Mexico City în 3 zile Ce să vezi în Mexico City timp de 3 zile?

Bine ați venit în Mexico DF sau, mai bine zis, în Mexico City, așa cum se numește din 2016. Este capitala Statelor Unite Mexicane. Un oraș fermecător și modern, care vă va surprinde. Veți oferi palatului dumneavoastră un festin de arome și ochilor dumneavoastră cele mai bune cărți poștale. Dar să nu mai spunem nimic și să vă arătăm Mexico City sau Mexico DF în 3 zile .

mexico-df-en-3-dias

Călătorind în Mexico City în 3 zile Este posibil să cunoști orașul în trei zile?

Pentru a putea spune dacă este posibil să călătorești în Mexico City în 3 zile, trebuie să cunoști dimensiunile orașului. Și cum noi am făcut deja această călătorie, vă aducem răspunsul: Da, este posibil. În acest super ghid despre Mexico City în 3 zile veți deveni un expert în domeniu.

Câteva sfaturi pentru a vedea Mexico City în trei zile

Primul sfat... deși mai mult decât un sfat, este un Cadou! Puteți face un tur gratuit al centrului orașului cu un expert în istorie mexicană. Timp de mai bine de 2 ore veți învăța secrete și sfaturi pe care numai un expert vi le poate oferi. Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți la TURUL GRATUIT din Mexico City aici. Sunteți bineveniți! Acum continuăm cu sfaturile și ghidul.

Iată câteva sfaturi suplimentare valoroase pentru această călătorie:

- Transferul de la aeroport . Vă recomandăm să luați un taxi (taxiurile le aveți odată ce plecați de la aeroport, tariful merge pe zone, iar problema sunt cozile lungi. Ne-a luat mai mult de o oră să găsim un taxi. Sau opțiunea de a angaja un șofer privat care vă va aștepta să vă ducă direct la hotel pentru numai 28 €. Rezervați transferul de la aeroport cu șofer privat.

- Este posibil ca unele hoteluri să vă taxeze pentru wifi, încercați să alegeți un hotel cu wifi inclus în tarif.
- La aeroport puteți cumpăra un card de călătorie pentru transportul public. Veți avea nevoie de ea în orice moment, deoarece orașul este destul de mare. Cel mai simplu și cel mai comun mod de a vă deplasa este cu taxiul, traficul din Mexico City este foarte haotic, deplasarea dintr-o zonă în alta cu mașina poate dura aproximativ 1 oră în timpul zilei, când traficul este și mai complex. Prin urmare, ar trebui să țineți cont de acest aspect atunci când vă organizați călătoria. Am ținut cont de acest aspect în itinerariul nostru Itinerar de 3 zile în Mexic .
- Ca în orice capitală și oraș cu mulți turiști, aveți grijă de bunurile personale pentru a evita momentele neplăcute.
- Evitați metroul la începutul sau la sfârșitul zilelor de lucru, pentru că, de obicei, este foarte aglomerat și nu veți putea lua niciunul.

Ce să vezi în Mexico City în 3 zile?

Mexico DF sau Mexico City este un oraș magic, cu un amestec de influențe aztece și coloniale, lucru pe care noi l-am descoperit și pe care vi-l vom arăta aici.

Ghidul orașului Mexico City: Ziua 1

Odată ajunși în Mexico City, primul lucru pe care îl vom vedea este centrul istoric, locul unde istoria prinde viață, unde cuvintele poeților mexicani capătă sens pentru ochii noștri.
În zona istorică veți fi impresionați de denivelările și înclinațiile clădirilor, deoarece multe dintre ele au fost afectate de marele cutremur care a devastat Mexicul în 1985 și este încă impresionant să vedeți cum a afectat anumite clădiri.

El Zócalo: Plaza de la Constitución

Cunoscut de obicei sub numele de Zócalo, acesta este locul perfect pentru a simți gustul culturii mexicane. Cu o istorie de aproape cinci secole, acest spațiu este locul unde puteți vedea convergența dintre trecutul indigen și cel viceregesc, reflectată în arhitectura care înconjoară această piață.
În jurul Zócalo se află Plaza de Santo Domingo, unde se află Biserica Santo Domingo, în stil baroc, unde este înmormântat Pedro de Moctezuma, unul dintre fiii lui Moctezuma al II-lea.


Zocalo-mexico


În împrejurimile zocalo-ului vom găsi: Palatul Național care prezidează piața, Catedrala Metropolitană și vestigiile arheologice și muzeul Templului Mayor aztec.

Palatul Național

În aceeași piață a Zócalo se află Palatul Național. Din punct de vedere istoric, a fost una dintre reședințele lui Hernán Cortés, dar în prezent și pentru o lungă perioadă de timp, este sediul puterii executive a Mexicului.
Palatul Național funcționează, de asemenea, ca muzeu, pe care îl puteți vizita dacă aveți chef.

Catedrala Metropolitană din Mexico City

Situată la nord de Plaza de la Constitución, este una dintre cele mai vechi clădiri din oraș. Construcția sa a durat aproximativ 250 de ani și se reflectă în stilul său arhitectural eclectic, un amestec de gotic, baroc, churrigueresc, neoclasic, printre altele. Este un loc pe care ar trebui să vă faceți timp să îl apreciați, indiferent dacă sunteți credincios sau nu, datorită bogăției de opere de artă și arhitectură.


Catedralmetropolitana-delaCiudaddeMexico

Museo del Templo Mayor Azteca

Acest templu a fost centrul religios și de cult al vechilor locuitori ai orașului. Datorită mai multor săpături arheologice, sub conducerea lui Eduardo Matos Moctezuma, care au dus la recuperarea unei colecții de peste 7.000 de obiecte, a vestigiilor Templului primar din Tenochtitlan și a unor clădiri din jur, cum ar fi Templul lui Huitzilopochtli.
Muzeul este deschis de marți până duminică între orele 9.00 și 17.00.

Secretarul Educației Publice

Pe acești pereți se află primele picturi murale ale renumitului artist și muralist Diego Rivera. Unele dintre lucrările pe care le veți aprecia sunt 'Eliberarea țăranului' și 'Învățătorul rural', care fac referire la revoluția din 1910.
Diego_Rivera_MuralSecretaria_de_Educacion_Publica

 

Casa de los Azulejos

E timpul pentru o gustare? poate o cafea și câteva delicatese locale de încercat? Atunci bine ați venit la Casa de gresie. O casă enigmatică situată în centrul istoric al orașului. Iar datorită țiglelor Talavera poblana care acoperă fațada exterioară, este una dintre cele mai frumoase bijuterii ale arhitecturii civile din barocul novo-hispanic.
În interior există și un restaurant excelent, unde vă puteți răsfăța și puteți încerca mâncarea locală.
Casa_de_Azulejos

 

Mirador Torre Latino

O priveliște minunată a orașului de la etajul 44 al Torre Latinoamericana. Vă invităm să faceți cele mai bune fotografii ale orașului și să respirați aerul de la înălțime.
torre_Latino_Americana

 

Palatul Artelor Frumoase

Această clădire găzduiește cea mai mare expresie artistică din Mexic. Este casa în care cei mai mari artiști din Mexic și din întreaga lume au un spațiu pentru a-și expune lucrările. De asemenea, reunește toate activitățile legate de cultură, muzică și artă.
Palacio-de-bellas-artes

 

Alameda Central

Pentru a încheia ziua 1 vă sugerăm să vizitați Alameda Central, unul dintre parcurile publice vii ale orașului. Un loc perfect pentru a face o pauză de la oraș, este situat la ieșirea din Palacio de Bellas Artes. Din cauza numărului de lucrări care se află în interior, este considerat aproape un muzeu în aer liber. Aici veți fi încântați de monumentul lui Beethoven, de fântâna lui Venus, de fântâna Fecioarei, de fântâna lui Neptun, de Hemiciclul lui Benito Juarez, amestecate în floră.

Monumento de la Revolución

La aproximativ 5 minute de mers pe jos de Alameda Central (doar traversând 'Paseo de la Reforma'), Monumento a la Revolución este unul dintre cele mai importante vestigii istorice din țară și încă își păstrează structura originală, putând fi explorat în întregime: de la fundații până la cea mai înaltă parte a clădirii, cu un frumos punct de belvedere. La fiecare nivel există curiozități și secrete interesante. În plus, împrejurimile pieței sunt foarte frumoase, mai ales seara, când au loc spectacole cu jeturi de apă și unde este multă atmosferă în timp ce copiii se joacă cu ele.
monumento-revolucion-mexicodf

 

Plaza Garibaldi: O noapte printre mariachi

Căutați un plan bun pentru o seară? O opțiune excelentă este Plaza Garibaldi, renumită pentru grupurile mariachi, trio-urile romantice, grupurile muzicale care se adună cu ținuta lor tipică și instrumentele lor.

garibaldi

Cu o excelentă gastronomie tipică din Jalisco și din Valea Mexicului și muzică autohtonă, veți avea parte de o seară minunată. Un loc foarte frecventat de turiști și unde are loc un mare spectacol de dansuri și tradiții mexicane este 'Guadalajara de Noche'. Se află la doar 50 de metri de Piața Garibaldi.

Ghidul orașului Mexico: Ziua 2. Teotihuacan

Pentru această a doua zi vă recomandăm o vizită la piramidele din Teotihuacan. Piramidele se află la aproximativ 70 km de Mexico City, așa că începeți devreme în dimineața celei de-a doua zile. Complexul arhitectural este deschis între orele 9.00 și 17.00.

Piramidele din Teotihuacan

Aceste vestigii arhitecturale, care în perioada sa de glorie a fost cel mai dens populat centru urban, sunt considerate din 1987 ca făcând parte din patrimoniul mondial UNESCO. Pur și simplu excepțional și o experiență unică pe care vă recomandăm să o vizitați.
Piramides-Teotihuacan

 

Piramida Soarelui

Complexul este format din Piramida Soarelui, care poate fi văzută de la kilometri distanță și este a doua cea mai mare piramidă din Mesoamerica. Piramida Lunii, cu o bază pătrată de aproximativ 45 de metri pe fiecare latură, este doar puțin mai mică decât Piramida Soarelui. Acesta conține statuia zeiței agriculturii.

Piramide-del-Sol

Pe același drum, vei da peste Cetatea și Piramida Șarpelui cu Pene . Primul este un complex arhitectural care formează o mare piață cvadrangulară de aproximativ 400 de metri pe fiecare latură, care a fost folosită ca centru politic, cultural și economic al orașului. În acest perimetru se află Piramida Șarpelui, una dintre cele mai vechi zeități ale civilizației care a locuit pe aceste meleaguri.

Palatul Quetzalpapallotl, care în limba Nahuatl înseamnă Fluturele Albastru, a fost casa elitei și a preoților din Teotihuacan, fiecare clădire fiind decorată cu animale, pene și fluturi.
Acestea sunt câteva dintre minunile pe care le veți aprecia în călătoria dumneavoastră pentru a vedea piramidele.
Aceasta este o activitate care va dura cea mai mare parte a zilei și vă recomandăm să fiți pregătiți.

PLAN RECOMANDAT

Puteți rezerva în avans o excursie care include transferul la ruine și intrarea, precum și vizitarea obiectivelor turistice suplimentare. Un total de aproape 9 ore de excursie la un preț de 20€. Merită din plin.

Rezervați-vă EXCURSIA LA TEOTIHUACÁN - legende fascinante și locuri care merită văzute. 20€ - Rezervați acum >

Planuri pentru seara?

Gustă cele mai bune enchiladas și distrează-te în Zona Rosa.


zona-rosa-mexico-df

 

Ghidul Mexico City: Ziua 3

În ultima zi am rezervat o mică excursie pentru a vizita alte aspecte ale orașului Mexico City. Vă vom arăta câteva dintre locurile emblematice ale acestui oraș minunat.

Muzeul Frida Kahlo

'Niciodată, în toată viața mea, nu voi uita prezența ta. M-ai primit înăuntru, spulberat, și m-ai dat înapoi întreg, întreg'. Frida Kahlo
Cum să nu vizitezi casa unei artiste care a simțit și a dăruit la fel de mult ca Frida? O adevărată icoană a artei mexicane moderne.
De aceea, vizitarea casei-muzeu a Fridei Kahlo este la fel de necesară ca și mâncatul de tacos. Situată într-unul dintre cele mai frumoase și mai vechi cartiere din Ciudad de Mexico, Casa Azul a fost transformată în muzeu în 1958, la doar câțiva ani după moartea pictorului. Aici puteți găsi unele dintre cele mai importante lucrări ale artistei, cum ar fi: Viva la Vida (1954), Frida și operația de cezariană (1931), Portretul tatălui meu Wilhem Kahlo (1952), printre altele.


Frida_Kahlo_Museum

 

Estadio Azteca

A doua oprire din această ultimă zi vă duce la faimosul Estadio Azteca, construit ca parte a proiectului de organizare a Cupei Mondiale din 1970. În 2008, a fost selectat ca fiind unul dintre cele mai bune stadioane din lume. O necesitate pentru fanii fotbalului.


Estadio_Azteca

 

Embarcadero Cuemanco Xochimilco

Este timpul să faceți o plimbare de-a lungul rețelei de canale și ce mod mai bun de a face acest lucru decât cu una dintre bărcile tipice din lemn colorate numite trajineras. În timpul călătoriei veți putea vedea păsări, chinampas (sistemul agricol prehispanic), veți putea asculta mariachis, trio-uri, marimba și veți putea gusta mai multe din mâncarea regională. Un moment unic al acestei călătorii, ideal pentru a vă face noi prieteni.


Embarcadero-Cuemanco-Xochimilco

 

Grădina botanică a pădurii Chapultepec

Cu o suprafață de 4 hectare, grădina botanică vă permite să apreciați biodiversitatea din Altiplano. Acesta este format dintr-un Arboretum și un Orhidearium în care sunt expuse 200 de specii.
În interiorul pădurii se află Castelul Chapultepec, singurul castel regal din Americi, construit în timpul viceregatului viceregelui Bernardo de Gálvez y Madrid ca reședință de vară. În prezent muzeu, vă invită să apreciați cum era viața în perioada colonială.

Castillo_de_Chapultepec

PLAN RECOMANDAT

Dacă doriți să rezervați o excursie de o zi care include o vizită la vechiul cartier Coyoacan și la așezările sale, la cheiul Xoximilco cu o plimbare cu barca și o vizită la Muzeul Frida Khalo, toate în 10 ore interesante cu un ghid vorbitor de limba engleză.

O zi întreagă la Xoximilco, Coyoacan și Muzeul Frida Khalo - Ziua perfectă în Mexico City. 20€ - Rezervați acum >

Mexico City Alternative și concluzii

Mexico City în 3 zile : Artă, cultură și delicii pentru palate.
Sunt atât de multe lucruri de văzut în Mexico City, atât de incredibile, pline de viață și dinamice. Dacă v-ați mai planificat câteva zile, vă recomandăm să petreceți o zi în Puebla, vă veți îndrăgosti. Este, de asemenea, foarte recomandat dacă sunteți credincioși să vizitați Sanctuarul al Fecioarei din Guadalupe . Un loc de pelerinaj prin excelență în America Latină. Ei vă vor spune povestea Fecioarei din Guadalupe și veți ajunge să fiți total fascinați de sanctuar.

Există, de asemenea, Mercados de Artesanías de unde se pot cumpăra suveniruri și antichități; sunt multe răspândite în Mexico City. În mod ideal, în funcție de locul în care vă aflați în ziua respectivă, întrebați care este cel mai apropiat de vizitat. Cele mai cunoscute sunt: Piața San Juan (foarte aproape de Zócalo, străzi labirintice cu tarabe care vă pot surprinde foarte mult), piața Ciudadela și piața Medellín (se află în Colonia Roma, specializată în mâncare internațională).
Există, de asemenea, zone exclusiviste pentru a cumpăra argint și aur, dar nu vă recomandăm să folosiți excursia de 3 zile pentru a cumpăra aceste tipuri de suveniruri, deoarece există multe înșelătorii cu privire la calitate și aceștia profită de turiști. Ar trebui să alegeți pe cineva care înțelege și în care puteți avea încredere.

Ghidul orașului Mexico City în 3 zile în PDF

Descărcați acest ghid al orașului Mexico City în format PDF pentru a vă putea însoți în timpul călătoriei în capitala Mexicului. Îl puteți descărca gratuit de aici: DOWNLOAD MEXICO DF IN 3 DAYS PDF

Poate doriți să aruncați o privire la cele mai vizitate ghiduri de călătorie de către utilizatorii noștri

Cele mai vizualizate pagini