Porto în 3 zile Ghid complet de călătorie: 3 zile în Porto

Porto, un mare oraș situat în nordul Portugaliei, un oraș care îmbină stilul colonial cu arhitectura de avangardă. Pastelitos de Belém, țiglele portugheze, verdele unui oraș, străzile sale și tot ceea ce are Porto este impresionant. Și aici vă spunem totul despre acest oraș minunat numit Porto care trebuie vizitat în 3 zile .

Oporto-en-3-dias

Să vezi Porto în 3 zile, este posibil?

Totul se poate face în 3 zile, iar Porto în 3 zile este un vis devenit realitate. Bineînțeles, aici vă vom ajuta cu itinerariul, astfel încât să nu ratați nimic.

Sfaturi pentru sejurul dumneavoastră în Porto

Deși întotdeauna avem câteva sfaturi pentru dumneavoastră, în acest caz Porto este un oraș atât de ușor de vizitat și de parcurs, încât singurul lucru pe care vi-l putem spune este că va trebui să cumpărați cardul Andante, care funcționează ca un portofel în care puteți încărca călătorii sau abonamente zilnice și este valabil pentru toate mijloacele de transport în comun din Porto.

Ce să vezi în Porto în 3 zile

Înainte de a începe cu ghidul, vă recomandăm să închiriați un tur gratuit cu un ghid expert. Puteți rezerva GRATUIT AICI.
Întrebarea potrivită este Ce să nu vezi în Porto în 3 zile? Un oraș magnific care are de toate: artă, cultură, istorie, apusuri de soare uimitoare și alte priveliști de vis.

Ghidul orașului Porto: Ziua 1

În prima zi vă vom face un tur al orașului Porto medieval, tradițional și clasic. Bisericile sale, stilul baroc și neogotic, cele mai emblematice clădiri și multe altele.

Turnul Clérigos

Deși este un loc destul de neobișnuit pentru a începe un tur, pentru noi a fost un loc esențial. După ce am urcat aproximativ 240 de trepte, am putut aprecia, la prima oră a dimineții, cât de frumos este Porto. Răsplata după ce am urcat acolo sus a fost priveliștea incredibilă.

Torre-de-los-Clerigos

Turnul Clérigos este însoțit de Biserica Clérigos, o biserică în stil baroc care, împreună cu turnul, formează o icoană inconfundabilă a orașului Porto. Această biserică a fost finalizată în 1750, pentru a-i ajuta pe frații clerici care erau săraci sau care se îmbolnăveau.

Iglesia-de-los-Clerigos

Gara San Benito

Gara Sao Bento este o gară inaugurată în 1916. O clădire frumoasă, cu o mare influență franceză în arhitectură, dar foarte portugheză în decorarea țiglelor.

Estación-de-San-Benito

Cu ajutorul a peste 20.000 de plăci, în interiorul stației, puteți vedea Bătălia de la Valdevez, intrarea regelui Ioan I și a lui Filip de Lancaster în Porto, viața la țară și alte motive istorice ale vieții în Porto.

Estación-de-San-Benito-2

Livraria Lello

Situată în centrul istoric al orașului Porto, este una dintre cele mai emblematice clădiri, cu o arhitectură care se distanțează de ceea ce am văzut până acum, este neogotică. Întreaga clădire este o operă de artă în sine și există zvonuri aproape adevărate, conform cărora J.K Rowling s-a inspirat din scările acestei librării pentru a descrie scările de la Hogwarts.

Livraria-Lello

Piața Liberdade

Această piață face parte din inima orașului Porto, este punctul în care vechiul Porto și noul Porto se întâlnesc. Pe de o parte, pe Avenida dos Aliados, clădirile moderne care aparțin centrului financiar al orașului Porto. Pe de altă parte, Porto Medieval.
Piața găzduiește, de asemenea, statuia ecvestră a regelui Pedro al IV-lea.

Plaza-de-la-Liberdade

Biserica San Ildefonso

Pe exteriorul său veți putea admira peste 11.000 de țigle tradiționale, așa cum v-am povestit deja despre gara San Benito. A fost construit între 1709 și 1730, iar stilul său este baroc, indiferent de standarde. Plăcile spun povestea vieții lui San Ildefonso și alte alegorii ale Euharistiei.

Iglesia-de-San-Ildefonso

Cartierul Ribeira

Acest cartier este, fără îndoială, un loc în care este imposibil să nu te îndrăgostești de Porto. Cartierul Ribeira este scăldat de apele râului Douro, unde puteți găsi multe locuri unde puteți bea ceva. Cel mai frumos lucru din acest cartier sunt căsuțele colorate, decorate cu frumoase țigle portugheze.

Vă gândiți să beți ceva seara?

Pe Rua Santa Catarina, veți găsi importanta și clasica Café Majestic. Intrați și bucurați-vă de un alt colț istoric al orașului Porto.

Ghidul orașului Porto: Ziua 2

Vila Nova de Gaia este un oraș frumos, situat pe malul râului Douro. În ziua a doua am vizitat acest oraș portuar, care găzduiește vinării, depozite, o telecabină, poduri și o mulțime de lucruri de văzut.

Degustare în Porto și plimbare cu barca pe râul Douro

Am mers într-o mică croazieră care ne-a transportat imediat pe apele râului Douro. Apoi am făcut un tur al pivnițelor de vinuri de Porto și, după ce am plătit aproximativ 6 €, am pornit să degustăm vinurile la care am fost invitați.

Telecabina Gaia

Telecabina vă va oferi o altă perspectivă a orașului Vila Nova de Gaia, trecând peste podul Don Luis I și permițându-ne să vedem întregul oraș la picioarele noastre.
Biletul dus-întors ne-a costat aproximativ 9€ fiecare și a fost foarte interesant. De asemenea, puteți să o luați într-un singur sens și să continuați de-a lungul părții superioare.

teleferico

Podul Dom Luis I

Acest pod a fost proiectat de Gustav Eiffel însuși, da, la fel ca și Turnul Eiffel din Paris. Podul traversează râul Douro de la o parte la alta. Podul are două niveluri, unde la nivelul superior, lung de 300 de metri, se poate aprecia o priveliște incredibilă a orașului. Cel inferior are o lungime de 174 de metri. Pe ambele niveluri există pasarele pe care curioșii și fanii se pot plimba fără probleme.

Puente-Don-Luis-I

Catedrala din Porto

Catedrala din Porto este situată în cartierul Batalha, lângă zidurile orașului. Catedrala are o mie de stiluri, inclusiv baroc, romanic și gotic, și este unul dintre locurile din Porto pe care nu trebuie să le ratați. Catedrala, sobră în stil baroc, a fost declarată monument național.
Intrarea în catedrală este gratuită, dar intrarea în claustru costă aproximativ 3 euro.

Catedral-de-OportoCatedral-de-Oporto-2

Mercado do Bolhao

Întorcându-ne în cealaltă parte a orașului Porto, am dat peste Mercado do Bolhao, care, din 1914, oferă cetățenilor produse proaspete, cum ar fi carne, pește, fructe și multe altele. Deși am fost un pic întristați de starea clădirii, starea noastră de spirit s-a schimbat când am putut vedea cum se desfășoară viața acolo.

Mercado-do-Bolhao

Ghidul orașului Porto: Ziua 3

Pentru ultima zi am păstrat apusurile de soare, o plimbare pe plaje și o vizită la o frumoasă cetate.

Lago dos Meninos do Passeio Alegre

Grădina 'Passeio Alegre' a fost construită în secolul al XIX-lea. În interior am fost uimiți de fântâna de granit, de cele două obeliscuri, de peisajul verde și de cafeneaua cu aspect Art Nouveau care ne invită să ne oprim să bem un pahar.

Fortăreața Sfântul Francisc Xavier

După ce am plătit taxa de intrare de aproximativ 0,50 €, intrăm în fortăreața Sfântul Francisc Xavier sau, așa cum mai este cunoscută: Castelul Brânză, datorită amplasării sale pe o stâncă mare de granit în formă de brânză. Se crede că această stâncă a fost un loc de cult celtic.
Înconjurat de bastioane incredibile, fortul are de toate: tunuri, șanțuri, blazoane și un pod mobil. Construcția sa datează din timpul Războiului de Independență al Portugaliei, iar aici se află o mare parte din istoria pe care vă invităm să o descoperiți.

Castelo-do-Queijo

Plimbare pe plajele din Porto

O parte din după-amiaza noastră a fost petrecută vizitând plajele din Porto, descoperind fiecare dintre ele. Plajele de aici sunt oarecum stâncoase, cu nisip de culoare aurie și apă destul de rece din Atlantic. Vă recomandăm să vă plimbați și să aruncați o privire.

Plaje recomandate:
Cheese Castle Beach, Homem do Leme Beach, Molhe Beach sau Gondárem Beach sunt foarte aproape de Cheese Castle, ceea ce este foarte convenabil, cel puțin așa ni s-a părut nouă.
Aceste plaje sunt plaje cu steag albastru și sunt protejate pentru importanța lor ecologică.

Faro de Felgueiras

Pentru a încununa după-amiaza, nimic nu este mai bun decât să petreci orele de apus la far, privind soarele cum apune printre valuri, ascuns printre roșcate și portocalii.

faro

Porto, un oraș pictat în faianță.
Porto este magic, are bucurie, are culori și inimă. Dacă aveți de gând să mai petreceți câteva zile în Portugalia, vă recomandăm să vă luați două zile și să vizitați Sintra, o destinație paradisiacă care a fost declarată, de asemenea, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Porto în 3 zile PDF

Descărcați ghidul nostru de Porto în 3 zile PDF pentru a vă bucura de el pe tot parcursul călătoriei și a nu pierde nimic de văzut.

Utilizatorii care au văzut ghidul Porto în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini