Nuremberg în 3 zile Ghid complet la Nürnberg

Nürnberg, situat pe malul râului Pegnitz, este un oraș german din landul Bavaria, cu aproximativ 515.000 de locuitori. A vedea Nürnbergul în 3 zile este foarte accesibil, deoarece, deși are multe lucruri de văzut, toate se află la distanță de mers pe jos și pot fi văzute în plimbări plăcute. Începem cu Ghidul de 3 zile pentru Nürnberg.

nuremberg-en-3-dias

Ce să vezi în 3 zile la Nürnberg

Orașul își are originile în anul 1050, pe vremea Sfântului Împărat Roman Henric al III-lea. Așa că, după cum vă puteți imagina, are o mulțime de istorie și de lucruri care merită vizitate, cum ar fi centrul său istoric, care este înconjurat de un zid medieval de peste 5 km construit în 1325.
Este bine cunoscut, printre altele, pentru impresionanta sa piață de Crăciun, dar și pentru procesele naziste care au avut loc la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ghidul nostru este organizat în 3 zile, dar ordinea fiecărei zile poate fi alternată după bunul plac. Aceasta nu va influența imaginea sau senzațiile pe care le veți avea în urma călătoriei dumneavoastră la Nürnberg.

Cel mai apropiat aeroport este Aeroportul Internațional Nürnberg (NUE), situat la 7 km de centrul orașului.

Biroul de informare turistică se află la adresa Königstraße 93, 90402 Nürnberg, (vizavi de gară). Acolo puteți obține cardul Nürnberg Card + Fürth, care include intrarea la principalele obiective turistice din ambele orașe (Fürth a fost fondat în secolul al X-lea de către Carol cel Mare și se află la doar 10 km de Nürnberg), precum și o reducere de 100% pentru două zile la transportul public în Nürnberg, Fürth și Stein. Puteți folosi metroul, tramvaiele, autobuzele, trenurile regionale și S-Bahn fără costuri suplimentare. Cardul Nurnberg este disponibil și la aeroport.

Ghid turistic Nürnberg: Ziua 1

În prima zi veți vedea Museum für Kommunikation (Muzeul Poștei și Comunicării), Germanisches Nationalmuseum (Muzeul Național German), Handwerkerhof (Curtea Meșteșugarilor), Künstlerhaus (Clădirea Künstlerhaus), Biserica Evanghelică Sf. Marta), St. Klarakirche (Biserica catolică Sfânta Clara), Mauthalle (Casa Vămii), Lorenzkirche (Biserica evanghelică luterană Sfântul Laurențiu), Tugendbrunnen (Fântâna Virtuții) și, în final, Nassauer Haus (Casa Nassau), toate situate destul de aproape una de alta și, deși par multe, pot fi văzute toate într-o singură zi.

Museum für Kommunikation (Muzeul Poștei și al Comunicațiilor)

Museo-de-correos-y-comunicaciones-Nuremberg

Muzeul își are originile în 1902, iar din 1925 este găzduit în clădirea actuală.
Muzeul se concentrează pe oameni și pe modul în care aceștia comunică între ei și este împărțit în patru domenii: sunet, imagini, scris și comunicare prin internet, prezentând peste 400 de obiecte, inclusiv vehicule poștale istorice folosite între anii 1950 și 1960.

Germanisches Nationalmuseum (Muzeul Național German)

Muzeul Național German conține cea mai importantă colecție de cultură și artă germană, din preistorie până la mijlocul secolului al XX-lea.
Acesta conține lucrări ale pictorului Albrecht Dürer (1471 - 1528), un autoportret al lui Rembrandt (1606 - 1669), lucrări ale sculptorilor Veit Stoss (1445 - 1533) și Adam Kraft (1455 - 1509), cel mai vechi glob pământesc din lume, realizat de astronomul și geograful Martin Behaim (1459 - 1507), o colecție numismatică de 60.000 de monede și 20.000 de medalii. 60.000 de monede și 20.000 de medalii, precum și picturi, sculpturi, obiecte de artizanat, mobilier casnic, case de păpuși, instrumente muzicale vechi etc.

Handwerkerhof

Centro-de-Nuremberg

În centrul orașului Nürnberg, înconjurați de turnurile și zidurile fortificațiilor medievale, meșteșugarii de la Handwerkerhof oferă o mare varietate de produse: jucării, antichități, orfevrărie, olărit și, bineînțeles, standuri cu mâncare.

Künstlerhaus (Clădirea Künstlerhaus)

Künstlerhaus a fost întotdeauna asociată cu lumea culturii și a artiștilor, fiind locul în care diverse asociații și grupuri oferă evenimente și cursuri de arte vizuale, film, literatură și muzică în sălile sale.

Principalele biserici din zonă

Biserica evanghelică Sfânta Marta

 

Biserica Sfânta Marta a fost construită în a doua jumătate a secolului al XIV-lea.
La 21 februarie 1945, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acoperișul și bolta corului au fost avariate de un bombardament aerian, dar, spre deosebire de alte biserici din Nürnberg, pagubele suferite de biserica Sfânta Marta au fost atât de minore încât a fost reparată în anul următor.
În noaptea de 5 iunie 2014, biserica a fost în mare parte devastată de un incendiu, lucrările de reconstrucție au început imediat și au fost finalizate în mai 2017.

St. Klarakirche (Biserica catolică Sfânta Clara)

Originile actualei biserici datează din 1270. De-a lungul anilor, a suferit numeroase modificări și extinderi. Biserica a suferit daune serioase în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, dar între 1948 și 1953 a fost reconstruită, păstrând aspectul pe care îl avea în 1857.
În timpul săpăturilor din fostul cimitir al mănăstirii Sfânta Clara, au fost găsite rămășițele abatelui Caritas Pirckheimer (1467 - 1532), care a fost îngropat în corul bisericii.

Lorenzkirche (Biserica evanghelică luterană Sfântul Laurențiu)

Construcția acestei biserici gotice a început în jurul anului 1250, folosind rămășițele unei vechi capele romanice, și a continuat timp de aproape 200 de ani.

A fost deteriorat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și restaurat după 1949.

Mauthalle (Casa vămii)

Casa-de-aduanas-de-Nuremberg

Această clădire, concepută inițial ca depozit pentru depozitarea cerealelor, a sării și a vinului, suficient de mare pentru a aproviziona cetățenii din Nürnberg în vremuri de criză, a fost construită între 1498 și 1502 de către arhitectul Hans Beheim der Ältere.
Între 1571 și 1572, clădirea a găzduit biroul vamal al orașului, de unde și numele său, care s-a păstrat până în prezent, deși a devenit o clădire comercială în 1898.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, clădirea a fost bombardată în mai multe rânduri, suferind daune foarte grave; ulterior, între 1951 și 1953, clădirea a fost restaurată, dar fațadele sale nu și-au recăpătat aspectul inițial.

Tugendbrunnen (Fântâna virtuților)

Fuente-de-las-virtudes-Nuremberg

Fântâna datează din 1589 și este opera sculptorului local Benedikt Wurzelbauer.
Reprezintă o alegorie a șapte virtuți umane, cu dreptatea în vârf, reprezentată de o femeie legată la ochi care ține o balanță într-o mână și o sabie în cealaltă; celelalte șase virtuți se află la bază și sunt simbolizate de șapte figuri feminine care poartă o cruce (credința), doi copii (dragostea), o ancoră (speranța), un ulcior cu apă (cumpătarea), un leu (generozitatea) și un miel (răbdarea).

Nassauer Haus (Casa Nassau)

Casa-de-nassau-en-Nuremberg

Nassauer Haus este o clădire rezidențială construită între secolele al XII-lea și al XV-lea, fiind unul dintre puținele exemple de arhitectură romanică încă în picioare în oraș.
A fost grav avariat de bombardamentele americane din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar proprietarul său, fundația familiei Schlüsselfelder, l-a restaurat între 1950 și 1952 sub conducerea arhitectului Rudo Göschel.

Ghid turistic Nürnberg: Ziua 2

În această a doua zi vom continua să ne bucurăm de centrul orașului Nürnberg. În cea de-a doua zi puteți vizita Memorialul Proceselor de la Nürnberg, Grădinile Hesperidelor, Cimitirul Sfântul Ioan, Casa lui Albrecht Dürer, Strada Tăbăcarilor, Podul suspendat de fier, Podul călăilor și, în cele din urmă, Caruselul căsătoriilor.

Memorium Nürnberger Prozesse (Memorialul Proceselor de la Nürnberg)

Memorial-de-los-juicios-de-Nuremberg

În palatul tribunalului districtual din Nürnberg-Fürth, este posibilă vizitarea faimoasei săli de judecată 600, unde a avut loc procesul de la Nürnberg, care este practic neschimbată față de acum 60 de ani.
Procesul de la Nürnberg a fost un proces judiciar la inițiativa națiunilor aliate victorioase după cel de-al Doilea Război Mondial, în cadrul căruia liderii, funcționarii și colaboratorii regimului național-socialist al lui Adolf Hitler au fost trași la răspundere pentru diversele crime și abuzuri împotriva umanității comise în numele celui de-al Treilea Reich german de la 1 septembrie 1939 până la căderea acestuia, în mai 1945.
Timp de 218 zile, tribunalul a audiat 240 de martori și a evaluat peste 300 000 de declarații sub jurământ; în octombrie 1946, Tribunalul Militar Internațional s-a încheiat cu anunțarea verdictelor, o piatră de hotar în istoria dreptului internațional.

Hesperidengärten (Hesperidengärten)

jardines-de-las-hesperides-en-nuremberg


Originea acestor grădini, construite în spațiul ocupat anterior de șanțul care înconjura vechile ziduri medievale, datează din secolul al XVII-lea,
Originea acestor grădini, construite în spațiul ocupat până atunci de șanțul care înconjura vechile ziduri medievale, datează din secolul al XVII-lea, când acolo se cultivau inițial citrice, de unde și numele lor, Grădinile Hesperidelor (conform mitologiei grecești, Hesperidele sunt nimfele pomilor fructiferi).
În secolul al XVIII-lea a avut loc o transformare barocă a acestor grădini, după modelul grădinilor olandeze și italiene.

Johannisfriedhof Nürnberg mit Johanniskirche (Cimitirul Sfântul Ioan)

jardines-de-las-hesperides-en-nuremberg

Originea acestui cimitir datează din secolul al XVI-lea, când autoritățile locale au interzis înmormântările în interiorul vechilor ziduri ale orașului, motiv pentru care, până la jumătatea secolului al XIX-lea, toți cetățenii din Nürnberg au fost înmormântați fie în acest cimitir, fie în Cimitirul Sfântul Roch, situat în cealaltă parte a orașului.
În acest cimitir sunt înmormântați, printre alții, pictorul Albrecht Dürer și sculptorul Veit Stoss.

Albrecht-Dürer-Haus

Casas-de-alberto-durero-en-Nuremberg

Această casă cu cinci etaje, construită în jurul anului 1420, a aparținut astronomului și umanistului Bernhard Walther. După moartea acestuia, a fost cumpărată de pictorul Albrecht Dürer, care a locuit și a lucrat aici până la moartea sa, în 1528.
Din 1871, casa a devenit un muzeu dedicat vieții și operei pictorului.
În octombrie 1944, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost grav avariat de bombardamentele aliate, a fost reconstruit în 1949, dar nu s-a redeschis ca muzeu până în 1971.

Weißgerbergasse (Strada tăbăcarilor)

Calle-de-los-curtidores-en-Nuremberg

Numită după tăbăcarii care au locuit acolo în Evul Mediu, strada păstrează încă 22 de case cu pereți cu colț de lemn care au supraviețuit în mod miraculos raidurilor aeriene din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Astăzi, atelierele de tăbăcire a pieilor care au dat numele străzii au fost înlocuite de buticuri, ateliere de artizanat, cafenele, baruri etc.

Kettensteg (pod suspendat din fier)

Puente-suspendido-de-hierro-en-Nuremberg

Kettensteg este un pod suspendat pietonal, inaugurat în decembrie 1824, după patru luni de lucrări, și este considerat cel mai vechi pod de acest tip din Europa, încă în funcțiune.
În 1939 era pe punctul de a fi demolat, dar izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial a dus la oprirea ordinului de demolare.
La începutul lunii mai 2009, podul a fost închis din motive de siguranță, iar în cursul anului 2010 a fost restaurat, pe cât posibil, la aspectul său original.

Henkersteg (Podul călăului)

Puente-del-verdugo-en-Nuremberg

În 1457, a fost construită o pasarelă de lemn peste râul Pegnitz, care lega orașul propriu-zis de insulița unde astăzi se află Trödelmarkt și unde locuia călăul din Nürnberg la acea vreme.
Inundația Pegnitz din 1595 a provocat prăbușirea pasarelei, care a fost reconstruită mai la vest și acoperită cu un acoperiș. De atunci, podul a trebuit să fie renovat în 1657, 1671, 1761, 1776 și 1954, ultima dată din cauza unor daune grave cauzate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Trödelmarkt

Trodelmarket-en-Nuremberg

În Evul Mediu, pe această mică insulă din râul Pegnitz s-a dezvoltat o piață cu un abator și magazine dedicate vânzării de carne și cârnați, iar începând cu secolul al XVI-lea comerțul cu animale a cedat treptat locul altor activități comerciale.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, complexul a fost complet distrus și ulterior reconstruit, recreând vechile modele ale clădirilor.
În prezent, clădirile din jurul acestei piețe de 1.000 m² conțin magazine de bijuterii, buticuri de lux, magazine de jucării, magazine de accesorii pentru casă etc.

Unschlittplatz

Unschlittplatz-en-Nuremberg

Piața, cunoscută sub acest nume încă din 1870, are clădiri cu colț de lemn, ornamente tipice din Nürnberg și figuri din lemn care decorează fațadele, în special Unschlitthaus, o clădire care datează din jurul anului 1491 și care a fost folosită inițial ca grânar.
Curiozitate:
În piață, o placă comemorativă și un monument comemorativ comemorează figura lui Kaspar Hauser, un tânăr de aproximativ 16 ani care a apărut în mod misterios aici la 26 mai 1828, incapabil să înțeleagă ce i se cerea și capabil doar să repete 'Vreau să fiu cavaler de cavalerie ca tatăl meu'.
Tânărul Kaspar, care avea o stare de sănătate bună și putea merge fără probleme, a fost plasat într-un cămin pentru săraci și persoane fără adăpost, sub îngrijirea lui Andreas Hiltel. Băiatul a refuzat orice fel de mâncare, cu excepția pâinii și a apei, a arătat dezgust față de lapte și carne.
După ce s-a aflat sub îngrijirea mai multor familii, la 14 decembrie 1833, Kaspar a apărut cu o rană în partea stângă, despre care a spus că a fost înjunghiat de un străin, rana s-a dovedit fatală și i-a provocat moartea la 17 decembrie 1833.
Inconsecvențele din relatarea lui Hauser au dus la suspiciunea că el însuși și-a provocat rănile și a inventat povestea atacului.

Ehekarussell (Caruselul căsătoriilor)

Carrusel-del-matrimonio-en-Nuremberg

Fântâna Ehekarussell, proiectată de sculptorul Jürgen Weber din Braunschweig între 1977 și 1981 și instalată în 1984, a fost o lucrare extrem de controversată la vremea respectivă, dar astăzi este considerată una dintre cele mai importante opere de artă din oraș.
Pentru crearea grupului sculptural, autorul s-a inspirat din poemul 'Das bittersüße eheliche Leben' al poetului și maestrului cântăreț Hans Sachs din Nürnberg.

5b9cc3b34a9bd_activities

Ghid turistic Nürnberg: Ziua 3

Ne-am bucurat deja de 2 zile întregi în Nürnberg și am văzut multe, dar și această ultimă zi ne va oferi monumente și locuri de interes, cum ar fi Spitalul Sfântului Duh, Biserica Catolică a Maicii Domnului din Nürnberg, Piața Principală, Piața Principală, Catedrala din Nürnberg, Catedrala din Nürnberg, Catedrala din Nürnberg, Catedrala din Nürnberg, Catedrala din Nürnberg și Catedrala din Nürnberg. Piața principală, Fântâna Frumoasă, Vechiul depozit de vinuri, Primăria Veche, Biserica Evanghelică Luterană Sfântul Sebald, Monumentul lui Albrecht Dürer, Castelul Nürnberg și, în cele din urmă, Fântâna lui Neptun.

Heilig-Geist-Spital (Spitalul Sfântului Duh)

Hospital-espiritu-santo-nuremberg

Spitalul și biserica Sfântului Duh, construite între 1332 și 1339 datorită donațiilor făcute de bogatul om de afaceri Konrad I. Groß (1280 - 1356), a fost cel mai mare spital din oraș pentru îngrijirea bolnavilor, cu excepția celor care sufereau de boli infecțioase, și a oferit, de asemenea, cazare gratuită pentru cei nevoiași și bătrâni.
Din 1489, instalațiile au fost extinse și modernizate, iar între 1504 și 1527 au fost construite casele pentru predicator și administrator, proiectate de arhitectul Hans Beheim der Ältere.
Biserica Sfântului Duh a fost distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și nu a mai fost reconstruită.
Celelalte clădiri ale spitalului au fost reconstruite între 1951 și 1953 sub supravegherea arhitectului Julius Lincke.

Frauenkirche (Biserica Catolică a Maicii Domnului)

Frauenkirche-Iglesia-Nuremberg

Această biserică gotică a fost construită între 1355 și 1358 din ordinul Sfântului Împărat Roman Carol al IV-lea, probabil sub conducerea arhitectului german Peter Parler, pe locul fostei sinagogi evreiești distruse în urma unei revolte populare în 1349.
Deasupra porticului de intrare se află micul cor al Sfântului Mihail, realizat de sculptorul și arhitectul orașului Adam Kraft, cu un ceas construit în 1509 de Sebastian Kindenast și Georg Heuss, care ne permite să urmărim 'Parada Micilor Oameni' (prinți-electorii în fața împăratului) în fiecare zi la ora 12.00.

Nürnberger Hauptmarkt (Piața principală)

Acest spațiu deschis de 5.000 m2 este piața centrală a orașului vechi din Nürnberg. Chiar în fața Bisericii Maicii Domnului.
Piața a fost numită 'Hauptmarkt' în 1809 sau 1810.
O notă de istorie:
Până la mijlocul secolului al XIV-lea, Nürnbergul a fost împărțit în două centre fortificate construite în jurul a două biserici mari: Lawrence și Sfântul Sebald, separate de o zonă mlăștinoasă traversată de râu și locuite de evrei care fuseseră anterior expulzați din Renania și cărora le era interzis să locuiască în interiorul zidurilor orașului, la mijlocul secolului, locuitorii i-au cerut împăratului Sfântului Imperiu Roman Carol al IV-lea al Germaniei (1316 - 1379) permisiunea de a uni cele două nuclee și, de asemenea, de a construi o piață mare.
Pentru aceasta, desigur, ghetoul trebuia să fie distrus și toți locuitorii săi expulzați. Astfel, într-o noapte din decembrie, s-a declanșat violența antisemită (pogromul din 1349), în care aproape 600 de evrei au fost uciși, iar sinagoga lor a fost transformată în dărâmături.

Schöner Brunnen (Fântâna Frumoasă)

Fuente-Hermosa-de-Nuremberg

Schöner Brunnen, în formă de clopotniță gotică și înaltă de aproximativ 19 metri, a fost proiectată și construită între 1385 și 1396 de către arhitectul Heinrich Beheim.
De-a lungul istoriei, fântâna a fost restaurată de mai multe ori, prima dată sub conducerea sculptorului Jacob Daniel Burgschmiet între 1822 și 1824.
Aspectul pe care îl are astăzi este rezultatul restaurării efectuate în 1912 sub conducerea arhitectului Heinrich Walraff.
Din fericire, a supraviețuit intact bombardamentelor celui de-al Doilea Război Mondial, datorită faptului că a fost protejat de o structură de beton.

Weinstadel (fost depozit de vin)

Această clădire a fost construită între 1446 și 1448 pentru a adăposti leproșii care puteau intra în oraș în timpul Paștelui pentru a primi hrană, îmbrăcăminte și îngrijiri medicale.
Începând cu anul 1571, clădirea a fost folosită mai întâi ca depozit de vinuri, de unde și numele sub care este cunoscută în mod popular, iar ulterior a avut și alte utilizări, până când a devenit cămin studențesc în 1950.

Rathaus Nürnberg (Primăria Veche din Nürnberg)

Ayuntamiento-de-Nuremberg

Originile acestui complex datează din 1322, când consiliul orașului, care până atunci se întrunea într-o casă privată, a cumpărat o clădire pentru a-și ține ședințele acolo; între 1616 și 1622, complexul a fost extins și remodelat, urmând influențele Renașterii italiene, sub conducerea arhitectului Jakob Wolff der Jüngere și a fratelui său Hans după moartea acestuia.
În timpul raidurilor aeriene asupra orașului Nürnberg din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, întregul complex a fost distrus; reconstrucția sa a fost realizată între 1956 și 1962 sub conducerea arhitectului și inginerului Harald Clauß.
Clădirea a fost restaurată ultima dată între 1982 și 1985.

Nürnberger Burg (Castelul Nürnberg)

Castillo-de-Nuremberg

Castelul Nürnberg este un ansamblu arhitectural format din trei secțiuni: Kaiserburg, Burggrafenburg și Reichsstädtische Bauten.
Castelul este atestat documentar pentru prima dată în 1105, dar abia în 1140, la inițiativa regelui Sfântului Imperiu Roman Conrad al III-lea, a început construcția Kaiserburg, care va fi folosit ca reședință regală până în 1571.
Începând din 1834, au fost efectuate diverse lucrări de conservare și restaurare sub conducerea, printre alții, a arhitectului Carl Alexander Heideloff.
Spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, castelul a fost grav avariat și doar Turnul Sinwell, construit în a doua jumătate a secolului al XIII-lea, și capela au rămas practic intacte; după război, toate clădirile au fost restaurate la aspectul lor original sub conducerea arhitectului Rudolf Esterer.

Neptunbrunnen (Fântâna lui Neptun)

Fuente-de-neptuno-Nuremberg

Fântâna barocă Neptunbrunnen, care poate fi văzută astăzi în Stadtpark din Nürnberg, este o replică a originalului, care a fost vândut Rusiei în 1797 și instalat în Sankt Petersburg.

Originalul, proiectat de sculptorii Georg Schweigger și Christoph Ritter și turnat de Wolfgang Hieronymus Herold în 1668, a fost vândut împăratului Paul I al Rusiei în 1797 pentru reședința sa de vară din Sankt Petersburg, dar nu a fost niciodată instalat și pus în funcțiune,
În octombrie 1902, o reproducere a fântânii originale comandată de împăratul Nicolae al II-lea al Rusiei și donată orașului de către comerciantul și filantropul Ludwig Ritter von Gerngroß a fost instalată în Hauptmarkt, vizavi de Schöner Brunnen. , A fost îndepărtată de pe amplasament în 1934.

Cele mai vizualizate pagini