi pe jos.
Există golfuri care nu trebuie ratate, cum ar fi Morgiou și Sugiton, En-Vau, Sormiou și Port Pin.
În 2012, Calanques a fost declarat parc național, deoarece locația lor vă permite să vă bucurați atât de uscat, cât și de mare.

Cele mai vizualizate pagini