Oslo în 3 zile Ghid perfect timp de 3 zile în Oslo și întâlnește-o la Tope

Pentru mulți oameni, a călători la Oslo este ca și cum ai merge într-un mare aparat de aer condiționat. Și nu este nimic rău în asta. Oslo se află în Norvegia, în nordul Europei, unde vara are temperaturi sub 30 de grade Celsius, însoțite de un peisaj excelent, cu o vegetație incredibilă și de magia unor zile lungi și nesfârșite. Vă invităm să citiți aventura noastră în excursia noastră 3 zile în Oslo .

oslo-en-3-dias

Călătoresc la Oslo în 3 zile, este posibil?

Oslo este un oraș minunat și se poate vizita în 3 zile, de fapt, chiar și în 2 zile poți vedea destul de mult din oraș. Cu ajutorul nostru și al acestui ghid, vă vom ajuta să vă organizați vizita la Oslo într-un singur weekend.

Sfaturi pentru o excursie de 3 zile la Oslo

Norvegia nu este o țară ieftină pentru vizitarea obiectivelor turistice. Vă puteți aștepta să cheltuiți mai mult decât ați cheltui într-un alt oraș, cum ar fi Amsterdam. O bere vă poate costa în jur de 10 €, o cafea în jur de 4 €, iar o cină mai mult de 30 €. De aceea, vă recomandăm să vă planificați totul și să folosiți cel mai ieftin mijloc de transport: picioarele (deși puteți închiria și autobuzul turistic din OSLO pentru a vă optimiza timpul, în funcție de bugetul de care dispuneți pentru călătorie).

Vă recomandăm să vă dedicați primele 2 ore ale călătoriei pentru un TUR GRATUIT. Este unul dintre puținele lucruri GRATUITE pe care le vei găsi în călătoria ta la OSLO, așa că am început cu dreptul, nu-i așa? TURUL GRATUIT al orașului Oslo în limba engleză Aici. Odată ce ați făcut turul ghidat al orașului, veți avea o idee mai clară despre unde și cum să vă petreceți timpul în timpul călătoriei la Oslo.

- În cazul în care picioarele nu vă sunt suficiente, vă recomandăm să cumpărați abonamentul Oslo Pass. Puteți alege între 1, 2 și 3 zile și puteți folosi gratuit toate mijloacele de transport în comun și puteți intra gratuit în multe muzee și atracții.
Oslo Pass - Acces gratuit, fără coadă la principalele atracții ale orașului timp de 24/48 de ore (la alegere) RRP - 43€ - Rezervați acum >

- Aeroportul din Oslo se află la aproximativ 50 de kilometri de centrul orașului (cel mai apropiat aeroport), pentru a ajunge de la aeroport în centrul orașului trebuie doar să luați trenul Flytoget Express care, pentru doar 22€ pe sens, vă duce de la aeroport în oraș în mai puțin de 20 de minute.

Ce să vezi în Oslo în 3 zile

Ghidul este conceput pentru 3 zile, dar, așa cum am menționat anterior, poate fi adaptat la două zile, în funcție de gusturile fiecăruia și de timpul pe care îl are la dispoziție. Să mergem acolo!

Ghidul Oslo: Ziua 1

Dacă v-ați hotărât să călătoriți la Oslo, înseamnă că vă atrag minunile popoarelor nordice și relația lor cu mările. În aceste trei zile am vizitat fiecare colțișor al arhitecturii și frumuseții orașului Oslo. De la grădinile și palatele sale până la un mic tur al fiordurilor. Nu o să vă mințim, am cheltuit o mulțime de bani pe această călătorie, dar, ca să fim sinceri: nu avem niciun fel de regrete.

În prima zi am avut ocazia să vedem minunile poporului norvegian.

Palatul Regal din Oslo

Ziua noastră începe cu o vizită la Palatul Regal, o splendidă structură neoclasică din secolul al XIX-lea. Palatul a fost gândit să fie doar un sediu pentru ca suveranul să controleze atât Norvegia, cât și Suedia, dar în 1905 regele Haakon al VII-lea și-a stabilit reședința permanentă în acest palat.

Palacio-real

Clădirea are nenumărate camere și găzduiește, de asemenea, spectacolul schimbării gărzii, la care puteți asista. Acesta începe la ora 13:30 și pornește de la Fortăreața Akershus, trece prin Kirkegaten și apoi ajunge la Palatul Regal, având o durată de 40 de minute.

Palatul este astăzi sediul oficial al monarhiei, deși regii nu locuiesc în oraș, ci la periferie.
Programul de funcționare este de luni până joi și sâmbătă la orele: 12:00, 14:00 și 14:20. Vinerea și duminica la 14.20 și 14.20. Tururile ghidate durează aproximativ o oră și încep la fiecare 20 de minute. Prețul este în jur de 90 de coroane, adică aproximativ 12 euro.

Fortăreața Akershus

Această fortăreață este o capodoperă medievală, un complex de clădiri care datează din 1300. Considerat astăzi parte a patrimoniului istoric al țării, este o atracție care trebuie neapărat vizitată.

fortaleza-de-akershus

Puteți vizita o parte din ruinele acestui castel medieval: ziduri și câteva bastioane, precum și carcasa castelului, și puteți afla mai multe despre istoria poporului norvegian, atât medievală, cât și modernă. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, patruzeci de norvegieni au fost executați în această fortăreață, un ordin dat de armata germană.

Fortaleza-de-Akershus-2

În prezent, Fortăreața Akershus este locul unde se desfășoară ceremoniile oficiale. Accesul în cetate este gratuit zilnic, între orele 6.00 și 21.00.

Primăria orașului Oslo

Sediul vieții politice și administrative a orașului Oslo, Primăria emană o frumusețe arhitecturală unică: decorată cu motive legate de istoria, cultura și viața profesională norvegiană.

ayuntamiento-de-oslo

Clădirea este, de asemenea, folosită ca loc oficial pentru ceremonia de decernare a Premiului Nobel pentru Pace.
Orele de vizită sunt între orele 10.00 și 16.00, de luni până vineri.

Parcul Vigeland

Unul dintre cele mai faimoase parcuri norvegiene, nu doar pentru frumusețea sa, ci și pentru că este plin de sculpturi ale creatorului său: Gustav Vigeland. Parcul este un spațiu care datează din 1900 și conține aproximativ 32 de hectare pline de verdeață în perfectă armonie cu statuile din fier și granit.

Parque-Vigelend

Ghidul orașului Oslo: Ziua 2

Începe a doua noastră zi în Oslo, astăzi va fi o zi liniștită pentru a ne plimba și a ne bucura de ceea ce mai avem de văzut din oraș.

Catedrala Mântuitorului din Oslo

O clădire clasică barocă din cărămidă, cu un singur turn pătrat, cu o cupolă de bronz în trei secțiuni, este o catedrală a Diecezei din Oslo. Aceasta este o catedrală a diecezei luterane care a fost sfințită în jurul anului 1697.

Deși poate nu vă simțiți confortabil să vizitați biserici, această clădire face parte din cultura poporului norvegian și, ca întotdeauna, fiecare clădire spune o parte din istorie.

Galeria Națională

Galeria Națională găzduiește unul dintre cele mai faimoase tablouri, nu numai din istoria artei moderne, ci și al unuia dintre cei mai faimoși pictori norvegieni. Este vorba despre 'Țipătul' lui Edvard Munch.

Nasjonalgalleriet_oslo

Galeria Națională este parte a Universității din Oslo și face parte, de asemenea, din Muzeul Național de Artă, Arhitectură și Design.

Galeria Națională

Aceasta găzduiește cea mai mare colecție de artă norvegiană din țară, cu expoziții de pictură și sculptură din secolul al XIX-lea până în prezent. Pe pereții acestei galerii trăiesc artiști de talia lui Monet, Van Gogh, Juan Gris, Picasso și Matisse.

Programul de funcționare este de marți până vineri, între orele 10.00 și 18.00. Sâmbătă și duminică, între orele 11.00 și 17.00. Luni închis. Intrarea este de aproximativ 100 de coroane, dar cu Oslo Pass este gratuită.

Opera din Oslo

Când vezi pentru prima dată Opera din Oslo, ai senzația că te uiți la un ghețar uriaș în mijlocul orașului, care își schimbă culoarea în funcție de momentul zilei. Este un efect grandios produs de ferestrele de sticlă care reflectă lumina.

Opera-de-Oslo-1

Deși nu am avut bilete de intrare, nu am ratat ocazia de a ne opri să admirăm această clădire care a câștigat mai multe premii pentru designul său.

Muzeul navelor vikinge

Este un muzeu naval viking care conține cele mai bine conservate nave din lumea vikingă. Acestea au fost recuperate din jurul fiordului Oslo. Multe dintre ele au fost îngropate împreună cu proprietarii lor în morminte regale din apropiere.

museo-de-los-barcos-vikingos-oslo

În afară de nave, există și vestigii vikinge care merită vizitate.
*Inclus în Oslo Pass

Trambulina de schi Holmenkollen

Punctul culminant este trambulina de pe care aveți o priveliște care vă taie respirația. Cu toate acestea, este, de asemenea, un muzeu complet care prezintă peste 4000 de ani de istorie a schiului.

holmenkollen-oslo

*Inclus în Oslo Pass

Ghidul Oslo: Ziua 3

Escapada noastră la Oslo se apropie de sfârșit, dar mai avem încă o zi de petrecut. Această zi va fi dedicată fiordului Oslo. În cazul în care călătoria dumneavoastră va continua cu o excursie în fiorduri, vă recomandăm să luați trenul direct spre Flam. Pentru a intra în contact cu fiordurile norvegiene. Dar dacă călătoria dumneavoastră nu continuă în Norvegia și vă întoarceți direct în țara de origine, nu veți dori să ratați fiordurile, pentru că astăzi veți face cunoștință cu fiordul Oslo.

Fjordul Oslo

Este un fiord cu o lungime de peste 100 km. Este o adevărată bijuterie a naturii. Este plin de viață, mai ales vara, când multe croaziere de excursie se bucură de natura de aici.

fiordo-de-oslo

Există mai multe insule interioare, fiecare cu un farmec aparte.

De asemenea, puteți practica sporturi precum caiac-canoe, scufundări, pescuit... așa că aveți multe opțiuni pentru a vă bucura de ultima zi în Oslo.

OSLO în 3 zile PDF

Descărcați versiunea PDF a ghidului nostru. OSLO în 3 zile ghid PDF , astfel încât să vă puteți bucura de el pe tot parcursul călătoriei și să vedeți tot ce doriți să vedeți.

Utilizatorii care au văzut ghidul Oslo în 3 zile au fost interesați și de:

Cele mai vizualizate pagini