Mykonos în 3 zile Route și Itinerariu pentru a vedea Mykonos în trei zile

Insula Mykonos este una dintre cele mai populare insule în rândul călătorilor, fiind situată în centrul arhipelagului Cicladelor. Această mică insulă este cunoscută în întreaga lume pentru plajele sale fascinante, precum și pentru atmosfera și distracția sa minunată.

Mulți o numesc Ibiza Greciei, deoarece este un loc plin de atmosferă și petrecere, dar și o destinație ideală pentru relaxare.

În acest ghid pentru Mykonos în 3 zile , îți voi arăta traseul perfect pentru a cunoaște această insulă magică, astfel încât să ajungi să te îndrăgostești de fiecare colț al ei.

mykonos-en-3-dias

Ce să vezi în Mykonos în 3 zile

Pentru început, este important să știm ce documente sunt necesare pentru a vizita Mykonos, această insulă paradisiacă.

Ei bine, este destul de simplu, deoarece Grecia este membră a Uniunii Europene, tot ce trebuie să aduceți este o carte de identitate sau un pașaport valabil.

Limba oficială a acestei țări este greaca, dar engleza este vorbită pe scară largă pe toată insula, datorită turismului. Așa că nu vă faceți griji, cu o engleză de bază vă veți descurca cu ei.

Moneda folosită pe această insulă este euro, așa că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la schimbul valutar. În plus, majoritatea unităților acceptă plata cu cardul de credit.

Mykonos nu este o destinație foarte mare, dar chiar și așa, cel mai bun mod de a vă deplasa este să închiriați o mașină , deoarece este foarte ușor să vă deplasați și puteți conduce în jurul întregii insule într-un timp scurt.

Pentru a ajunge pe plajele mai îndepărtate, va fi necesar să folosiți bărci mici, dar există și o bună rețea de transport public de autobuze.

Dacă folosiți mașina, este important de știut că în majoritatea locurilor veți putea găsi locuri de parcare, dar în unele locuri, în special pe unele plaje populare, este posibil să găsiți un inconvenient, mai ales în sezonul de vârf.

Acestea fiind spuse, bucurați-vă de această insulă frumoasă și mergeți să o descoperiți!

Ghid turistic Mykonos: Ziua 1

În prima zi vă veți îndrăgosti de această insulă, descoperind cele mai uimitoare locuri din acest mic paradis.

Portul Mykonos

Puerto-de-Mykonos

Micul port al insulei este mărginit de mici bărci de pescuit ale locuitorilor din orașul Mykonos, Chora, care se află printre iahturi mari și luxoase. Un contrast foarte pitoresc. De aici, bărci mici pleacă spre alte părți ale insulei la care se poate ajunge doar pe mare.

Acest port găzduiește, de asemenea, unele dintre cele mai bune și mai exclusiviste restaurante și baruri de pe insulă, cu priveliști fascinante la mare, unde puteți degusta cele mai tipice preparate din bucătăria grecească, precum și vinurile sale rafinate.

Orașul vechi din Mykonos

Casco-antiguo-de-Mykonos

Orașul vechi este unul dintre cele mai populare locuri de pe insulă, cu casele sale fermecătoare, vopsite în alb.

Vă recomand să vă plimbați pe străzile sale și să vă pierdeți printre aleile sale bântuite, pentru a fi uimiți de colțurile sale fascinante și de unele dintre cele mai frumoase zone din întregul oraș.

Este un loc ideal pentru cumpărături, deoarece aici puteți găsi de toate, de la produse tipice până la magazine care vând cele mai cunoscute mărci de îmbrăcăminte din lume.

Vă veți îndrăgosti de arhitectura frumoasă și caracteristică a Insulelor Ciclade.

Mica Veneție din Mykonos

Pequena-Venecia-de-Mykonos

Este una dintre cele mai fermecătoare și mai frumoase zone ale insulei, precum și unul dintre cele mai fotografiate locuri. Este cunoscută sub numele de Alefkandra, care în traducere din greacă înseamnă 'a spăla', deoarece aceasta este zona în care femeile obișnuiau să-și spele hainele în antichitate.

Această zonă este situată în partea de jos a orașului, iar casele sale sunt construite pe apă, motiv pentru care este cunoscută sub numele de Mica Veneție din Mykonos, deoarece este imposibil să nu te gândești la acest oraș italian.

Aceste case au fost construite în acest fel pentru că în antichitate subsolurile acestor case erau folosite ca loc de depozitare a prăzii piraților, amuzant, nu-i așa?

Case de două sau trei etaje din secolul al XVIII-lea, cu balcoane frumoase din lemn colorat, cu vedere la mare.

Biserica Paraportiani

Iglesia-de-Paraportiani

Începeți prin a vizita una dintre cele mai vechi biserici de pe insulă, fiind și una dintre cele mai vizitate și fotografiate de turiști, căci nu e de mirare, este de o frumusețe autentică.

Se remarcă prin simplitate, linii curbe și o culoare albă izbitoare care contrastează cu albastrul cerului, care se schimbă în funcție de lumină și de momentul zilei. Acesta este unul dintre motivele pentru care este atât de atractivă pentru turiști.

A fost finalizată în secolul al XVII-lea și face parte dintr-un grup de cinci biserici care au fost construite puțin câte puțin.

Apus de soare în Mykonos

Puesta-de-sol-mykonos

Apusurile de soare de pe această insulă sunt de nedescris, dar și esențiale. Prima zi aici este ceva ce trebuie să faceți și veți dori să repetați acest lucru în fiecare zi pe care o petreceți pe insulă, căutând de fiecare dată cel mai bun loc pentru a face acest lucru. Este magie pură.

Cu această ocazie, vă recomand să o faceți din Little Venice, pentru că este un loc de care vă veți îndrăgosti datorită balcoanelor sale colorate și pe care îl puteți vedea dintr-unul dintre barurile sale deosebite.

Ghid turistic Mykonos: Ziua 2

A doua zi este dedicată unuia dintre cele mai uimitoare și istorice locuri din acest loc, insula Delos, un tur cultural fără îndoială, înconjurat de o frumusețe inegalabilă.

Insula Delos

Isla-delos

Această insulă este una dintre cele mai mici insule ale Greciei, este situată chiar la sud-vest de Mykonos, din port pleacă foarte regulat bărci, așa că nu veți avea nicio problemă să ajungeți la ea, vă recomand să o faceți din timp pentru a vă bucura la maximum de insulă.

Este un loc cu numeroase locuri de văzut, această insulă a fost declarată Patrimoniu Mondial, fiind un sanctuar grecesc, datorită importantelor sale vestigii arheologice și ruinelor sale, amprenta unui trecut glorios. Petreceți întreaga zi vizitând-o, este o insulă-muzeu autentică.

Această insulă este unul dintre siturile culturale protejate de UNESCO, deoarece este unul dintre cele mai importante situri arheologice grecești. Puteți vizita diferite grupuri de ruine pe toată insula, în total sunt patru, pe care le puteți vizita.

Port comercial

Templos-de-Apolo

În spatele portului, se afla un depozit impresionant și câteva case din secolele I și II î.Hr. cu o curte mare, înconjurată de coloane mari, remarcabilă prin podelele pline de mozaicuri.

Aici puteți vizita și Templele lui Apollo, o mare cale sacră care duce la sanctuar, cu un altar și trei temple, un templu doric, un templu doric atenian și templul Porinos Naos, precum și unul dintre cele mai populare, Templele Afroditei și Hermes.

Rămășițe arheologice

Restos-Arquelogico-Isla-Delos

Puteți veni să vă bucurați de Oikos-ul naxiților, cel mai vechi monument din Delos, o clădire sacră dreptunghiulară cu opt coloane mari.

De asemenea, puteți vizita Monumentul Taurilor, un monument a cărui funcție este încă necunoscută până în ziua de azi; se pot distinge trei părți ale clădirii.

Mai târziu, Terasa Leilor, un ansamblu sculptural din marmură dedicat lui Apollo, flancat de lei, din care astăzi au rămas doar 5 lei întregi, dar în perioada de maximă splendoare erau 16.

Muntele Cynthus

Isla-delos

Pe panta acestui deal se află un teatru maiestuos, cu o capacitate de 5000 de locuri, iar în vârful acestui deal se află rămășițele unei reședințe din mileniul III î.Hr.

Aici există numeroase rămășițe de case excavate de o mare bogăție arhitecturală, cum ar fi Casa Delfinilor, Casa lui Dionisos și Casa Măștilor, acestea trei fiind cele mai impresionante pentru mozaicurile lor peristilice.

Barrio Lago

Barrio-Lago

Aceasta era zona rezidențială a orașului, remarcându-se prin câteva case, cum ar fi Casa Actorilor, cu un peristil atipic, cu portic ionic, precum și cele ale Casei Remorcherilor sau Frontonului.

Un loc perfect pentru a încheia o vizită la acest mare muzeu în aer liber, o zi plină de istorie!

Ghid turistic Mykonos: Ziua 3

A treia zi este dedicată admirației unora dintre atracțiile majore ale insulei, nu puteți pleca din Mykonos fără să le vizitați.

Plaja Elia

Elia-Beach

Petreceți dimineața pe această frumoasă plajă sudică cu priveliști încântătoare, apa este de un albastru intens și este una dintre cele mai lungi de pe insulă.

Bucurați-vă de atmosfera sa și relaxați-vă fără îndoială în acest loc paradisiac.

Pelicanul Petro

Puesta-de-sol-mykonos

Binecunoscutul pelican din Mykonos, numit Petro, este un simbol al insulei, una dintre atracțiile care atrage cei mai mulți oameni.

Povestea acestui prieten ciudat este că a fost adoptat și îngrijit de un pescar și a devenit treptat celebru pe insulă, deși a murit în decursul anilor. În 1986, un german a adus un alt specimen pentru a continua tradiția.

Se găsește de obicei în apropierea Tavernei Paraportiani, este sigur că va poza pentru aparatul foto, este un adevărat model!

Mănăstirea Panagia Tourliani

Monasterio-de-Panagia-Tourliani

Mănăstirea Panagia Tourliani este situată în satul Ano Mera, la 8 kilometri de orașul Chora. Fondat de călugări în 1542, a trebuit să fie restaurat în secolul al XVIII-lea.

Arhitectura sa este tipică insulelor grecești, fiind o clădire vopsită în alb cu o cupolă roșie. În curte puteți vedea un frumos turn de marmură, iar în interior puteți contempla uimitorul altar din lemn, realizat de artiști florentini în 1775.

Astăzi, mănăstirea găzduiește și un muzeu ecleziastic, cu icoane, sculpturi în lemn, clopote și alte obiecte. Programul de funcționare este între orele 9:00 și 13:00 și între 14:00 și 19:30 în fiecare zi, iar intrarea este gratuită.

Morile de vânt din Mykonos

Molinos-de-Mykonos

Populară pentru morile sale de vânt, mai are încă șapte din cele 20 care existau pe vremea sa, până în anii 1920, și este una dintre cele mai ușor de recunoscut cărți poștale ale locului.

Aceste mori de vânt sunt amplasate în partea înaltă, în zona în care bate cel mai mult vântul și, prin urmare, în această zonă vă puteți bucura de priveliști panoramice frumoase. Îți va fura inima. Nu există un loc mai bun pentru a încheia călătoria.

Cele mai vizualizate pagini