Ce să vezi în Țara Bascilor în 3 zile? Itinerariu și traseu complet

Țara Bascilor este una dintre cele mai neexplorate destinații din Spania, cu o bogăție de cultură și patrimoniu, precum și cu un mediu verde unic.

A vizita acest loc înseamnă a descoperi sate pitorești, orașe moderne, o gastronomie rafinată și o cultură vibrantă, caracteristică acestei zone. Începem să o descoperim?

pais-vasco-en-3-dias

Ce să vezi în Țara Bascilor în 3 zile

Este un loc perfect de vizitat în 3 zile, în acest ghid de 3 zile în Țara Bascilor vei descoperi care sunt destinațiile pe care nu trebuie să le ratezi, pentru a profita la maximum de șederea ta.

Este perfect pentru a călători cu mașina pentru a ajunge în principalele orașe, puteți folosi mașina proprie sau chiar închiria una la destinație la un preț economic.

Ziua 1: Bilbao

Prima zi este dedicată cunoașterii unuia dintre cele mai importante orașe din Țara Bascilor, orașul Bilbao, unul dintre cele mai importante locuri care trebuie descoperite în orice itinerar în zonă.

Cadou FREETOUR Bilbao: Începeți călătoria cu un cadou, sau mai degrabă un CADOU, un tur gratuit al orașului Bilbao, ghidat de un expert local în limba spaniolă. Complet gratuit. Există diferite tipuri din care puteți alege, alegeți-l pe cel care vă place cel mai mult pentru ziua dumneavoastră în Bilbao.

Piața La Ribera

Mercado-La-Ribera

Situată în inima cartierului vechi din Bilbao, piața La Ribera este prima oprire a zilei, unul dintre cele mai importante locuri pentru turiști.

În 1990 a fost declarată cea mai mare piață alimentară acoperită din Europa , construcția sa datează din 1920, astfel încât clădirea în sine merită o vizită.

Plimbați-vă printre numeroasele sale tarabe și descoperiți unele dintre cele mai tipice și caracteristice produse din Țara Bascilor, atmosfera de aici este plină de viață la orice oră din zi.

Muzeul Guggenheim

Museo-Guggenheim

Nu puteți vizita Bilbao fără a vizita Muzeul Guggenheim, unul dintre cele mai prestigioase muzee de artă contemporană din întreaga peninsulă.

Este, de asemenea, populară pentru fațada sa unică, o operă de artă în sine, iar exteriorul său găzduiește numeroase sculpturi care sunt foarte îndrăgite în oraș. În special, cățelușul din Bilbao și păianjenul mare.

Taxa de intrare pentru vizitarea interiorului este de 16 € de persoană, descoperiți colecțiile sale interesante de artă contemporană.

Bazilica Begoña

Basilica-de-Begona

Mai târziu, vizitați Bazilica Begoña, considerată sfânta patroană a Biscay, remarcată pentru stilul său gotic amestecat cu alte tendințe și construită la începutul secolului al XVI-lea.

La exterior se remarcă prin fațada sa maiestuoasă, iar în interior merită vizitată fecioara, foarte iubită de locuitori și chiar de marinari.

Podul Zubizuri

Puente-Zubizuri

Vizitați una dintre marile icoane ale orașului Bilbao , celebrul pod Zubizuri, proiectat de celebrul Calatrava.

Acest arhitect este cunoscut pentru numeroasele probleme pe care le are în proiectele sale arhitecturale, iar acest pod a avut de suferit direct din cauza unora dintre ele.

Calatrava nu s-a gândit la cât de alunecos era proiectul său atunci când ploua, mai ales în Țara Bascilor, cu precipitații abundente, așa că a trebuit să pună covorașe antiderapante peste prețioasa podea de sticlă.

Nu vă faceți griji, în zilele noastre nu mai există probleme de alunecare.

Este cunoscut pentru structura sa arcuită, albă, asemănătoare unei nave, ceea ce îl face unul dintre cele mai fotografiate locuri din oraș.

Punctul de belvedere Arantxa

Pentru a încheia ziua, trebuie neapărat să vizitați uimitorul punct de belvedere Arantxa, situat în vârful unuia dintre munții care înconjoară Bilbao.

De la acest punct de belvedere veți obține cele mai bune vederi panoramice ale Bilbao și ale Văii Txorierri.

În vârf puteți vedea, de asemenea, numeroase sculpturi, Engranaje, o piesă originală a funicularului din secolul XX și un monument în memoria victimelor Războiului Civil, cunoscut sub numele de Huella Dactilar.

Cum se poate ajunge la punctul de belvedere Arantxa din Bilbao? Puteți folosi Funicularul Arantxa, care costă 3,25 euro dus-întors și pleacă la fiecare 15 minute.

Dacă doriți să petreceți 3 zile în Bilbao, vă recomandăm să citiți ghidul nostru despre Bilbao în 3 zile.

Ziua 2: Satele principale

A doua zi este dedicată cunoașterii unora dintre cele mai frumoase împrejurimi naturale din Țara Bascilor, un traseu prin micile sate din zonă, toate cu un farmec aparte.

San Juan de Gaztelugatxe

San-Juan-de-Gaztelugatxe

Prima oprire a zilei este hramul San Juan de Gaztelugatxe, situat pe o mică insulă legată de peninsulă printr-un pod de piatră.

Accesul la schit este complicat, mai întâi trebuie să cobori pe o cărare până ajungi la mare, apoi trebuie să traversezi podul de piatră și mai apoi să urci câteva trepte până ajungi la clădire.

Cea mai caracteristică trăsătură este locul în care se află, un cadru natural spectaculos, cu un peisaj ca în filme, atât de încât a servit drept decor pentru Game of Thrones pentru a localiza unul dintre castelele din serial, Rocadragon.

Mundaka

Mundaka

Mai târziu, vizitați Mundaka, un sat plin de legende situat în inima Rezervației Urdaibai , o comoară naturală fără precedent care și-a păstrat tradițiile și atmosfera marinărească.

În special, este cunoscut pentru valurile mari de peste 400 de metri înălțime, ceea ce îl face un loc preferat de iubitorii de surf.

Vă puteți plimba prin micul, dar frumosul său oraș vechi, puteți vizita Capela Santa Catalina și puteți încheia turul în port.

Guernica

Guernica

Cu siguranță că acest nume vă amintește de popularul tablou al lui Pablo Picasso și pe bună dreptate, care poartă același nume ca și orașul, deoarece descrie tragedia care a avut loc acolo în 1937.

Bombardamentele grele ale germanilor și italienilor au distrus complet orașul, cu excepția a două simboluri ale orașului, Casa de las Juntas și Copacul Guernica .

Ambele locuri sunt o oprire esențială pentru a afla o parte din istoria orașului, sub copac președintele depune jurământul, iar în Casa de las Juntas se remarcă spectaculoasa Sala de la Vidriera (Camera de sticlă).

Stâncile Flysch

Acantilado-Flysch

O vizită la unul dintre cele mai speciale peisaje naturale din Țara Bascilor , 13 kilometri de coastă cu formațiuni stâncoase incredibile, este obligatorie.

Cel mai bun mod de a cunoaște acest loc este de a face o drumeție de-a lungul falezei Flysch, împrejurimile naturale, formațiunile și peisajul fac ca această călătorie să merite.

Este, de asemenea, un alt decor din Spania ales de popularul serial Game of Thrones, un decor de film!

Capela San Telmo

Ermita-de-San-Telmo

În cele din urmă, vizitați Capela San Telmo, situată pe plaja Itzurun, o mică capelă dedicată sfântului patron al marinarilor.

Interiorul său este simplu, o fațadă albă, dar interiorul său adăpostește o bijuterie artistică de mare importanță, altarul rococo din secolul al XVIII-lea din lemn, o operă de artă!

Dar, fără îndoială, cel mai spectaculos lucru la acest loc este priveliștea amețitoare, de aici vă puteți bucura de unul dintre cele mai frumoase apusuri de soare din zonă.

Ziua 3: San Sebastian

A treia și ultima zi în Țara Bascilor este dedicată cunoașterii celebrului oraș San Sebastian, a celor mai emblematice locuri ale sale, unele dintre ele fiind principalele atracții turistice ale zonei.

FREETOUR gratuit în jurul orașului San Sebastian: Puteți profita la maximum de cea de-a treia zi pentru a face un tur gratuit în jurul orașului San Sebastian cu un expert local în limba spaniolă. Complet gratuit. Există diferite tipuri din care puteți alege, alegeți-l pe cel care vă place cel mai mult pentru această zi.

Orașul vechi din San Sebastian

Casco-viejo-de-San-Sebastian

Începeți ziua vizitând orașul vechi al orașului, un loc care vă invită să vă plimbați pe străzile sale pietruite, să gustați faimoasele pintxos într-unul dintre barurile sale și să vă bucurați de atmosfera sa plină de viață în orice moment al zilei.

Începeți prin a vizita Plaza de la Constitución, pierdeți-vă pe Calle Fermín Calbetón, cea mai faimoasă stradă pentru barurile de pintxo, și profitați la maxim!

După aceea, vizitați Bazilica Santa María și Biserica San Vicente, una dintre cele mai vechi clădiri din oraș.

Muntele Urgull

Monte-Urgull

Mai târziu, mergeți spre Muntele Urgull, situat la un capăt al golfului La Concha, o pădure înconjurată de plajă.

Este unul dintre cei trei plămâni ai orașului , un loc natural cu poteci asfaltate, înconjurat de vegetație exotică și care ascunde puncte de belvedere cu vederi panoramice frumoase asupra orașului San Sebastian.

Port

Puerto-Cantabrico

Port de pescuit clasic din Cantabria , un loc ideal pentru o plimbare. Din cauza lipsei de activitate de pescuit și a cererii, acesta a fost transformat în port de agrement.

De asemenea, are mult farmec datorită priveliștii sale frumoase, cu o promenadă relaxantă, pentru a vă bucura de puțină liniște și pace.

Lângă orașul vechi, unde există baruri și restaurante cu tapas delicioase și mâncăruri bune de încercat.

De asemenea, adăpostește un important acvariu unde vă puteți bucura de contemplarea fundului mării.

Plaja La Concha

Playa-de-la-Concha

Veniți să descoperiți cea mai populară plajă de pe coasta din San Sebastian, cunoscută ca fiind cea mai mare plajă urbană din Europa , considerată una dintre cele mai bune.

Este cea mai centrală plajă din oraș, motiv pentru care este mereu vizitată de mulți turiști. Este mare, cu plaje largi de nisip auriu, perfecte pentru o plimbare lungă, bucurându-se de coastă și de atmosfera din zonă.

Are numeroase servicii, de la închiriere de șezlonguri, toalete, dușuri, câteva restaurante și chiar un club de sporturi nautice.

Monte Ulía

Monte-Ulia

Pentru a încheia ziua, vizitați Monte Ulía. Nu este la fel de popular ca Monte Urgull din cauza distanței față de centrul orașului, dar merită cu siguranță o vizită pentru a-l descoperi.

Un loc frumos, plin de copaci, în mijlocul naturii, unde mai există încă rămășițele unui turn de unde se puteau vedea balene. De la punctul de belvedere din vârf se poate vedea tot Jaizkibel până la coasta franceză, o panoramă spectaculoasă pentru a vedea apusul!

Dacă doriți să petreceți 3 zile în San Sebastian, nu uitați să consultați ghidul nostru despre San Sebastian în 3 zile.

Sfaturi pentru un traseu de 3 zile în Țara Bascilor

Țara Bascilor este una dintre acele destinații care, 365 de zile pe an, are un farmec aparte, deși, ca în toate locurile, există o perioadă a anului în care este cel mai bine să călătoriți.

În Țara Bascilor, temperaturile sunt foarte scăzute și chiar și în mijlocul lunii august poate ploua.

Prin urmare, cea mai bună perioadă pentru a călători este vara , astfel încât să vă puteți bucura nu numai de activitățile montane, ci și de mare, cunoscând astfel ambele părți ale Țării Bascilor.

Vă recomand să purtați încălțăminte confortabilă, deoarece este cel mai practic mod de a cunoaște mediul natural și, bineînțeles, nu uitați o jachetă subțire pentru noaptea în Țara Bascilor, nu se știe niciodată.

Cele mai vizualizate pagini