Ce să vezi în Normandia în 3 zile

Normandia este una dintre cele mai frumoase regiuni ale Franței, un loc ideal de vizitat în trei zile, descoperind locuri foarte diferite unele de altele.

De la frumoasele abații, sate fermecătoare cu casele lor cu colț de lemn, peisaje de vis și monumente uimitoare, cu un mare patrimoniu istoric, să începem să descoperim această bijuterie franceză?

normandia-en-3-dias

Ce să vezi în Normandia în 3 zile

Este o destinație ideală pentru a călători cu mașina, puteți închiria una la un preț economic, Normandia este o destinație perfectă pentru a parcurge drumurile sale în liniște, bucurându-vă de împrejurimile frumoase.

Ghid turistic Normandia: Ziua 1

Prima zi este dedicată cunoașterii orașului Rouen, capitala Normandiei, pentru a cunoaște toate locurile și monumentele emblematice, o zi este suficientă pentru a cunoaște cele mai importante lucruri.

Catedrala Notre-Dame de Rouen

Catedral-de-Notre-Dame-de-Rouen

Turul începe în inima orașului vechi, la Catedrala Notre-Dame, una dintre cele mai mari și maiestuoase catedrale gotice din Franța .

Fațada sa este fascinantă, l-a inspirat chiar și pe artistul Monet în multe dintre lucrările sale, vizitați-i și interiorul, are câteva vitralii originale care merită apreciate.

Intrarea în interior este gratuită, un must-see!

Turnul Ioanei d'Arc

Vizitați singurele rămășițe ale castelului medieval din Rouen, unde Ioana d'Arc a fost ținută prizonieră înainte de soarta ei teribilă din 1430.

La vârsta de 19 ani, a fost arsă pe rug pentru erezie în orașul Rouen; astăzi, ca eroină franceză, moștenirea ei este resimțită în tot orașul.

În interior se află o mică expoziție despre Ioana d'Arc și castelul , la care puteți accesa prin Rue du Bouvreuil.

Muzeul Le Secq des Tournelles și Muzeul de Arte Frumoase

Nu ezitați apoi să intrați în biserica în stil gotic Saint-Laurent, plină de o mulțime de opere de artă din fier.

Începutul acestei colecții de artă a fierului datează din 1865 . Jean-Louis-Henri Le Secq Des Tournelles, un fotograf francez, a devenit interesat de arta fierului forjat în timp ce făcea fotografii la diverse monumente. Mai târziu, fiul său a donat întreaga colecție orașului Rouen.

Faptul că muzeul este găzduit într-o biserică adaugă multă atmosferă acestei colecții istorice. În plus, intrarea este gratuită.

Chiar alături se află Musée des Beaux-Arts , de asemenea o vizită recomandată, cu o taxă de intrare de 5 € de persoană.

Cimitirul medieval al ciumei

Pe strada Martainville, chiar după biserica mare Saint-Maclou, se află acest loc deosebit, o bijuterie ascunsă pentru mulți vizitatori, ideal pentru călătorii care doresc să descopere locuri diferite.

Este un mormânt comun al victimelor Marii Ciume care datează din 1348 și unul dintre ultimele exemple de cimitire medievale de ciumă.

Pe măsură ce intrați în curtea liniștită și moartă, veți fi înconjurați de clădirile romane mari, cu pereți din lemn.

Cu câteva desene sculptate în pereți de către gropari, locul este o bijuterie înfricoșătoare din Rouen.

Gros Horloge

Gros-Horloge

În cele din urmă, vizitați ceasul astronomic din secolul al XIV-lea, cel mai vechi din Europa , situat în Rue du Gros-Horloge.

Fabricat în 1389, este unul dintre cele mai vechi mecanisme de ceas în funcțiune din Franța și din întreaga Europă.

Intrați în turnul clopotniței și explorați camera de sonerie și ceasul propriu-zis, descoperiți mecanismul acestui ceas magnific.

În plus, de aici vă puteți bucura de cele mai bune priveliști panoramice ale orașului medieval Rouen, ideal pentru o vizită la apus.

Ghid turistic Normandia: Ziua 2

A doua zi vă propune un tur al unora dintre cele mai frumoase sate din Normandia și chiar din Franța, multe dintre ele fiind sursa de inspirație a unor artiști de prestigiu.

Veules-les-Roses

Veules-les-Roses

Începeți ziua în acest frumos loc din Normandia, considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Franța și Normandia .

Este cunoscut pentru casele sale uimitoare cu pereți cu colț de lemn și canalele pitorești, care au fost mult timp o sursă de inspirație pentru scriitori și pictori.

Nu puteți rata ocazia de a admira cel mai mic râu din Franța, care traversează centrul orașului.

Stâncile din Etretat

Acantilados-de-Etretat

Descoperiți maiestuoasele stânci din Etretat, unul dintre cele mai vizitate locuri din Franța .

Plimbați-vă mai întâi de-a lungul plajei pentru a contempla aceste formațiuni stâncoase, dintre care cea mai faimoasă este 'Ochiul acului', cu forma sa specială arcuită.

Pe una dintre stânci se află fermecătoarea biserică Notre-Dame de la Garde, urcați pentru a avea cea mai bună priveliște a zonei. Magică!

Orașul Etretat

Nu plecați din Etretat fără să vizitați frumosul oraș, adesea trecut cu vederea și umbrit de stânci, dar cu atât de multe de văzut.

Vizitați Grădinile din Etretat t, cu priveliști fascinante și sculpturi frumoase.

Plimbați-vă prin centrul istoric pentru a admira casele tipice din această parte a Franței și profitați de ocazie pentru a mânca, deoarece are o gastronomie rafinată.

Honfleur

Honfleur

Continuați cu acest oraș portuar cu vedere spre Canalul Mânecii, a fost chiar imortalizat de artiștii impresioniști, inclusiv de Monet .

De atunci, a devenit un paradis pentru artiști și există numeroase galerii în oraș.

Vechiul port din Honfleur, le Vieux Bassin, este înconjurat de clădiri colorate și străzi pietruite. Este ușor de înțeles de ce impresioniștii au fost atât de inspirați de acest loc din Normandia - o adevărată imagine de carte poștală!

Nu uitați să vizitați Biserica Sainte Catherine și turnul său cu ceas.

Trouville

Trouville

Combinația ideală de mare și peisaj rural, un loc ideal pentru a vă plimba și a vă bucura de plaja sa plăcută.

Vizitați piața de pește și portul de pescuit, care păstrează o parte din farmecul originilor sale, descoperiți clădirea Cazinoului și Muzeul Villa Montebello , cu intrare gratuită.

În cele din urmă, nu puteți pleca fără să vă bucurați de plajele sale spectaculoase, una dintre cele mai populare din zonă.

Ghid turistic pentru Normandia: Ziua 3

A treia zi este o plimbare pe îndelete de-a lungul coastei Normandiei, descoperind peisaje uimitoare pe drum, un traseu cunoscut sub numele de plajele de debarcare din Normandia.

Caen

Catedral-de-Notre-Dame-de-Rouen

Prima oprire a zilei, poarta de acces la plajele de debarcare din Normandia , găzduiește, de asemenea, unul dintre cele mai importante muzee dedicate acestei părți a istoriei; Mémorial de Caen, un obiectiv de neratat.

Mai târziu, vizitați Castelul Caen, unul dintre cele mai mari castele medievale din Europa, Biserica romanico-gotică Sfântul Gheorghe și Sala Echiquier.

Descoperiți Muzeul de Arte Frumoase. În cele din urmă, plimbați-vă de-a lungul Rue Saint-Pierre, una dintre cele mai populare străzi din oraș, cu casele tipice din lemn cu colț de lemn din această parte a Normandiei.

Juno Beach

Juno-Beach

Este timpul să vizitați unele dintre cele mai populare plaje de debarcare din Normandia.

Vizitați Juno Beach, zona în care au debarcat canadienii .

Aici puteți vizita Centrul de interpretare Juno Beach, unde puteți afla câteva detalii despre debarcare.

Este o vizită plăcută și distractivă, cu reconstituiri, videoclipuri, machete ale tunurilor folosite și un monument în memoria soldaților căzuți la datorie.

Bayeux

Bayeux

Următoarea oprire a zilei este la Bayeux, unde se află faimoasa Tapiserie De Bayeux , marea comoară a orașului, o atracție obligatorie pentru orice călător în zonă. Tapiseria are o lungime de peste 68 de metri și descrie evenimentele care au dus la bătălia de la Hastings și la cucerirea Angliei de către normanzi.

După aceea, plimbați-vă prin Grădina Botanică din secolul al XIX-lea, apoi mergeți la Muzeul Memorial al Bătăliei din Normandia.

Plimbați-vă pe îndelete prin orașul vechi și, în cele din urmă, lăsați-vă învăluit de bijuteria arhitecturală a Catedralei Notre Dame de Bayeux.

Plaja Omaha

Playa-de-Omaha

Plaja Omaha este a doua plajă din vest, printre cele cinci zone de debarcare din timpul invaziei din Normandia din cel de-al Doilea Război Mondial.

A fost luat cu asalt la 6 iunie 1944 (Ziua Z a invaziei) de către trupele americane.

Acolo, vă recomand o vizită la cimitirul militar american , unde se află un muzeu memorial, singurul vestigiu al acelei zile.

Pointe du Hoc

Pentru a încheia ziua, vizitați Pointe du Hoc, cel mai înalt punct dintre plajele Omaha și Utah Beaches , un punct strategic pentru apărarea Zidului Atlanticului împotriva Aliaților.

În cele din urmă, americanii au fost victorioși în Ziua Z; astăzi, veți găsi un monument dedicat acestei bătălii în partea de sus, situat chiar deasupra buncărului german pe care l-au luat.

Un loc care a marcat un înainte și un după în istorie, are, de asemenea, priveliști panoramice uimitoare la apusul soarelui, ideale pentru a-și lua rămas bun de la Normandia.

Sfaturi pentru un traseu de 3 zile în Normandia

Pentru acest circuit de trei zile, vă recomand să închiriați o mașină în Normandia , astfel încât să nu vă faceți griji cu privire la orarele mijloacelor de transport în comun. Vă permite să parcurgeți drumurile din zonă, înconjurați de peisaje care vă taie respirația și de sate fermecătoare în care să vă opriți.

Atunci când vizitați zona în timpul verii, este recomandabil să purtați bikini, deși vizitarea plajelor de debarcare poate fi culturală, cu zone mari de scăldat care vă invită să vă scufundați în ape.

Cele mai vizualizate pagini