Moscova în 3 zile Cel mai bun din Moscova într-un weekend!

Un oraș plin de nuanțe, pe care, atunci când ajungi să-l cunoști, descoperi că este mult mai mult decât o simplă votcă. Trecutul comunist coexistă în perfectă armonie cu un prezent urban și cosmopolit. Lenin, Stalin, Parcul Gorki, districtul financiar și multe, multe altele de văzut în acest oraș fantastic.

moscu-en-tres-dias

Călătorind la Moscova în 3 zile Este posibil să vedeți orașul în 3 zile?

Fiecare oraș poate fi văzut în 3 zile. Tot ce trebuie să faceți este să știți ce doriți să vedeți și să vă planificați fiecare zi în avans. În acest fel, nu veți pierde niciun minut din timpul dumneavoastră. Moscova în 3 zile este la fel de posibilă ca și Parisul, dar țineți cont de faptul că Moscova este mult mai mare ca mărime și există porțiuni în care va trebui să folosiți metroul.

Câteva sfaturi pentru a vă deplasa prin Moscova în 3 zile

Primul lucru de care trebuie să țineți cont atunci când vă planificați călătoria la Moscova este că este un oraș incredibil de mare și necesită multă planificare. O idee bună este să faceți un tur gratuit. Da, un tur GRATUIT al centrului orașului, efectuat de un expert și complet GRATUIT. Vă puteți înscrie la turul GRATUIT MOSCOVA GRATUIT aici. Turul durează aproximativ 2,5 ore și este în întregime în limba engleză. 100% recomandat.

De asemenea, ar trebui să vă cumpărați biletele în avans pentru a evita să pierdeți timp la cozile lungi care se formează la porțile principalelor atracții turistice.

Un sfat important este că, în Moscova, multe locuri sunt de obicei închise după-amiaza. Așadar, vă recomandăm să vizitați muzeele, catedralele, parcurile (private) etc. dimineața. Lăsați restul atracțiilor pentru după-amiază.

Utilizarea metroului pentru anumite distanțe este foarte recomandată, deoarece, chiar dacă vă place să faceți totul pe jos, unele distanțe sunt foarte lungi. Există un card Troika care poate fi utilizat în transportul public și care este foarte convenabil de achiziționat în acest caz. Trebuie doar să mergeți la o casă de bilete de metrou și să cereți cardul. Se lasă un depozit de 50 de ruble drept garanție, care poate fi recuperat la sfârșitul sejurului, atunci când îl returnați.

Ce să vezi în Moscova în 3 zile?

Moscova în 3 zile este ideal pentru a cunoaște orașul în prezent, trecut și viitor.

Ghidul orașului Moscova: Ziua 1

În prima noastră zi vă vom arăta trecutul Moscovei și modul în care acesta coexistă cu prezentul.

Piața Roșie, Kremlinul și Mausoleul lui Lenin

Vom începe prima noastră zi în inima Moscovei, în Piața Roșie . De dimensiuni extraordinare (330 x 70 metri), este situat în centrul orașului, iar de acolo puteți admira multe dintre clădirile pe care le veți vedea. Vă recomandăm să vă înscrieți aici la turul GRATUIT MOSCOVA FREE TOUR, care se concentrează pe această zonă, de unde începe ghidul nostru.

plaza-rojas

Mausoleul lui Lenin , unde se odihnesc rămășițele pământești ale liderului rus. A spune rămășițe este un mod convențional, deoarece la moartea sa Lenin a cerut să fie înmormântat în același cimitir alături de mama sa. Dar realitatea este că Stalin a pus să fie mumificat corpul lui Lenin. Intrarea este gratuită și poate fi vizitată marți, miercuri, joi și sâmbătă, între orele 10:00 și 13:00. Prin urmare, vă recomandăm să mergeți devreme pentru a intra rapid și a continua vizita.

Înainte de a intra în Mausoleu veți vedea necropola din zidul Kremlinului . Aici veți găsi mormintele altor militari și foști președinți, cum ar fi: Stalin, Cernenko sau celebrități precum Juri Gagarin (astronaut). De asemenea, este gratuit.

mausoleo-de-lenin

Îndreptându-vă spre intrarea în Kremlin , unde președintele merge la serviciu, veți trece pe lângă frumoasele Grădini Alexandru . Deși Kremlinul poate fi văzut din piață, intrarea acestuia nu se află acolo.

JARDINES-DE-ALEXmausoleo-de-lenin

În Grădinile Alexandru, puteți aprecia frumusețea parcurilor din Moscova. Fiind un parc public, intrarea este gratuită. La intrarea în Grădini veți vedea Mormântul Soldatului Necunoscut , care, ca și în alte orașe, este un memorial al soldaților sovietici căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. O flacără eternă arde acolo și este păzită de Garda de Onoare.

soldado-desconocido

În interiorul Kremlinului, veți vedea că sunt multe clădiri, dar nu veți avea acces la toate. Vă recomandăm (după ce v-ați cumpărat biletul în avans) să mergeți la arsenal, la fondul de diamante și în piața catedralei, unde se află tunul țarului Pushka. Un tun uriaș de 38 de tone. Intrarea nu este gratuită, ci costă în jur de 500-700 de ruble, iar noi vă recomandăm să vă cumpărați biletul online în avans.

Tur ghidat al Kremlinului - Vedeți comorile Kremlinului - RRP - 40€ - Rezervați acum >

Tur ghidat al Muzeului de Arme - Include intrarea fără plată - RRP - 50€ - Rezervați acum >

catedral-dentro-del-kremlintsar-cannon-177846_1920st-basils-cathedral-1796032_1920

.

Excursii și activități recomandate:

Catedrala Sfântul Vasile și Catedrala Maicii Domnului din Kazan

Traversând Piața Roșie, veți vedea Catedrala Sfântul Vasile, o icoană a arhitecturii bizantine rusești, datorită cupolelor sale colorate în formă de bulb. Deși nu este catedrala principală, este foarte bine cunoscută.

san-basiliobolshoi-theatre-1641206_1920

Biletele sunt disponibile doar la casa de bilete a catedralei și nu sunt foarte scumpe. Programul de funcționare este între orele 10.00 și 18.00, iar în prima zi de miercuri a fiecărei luni este închis.

În continuare, vă sugerăm să vizitați Catedrala Maicii Domnului din Kazan, intrarea este gratuită și reprezintă un contrast excelent al arhitecturii rusești.

Teatrul Bolshoi și strada Tverskaia

În restul după-amiezii, vă invităm să vă plimbați pe străzile Moscovei. Una dintre cele mai faimoase străzi este strada Tverskaya , ideală pentru cumpărături sau doar pentru a te plimba prin Moscova. Pentru a ajunge acolo, veți trece pe lângă Teatrul Bolșoi. Construit în 1825 de arhitectul Osip Ivanovici Bovet, este un exemplu clasic de arhitectură clasică rusă.

metro-2

Metroul

Începând cu următoarele zile, multe dintre călătorii sunt aproape obligatorii cu metroul. Și, credeți sau nu, metroul din Moscova este o priveliște de admirat. Motivul este că, în timpul Rusiei comuniste, au început să se elaboreze planuri pentru metroul rusesc. Scopul a fost acela de a arăta viziunea partidului: un viitor luminos și promițător, iar rezultatul artistic a depășit așteptările tuturor.

Iată o mică listă a stațiilor care ne-au plăcut cel mai mult. Dar toate sunt foarte frumoase.

Majakovskaja, Komsomolskaya, Kursky (Gara Kurskaya), Paveletsky (lângă gara Paveletsky), Kiyevskaya, Belorussky (Belorusskaya), Savyolovsky (Savelovskaya), Rizhsky (Rizhskaya).

metroBúnker_42

Ghidul orașului Moscova: Ziua 2

În cea de-a doua zi a noastră, vom pătrunde mai adânc în Moscova comunistă și a Războiului Rece.

Mausoleul lui Lenin și Muzeul Războiului Rece

Dacă ați ratat Mausoleul lui Lenin cu o zi înainte, o puteți face astăzi și vă puteți conecta cu Muzeul Războiului Rece sau Bunkerul 42. Un buncăr autentic, aflat la 65 de metri sub pământ, care datează din perioada Războiului Rece, amenajat ca muzeu.

Un fapt deloc neglijabil este că nu există lifturi, vizitarea buncărului se face pe jos. Tururile ghidate sunt disponibile doar în limba engleză sau rusă.

mercado

Muzeul de Cosmonautică

Un muzeu dedicat istoriei spațiale rusești. Acest muzeu este situat sub Monumentul al Cuceritorilor Spațiului , un obelisc de 107 metri înălțime construit pentru a celebra realizările sovietice în domeniul explorării spațiale.

În interiorul muzeului veți vedea tot felul de obiecte folosite în călătoriile spațiale. Cum ar fi costume, fotografii, videoclipuri, sateliți și rachete.

Muzeul este deschis de marți până duminică între orele 10.00 și 19.00.

Piața Izmailovo

O fostă cetate medievală și acum o piață de vechituri, piața Izmailovo este locul perfect pentru a cumpăra matrioșka (păpuși rusești) autentice sau pentru a lua o gustare cu vodcă. Dacă sunteți în căutare de Vodka, atunci sunteți în locul potrivit. În acest cartier veți găsi faimosul muzeu al vodcii, unde veți învăța despre băutura care este un simbol național.

museo-pushkin

Ghidul orașului Moscova: Ziua 3

Aici, la finalul călătoriei noastre, vom trece de la trecut la o viziune a viitorului acestei mari țări.

Galeria de Stat Tretiakov sau Muzeul Pușkin

Galeria Tretiakov este cel mai mare muzeu de artă din Rusia, după Muzeul Pușkin, cu o colecție de artă vastă care cuprinde lucrări de Giorgio de Chirico, Kandinsky, Malevich, Marc Chagall, printre alți mari artiști.

Fațada sa, proiectată ca niște ornamente dintr-un basm rusesc, a fost construită între 1902 și 1904.

Este o vizită esențială pentru cei care apreciază arta și doresc să afle mai multe despre cultura acestei țări. O alternativă excelentă este Muzeul Pușkin, cu lucrări din Renașterea italiană.

metro-2

Catedrala Hristos Mântuitorul

Situată în centrul Moscovei, pe malul râului Moskva, se află catedrala sfântului patron al Moscovei. Una dintre cele mai înalte biserici ortodoxe din secolul al XIX-lea din Moscova. Proiectat de arhitectul rus Konstantin Ton în onoarea victoriei rusești asupra lui Napoleon. Clădirea a fost distrusă la cererea lui Stalin, iar după cel de-al Doilea Război Mondial a fost reconstruită. Dar abia în 1994 a fost reconstruită exact ca în clădirea originală.

Catedrala are o punte de observație înaltă de 40 de metri, pe care o puteți accesa pentru a vedea orașul dintr-o altă perspectivă.

moscow-city-2210335_1920

Intrarea în catedrală este gratuită și se face de marți până duminică între orele 10.00 și 17.00. Lunea este deschis, dar mai târziu, de la ora 13:00.

Parcul Gorki

Continuând de-a lungul râului Moscova, ne aflăm acum în Parcul Gorki. Unul dintre cele mai frumoase parcuri din Moscova. Cu o suprafață de peste 100 de hectare, parcul are în interior iazuri, grădini, plaje artificiale și multe spații de recreere.

În Parcul Gorki se află Parcul de Artă Muzeon, un fel de cimitir al statuilor căzute.

Districtul financiar

sau Orașul Moscova , așa cum este numit în mod obișnuit, este centrul internațional de afaceri al Moscovei. Un proiect major conceput de guvern în 1992 pentru a crea o zonă de activitate comercială, spațiu de locuit și divertisment.

night-1450087_1920[#Z][#Z] [#Z]

Moscova în 3 zile Mult mai mult decât Vodka!

Sperăm că v-ați bucurat de șederea dumneavoastră la Moscova, pentru noi a fost fantastic. Iar dacă aveți o zi în plus, vă recomandăm să explorați Moscova în voie.

Ghidul Moscova în 3 zile în format PDF

Descărcați acest ghid Moscova în format PDF pentru a vă putea însoți în timpul călătoriei dumneavoastră. Îl puteți descărca gratuit de aici: DOWNLOAD MOSCOVA ÎN 3 ZILE PDF

Poate doriți să aruncați o privire la cele mai vizitate ghiduri de călătorie de către utilizatorii noștri

Cele mai vizualizate pagini