Menorca în 3 zile Traseu în jurul insulei pentru un weekend

Insula Minorca este un loc special, declarată Rezervație a Biosferei, o destinație dincolo de soare și plajă, pentru că are mult mai multe de oferit vizitatorilor săi.

Nu este greu să te îndrăgostești de Minorca datorită plajelor sale frumoase, peisajelor mediteraneene, satelor fermecătoare, istoriei din fiecare colț și gastronomiei delicioase, nu este greu să te îndrăgostești de Minorca.

În prezent, una dintre cele mai căutate destinații pentru milioane de turiști care doresc să se bucure de acest paradis mediteranean, vreți să descoperiți de ce?

menorca-en-3-dias

Este o destinație perfectă pentru a călători cu mașina, puteți închiria una acolo la un preț economic, Menorca este o destinație pentru a conduce pe drumurile sale pe îndelete, în timp ce vă bucurați de împrejurimile frumoase.

Trei zile sunt suficiente pentru a cunoaște cel puțin cele mai emblematice locuri de pe această frumoasă insulă.

Ghid turistic Minorca: Ziua 1 - Ciudadela

Prima zi pe insulă este dedicată vizitării orașului Ciudadela, cel mai important oraș de pe insulă, renumit pentru frumosul său centru istoric.

Este perfect pentru plimbări, deoarece cele mai importante monumente se află la distanță de mers pe jos unul de celălalt.

Vă recomandăm, dacă aveți posibilitatea, să rezervați un TUR GRATUIT GRATUIT prin zona istorică, deoarece vă va permite să aflați multe despre istorie, precum și secrete care sunt greu de apreciat și de cunoscut pe cont propriu. Puteți rezerva turul orașului MENORCA AICI.

Catedrala din Menorca

Catedral-de-Menorca

Începeți prin a vizita Catedrala Santa Maria, cea mai bine conservată clădire gotică de pe insulă , de unde și importanța sa, fiind o bijuterie arhitecturală. Datează din secolul al XIII-lea și a fost construită pe locul unei moschei.

Vizitați-i interiorul pentru a descoperi numeroasele capele pe care le găzduiește. Cea mai faimoasă este Capela Sufletelor, o operă de artă în stil baroc.

Plaça del Borne

După aceea, veniți să descoperiți Plaça del Borne, inima orașului, deoarece este centrul nervos al Cetății .

Centrul pieței este evidențiat de un obelisc maiestuos, care comemorează victoria împotriva atacului turcilor din 1558.

Este un loc plin de atmosferă, cu artiști stradali și magazine mici. De asemenea, aici se află și Primăria. Intrați înăuntru pentru a vă bucura de curte și de sala gotică.

Muzeul Municipal Ciudadela

Nu puteți rata o vizită la acest muzeu interesant, situat într-o clădire din secolul al XVII-lea, o construcție care merită să descoperiți acest loc.

Faceți un tur al interiorului său pentru a vă cufunda pe deplin în istoria insulei . Acesta adăpostește numeroase vestigii arheologice și obiecte antice care datează din preistorie, inclusiv obiecte etnologice.

Castillo de San Nicolás

Castillo-de-San-Nicolas

Situat la intrarea în portul orașului, amplasarea sa era strategică și defensivă, fiind construit în secolul al XVIII-lea pentru a apăra portul .

Se remarcă în special prin forma construcției, fiind o piramidă construită cu o piatră tipică din carierele insulei. Aspectul este original și unic.

Interiorul castelului se remarcă prin coloana din centru, care poate fi accesată pentru a urca pe scara în spirală până la terasă și la micul turn care a fost folosit ca observator.

Priveliștile panoramice ale portului sunt spectaculoase, ideale pentru a admira apusul de soare de aici.

Portul Cetății

Puerto-Maritimo-de-Ciutadella

Profitați de vizitarea castelului, poarta de intrare în port, pentru a vă plimba pe îndelete de-a lungul coastei orașului, cunoscută sub numele de Portul Menorca.

Este unul dintre cele mai fermecătoare porturi de pe insulă , deoarece are o atmosferă liniștită și relaxată.

De-a lungul promenadei puteți găsi câteva magazine mici, bărci de toate felurile și artiști stradali care dau sunet plimbării dumneavoastră. Această zonă este perfectă pentru o băutură.

Ghid turistic Menorca: Ziua 2

A doua zi este ideală pentru a cunoaște cele mai uimitoare colțuri naturale ale insulei, pline de golfulețe și plaje de mare importanță în Menorca.

Cala Turqueta

Cala-Turqueta

Începeți ziua la unul dintre cele mai populare golfulețe din Menorca, un golfuleț virgin cu ape turcoaz cristaline care vă invită să vă scufundați în ele fără ezitare, un adevărat paradis mediteranean.

Locația sa este esențială, deoarece este înconjurată de pini, așa că trebuie să mergeți pe jos cel puțin 10 minute de la parcare, deoarece este natură pură.

În ciuda cadrului său natural, are câteva servicii, cum ar fi toalete, salvamari și un mic bar pe plajă.

Cala Macarella

Cala-Macarella

În continuare, vizitați Cala Macarella, unul dintre cele mai importante golfulețe de pe insulă , situat la mică distanță de Cala Turqueta, astfel încât acestea sunt perfecte pentru a fi vizitate una după alta. Puteți merge pe jos de la unul la celălalt în doar 10 minute.

Este asemănătoare cu cea precedentă, deoarece are aceleași ape turcoaz, deși Cala Macarella este puțin mai mică și este un golfuleț pentru nudiști.

De asemenea, are un salvamar și un bar pe plajă.

Cala Galdana

Cala-Galdana

Vă puteți bucura de un traseu de 30 de minute de drumeție pentru a ajunge la Cala Galdana din Macarella, un alt golfuleț fermecător din Menorca , pe lângă faptul că este unul dintre cele mai mari.

Se remarcă printr-o atmosferă familială, deoarece are numeroase servicii, cum ar fi magazine, chioșcuri și chiar șezlonguri.

Aici puteți practica diferite activități nautice, cum ar fi bărcile cu motor, parapanta sau schiurile cu reacție.

Cala Mitjana

Cala-Mitjana

Împreună cu Cala Galdana, acesta este un mic golfuleț viran situat în centrul insulei, fiind unul dintre cele mai accesibile golfulețe din Menorca și, prin urmare, cel mai vizitat. Se poate ajunge la ea pe jos timp de 20 de minute, iar atmosfera de aici este unifamilială.

Cova d'en Xoroi

Cova-Xoroi

Încheiați ziua la cea mai vizitată peșteră din Menorca , situată pe o stâncă din Cala en Porter. Aici puteți găsi numeroase terase și puncte de belvedere la diferite înălțimi, un loc magic pentru a privi apusul soarelui.

După-amiaza, barul are muzică de chill-out, iar seara se transformă într-o discotecă, cu vederi panoramice impresionante. Prețul de intrare variază în funcție de anotimp și de momentul din zi în care îl vizitați, deși merită cu siguranță să vă bucurați de acest loc la apus.

Ghid turistic pentru Menorca: Ziua 3

Ultima zi este ideală pentru a cunoaște două dintre cele mai faimoase situri naturale ale insulei, precum și obiectivele turistice de neratat din capitala Menorca, Mahón.

Monte Toro

Monte-Toro

Începeți cea de-a treia zi prin a vizita cel mai înalt punct din Menorca , de unde puteți obține cele mai bune vederi panoramice ale insulei.

În partea de sus se află sanctuarul Fecioarei din Monte Toro, în stil gotic și renumit pentru Fecioara sculptată în lemn.

Puteți intra în interior și urca în vârf în mod gratuit, pe trasee bine marcate.

Parcul Natural S'albufera des Grau

Albufera

La 30 de minute de mers cu mașina, veți găsi cel mai important parc natural din Menorca , declarat Rezervație a Biosferei.

Pentru a accesa parcul trebuie să mergeți la Centrul de Recepție Rodríguez Féminas, unde veți găsi punctul de informare cu cele trei trasee disponibile în parc.

Fiecare traseu are o durată de 1 oră de drumeție, cu mai multe puncte de observare a păsărilor și un mediu natural unic. Este ușor de parcurs și chiar dacă nu sunteți un mare iubitor de drumeții, merită să faceți câteva dintre ele.

Fortaleza de la Mola

Fortaleza-de-la-Mola

După ce vă bucurați de comoara naturală a insulei, faceți o excursie la Fortaleza de la Mola, la 20 de minute de mers cu mașina.

Este unul dintre marile exemple de arhitectură militară de pe insulă , originar din secolul al XIX-lea, construit pentru apărarea împotriva atacurilor armatei britanice.

Este unul dintre cele mai vizitate locuri de pe insulă și poate dura cel puțin 2 ore pentru a intra în interiorul acestei mari clădiri.

Taxa de intrare în interior este de 8 euro de persoană.

Turul centrului istoric din Mahón

Este timpul să vizitați capitala Menorei, unul dintre centrele nevralgice ale insulei , precum și cel mai popular loc pentru a vă bucura de viața de noapte din Menorca.

Înainte de a cunoaște zona cea mai animată a orașului, faceți o plimbare pe îndelete în jurul monumentelor emblematice situate în centrul orașului.

Aveți noroc, deoarece în Mahón aveți, de asemenea, opțiunea de a face un TUR GRATUIT GRATUIT prin zona istorică, care vă va permite să profitați la maximum de cele 2 ore pentru a cunoaște principalele părți ale centrului istoric. Ghidul expert vă va ajuta să aflați despre istorie și despre multe fapte care sunt greu de învățat pe cont propriu. Puteți rezerva turul orașului MENORCA AICI.

Puteți descoperi Muzeul din Menorca, vă puteți bucura de importantul ceas din Primărie sau puteți intra în Biserica Santa Maria, cunoscută pentru orga sa din secolul al XIX-lea.

Portul Mahón

Puerto-de-Mahon

Nimic nu este mai bun pentru a încheia ziua și turul insulei decât portul Mahón, una dintre cele mai importante zone din Menorca. Este considerat unul dintre cele mai bune porturi naturale din lume .

Bucurați-vă de apusul soarelui de-a lungul coastei sale și este, de asemenea, unul dintre cele mai bune locuri pentru viața de noapte. Veți găsi numeroase baruri și restaurante pentru cină, precum și câteva pub-uri. Ideal pentru a vă încheia călătoria în Minorca într-un loc plin de atmosferă.

Sfaturi pentru o excursie de 3 zile în Minorca

Este important ca înainte de a călători să cunoașteți câteva sfaturi utile pentru a profita la maximum de călătoria pe această frumoasă insulă.

Cea mai bună modalitate de a vă deplasa pe insulă și de a vă face un itinerar perfect este închirierea unei mașini în Minorca , deoarece este o opțiune confortabilă și practică, cu o mare libertate de mișcare și de a ajunge în locuri care altfel ar fi inaccesibile.

Deși insula dispune de un număr mare de mijloace de transport în comun care leagă cele mai multe locuri turistice, dar faptul că trebuie să vă faceți griji cu privire la orare, prețuri, stații și puncte de plecare este un handicap pe care îl puteți evita.

De asemenea, vă recomand să purtați încălțăminte confortabilă , deoarece veți vizita unele medii naturale, cum ar fi golfurile sale cu poteci de acces sau Parcul Natural.

Luați un costum de baie indiferent de momentul în care vizitați Minorca; orice moment este perfect pentru a vă scufunda în apele sale cristaline.

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru pentru Menorca în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini