Milano 3 zile Ghidul pentru escapada dvs. de weekend la Milano

Magică, atât de magică, încât ne-a furat respirația și inima! Acesta este sentimentul pe care ni l-a lăsat șederea noastră de trei zile la Milano.
Am călătorit printr-un oraș eclectic, plin de istorie, avangardă, artă și mister. Vă aducem în această notă un ghid complet pentru a vă putea pierde în Milano timp de 3 zile întregi.

milan-en-3-dias

Călătoresc la Milano în 3 zile, este posibil?

Milano este un oraș mic și, deși veți simți întotdeauna că aveți nevoie de mai multe zile, vă promitem că 3 zile este exact ceea ce vă trebuie pentru a cunoaște acest oraș în esența sa.

TURUL CADOU GRATUIT: Doriți să cunoașteți centrul orașului Milano cu un expert într-un tur de 2 ore în limba engleză? Ei bine, vă puteți înscrie gratuit la TURUL GRATUIT al orașului Milano. Este cel mai bun mod de a cunoaște Milano pe gratis.
TURUL GRATUIT al orașului Milano în limba engleză Aici. Odată ce ați făcut turul ghidat de un expert în oraș, veți avea o idee mai bună despre unde și cum să vă petreceți timpul în timpul vizitei la Milano.

Câteva sfaturi pentru o excursie de 3 zile la Milano

Iată câteva recomandări:
Transport: Acest ghid este conceput pentru a fi parcurs aproape în întregime pe jos. Dar dacă nu aveți chef să mergeți pe jos, puteți închiria biciclete. O altă opțiune este serviciul de transport în comun: metrou, autobuze, tramvaie și autobuze de noapte, așa că ar trebui să cumpărați un abonament de călătorie care vi se potrivește cel mai bine. Transport public gratuit cu cardul Milan PASS .
Immagine, Acquario Civico, Muzeul de Istorie Naturală. De aceea, ca întotdeauna, ar trebui să planificați din timp locurile în care doriți să mergeți și să vedeți dacă merită sau nu cardul.
Când să călătoriți: Milano este un oraș care nu doarme niciodată, dar, pentru că nu are mare, nu vă recomandăm să călătoriți în iulie-august. Adică, în mijlocul verii, când temperaturile ridicate și vremea uscată vă vor face să vă fie greu.
Milan Card: Dacă intenționați să intrați în toate atracțiile pe care vi le propunem în acest ghid pentru Milano în 3 zile, vă recomandăm să cumpărați cardul de 2 zile care include intrarea în următoarele locuri: Muzeele din interiorul Castelului Sforza, Museo del Novecento, Galeria de Artă Modernă, Muzeul Arheologic, Museo del Risorgimento, Palazzo Morando Costume Moda...
MILAN PASS - Include: 2 zile de transport public și intrare la atracțiile turistice. De la 69€ - SEE MILAN PASS >

Ce să vezi în călătoria ta la Milano

Poate că impresia pe care o veți avea din acest ghid este: Cum au putut să se plimbe prin Milano în 3 zile? Și adevărul este că a fost o lucrare de inginerie pură, astfel încât nu veți avea nicio problemă în a cunoaște Milano în 3 zile.

Milano în 3 zile: Ziua 1

În prima zi, poate cea mai dificilă din cauza agitației de la sosire, ne vom concentra asupra centrului orașului
Milano, unde începe magia.
Piazza Duomo
Piazza del Duomo, simbol emblematic și inima orașului Milano. Un spațiu simetric care găzduiește clădiri istorice și seculare, cum ar fi Catedrala din Milano, cel mai reprezentativ monument al creștinismului în stil gotic târziu. Construcția sa, care îți taie respirația, datează din 1386. Cu o complexitate arhitecturală rafinată atât în interior, cât și în exterior, pune în fața ochilor privitorului o cantitate enormă de sculpturi (peste 3400 de statui, 50 de coloane și 135 de pinacoteci) adăpostite într-un transept de 158 m lungime și 93 m lățime. Catedrala are o criptă, care poate fi accesată, un belvedere și un muzeu.

PLAZA-DEL-DUOMO

În piață se află un grup de clădiri istorice pe lângă care, inevitabil, trebuie să treci și să te minunezi. Clădirea Porticurilor de Nord, îmbrăcată în piatră de Verona, construită în 1873, unde se află capul arcului de triumf;
Palatul Regal care găzduiește Muzeul Novecento și curtea regală și Monumentul ecvestru al lui Vittorio Emanuele al II-lea, printre alte atracții.

duomo

Galleria Vittorio Emanuele II
Plecând din Piazza del Duomo, este imposibil să nu întâlnești maiestuoasa galerie comercială din secolul al XIX-lea. Cu un stil eclectic, în structura sa în formă de cruce și octogonală se află cele mai rafinate magazine de modă și design. Este exemplul viu al motivului pentru care Milano este capitala modei.

GALERIA-VITTORIO-EMNUELE

Psst! Tradiția milaneză are un gest superstițios de a trece cu picioarele peste scutul de pe pământ din partea stângă a octogonului, care reprezintă orașul Torino.
La ieșirea din galerie veți vedea monumentul lui Alessandro Manzoni, unul dintre cei mai buni poeți și scriitori italieni din vremea sa.

Piazza della Scala

Vă recomandăm să urmați drumul care duce spre Piazza della Scala, care este mărginită de Teatro alla Scala, unul dintre cele mai prestigioase teatre lirice din Europa, și de Palazzo Marino, sediul primăriei din Milano. Teatrul a fost reconstruit după bombardamentele din 1943, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Are o sală în formă de potcoavă în tradiția italiană, patru ordine de loje, două galerii și o scenă foarte adâncă.
În centrul Pieței veți găsi unul dintre semnele trecerii lui Leonardo Da Vinci prin Milano, Monumentul în onoarea lui Leonardo Da Vinci, creat de sculptorul Pietro Magni în 1892.

Gardini Pubblici Indro Montanelli

E timpul pentru o pauză! O cafea sau o gustare? atunci e timpul să mergeți la una dintre grădinile publice din Milano. Această grădină este destinată recreerii și relaxării cetățenilor. Situat în partea de nord-est a orașului, acesta oferă un plămân care alimentează orașul cu verdeață și viață animală.
Dacă călătoriți cu copii, este un plan ideal pentru ei (printre altele pe care le vom menționa pe parcursul acestui ghid), aceștia pot avea acces la Planetariul Pearson Education, Muzeul de Istorie Naturală și Palazzo Dugnani

Muzeul Poldi Pezzoli, Pinacoteca de Brera și MU. Muzeul pentru copii BA
Muzeul Poldi Pezzoli este o casă-muzeu, care a aparținut nobilului Gian Giacomo Poldi Pezzoli, care a transformat o parte a conacului său în 1850 într-un loc de expunere a colecției sale. În prezent, adăpostește una dintre cele mai frumoase colecții de artă din secolul al XIX-lea.

Pinacoteca di Brera, cu arhitectura sa neoclasică, găzduiește Biblioteca Națională Braidense, Observatorul Astronomic și Grădina Botanică, Institutul Lombard de Științe și Litere și prestigioasa Academie de Arte Frumoase. Deși conținutul său vă poate scăpa din interes, clădirea este o bijuterie arhitecturală pe care nu trebuie să o ratați.

În cele din urmă, MU.BA Children's Museum este o alternativă excelentă atunci când călătoriți cu copii. În muzeu există activități concepute pentru ca ei să învețe și să se distreze.

Milano în 3 zile: Ziua 2

Acum, puțin mai proaspeți, vă recomandăm să începeți dimineața devreme pentru a profita la maximum de zi și poate pentru a face unele dintre activitățile pe care nu ați reușit să le faceți cu o zi înainte.

Castelul Sforzasco

CASTILLO-POR-DENTRO

Fortăreață, reședință de familie, icoană a Renașterii italiene și multe altele sunt moduri de a descrie Castelul Sforzasco, unul dintre cele mai reprezentative și cunoscute monumente din Milano. Se află în Piazza Castello, la nord-vest de Via Dante. În prezent, Castelul este sediul Muzeelor Municipale și găzduiește cea mai vastă colecție de artă a orașului, printre care se numără: Pietà Rondanini, ultima lucrare a lui Michelangelo. Această activitate este un plan excelent care poate fi realizat în compania copiilor.

Imediat în afara castelului, veți găsi Parcul Sempione, peste 45 de hectare de vegetație inspirată de grădinile englezești din secolul al XIV-lea, ideal pentru o pauză. Dar, dacă doriți să vedeți mai mult, în interiorul parcului există câteva spații care merită o vizită. Cum ar fi: Arena civică, un amfiteatru în care se joacă mai multe piese de teatru în aer liber. Fontana dell'acqua marcia, una dintre numeroasele fântâni pe care le veți vedea în Milano, printre alte atracții pe care le-am evidențiat pe hartă.

Arcul Păcii

Arco-de-la-paz

Vechea Poartă Sempione, situată în Parcul Sempione, a fost un arc de triumf antic, menit să consemneze victoriile militare obținute de Napoleon. În timpul construcției, scopul său s-a schimbat, iar pacea obținută în 1815 a fost comemorată prin finalizarea lucrărilor.

Naviglio Grande sau Grand Canal

naviglio-2375585_1920

E timpul pentru o pauză plăcută. Vă invităm să faceți o pauză pe malul Canalului Milano. Această zonă, bogată în cafenele, baruri și magazine, a fost o rută comercială foarte importantă pentru dezvoltarea orașului. Iar dacă vizitați sâmbăta, vă puteți bucura de piața gastronomică care are loc în această zonă.

Santa Maria delle Grazie și Cenacolo Vinciano

la-ultima-cena

Sunteți gata să mergeți pe urmele lui Leonardo Da Vinci? Este timpul să vizitați Biserica Santa Maria delle Grazie, situată în piața cu același nume. Acesta îmbină goticul și renascentistul și găzduiește una dintre cele mai râvnite bijuterii din lume: Fresca 'Cina cea de Taină' de Leonardo Da Vinci, păstrată în cenaclul Vincian.

Cadrilaterul modei și cartierul San Siro
În cele din urmă, vă recomandăm o vizită la cadrilaterul modei. Formată de străzile Via Montenapoleone, Via Monzoni, Via Santo Spinto și Via della Spiga, descoperiți de ce Milano este un punct de referință în lumea modei.
Dar dacă nu vă place moda, un alt plan ideal este să vizitați cartierul San Siro și să faceți un tur al stadionului Giuseppe Meazza.

Milano în 3 zile: Ziua 3

Ultima zi și, din acest motiv, am planificat-o puțin mai scurtă, deoarece multe activități pot fi intercalate cu altele care au rămas din zilele 1 și 2.

Piazza Mercanti

Piazza_mercanti_Milano

Când intrați în piață, veți remarca inevitabil clădirile magnifice care o înconjoară și care îi conferă caracter. Piața, care a funcționat cândva ca spațiu pentru comerț, păstrează și astăzi vestigii medievale ale acelor schimburi.

Dintre arhitectură putem menționa următoarele: Fântâna de apă, situată în centrul pieței, era o sursă de apă potabilă pentru cetățenii care se adunau aici. O clădire din cărămidă aparentă numită Palazzo della Ragione și Palazzo dei Giureconsulti.

Bazilica Sfântul Ambrozie și Pinacoteca Ambrosiana
Basílica-de-San-Ambrosio


Biserică în stil romanic datând din anul 379, care adăpostește în prezent trupurile Sfinților Gervasie și Protasie și ale Sfântului Ambrozie însuși, patronul orașului. Noi
vă recomandăm să nu ratați această bucată de istorie.
La mică distanță de mers pe jos se află și Pinacoteca Ambrosiana, care deține cea mai mare colecție de manuscrise ale lui Leonardo da Vinci. Inclusiv Codex Atlanticus, expus aproape în permanență.

Corso Como și Cimitirul Monumental
Așa cum am recomandat și în alte ghiduri, cimitirele europene nu trebuie ratate, iar cel din Milano nu face excepție de la regulă.
Împărțită în zone definite astfel: il Famedio, intrarea și mausoleul principal, Ossario, crematoriul (acum dezafectat) și fiecare dintre aceste zone este împodobită cu piese de sculptură, mausolee, obeliscuri și turnuri. În interior puteți găsi rămășițele unor personalități istorice importante, precum muzicianul și compozitorul Giuseppe Verdi.
Cimitirul este foarte aproape de Corso Como, un cartier comercial și de avangardă pe care nu trebuie să-l ratați.

Cavalo de Leonardo
cavalo-de-leonarso


Ultima oprire a lui Leonardo în această călătorie, vă prezentăm Cavalo de Leonardo. Comandată de Ludovic Sforza, pe care Leonardo nu a realizat-o niciodată mai mult decât planurile sale și matrița de dimensiuni reale. A durat mai mulți ani până când lucrarea a fost finalizată, datorită intervenției unui alt artist care a găsit planurile și adnotările lui Leonardo.
Astăzi, calul se află în parcul Hipodromului din Milano.

Poate că ați prefera să folosiți această ultimă zi pentru o excursie. Iată cele mai bune excursii de o zi din Milano :

Concluzii Milano în 3 zile, Avanti Milano!

Ce părere aveți? Este surprinzător cum toate orașele importante ale Italiei sunt legate de prezența marelui Leonardo Da Vinci, care și astăzi ne lasă cu dorința de a face o excursie exclusiv despre el și despre influența sa asupra dezvoltării fiecăruia dintre orașele prin care a trecut mâna sa. Sperăm că acest ghid pentru Milano în 3 zile v-a ajutat să vă planificați călătoria, Ciao!

Ghidul Milano în 3 zile în PDF - Descarcă

Dacă ți-a plăcut ghidul nostru și vrei să-l ai în format PDF pentru a-l imprima sau pentru a-l lua cu tine în smartphone și a-l consulta oricând dorești, îl poți descărca gratuit din următorul link:

DESCĂRCAȚI GHIDUL ÎN FORMAT PDF.

Utilizatorii care au văzut ghidul nostru pentru Milano în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini